upjs - pravo .... celkovo na pravo som vlastne siel len preto ze dejepis a noska ma vzdy tahali a toto sa mi zdalo ako najlepsia moznost z tychto predmetov a univerzitu som si vybral uz len preto ze kosice su fajn mesto a ide tam niekolko kamaratov a o fakulte som zvacsa len dobre veci pocul (druha alternativa bola umb )
ja mam este maturitny pred sebou, ale chcem ist do brna, nieco s teoriou umenia.... na slovensku pokial viem tak nieje umelecka skola co by sa zaoberala teoriou umeni, a aj tak chcem ist do ceska uplatnenie ci z toho nejake budem mat netusim, ale viem ze skola ktora by sice mala uplatnenie ale nebavila by ma... tak taku by som nedokoncila
No ja mám tiež ešte matury pred sebou ale na tých moc nezáleží, lebo na medinu treba len prijímačky. A idem tam hlavne preto, že je to práca, ktorá by ma mohla baviť a nezačalo by mi z toho po 2 rokoch hrabať
ja som sa rozhodla ísť do Bratislavy, na kombináciu slovenský jazyk a literatúra a história; všetky prihlášky, ktoré som si dávala boli na také odbory, v ktorých by som chcela pracovať a až na jednu sa týkali aj histórie Aj keď som sa bála, že sa budem musieť rozhodovať medzi rozumom a citom...rozhodla som sa a nepochybujem, že správne
ja chodím na farmáciu a je to fajn, dobré uplatnenie + ak ťa baví chémia, biológia a nechceš ísť na medinu a na prírodovedeckú sa bojíš ísť kvôli uplatneniu.
podľa možnosti uplatnenia sa v budúcnosti som sa rozhodola pre strednú školu - hotelovú akadémiu - nikdy som netúžila študovať tam, ale štúdium mi robilo radosť...no keď som sa mala rozhodnúť medzi VŠ, predstava, že by som mala zostať v približnom odbore ma desila. aj napriek nie veľkej podpore zo strany rodičov a okolia som sa rozhodla pre UMB - FPVaMV - Verejná politika a verejná správa...štúdium ma neskutočne baví a už teraz sa teším na ďalší semester...či nájdem uplatnenie som sama zvedavá, ale verím, že áno, pretože má pomerne široký záber, ale minimálne môžem povedať, že som študovala to, čo som študovať chcela a čo mi robilo radosť
ja som si chcela vybrat podla toho co ma bavi, aby ma to bavilo sa ucit a aby som sa tomu venovala aj v buducnosti (UVL Kosice). ale vsetci ma odhovarali, ze to nebude praca pre mna a tak. a je to tazka skola a bala som sa, ze by ma vyrazili, ze by som sklamala rodicov... tak nakoniec som sa rozhodla pre nieco, kde vyuzijem taktiez strednu skolu ako by som vyuzila v UVL Ke a dala som si prihlasku na SPU v Nitre - fakulta biotechnologie a potravinarstva. teraz som spromovala na I. stupni (Bc) a pokracujem dalej. isto je to lahsie ako na UVL (tam by mi asi preplo z ucenia), ale ani tu to nie je zrovna lahke. ale tak dufam sa uplatnim, aj ma to bavi a myslim, ze som si dobre vybrala sice vzdy lutujem, ze som nesla na UVL, ale myslim, ze je to nad moje sily a nemozem od rodicov chciet, ak by som tam opakovala rocnik (co je tasm bezne), aby mi to platili. ale tak myslim, ze som si dobre vybrala, ale to budem vediet povedat az o par rokov
@soraya dejiny umenia sa daju studovat aj na slovensku,napriklad v trnave alebo na UK v Ba ale ak nahodou by si chcela ostat na slovensku tak skor trnavu ale tam musim vazne byt namakana
@malgosha trnava predsa pokial viem este stale nema univerzitny titul nie? a mne je jedno ci pojdem do ciech alebo ostanem na SR, do BS ist nechcem, v KE tiez nechcem zostat, tak skusim Brno, lebo to je fakt namakana skola
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Tiez medicina ( rozhodujem sa medzi stomatologiou a plastickou chirurgiou ), ale vela informacii mi k studiu chyba :/