Zaujíma ma hlavne z inej strany a iného pohľadu to čo robím a chcem robiť a chcem si rozšíriť pohľad a byť najlepší v obore. Ciele mám vztýčene a idem si po ne. VŠ je ich súčasťou, nie podmienkou.
pretože 2/3 zamestnaná je, nebudem predsa automaticky predpokladať že skončím ako tá 1/3 nie? to by potom nemalo zmysel... a pokiaľ niekto chce študovať tak si cestu nájde.. a také ,,školy" ako Trenčín a Ružomberok za školy ani nepokladám.. odtiaľ sa nečudujem že aj šikovný človek skončí nezamestnaný..
nie seci su nezamestnani!podla toho,co studujete...tkae pravo,psychologia,socio...ucitelsstvo an ostratne sa daju.este archeo,andragogika a rozne humanoshity. a nezamestnani budu ti,co su nei priebojní
Úprimne: pretože som nezamestnanteľná nedochvíľna nespoľahlivá neschopná piča, a ďalším štúdiom si odďaľujem ten čas, kedy by bolo spoločensky vhodné si prácu aspoň hľadať.
1) chcem sa o mojom obore (jazyky) dozvedieť viac a trochu si užiť to pitvanie, kým je čas
2) mnohé jazykovky povedzme dávajú vyšší plat, keď si to vyštudoval, ako keď máš "len" certifikát na úrovni štátnic a "len" polročný pobyt v zahraničí (čo je podľa mojej mienky absurdné, ale dobre)
Ked clovek chce najde samozrejme kebyze chcu vsetci tak je problem ale je vela takych co skvor nechcu robit teda aspon u nas a myslim ze skvor prijmu niekoho s maturou ako bez nej a skvor beru na ohlad titul ako len maturu. Na slovensku si robyt daco ako ing alebo mudr blbost idem si spravit 3rocku nad stavbovu a berem nohy naplecia a ak vacsiu vysku tak nie na SLOV. Moja kamoska si tu robila medicinu 9rokov studia a v zahranici sa na jej titule dobre pobavili.
úprimne sa o svoju budúcnosť nebojím aj keby som tu školu nechal. A hlásim sa tam preto že sa chcem niečo naučiť. 1/3(a to je optimistický odhad) sa tam hlási aby si predĺžili študentské roky a nemuseli pracovať. Nehovoriac o absolventoch dedinských VŠ.
@interrupcio ... ..ti asi musi jebat ne ? ...hej jasne ze murar zarobi viac .... ked pojde dakde do ceska na stavbu ...sa tam orobi jak kokot 12 hodin doslova omaka ...tak dostane mozno dajakych 800 - 900 € ...abo mozno dajaky vodar a podobne zamestnania robotnicke .... zarobi si na fuskach ...ok peniaze na ruku ...ale nech si potom pocka na vymeriavanie dochodku ...aku mu tie fusky pomozu ....velmi male percento ucnovkarov zarobi viac ako vysokoskolak ,,.,,...
Opäť s tebou súhlasím, kedy ľudia pochopia, že aj keď budú možno dostávať rovnaké money ako nejaký učňovkár,-o čom aj tak silno pochybujem, tak je lepšie mať 500-600 ečiek a sedieť na riti, ako makať niekde na stavbe, večer byť zrobený ako kôň, a báť sa o prácu... A ďalšia vec, máloktorý murár alebo robotník, operátor a tak ďalej má na zmluve toľko, koľko reálne dostane, takže keď bude na dôchodku- zrobený, zničený, ľutujúci, že celý život makal, bude dostávať päť korún za celoživotný prínos v danej oblasti Pochopte, že nech študujete hocijakú školu, máte nejaké zameranie ste v niečom lepší ako ten, kto nevie robiť nič, a môže len povedať, áno toto viem ale nemá na to PAPIER! V dnešnom byrokratickom svete to je bohužiaľ tak. Vieš to, neverím. Máš na to papier, a nemáš o tom prakticky ani šajnu, nevadí, máš papier A nehovorte, že niekto si školu kúpi, ok, nejaké skúšky sa môžu dať zriešiť, ale každý z vysošov vie, že sa nájde nejaký predmet, ktorý ho poriadne potrápil, a musel sa učiť. Aj tí najprachatejší sa občas musia niečo naučiť. A čo my, obyčajní? Tak už prestaňte riešiť, či VŠ áno alebo nie, jednoducho ÁNO a hotovo! Je to ako podnikanie, akurát investuješ do svojej hlavy, a keď ti nepreskočí, tak to po piatich rokoch zaručene niekde využiješ. A takí, čo sa navážajú do soc. práce, filozofie, aspoň niečomu sa tí ľudia venujú. Lepšie ako robiť čašníka, možno to budú robiť aj potom-aj keď pochybujem, ale aspoň majú šancu na lepší život Bože, ja som taká múdra. Proste sa učte, popritom robte, na škodu to nikdy nebude. A je jedno či je to súkromná, alebo iná škola. UČIŤ SA, UČIT SA, UČIŤ SA! Howk!
