áno, výška sa dá prežiť aj tak, že si užívaš celý rok a potom s mesiac niečo poučíš no je to drina pre tých, ktorí tam išli fakt zo správneho dôvodu ....ale tak-či-tak je to vždy lepšie ako robota
Nuž, začil som takú školu aká je na tom grafe, možno to "drinking" by bolo trošku väčšiu a pre väčšinu ľudí skončila škola po prvom semestri. Takže neviem ako to chodí inde, ale tam kde som chodil ja, si musel niečo robiť : )
prvy mesiac som chela odtial zdupkat, strasne vela seminarok, prac ....
ale potom pohoda, zvyknes si...ale zalezi od odboru, ak nechces sediet casto nad knihami nechod na medinu, farmaciu atd. a chces studovat nieco konkretne ci len nechces ist do roboty? mne sa tu paci viac ako na strednej - ale asi preto lebo som na intraku a nie doma
ťažko povedať .. mám oveľa menej času ako na strednej (vlastne ani neviem či by sa dalo povedať, že mám voľný čas), je to podstatne náročnejšie, na intráku nie je toľko jedla ako doma atď, vlastne žiaden "klasický" vysokoškolský život, ale aj tak by som už nemenila
je to subjektívny pohľad... ale pozri sa na to inak... každý hovorí o všetkom, že sú najkrajšie...
niekto povie: "najkrajšie roky, sú obdobie detstva, keď sa hráš"
ďalší povie: "najkrajšie roky sú na strednej, keď si mladý, užívaš si život a rodičia sa o teba starajú"
ďalší povie: "najkrajšie roky sú na vysokej, lebo si ďaleko od rodičov (na intráku) a robíš si čo chceš"
ďalší povie: "najkrajšie roky sú po vysokej, lebo už zarábaš svoje prvé prachy a vďaka tomu si robíš čo chceš, kúpiš čo chceš"
ďalší povie: "najkrajšie roky sú prvé roky manželstva, keď sa milujete, ste šťastní spolu, chodíte na romantické výlety"
ďalší sa teší: "ako zarobí milión dolárov a potom si pôjde užívať na ostrov do karibiku = a budú to jeho najkrajšie roky", a potom je obrovská skupina ľudí, ktorí sa tešia na dôchodok, ako nebudú musieť nič robiť, len sa venovať svojim záľubám.
inými slovami: najkrajšie roky života sú stále-celý život D
@princessini no ja ti nevím, najnovšie si vymyslel že máme byť na chémií 15:10 aj keď máme začínať 15:30 a predtým končíme na zobore o 15:00 a ak nestihneš tak ťa vyhodí ...
Radsej robit ako vysku dovolenka, vyplata, ziadne skusky a polovica ludi co dostuduju idu aj tak z nudze robit dokladacov jogurtov do tesca pekna perspektiva za 5 rokov studia
@majusssska samozrejme zavisí aj od študenta, či sa vážne učí. No väčšina z tých, ktorí chodia na lepšie výšky majú toľko učenia, že by im ani zďaleka nenapadlo hovoriť o najkrajších rokoch života,lebo sú úprimne radi,že sa aspoň dostanú do postele,aby si na pár hodín zdriemli. A je rozdiel,či sa výška študuje 4 roky alebo 6rokov.
@blueberry ja chápem, len nie veľmi tým tvojim konkrétnym príkladom... okej, manažment. ale napríklad ja chodím na techniku a pozri @29 , bežne spávam 3-4 hodiny. takže technické školy by som neuvádzala zrovna ako tie, na ktorých sa človek fláka
@majussska okey,beriem spať. Brala som to vo všeobecnosti,lebo na technike sú aj také primitívne odbory, že taká škola sa nedá nazvať ani výškou. Pritom študenti tu budú robiť tragédiu,že majú započet z angličtiny( no asi to neprežijem,také to musí byť ťažké
@majusssska okey,beriem spať. Brala som to vo všeobecnosti,lebo na technike sú aj také primitívne odbory, že taká škola sa nedá nazvať ani výškou. Pritom študenti tu budú robiť tragédiu,že majú započet z angličtiny( no asi to neprežijem,také to musí byť ťažké)
@takzvany tipujem, že spojenie "študentský život" vzniklo na ekonomickej. (A teraz všetci ekonómovia spustite, aké to máte ťažké...)
