Ahojte,
v septembri nastupujem na VŠ v Brne (FSS MUNI ) a myslím, že využijem každú jednu radu ohľadom života v Česku. Ako ste riešili mobilného operátora, financie atď. Každé know how sa mi bude hodiť.
Ďakujem
mam slovenske o2 a je to super a neviem co dalsie by malo byt odlisne od zivota na slovensku
banku mam rovnaku ako na slovensku (cesku sporitelnu) a radsej nez zamienam eura vytahujem z ceskej sporky zo slovenskeho uctu v korunach ale ked zamienam tak jedine na nadrazi v zltom nonstop obchodiku, ma uplne najlepsi kurz
mam o2 lebo volas tak isto jak na sk aj v cz aj v sk s tym istym cislom, banku mam fio lebo sa da ze mas jeden ucet ktory ma dve cisla, ceske aj slovenske , teda manka ti posle na slovenske penaze a ty neplatis zadny poplatok za to ze teraz sa ti to posiela do cz lebo to je ten isty jedenucet, a ty potom z toho isteho ucta ibaze ceskeho cisla platis intrak atd. nevyhoda malo bankomatov ale wked mas kartu tak ez. v Brne je pri hlavae bankomat, pri sone v tescu a hocide mne to vyhvouje. nehehe
nauč sa mesiace. operátora mám stále slovenského, ale mám aj české číslo, trebárs taký studentfone máš aj s interentom. a ak si spravíš účet v českej čsob, tak na slovensku vyberáš z ich bankomatov bez poplatkov a myslím že aj naopak.
ja mam tiež slovenské o2, je to výhodnejšie ako mať dve čísla. banku mám ČSOB. Česká pobočka ok, ale tá slovenská sa pokúša ľudí obabrať. Začnú strhávať poplatok za vedenie účtu aj keď podľa zmluvných podmienok nemajú nárok a to sa stalo viacerým. Našťastie, po štyroch mesiacoch sťažností a reklamácii sa uvedomili.
ja mam tiez slovenske O2, ale mam aj ceske cislo od Moraviatel ( » www.moraviatel.cz/index.html... ) ale to mi vybavil brat a s nim si volam zadarmo lebo je tiez v Cesku a z neho volam ceskym spoluziakom aby neplatili ked budu dvihat slovenske cislo.ale viac pouzivam O2. aj keby si ziadne ceske cislo nemala, tak to O2 je megavyhodne.
co sa tyka financii mam Slovensku sporitelnu a v Cesku vytahujem peniaze z Ceskej sporitelne zadarmo.
mam aj ucet v Ceskej sporitelni, ktory pouzivam len na platenie intraku a kam mi chodi ubytovacie stipko. inac je ten ucet podla mna nevyhodny, za mesiac mam povolene len 2 vybery z bankomatu zadarmo a stahuje mi nejakych 7kč za internetbanking. takze Cesku sporitelnu neodporucam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
banku mam rovnaku ako na slovensku (cesku sporitelnu) a radsej nez zamienam eura vytahujem z ceskej sporky zo slovenskeho uctu v korunach ale ked zamienam tak jedine na nadrazi v zltom nonstop obchodiku, ma uplne najlepsi kurz
nauč sa mesiace. operátora mám stále slovenského, ale mám aj české číslo, trebárs taký studentfone máš aj s interentom. a ak si spravíš účet v českej čsob, tak na slovensku vyberáš z ich bankomatov bez poplatkov a myslím že aj naopak.
co sa tyka financii mam Slovensku sporitelnu a v Cesku vytahujem peniaze z Ceskej sporitelne zadarmo.
mam aj ucet v Ceskej sporitelni, ktory pouzivam len na platenie intraku a kam mi chodi ubytovacie stipko. inac je ten ucet podla mna nevyhodny, za mesiac mam povolene len 2 vybery z bankomatu zadarmo a stahuje mi nejakych 7kč za internetbanking. takze Cesku sporitelnu neodporucam.
» www.emtecko.cz/index.html... toto tu mam! emtecko