Vysoké školy a úplatky .. vaše názory a skúsenosti ?
Chystám sa na výšku a z každej strany počujem ako to tam poza chrbát chodí a chcela by som vedieť ako to naozaj je. Stretli ste sa uz s úplatkami? Je pravda ze na Slovensku to tak funguje ako na beziacom páse a v Cechach to tak nieje ?
@jaro1991 Predpokladam, ze v Rakusku si sa ani s opisovanim nestretol
Inac, tam kde som ja, dovolim si tvrdit, ze uplatky nehrozia. Tu sme take tlupy idealistov
Ale myslim ze plati, cim dalej na zapad, tym menej sa s tym stretnes. A zas ja velmi ani neviem. Asi mam na to niekoho uplatit, ale este ma to fakt nenapadlo.
Ale trochu pisem o skolstve nejake clanky a tak, nedavno sa mi kompetenty ozval, tak sa naozaj chce to trochu vylepsit.
Vlastne ak si spominam, na strednej pytal riaditel uplatok od mojich rodicov.
čo ja viem, som idealista, v živote som sa s tým nestretla, všade som sa dostala vlastnými silami a vždy to bolo na žiadané školy, ak to tak už mám povedať.
Uplatky su bezna vec...Ze vraj na medicine v BA je taxa 1000 eur v KE od 500 eur vyssie... Ja s tym nemam skusenosti ale pocul som... A este jedna vec zahranicny studenti prejdu vzdy... testy a skusky robia tak ze su sami v miestnosti pokial si nevypracuju test a tak pride skusajuci a to som videl na vlastne oci...ked si zaplatia tak maju aj iny pristup...V CZE je to to iste...
suseda mi minule hovorila, ze u nich na nemenovanej vysokej skole dosiel ucitel/profesor/magister/whatever do triedy, spytal sa ich ake maju zamestnanie, koho zamestnanie mu zrovna vyhovovalo tym povedal urobte mi toto a toto (danove priznanie, vecera v restauracii atd.) a mate Acko... to mas ako kde
@yolis ha! teraz som si spomenula na kktka zo soboty, ktorý nám hovoril, kde sa pozná s akým mafiózom a kde má aké styky a tak. to bol očividne človek, ktorý je rád, že je pri peniazoch a myslel si, že mu to zvyšuje postavenie v našich očiach. samozrejme sa chválil aj tým, kde akú školu svojim deckám vybavil.
no takto. priamo sa tým nikto nevystatuje, to je jasné. ale náš ročník brali bez prijímačiek za prospech zo strednej školy. niektorých nevzali, lebo mali jednu dvojku z profilového predmetu. ešte častejšie sa stávalo, že ich nepobrali kvôli tomu, že v poslednom ročníku na strednej mnohí mali dejepis len ako doplnkový "seminár" a nie ako hlavný výučbový predmet, aj keď z neho napokon maturovali. čiže nemali body za jeden profilový predmet.
no a po tom choď po škole a dozvedaj sa, že v ročníku študuje niekto kto ani tú maturitu z dejepisu nemá, alebo sa dostal na právo z učňovky. to musel byť šprt, čo? anyway, vraj majú krásnyy dom v Karlovke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Myslím, že ceny sa pohybujú aj v závislosti od toho, čo konkrétne chceš.
Inac, tam kde som ja, dovolim si tvrdit, ze uplatky nehrozia. Tu sme take tlupy idealistov
Ale myslim ze plati, cim dalej na zapad, tym menej sa s tym stretnes. A zas ja velmi ani neviem. Asi mam na to niekoho uplatit, ale este ma to fakt nenapadlo.
Ale trochu pisem o skolstve nejake clanky a tak, nedavno sa mi kompetenty ozval, tak sa naozaj chce to trochu vylepsit.
Vlastne ak si spominam, na strednej pytal riaditel uplatok od mojich rodicov.
a zvacsa ten co sa chali ze za to a to ma skusku/skolu tak klame. kto ten uplatok naozaj da, tak drzi hubu, lebo neni kokot.
aj takí kkti sú.
no a po tom choď po škole a dozvedaj sa, že v ročníku študuje niekto kto ani tú maturitu z dejepisu nemá, alebo sa dostal na právo z učňovky. to musel byť šprt, čo? anyway, vraj majú krásnyy dom v Karlovke
moja matikarka zo zakladnej strednu mala obchodu. Nieco podobne, ako ked ides na pravo z ucnovky....