kamos ide cez nejaku agenturu od dalsieho semestra... potrebuje mat na ucte zo par tisic euro aby vybavil viza.. ale agentura zabezpeci ubytko, aj skolu (ktoru si treba samozrejme platit) a pomoze aj pri hladani prace..
no pocula som ze vybavenie viz stoji okolo tych 300 eur....a inak uz sa to stava bezne ze tam ludia chodia,cim dalej tym viac Slovakov aj Chechov,takze to nie je az taka rarita :p
jedna moja kamoska sa tam odstahovala. zije tam cca 2 roky. mozno menej. ....... ale mala nejake problemy okolo vybavovania viz. dost sa na to stazovala :/
no kamarát mi tam študuje, medicínu, slovák... aj jeho rpiateľka tiež slovenka tam začala študovať a veľmi rýchlo skončila... myslím, že najväčší problém sú peniaze, ak nemáš tatka čo vlastný zlatú baňu tak tam ani nechoď... finančne nepotiahneš 5 rokov... tam sa školné ťahá na niekoľko tisíc eúr... kontrétne kamarát platí niečo vyše 3-4 000E len školné na semester na štátnej škole, nehovoriac o životných nákladoch a iných nutností k štúdiu ako knihy a pod. , ten to zvláda tiež len vďaka rodičom... ale na jeden rok vycestovať cez nejaký program ako napr. Socrates a tak, je to super príležitosť!
Ja som čítal, že víza máš za necelých 450€ a štúdium tam dosť podporujú. Dá sa týždenne 20 hodín pracovať pri škole. Neviem teda, ale že vraj vyžiť sa tam dá ...
A na jeden rok je to naozaj super, jeden chalan tam išiel a tie zážitky z tade !!!
Ja som síce v Australii nestudovala, ale bola som tam v lete pracovať. V prvom rade potrebujes viza, ak cestujes prvykrat tak najlepšie spravis, ked sa obratis na agenturu, ktora za teba vsetko vybavi. Nieco to stoji ale budes si ista, ze je vsetko ok. Ja mam zatial skusenost len s touto ale vsetko mi vybavili rychlo a ochotne. » www.vizum.sk/staty/australsk...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
A na jeden rok je to naozaj super, jeden chalan tam išiel a tie zážitky z tade !!!