@Klaudiqaaa tak čo ja viem, tak na VŠ v Amerike je to nehorázne drahé pre nás z Evropy.... pre Američanov to je normálne lebo majú dobré platy a podľa toho sa to aj prizposobuje Aby si mohla študovať v Amerike to by si musela dlho šetriť
@Klaudiqaaa no najprv by si si musela nájsť strednú školu, a nejaké 2 roky tam,
potom dostať povolenie od štatu aby si tam mohla študovať, a až pák na vyšku, aspoň niekedy to tak nejak bolo, veď aj kamarát šiel ale do anglicka na vysokú, ale musí teraz robiť ešte 2 roky strednej a tak isto to bude aj v amerike a srať sa s tebou nebudú že si zo slovenska nevieš anglinu bay bay
@cherrylka08 Práveže preto sa pýtam lebo mám od narodenia účet kam mi mamka stále dáva peniaze na štúdium a možno by mi za ne vyšla aj tá škola v amerike...len neviem proste kde by som to mohla zistiť...
@3 nechápem čo bolo na tom vtipné... Presne kvôli takým debilkom strácam chuť zakladať seriozne diskusie.. pokec2...
@Klaudiqaaa pravda je taká že moja učiteľka architektúry chcela byť projektantka v Amerike .,. Urobila si s červeným diplomom školu v blave, potom chcela isť do ameriky ale povedali že ešte si musi urobiť 3 roky niekde kde jej daju osvedčenie ,, vedela perfektne Francúzky a ta škola ponúkala plne uznanie diplomu vo všekych štatoch, tak tam šla , 3 roky skončené, prišla do ameriky, a projektovať jej nedovolili, že ešte tam si musi odštudovať 2 roky, stretla pekneho chalana nabuchal ju, a smola nemala občianstvo ešte v tedy, a ako slobodna mamička sa musela vratiť .. takže nieje to také jednoduché ako sa zda , teraz je učiteľka, aj projektantka , ma dve dcerky , už sa vídala a amerika pominula ,, byrokracia je niekedy divná
to s tými 2 rokmi na strednej je úplna blbosť. práveže je štúdium v US výhodnejšie pretože tam majú také štipendiá že ti platia skoro všetko. brat sa dostal na cambridge takže išiel do anglicka ale hovoril že v amerike by to bolo finančne výhodnejšie.
no predovsetkym budes musiet absolvovat SAT test, TOEFL alebo nieco podobne, bez toho myslim, ze ani v USA nemozes studovat, cize ja by som sa na tvojom mieste radsej obzrela po niecom takom
Mám možnosti študovať po svete.V Amerike myslím , že na tie lepšie školy to tam nemáš ani lepšie vzdelanie ako na Slovensku.(vlastná skúsenosť).Čo sa týka ceny pre domácich je to lacnejšie ako pre zahraničných.V Brazílii dokonca ukázali mojej známej mapu Uhorska nech ukáže kde je Slovensko.... nevedia o nás nič (ročné može dosiahnuť okolo tristo-tisíc slovenských korún)...a viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
potom dostať povolenie od štatu aby si tam mohla študovať, a až pák na vyšku, aspoň niekedy to tak nejak bolo, veď aj kamarát šiel ale do anglicka na vysokú, ale musí teraz robiť ešte 2 roky strednej a tak isto to bude aj v amerike a srať sa s tebou nebudú že si zo slovenska nevieš anglinu bay bay
@3 nechápem čo bolo na tom vtipné... Presne kvôli takým debilkom strácam chuť zakladať seriozne diskusie.. pokec2...
ale s US ti neporadím už vôbec nič.
Priemernu cenu ti neviem povedať, ale rok na Harvarde stojí 51000 dolárov.
Oproti tomu anglický Oxford 3500 libier, čiže na tvojom mieste by som radšej rozmýšľal nad UK než US.