som maximálne spokojná. cestujem učím sa, čo ma baví, chodím na akcie, bývam vo svojom, mám čas na veľa vecí, podieľam sa na mnohých veciach, mám prístup ku skvelým projektom, ľuďom, knihám, umeniu a je mi dobre.
je fajn, sice sa musim vela ucit a toho volneho casu mam omnoho menej ako na strednej(ozaj omnoho) ale tak skola ma celkom bavi, zijem v Prahe, nezijem na intraku
študujem to čo ma baví a aj keď som si po strednej vravela že do školy už nikdy viac chodiť nechcem, je to neporovnateľný rizdiel. Mám to tam rada , cítim sa, že rastiem... Určite by om to nevymaenila za rok brigád niekde za pokladňou.
Je super, keď nie je skúškové... Že by som ale mala nejak veľa času? Školu mám 5 krát do týždňa, niektoré dni som tam naozaj od rána do večera, nie ako na strednej, že o tretej koniec... Áno, žijem si sama, starám sa sama o seba, robím čo chcem... Naozaj, až na to skúškové..
tak väčšina ľudí ide na intrák a preto hovoria, že je to obrovská zmena v ich živote a je to super a sú prvýkrát bez rodičov, nové mesto, noví ľudia... 100x bohatší sociálny život... ale to je proste intríkový život a nie vysokoškolský
ja som domáci, nie som na intráku a najväčšia zmena je čas... omnoho viac prázdnin (+väčšina má voľné piatky) a voľného času, ale zas keď je obdobie, že sa treba učiť, tak sa treba naučiť extrémne veľa za veľmi malý čas... potom veľká flexibilita - niektoré predmety si vyberáš, časť rozvrhu si skladáš, vyberáš si šport na telesnú, a najdôležitejšie je, že závisí od tvojej šikovnosti, kedy ti už začnú prázdniny
...väčšina profákov nepotrebuje ospravedlnenky a na prednášky chodiť nemusíš... zase závisí všetko len od teba
a ten roztrhaný nepravidelný rozvrh, dvojhodinové prestávky a tak... pre niekoho výhoda, pre niekoho nevýhoda
@bress ja som ti veril (i keď zrnko pochybností bolo keďže viem ako ťažké je dostať sa na medicínu). Ale rozhodne ti teda musím pogratulovať a popriať nech sa ti tam darí. Aj ma to trochu potešilo
Fajn zmena je že som 500km od domova a nikto ma nebuzeruje nevýhoda je že robím domáce práce ako po 20r manželstve a čo sa týka školy, zatiaľ depky nemám... skúškové či nie, venujem štúdiu rovnaký čas, pred skúškovým som len písala práce teraz sa za ten istý čas len niečo učím naspamäť...asi tak
vieš čo momentálne cez skúškové zastávam názor, ktorý som si nikdy nemyslela že poviem ale : zlatá stredná škola, kde si nemusel mať minimálne 70% aby si spravil jednu debilnú skúšku aj to na tú najhoršiu známku (E), kde ti test spravodlivo ohodnotili, kde sa s tebou babrali že noo poď si to ešte skúsiť opraviť...
najviac ma bavi uz taky ten normalny zivot. ze aj studujem, o chvilu zas aj pracujem popri, mam rozvrh taky ako si ho vyskladam a zatial som panom svojho casu.
treba sa hlavne naucit brat to sportovo, potom je to aj velka sranda
nikde inde som nezazila take historky ako na VS
+ ak nie si nejaky antisocialny typ, spoznas vela vela vela ludi.
najhorsie pre mna ani nie je to samotne ucenie, skor to, ze na VS ta nikto do nicoho nebude nutit...chces zurovat dva tyzdne? zuruj. no ak sa k uceniu nedokopes sama, jednoducho ta vyrazia a bude.
proste...chce to obcas vela sebazaprenia.
ale je to super, rozhodne by som nemenila a ten zvysok si este poriadne uzijem
Najhoršie je učenie sa na skúšky, časový stres, nestíhanie cez skúškové a chodenie na skúšky s pocitom, že neviem všetko a že som pre to mohol urobiť viac. A najkrajší je pocit prísť po ťažkej skúške domov s Áčkom a povedať si: ,,dal som to! Mám mesiac voľna." To je pocit na nezaplatenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
nepýtaj sa,keď je skúškové!
najlepšie: stretol som nových ľudí
ja som domáci, nie som na intráku a najväčšia zmena je čas... omnoho viac prázdnin (+väčšina má voľné piatky) a voľného času, ale zas keď je obdobie, že sa treba učiť, tak sa treba naučiť extrémne veľa za veľmi malý čas... potom veľká flexibilita - niektoré predmety si vyberáš, časť rozvrhu si skladáš, vyberáš si šport na telesnú, a najdôležitejšie je, že závisí od tvojej šikovnosti, kedy ti už začnú prázdniny
...väčšina profákov nepotrebuje ospravedlnenky a na prednášky chodiť nemusíš... zase závisí všetko len od teba
a ten roztrhaný nepravidelný rozvrh, dvojhodinové prestávky a tak... pre niekoho výhoda, pre niekoho nevýhoda
ale inak je VŠ super ..
treba sa hlavne naucit brat to sportovo, potom je to aj velka sranda
nikde inde som nezazila take historky ako na VS
+ ak nie si nejaky antisocialny typ, spoznas vela vela vela ludi.
najhorsie pre mna ani nie je to samotne ucenie, skor to, ze na VS ta nikto do nicoho nebude nutit...chces zurovat dva tyzdne? zuruj. no ak sa k uceniu nedokopes sama, jednoducho ta vyrazia a bude.
proste...chce to obcas vela sebazaprenia.
ale je to super, rozhodne by som nemenila a ten zvysok si este poriadne uzijem
najlepšie - SLO-BO-DA. od rodičov, od neviem čoho všetkého.