Ak mám jeden určitý predmet, ktorý mám povinný a mám z neho 3 absenčky (pričom sú povolené len 2), môžem dostať fx? A tým pádom sa mi prenesie do druhého ročníka? Alebo ako to je? ďakujem za odpovede..
pripadne ak velmi to chces urobit a uz nebudes chybat (alebo ak si mala vazny dovod, malo by to byt o to lahsie), tak ho mozes skusit ukecat, ako pise mielikki, ale skus daky figel este k tomu - mozno by sa mohlo dat nahradit neucast cez konzultacne hodiny (ale ak si nemala dovod chybat, tak neviem no) a pripadne daka praca navyse by mohla tiez byt kompenzaciou...zalezi na vyucujucom
aha..no prvýkrát som nebola kvôli tomu, že som ho ešte nemala v AISE a druhýkrát mi dala absenciu, lebo som nemala urobené poznámky, ale na hodine som bola. a tretíkrát som mala na to dôvod...
tak teraz neviem čo ako teda.. ale nie je to až také strašné, keby sa mi preniesol náhodou do ďalšieho ročníka, však?
@5 dokladuj ten posledný dôvod (ak je relevantný) a mohlo by to ísť. ale ak aj nie, prenášanie nie je taká tragédia ešte aj, keď na ten predmet niečo naväzuje, sa to dá spraviť tak, aby človek ukončil štúdium, ako má.
No môže to byť aj tak, že ťa nepustia na skúšku, lenže my to na niektorých predmetoch máme tak, že z celkových 100% bodov, ktoré môžeš získať, je napríklad 15% dochádzka. Ak ju nesplníš, máš -15bodov dolu, lenže to ešte neznamená, že ťa nepustia k skúške, veď ti zostáva 85%, ktoré môžem získať na písomkách a tak..
@delegatka nie, nie je strasne ak by sa ti preniesol do dalsieho rocnika, no ani prijemny pocit to nie je prenasat predmet ...ale skus priniest ospravedlnenku z poslednej absencie, dalej uz nevymeskaj a snad ti to prejde
zavisi brutalne od skoly a vyucujuceho. my tiez tak mame uz 4. rok, ja minuly semester 4 absencky neospravedlnene☺ a vobec nikto nic nepovedal. proste oni strasia, ale inak seru na to. teda aspon na ucm fmk
Je to veľmi individuálne. Môže závisiť aj od toho, či si nebola na prednáškach alebo na cvičeniach. My sme to mali napr. tak, že na predášky si chodiť nemusela, ale na cvičenia áno, resp. mohol si dve cvičenia vynechať. Ale to, že ti dala vymeškanie za to, že si nemala poznámky mi pripadá dosť... povedzme že divné?
UPJŠ je pán ..ani mne sa tam nechce ..napr teraz mi beži geologia a ja sedím za pc na byte ...ale to nič ...to ešte len 1. absencia + je to prednáška ...poznamky opíšem a ideme ďalej
u nás to problém nebol, dalo sa s učiteľmi dohodnúť, najmä ak som mala iné dôvody, než "zaspala som". závisí na učiteľovi, podľa mňa ale nič nepokazíš tým, že napíšeš prednášajúcemu, že si nemohla prísť pre to a pre to. u nás to vždy zaberalo.
to zaleti od ucitela.. ked mu das papier od lekara alebo nieco, tak ta mozno pusti.. ale, samozrejme, moze sa stat, ze si to budes musier prenasat.. lebo ako zdoraznuje vela nasich ucitelov na vyske, tak vysoka skola nie je povinna a ked nechceme, tak tam vobec nemusime byt
u nas to funguje tak, ze dve absencky mozu byt bezdovodne, inak potrebujes bud potvrdenie od lekara alebo nejaky iny vazny dovod, preco si v skole nebola.. ale aj tak to zalezi od daneho pedagoga
záleží od tvojich komunikačných schopností a ústretovosti vyučujúceho - prípadne ak na tom predmete máš robiť a odovzdávať nejaké práce/seminárky/zadania, tak ak ich všetky máš, tak to asi ľahšie ukecáš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a áno, môžeš... ale možno ešte ukecáš vyučujúceho, aby ti tú jednu absenciu odpustil
tak teraz neviem čo ako teda.. ale nie je to až také strašné, keby sa mi preniesol náhodou do ďalšieho ročníka, však?
prenasat jeden predmet nie je az taka tragedia, to mas pravdu.
@anzu @pubertslatinocelny @cjubou @mielikki ďakujem