@ps102 Osobný pohľad na ľudí nie. Blbé je, že aj človek, ktorý je fakt skúsený a inteligentný je v profesijnej činnosti nič oproti debilovi, ktorý má titul.
@igorv Záleží od odboru. Aj tu na B som už našiel týpka z ktorého som ťahal rozumy a ukázalo sa, že prvé dobre platené práce mal už v 16. Pri programovaní ti fakt titul netreba.
Všetci sme ľudia a všetci sme si seberovní, takto to uznávam ja. Ak by si niekto myslel, že ak má titul je niečo viac, tak tento človek má podľa mňa veľmi veľké ego.
U týchto ľudí som vypozoroval, že ak by z výšky svojho ega padli na úroveň svojho charakteru, boli by to pre nich tak šokujúce, že by to niektorí ani neprežili.
K vysokoškolskému titulu sa automaticky nedostáva doložka- charakter. Preto sa často stáva, že vysokotitulovaní ľudia sú kreténi. Hlavná príčina je asi tá, že nemajú charakter, sú neempatický a ešte sa považujú za akýsi nadradený druh, čo je žalostne smutné.
Myslím si teda, že ľudia s nižším vzdelaním dokážu byť v porovnaní s týmito vysoko postavenými lepšími ľuďmi, práve vďaka empatii a charakteru. (i keď aj tu sa nájdu výnimky)
Ešte k tým vysoko postaveným (titulovaným)... Myslím si, že človek, ktorý ma VŠ sa nemusí vystatovať tým koľko ma titulov a čo všetko dokázal. U mňa majú väčší obdiv práve tí, ktorí sú nenápadní. Myslím, že aby človek usúdil, že niekto má potrebné vzdelanie stačí, aby ten vysokotitulovaný človek otvoril ústa a začal rozprávať a už rečový prejav povie o tom človeku dostatočné množstvo informácií.
Rovnako sa na nich pozerám aj keď tiež by som niekoho bez VŠ nechcela. (Lebo reálne sa síce dá ďalej vzdelávať aj bez VŠ ale nepoznám nikoho kto by to naozaj robil- a takého by som už teoreticky chcela).
iba s frája si viem občas urobiť srandu, že ja som tá múdrejšia
a nesúhlasím tuto s babami nado mnou. nevadí mi, že nemá vš lebo si ju môže hockedy dorobiť. a napríklad ten môj chodil na vš asi dva týždne ale nebavila ho, tak sa na to vyjebal. a to, že nemá titul ho nerobí hlúpejším od ľudí s titulom. práveže ho úplne obdivujem, že aký je inteligentný.
Vzdelanie je dobrá vec, ale nie je zárukou všeobecnej inteligencie a múdrosti. Z vlastnej skúsenosti som sa o tom presvedčil mnohokrát. Vedomosti nie sú múdrosť. Múdrosť musí vychádzať z vnútra inteligentného človeka pri riešení rôznorodých životných situácií, pri jednaní a komunikácií s ľuďmi všetkých spoločenských vrstiev, nálad a rôzneho veku.
poznám dosť ľudí bez výšky a považujem ich za dosť inteligentných a na druhú stranu poznám ľudí čo študujú alebo vyštudovali vš a sú to magori. takže nezáleží na titule ale na danom človeku ako sa správa ....
inak, všetci tu berú do úvahy to, že tí bez VŠ majú aspoň maturitu, tak sa mi zdá
Nevidím nič vyslovene zlé na tom, ak niekto nemá titul (koniec koncom, ja sama som len obyčajný Bc.), ale ak niekto nemá ani len tú maturitu, tak vtedy je dosť pravdepodobné, že ten človek na tom intelektuálne veľmi dobre nebude.
(Na rozdiel od toho je faktorov, prečo niekto nešiel na VŠ alebo ju nedokončil nesmierne veľa a mnoho z nich skutočne nemá s inteligenciou nič spoločné)
@mielikki prepáč, ale to s tou maturitou je strašná hlúposť. Poznám viacero príkladov, kde by človek s učňovkou strčil do vačku kadejakého absolventa univerzity. Je veľa dôvodov, prečo ľudia nechcú/nemôžu študovať.
Vzdelanie nie je zárukou inteligencie. SR, ČR, to je jedno. Tu je titul to posledné, čo môže odrážať niekoho IQ.
mne v kontakte s ludmi zalezi hlavne na tom, aby sme sa mali o com bavit. v tom pripade je pre mna uroven vzdelania bezpredmetna. s inteligenciou nesuvisi.
myslim ze v zivote je dolezitejsie, aby clovek nieco dokazal vyprodukovat a uzivit sa (ci uz hlavou alebo manualne), nez to, ake ma skoly.
na slovensku počet titulov pred menom a za menom nie je priamo úmerný inteligencii, schopnostiam ani správaniu sa .
takže mám na háku- ak je niekto sčítaný, sleduje dianie okolo, je inteligentní, zbehlí, šikovný, vie sa pohybovať v živote a dá sa sním normálne porozprávať tak čo na tom, že má napr. "iba" maturitu. Stále lepšie ako debil s Phd.