@zuzanka83 ale ...tí ľudia to nepochopia nikdy .... a to, že hovoria, že vysoka je na nič, je len ich slabá výhovorka lebo na žiadnu vš nemajú .... ale mne to može byť dakde ...ja už man 1. ročník za sebou a myslím si že aj ďalšie nejako zvládnem .....a presne jak píšeš ...moji fotrovci tiež nie su nejakí zazobanci ....študujem fakticky za pôžičku ktorú si splatím jak už budem robiť ...a tie peniaze idú väčšinou na bývanie a také bežné študentské výdavky ...takže nehrozí aby som si mohol "zaplatiť" dajakú skúšku ....všetko si treba odmakať ...
ináč to s tým orobením sa je zase pravda ..... moja krstna robí "obyčajnú" pekárku ......áno zarobí síce možno dajkých 500-600 € na mesiac .... ale ťahá nočné 16stky .... tz. ide do roboty poobede o 2 napr a vracia sa domov na druhy deň ráno o 6 ....ma čas sa tak trošku vyspať a je rada že stihne navariť obed a môže bežať naspať do roboty ....zato napr ja keď skončím školu dostanem tie iste peniaze ...ano tiež si musim riadne odrobiť 8 hodín ...ale je rozdiel 8 hodín učiť aj to necelých lebo máš prestavky ...nejaku voľnú hodinu a tak ...a potom tých 16 jak robí ona , v 40 stupnovej horúčave atď ....
ale nehovrím , lebo dakto tu povie zase že : "ja nemam ani vysoku a paradne zarabam" .....sak dobre nech si dotycný ma aj 1500 € na mesiac ....ale štýl života že mam 2 roboty ....o 6 rano padam z domu a večer jak sa vrátim o 10-11 tak akurat sa zvalim do postele od unavy a spim ...tak za tie peniaze by mi to určite nestálo
@spomienky7 je to zaujimave, ale slovensku archeologovia su praveze velmi dobre uplatnitelni Ak ovladas dobre jazyky a v tom co robis si dobri, tak sa da uplatnit vramci mnozstva svetovych doc a post-doc a vyssie miest. Druha vec je ak chces ostat na Slovensku a este si aj zarobit na zivot.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
a navyse, nemam co ine robit, po gympli si mozem piskat a ne robit robotu
hmm dobre, ze si to pamatas..ja len matne kazdopadne, sorry ak som ta urazila
problem?!
a za 5 rokov musi aj kokot na titul zarobit
dosť seriózne?
2) mnohé jazykovky povedzme dávajú vyšší plat, keď si to vyštudoval, ako keď máš "len" certifikát na úrovni štátnic a "len" polročný pobyt v zahraničí (čo je podľa mojej mienky absurdné, ale dobre)
Opäť s tebou súhlasím, kedy ľudia pochopia, že aj keď budú možno dostávať rovnaké money ako nejaký učňovkár,-o čom aj tak silno pochybujem, tak je lepšie mať 500-600 ečiek a sedieť na riti, ako makať niekde na stavbe, večer byť zrobený ako kôň, a báť sa o prácu... A ďalšia vec, máloktorý murár alebo robotník, operátor a tak ďalej má na zmluve toľko, koľko reálne dostane, takže keď bude na dôchodku- zrobený, zničený, ľutujúci, že celý život makal, bude dostávať päť korún za celoživotný prínos v danej oblasti Pochopte, že nech študujete hocijakú školu, máte nejaké zameranie ste v niečom lepší ako ten, kto nevie robiť nič, a môže len povedať, áno toto viem ale nemá na to PAPIER! V dnešnom byrokratickom svete to je bohužiaľ tak. Vieš to, neverím. Máš na to papier, a nemáš o tom prakticky ani šajnu, nevadí, máš papier A nehovorte, že niekto si školu kúpi, ok, nejaké skúšky sa môžu dať zriešiť, ale každý z vysošov vie, že sa nájde nejaký predmet, ktorý ho poriadne potrápil, a musel sa učiť. Aj tí najprachatejší sa občas musia niečo naučiť. A čo my, obyčajní? Tak už prestaňte riešiť, či VŠ áno alebo nie, jednoducho ÁNO a hotovo! Je to ako podnikanie, akurát investuješ do svojej hlavy, a keď ti nepreskočí, tak to po piatich rokoch zaručene niekde využiješ. A takí, čo sa navážajú do soc. práce, filozofie, aspoň niečomu sa tí ľudia venujú. Lepšie ako robiť čašníka, možno to budú robiť aj potom-aj keď pochybujem, ale aspoň majú šancu na lepší život Bože, ja som taká múdra. Proste sa učte, popritom robte, na škodu to nikdy nebude. A je jedno či je to súkromná, alebo iná škola. UČIŤ SA, UČIT SA, UČIŤ SA! Howk!
ináč to s tým orobením sa je zase pravda ..... moja krstna robí "obyčajnú" pekárku ......áno zarobí síce možno dajkých 500-600 € na mesiac .... ale ťahá nočné 16stky .... tz. ide do roboty poobede o 2 napr a vracia sa domov na druhy deň ráno o 6 ....ma čas sa tak trošku vyspať a je rada že stihne navariť obed a môže bežať naspať do roboty ....zato napr ja keď skončím školu dostanem tie iste peniaze ...ano tiež si musim riadne odrobiť 8 hodín ...ale je rozdiel 8 hodín učiť aj to necelých lebo máš prestavky ...nejaku voľnú hodinu a tak ...a potom tých 16 jak robí ona , v 40 stupnovej horúčave atď ....
ale nehovrím , lebo dakto tu povie zase že : "ja nemam ani vysoku a paradne zarabam" .....sak dobre nech si dotycný ma aj 1500 € na mesiac ....ale štýl života že mam 2 roboty ....o 6 rano padam z domu a večer jak sa vrátim o 10-11 tak akurat sa zvalim do postele od unavy a spim ...tak za tie peniaze by mi to určite nestálo