Ahojte. Studoval som inziniersky program na EUBA. Bol to taky specialnejsi program, ktory bol v anglickom jazyku a chodilo tam len velmi malo ludi. Denne studium. Program je plateny (1500 € rocne).
Vobec som nebol s kvalitou vyucby a pristupom skoly spokojny, tak som sa rozhodol toto studium nedokoncit. Ukoncil som prvy rok (vsetky skusky, velmi dobre znamky). Moj plan bol dokoncit 2. rocnik externe, nech nemam rok uplne strateny a mam titul (bolo by to aj lacnejsie). Podal som si ziadost o prestup a nebol dovod, aby mi ju neschvalili. No dnes mi prisiel zo skoly list, ze mi ju zamietli...
Teraz mam viacero moznosti:
1. Dokoncit si tento odbor (1 rok, denne studium, treba zaplatit 1500 €). – Velmi jednoducho by som ziskal titul Ing., no nebavilo by ma to a nic poriadne by som sa nenaucil.
2. Rok pauza a pozerat sa po inych moznostiach.
Inak uz rok pracujem full time a neviem si uz predstavit byt denny student. Nezvladal by som to. Preto uvazujem o nejakom externom programe (manazment –> vela predmetov by mi uznali). Velmi ma ale laka aj nejake zahranicne studium (vela sa toho da studovat online). Namiesto manazmentu by som mozno radsej studoval nieco viac analyticke, statistika, matematika, big data...
Dalsou alternativou je si neurobit inziniersky titul vobec a viac sa zamerat na ine oblasti (napr. rozne kurzy) a mozno neskor, ked to bude potrebne, MBA.
v tejto oblasti su schopnosti a kontakty dolezitejsie ako titul. poznam mnohych ludi pohybujucich sa v tejto sfere, ktori strcia do vrecka vsetkych otitulovanych. jeden kamos sa tiez pohybuje v tejto oblasti. uprimne, ani omylom netusim, co presne je jeho pracovnou naplnou. faktom ale je, ze to skratka vedel z peniazmi, a tak z toho zacal tazit. dnes ma strasne vela klientov, vsetko zariadi, vybavi, vypracuje analyzu, nakresli graf a vsetci su happy. kazdu chvilu so sebou vlaci nejakeho ineho cerstveho inziniera, ktory je pri nom akoze na praxi, asistuje mu a uci sa. vtipne je, ze je od nich mladsi. jednoducho darmo, tu sme na slovensku, skolstvo je ake je a ak nechces byt lekar, vedec alebo pravnik, tak ti je titul na nic. pri ekonomickom zamerani je to sice trocha na zvazenie, ale myslim si, ze ked mas job uz teraz, tak v buducnosti nebudes mat problem.
sla by som externe nieco ine tam, trebars ten manazment, rok to proste vydrzala aj ked by ma to uplne nebavilo lebo zivot je aj o tom, ze nie vzdy robis vsetko co ti 100% vyhovuje, ale v buducnosti za to mozes byt vdacny pride sem teraz straaasne vela mudrcov ktori vysku nemaju a budu ti hovorit ako je to strasne zbytocne a titul ti netreba a oni zarabaju 212234 eur mesacne aj ked ju nemaju takze je to strata casu a vsetci vysokoskolaci su trapni atd. ale je to hlupost, nemusi ale moze sa ti ten titul velmi zist a ked uz si to toho rok investoval, urcite by som to dotiahla do konca.. hlavne ked ti to tak slo :d
za ten rok môžeš natrafiť na kopec príležitostí, takže ja by som sa v takejto situácii obzerala. vlastne som v takej situácii aj bola. mne osobne to príde možno ako choroba - že ľudia sú presvedčení, že musia všetko čo začali dokončiť. ale ak im to nemá priniesť nič, nemá to zmysel predsa a čas môžem tráviť aj efektívnejšie... jednoducho, neuspokojila by som sa s doštudovaním kvôli titulu, malo by byť za tým vždy viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Vobec som nebol s kvalitou vyucby a pristupom skoly spokojny, tak som sa rozhodol toto studium nedokoncit. Ukoncil som prvy rok (vsetky skusky, velmi dobre znamky). Moj plan bol dokoncit 2. rocnik externe, nech nemam rok uplne strateny a mam titul (bolo by to aj lacnejsie). Podal som si ziadost o prestup a nebol dovod, aby mi ju neschvalili. No dnes mi prisiel zo skoly list, ze mi ju zamietli...
Teraz mam viacero moznosti:
1. Dokoncit si tento odbor (1 rok, denne studium, treba zaplatit 1500 €). – Velmi jednoducho by som ziskal titul Ing., no nebavilo by ma to a nic poriadne by som sa nenaucil.
2. Rok pauza a pozerat sa po inych moznostiach.
Inak uz rok pracujem full time a neviem si uz predstavit byt denny student. Nezvladal by som to. Preto uvazujem o nejakom externom programe (manazment –> vela predmetov by mi uznali). Velmi ma ale laka aj nejake zahranicne studium (vela sa toho da studovat online). Namiesto manazmentu by som mozno radsej studoval nieco viac analyticke, statistika, matematika, big data...
Dalsou alternativou je si neurobit inziniersky titul vobec a viac sa zamerat na ine oblasti (napr. rozne kurzy) a mozno neskor, ked to bude potrebne, MBA.
Co sa vam vidi najrozumnejsie?