ked o niekom zistim, alebo mi povie, že vyštudoval, študuje, alebo plánuje vyštudovať školu, tak moja mienka o nom mi klesne. tipujem totiž, že robí nejaké hip odbory typu kulturológia, nejaké humanitné vedy, alebo náuky o parazitovaní typu politológia a (pseudo)ekonómia. ale akonáhle zistím, že študuje niečo užitočné, s čím sa nielen plánuje uživit na trhu, ale má to aj budúcnosť, tak v mojich očiach klesne. a ak ešte náhodou uspel alebo uspieva na nejakej obzvlášť zaujímavej škole, ktorá je navyše známa svojou vysokou náročnosťou, tak taký človek u mňa potenciálne výrazne stúpne. ale v tomto mi teraz nenapadá žiadny príklad.
ale jasne, ze ked ma niekto 5 zahranicnych vysokych skol a nie socialnu pracu na slovensku, tak to vo mne vyvola respekt a poviem si, ze ten clovek je obdivuhodny
mám skôr dojem, že osoby okolo mňa, ktoré nemajú žiaden titul, ani neštudujú na vš, sú rozhľadenejší, inteligentnejší, tolerantnejší, príjemnejší, empatickejší, úprimnejší... zlatíčka moje!
a ja sa necítim o nič dokonalejšia s titulom.
len si ho rada pripomínam!
Samozrejme. Vystudovanie vysky hovori len o schopnosti jedinca naucit sa haldu nezmyslov, nehovori to nic o jeho inteligencii, alebo schopnosti sa presadit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Bez VŠ je mnoho inteligentných ľudí.
Titul nie je vec čo by ovplyvňovala môj pohľad na ľudí.
Okrem toho este uznavam, ze VS dava akusi iluziu bezpecia, co sa zamestnania tyka a tito ludia to nepotrebovali absolvovat - to je cool.
U týchto ľudí som vypozoroval, že ak by z výšky svojho ega padli na úroveň svojho charakteru, boli by to pre nich tak šokujúce, že by to niektorí ani neprežili.
K vysokoškolskému titulu sa automaticky nedostáva doložka- charakter. Preto sa často stáva, že vysokotitulovaní ľudia sú kreténi. Hlavná príčina je asi tá, že nemajú charakter, sú neempatický a ešte sa považujú za akýsi nadradený druh, čo je žalostne smutné.
Myslím si teda, že ľudia s nižším vzdelaním dokážu byť v porovnaní s týmito vysoko postavenými lepšími ľuďmi, práve vďaka empatii a charakteru. (i keď aj tu sa nájdu výnimky)
Ešte k tým vysoko postaveným (titulovaným)... Myslím si, že človek, ktorý ma VŠ sa nemusí vystatovať tým koľko ma titulov a čo všetko dokázal. U mňa majú väčší obdiv práve tí, ktorí sú nenápadní. Myslím, že aby človek usúdil, že niekto má potrebné vzdelanie stačí, aby ten vysokotitulovaný človek otvoril ústa a začal rozprávať a už rečový prejav povie o tom človeku dostatočné množstvo informácií.
a nesúhlasím tuto s babami nado mnou. nevadí mi, že nemá vš lebo si ju môže hockedy dorobiť. a napríklad ten môj chodil na vš asi dva týždne ale nebavila ho, tak sa na to vyjebal. a to, že nemá titul ho nerobí hlúpejším od ľudí s titulom. práveže ho úplne obdivujem, že aký je inteligentný.
Nevidím nič vyslovene zlé na tom, ak niekto nemá titul (koniec koncom, ja sama som len obyčajný Bc.), ale ak niekto nemá ani len tú maturitu, tak vtedy je dosť pravdepodobné, že ten človek na tom intelektuálne veľmi dobre nebude.
(Na rozdiel od toho je faktorov, prečo niekto nešiel na VŠ alebo ju nedokončil nesmierne veľa a mnoho z nich skutočne nemá s inteligenciou nič spoločné)
Vzdelanie nie je zárukou inteligencie. SR, ČR, to je jedno. Tu je titul to posledné, čo môže odrážať niekoho IQ.
myslim ze v zivote je dolezitejsie, aby clovek nieco dokazal vyprodukovat a uzivit sa (ci uz hlavou alebo manualne), nez to, ake ma skoly.
takže mám na háku- ak je niekto sčítaný, sleduje dianie okolo, je inteligentní, zbehlí, šikovný, vie sa pohybovať v živote a dá sa sním normálne porozprávať tak čo na tom, že má napr. "iba" maturitu. Stále lepšie ako debil s Phd.
a vlasten aj keby nebol, clovek sa so svojou mierou intelektu rodi, nemozem odsudzovat niekoho za nieco za co predsa nemoze.
ale su ludia, ktori su proste kokoti, nie ze hlupi, ale kokoti, a to je samostatna kategoria
malo byť STÚPNE
zalezi na tom, kto je aky clovek.
a ja sa necítim o nič dokonalejšia s titulom.
len si ho rada pripomínam!
a je mi to jedno. ten človek je tak nehorázne inteligentný a šikovný, že nechápem, čo sa mu v tej hlave odohráva proste.