a k téme: Ja som išla radšej na výšku, ale určite sú typy ľudí, ktorým viac vyhovuje začať rovno pracovať. Sám musíš vedieť, k čomu inklinuješ. Nie každého baví učiť sa a záleží aj, na akú strednú chodíš, napr. gympel ti je bez výšky platný vieš čo... Každopádne je podľa mňa život na výške super, síce z učenia máme toľko, že sa môžem aj zblázniť, no nie na každej škole je to tak, ponuka je široká a čo si vyberieš, je na tebe...
robi u nas jeden chalan, nasiel si pracu len preto aby sa nenudil na EUBA, chodi do prace tak 20-30 hodin tyzdenne uplne v pohode, 4tak, kazdu stredu prichadza po zure co konci rano a ze preco sa to vola elektrickova skola
Ja som minule v piatok poobede stretla vo výťahu na intráku kamaráta, čo chodí na ekonomickú. Zo srandy sa ma spýtal, či idem až teraz zo školy, lenže ja som bohužiaľ naozaj odtiaľ išla. Tak som sa aj ja opýtala, kedy mu končí škola a on, že v stredu. A začína v utorok Krása! Iný kamarát je u nás druhák a na VŠE si robí popri tom naraz 4. ročník + povinné predmety z piataku...
vyska? je to na povazenie. na jednej strane je to min. 5 "zabitych" rokov, co mozete makat na sebe, zarabat a zit, ale na druhej strane je to 5 uzasnych rokov zabavy, nicnerobenia, partyovania, trtosenia atd atd. koncim 5. rocnik, som na hlinach v ziline a uz teraz mi je smutno. je to najkrajsie obdobie mladosti.
cize aj napriek straty tych par rokov, vrelo odporucam a odporucam hlavne intraky. nech to ma poriadnu stavu
ak ideš na humanitný odbor, tak asi hej...........mám iný režim ako na strednej...........lenže ja som išla z osemročného gympla na FiF UK.........trochu culture shock ale je tu dobre
a celkovo.........ak si pripravený učiť sa vkuse štyri mesiace do roka a vieš písať seminárky (resp. si ochotný ich písať), choď
to s tým nedožiješ sa dôchodku je pre našu generáciu už strašiak takže predĺžiť si mladosť sa oplatí...........a potom zarobíš viac ako s maturitou
Tak vám nevím..bezduché spíjanie sa na intráku, stres zo zápočtov a skúšiek, finančná závislosť na rodičoch, tlačenka na rozpadnutom intráku...najlepšie roky svojho života si predstavujem trošku inak
ale blahoslavení budiž chudí duchem, teším sa čo bude zo slovenska, keď tu bude šéfovať generácia "alkoholikov s titulom"
som na vet. medicíne a na užívanie si života teda čas nemám.. musím sa učiť zo dňa na deň, inak sa to tu nedá stíhať.. žiadne chodbovice nehrozia.. takže pokiaľ si pod pojmom vysokoškolský život predstavuješ ožieračky, a potom trochu učenia počas skúškového.. určite nechoď na medinu
@agrobrat Lazor je čosi ako Lukeš na STU na katedre fyzikálnej chémií, aj keď Lazor je omnoho viac lepší, ale drbnutejší. Ja som mal Bajčana a bol som s ním spokojný. Mimochodom keď už tak premýšľam, tak Lukeš by na STU - čke do kolektívu zapadol, tam je magorov plný barák, nič v zlom kolegovia z STU.
@pa3cek ne, ja som na to nemala nervy.. kazdy mi o vyske rozpraval, ze jak fajne, ze sa ucia len na zapocty a skusky... a hovno, na jednom predmete kazdy tyzden pisomky, na matiku kazdy tyzden domace zadania a na ostatnych predmetoch mi kontrolovali zosity... ja som ani neplanovala mat zosity, len jeden zakladac a papiere v nom... ale kdeze ja som sa citila ako na zakladnej skole a bez centu... len som investovala peniaze do knih, skript a ani brigadu som si najst nemohla, lebo cez vikendy som musela pocitat tu debilnu matiku
@sandy144 to kde si sa dostala na školu, na pedagogickú??? To som podobné mal v prvom na STU, no ale skripta som vyfasoval zo školskej knižnice, ale tak máš pravdu na niektorých školách to nie je také ako to prezentuje väčšina študentov, keď väčšina študuje na školách kde je každému jedno čo si robíš, hlavne sprav zápočty a skúšku. Škoda no. Ono je furt lepšie študovať, ale si aj užívať ako študovať a trápiť sa. Dúfam že teraz ti je lepšie ako bolo na tej škole, trápiť sa nemá zmysel si myslím. Pekný deň sandy.
neverim tomu, nehovorim ze nie som spokojna, ale ak maju byt toto najlepsie roky... proste nie, neverim. chcem vlastne peniaze a zmysluplnu cinnost, nie kukanie do vydzubanych kniziek a potom o tom mudrovat pri pive. uz ma to nebavi
nie, aspoň pre mňa nie a moji spolužiaci so mnou súhlasia, ale asi to závisí od výšky, mi nerobíme nič iné, než sa učíme, či je skuškové, alebo nie a v škole od rána do večera
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
Možno v tomto prípade mal niekto šťastie,ale nemusí to byť najlepšie riešenie.
