Ahojte Mohli by ste mi pls napisat niečo o tej skole, aby ma to posunulo trochu vpred v mojom rozhodovanu, či si tam prihlasku na VS podat? Hlavne co sa tyka studia vseobecne.
Pravdu povediac, chcela by som tam ist, ale pocula som uz vselico.Naposl
Veľa ľudí skončí túto školu, takže čo sa týka uplatnenia, musíš sa veľmi snažiť a najlepšie je, ked získaš nejakú prax aj počas štúdia, aby si sa neskôr uplatnila.
Ja som pocula aj to, ze sa dobre vies uplatnit aj bez tej skoly, v pripade ze vies dobre pisat, samozrejme. A poznam takych dost pripadov. Preto neviem, ci by ta skola nebola "zbytocna".
A tu prax by som pocas studia samozrejme, ze chcela
ja som si tam podal prihlášku, zobrali ma na žurnalistiku do Bratislavy, ale rozhodol som sa pre divadelnú vedu v Brne. Žurnalistika ma baví, šéfoval som školskému časáku aj som pracoval pre regionálne noviny, aj som skoro 2 roky robil reportáže z koncertov... takže som tam chcel ísť, ale!
Sami niektorí profesori mi povedali, že ísť žurnalistiku je hlúposť, pretože písať ťa tam nenaučia. Je to len veľká teoretická príprava, a tak je lepšie mať vyštudovaný iný odbor a pokiaľ vieš písať, tak v danom odbore budeš lepšia ako ten, kto má vyštudovanú žurnalistiku, a je vyššia šanca že vezmú teba než vyštudovaného novinára.
novinárčím už asi 4 roky (tak sporadicky a ako sa mi zachce ). dávala som si prihlášku na žurnalistiku v kombinácii s filozofiou, ale nakoniec som rada, že som skončila 7. a brali len 6 to, čo študujem, mi otvára dvere a obzory omnoho viac než nejaké tlačenie teórie do hlavy. je lepšie byť odborníkom v nejakom odbore a vedieť o tom písať, ako byť odborníkom v písaní a nemať o čom písať.
Ahojte všetci!Chcela by som sa vás opýtať že čo je to presne masmedialna komunikácia.Charakteristiku.a z čoho by som mala maturovať ak sa rozhodnem pre tú školu.A či existuje kombinácia mas.kom a žurnalistika.A či je to dobré.
ahojte...vase komenty mi dost dali, ale potrebujem este jednu radu... ...vsetci tu pisete, ze musim mat nejaky odbor..a o nom pisat...chcela by som pisat ako vojensky zurnalista...to mam ist teraz do armady..potom z nej vystupit a pisat o tom?!...potrebujem radu...lebo sama netusim..co mam robit..diky...
ako vidím, je to tu samé zovšeobecňovanie žurnalistika nie je len o písaní, žurnalistika je zameraná na tlač, rozhlas a televíziu a práve preto je širokouplatniteľná. Je pravda, že písať vás nenaučia, buď to viete, alebo nie, určite vás však usmernia v oblasti štylizácie atď. Počula som, že štúdium nie je extra náročné, vraj máš množstvo času a je len na tebe, ako ho využiješ. Žurnalistika ti už počas štúdia ponúka veľké možnosti, voliteľne sa môžeš počas prázdnin realizovať aj redakčne a ak študuješ v BA máš hneď veľké publikačné možnosti. Je dobré začať sa realizovať už počas štúdia a ak to pekne skĺbiš, po vyštudovaní máš obrovský náskok pred ľuďmi, ktorí študujú iný odbor. V redakcii určite uprednostnia vyštudovaného žurnalistu s praxou, pred vyštudovaným psychológom, ktorý ako ste poznamenali "vie tiež písať"... A ako hovorím, žurnalistika ťa pripravuje na prácu v masmédiách, nie len v tlači. Ja osobne si myslím, že to vôbec nie je zbytočný odbor, ide len o to, či sa snažíš a robíš niečo pre to, aby si teóriu dopĺňal praxou, alebo radšej tráviš všetok voľný čas internátnymi žúrkami Všetko je to o šikovnosti a odhodlaní. Ja osobne veľmi dúfam, že mi dajú na žurnalistike možnosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
A tu prax by som pocas studia samozrejme, ze chcela
Sami niektorí profesori mi povedali, že ísť žurnalistiku je hlúposť, pretože písať ťa tam nenaučia. Je to len veľká teoretická príprava, a tak je lepšie mať vyštudovaný iný odbor a pokiaľ vieš písať, tak v danom odbore budeš lepšia ako ten, kto má vyštudovanú žurnalistiku, a je vyššia šanca že vezmú teba než vyštudovaného novinára.
novinárčím už asi 4 roky (tak sporadicky a ako sa mi zachce ). dávala som si prihlášku na žurnalistiku v kombinácii s filozofiou, ale nakoniec som rada, že som skončila 7. a brali len 6 to, čo študujem, mi otvára dvere a obzory omnoho viac než nejaké tlačenie teórie do hlavy. je lepšie byť odborníkom v nejakom odbore a vedieť o tom písať, ako byť odborníkom v písaní a nemať o čom písať.
Tak co by ste poradili na dnesnu dobu? Aku vysoku skolu?
A ono je to dost fajn, ze sa pri tom pisani da zostat aj napriek tomu, že tu VS zurnalistiky nemas, ale vzdy zostava otazka "co ked?"
Grietusha, a co vlastne studujes?
Ďakujem velmi pekne.