Ja na výšku chcem ísť z dôvodu vzdelávania.
A hlavne ma baví právo.
Na výšku treba ísť po dôkladnom zvážení.
Sr potrebuje právnikov,výborných právnikov.
ale potom pohoda, zvyknes si...ale zalezi od odboru, ak nechces sediet casto nad knihami nechod na medinu, farmaciu atd. a chces studovat nieco konkretne ci len nechces ist do roboty? mne sa tu paci viac ako na strednej - ale asi preto lebo som na intraku a nie doma
nemám ten pocit, že by to boli moje najkrajšie roky, i keď na výške som začala inak vnímať veci, ukľudnila som sa a našla aj pár fajn ľudí...
ale mám zase omnoho viac povinností, omnoho viac stresu a omnoho menej času ako som mala na strednej...
ale (takmer) všade nájdeš niečo, čo ťa baviť nebude a budeš to musieť prekusnúť
niekto povie: "najkrajšie roky, sú obdobie detstva, keď sa hráš"
ďalší povie: "najkrajšie roky sú na strednej, keď si mladý, užívaš si život a rodičia sa o teba starajú"
ďalší povie: "najkrajšie roky sú na vysokej, lebo si ďaleko od rodičov (na intráku) a robíš si čo chceš"
ďalší povie: "najkrajšie roky sú po vysokej, lebo už zarábaš svoje prvé prachy a vďaka tomu si robíš čo chceš, kúpiš čo chceš"
ďalší povie: "najkrajšie roky sú prvé roky manželstva, keď sa milujete, ste šťastní spolu, chodíte na romantické výlety"
ďalší sa teší: "ako zarobí milión dolárov a potom si pôjde užívať na ostrov do karibiku = a budú to jeho najkrajšie roky", a potom je obrovská skupina ľudí, ktorí sa tešia na dôchodok, ako nebudú musieť nič robiť, len sa venovať svojim záľubám.
inými slovami: najkrajšie roky života sú stále-celý život D
takže nie, nezdá sa mi
Aký odbor študuješ ty ?
Aký odbor študuješ ty ?
Medicínska chémia na technike??? To ako sa tam mohol vyskytnúť taký odbor???
a k téme: Ja som išla radšej na výšku, ale určite sú typy ľudí, ktorým viac vyhovuje začať rovno pracovať. Sám musíš vedieť, k čomu inklinuješ. Nie každého baví učiť sa a záleží aj, na akú strednú chodíš, napr. gympel ti je bez výšky platný vieš čo... Každopádne je podľa mňa život na výške super, síce z učenia máme toľko, že sa môžem aj zblázniť, no nie na každej škole je to tak, ponuka je široká a čo si vyberieš, je na tebe...
úplne normálne, fakulta chemickej a potravinárskej technológie
cize aj napriek straty tych par rokov, vrelo odporucam a odporucam hlavne intraky. nech to ma poriadnu stavu
a celkovo.........ak si pripravený učiť sa vkuse štyri mesiace do roka a vieš písať seminárky (resp. si ochotný ich písať), choď
to s tým nedožiješ sa dôchodku je pre našu generáciu už strašiak takže predĺžiť si mladosť sa oplatí...........a potom zarobíš viac ako s maturitou
nakoniec, teraz je ťažké zamestnať sa tak či tak
najmä, keď si niekde mimo rodného mesta.
ale blahoslavení budiž chudí duchem, teším sa čo bude zo slovenska, keď tu bude šéfovať generácia "alkoholikov s titulom"
Keď si toto predstavím .. :p oj
ANO
ANO
ANO
ANO
ANO
ANO
ANO
ANO
ANO
ANO
!!!
ale keby som chodila na VS do NR, bola by aj ta najlepsia
@1topsecret učiť sa budeš musieť na 100%. a koľko času ti zostane na zábavu a užívanie si, záleží od teba. pravdepodobne to ale bude na úkor spánku