Neviem ako to bolo u vas doma, ale u nas som si koli dvom trojkam vypocula dlhu kazen o vlastnej neschopnosti, lenivosti, a vseobecne o tom, ze sa neucim, flakam, nie som na nic suca a neviem, co chcem s takymi znamkami v zivote robit. Ani za pana im nevi
No ked si budeš hovorit to čo si hovoriš tak si piš že ti ta matika, fyzika nikdy nepojde..., všetko sa da len treba chciet ! a po druhe všetky vedomosti ktore v živote nadobudneš ti môžu len pomôcť a určite ich využiješ...takže si nehovor že ich nebudeš potrebovať... ......
Mam taky isty problem , ja kladiem tak isto proste som rada ked z tych predmetov ako mat fyz mam 2 ani 3 neni zla, v zivote nic nebudem robit s tymi predmetmi..kladiem to , zameraj sa na neco ine , co ti ide,povedzme jazyky rodicia casom pochopia ..snaaad
Co ste ťukovia, sak tolko veci sa da robit bez matiky boze, ale teda jasne s amtikou ale staci obycajna stredoskolska nic moc ju nemusis ovladat, teraz nemusi byt preboha hned odpisana ked neni mozog na mat fyz
2. Nevravim, ze sa mi to nikdy nezide, ale vacsina dospelych dosvedci, ze z matematiky vyuzivaju v praktickom zivote akurat scitanie,odcitanie a nasobilku...
7. No, vsak aj ja chcem ist na vysku, ale uprimne povedane, pri studiu anglictiny, francuzstiny, ci umenia (to su tie veci, ktore mi idu lepsie...) mi bude mat a fyz asi tak na 2 veci...preto mvp ci mam 3, alebo nieco ine...
Bože - aká kázeň?? Vy sa nebodaj učíte pre rodičov?? Ja som myslel že učiť sa mám pre seba - pretože mojím rodičom je to prd platné či sa budem učiť dobre alebo zle pretože je to môj život a taký aký si ho spravím taký ho budem mať. JA viem že pokiaľ sa nebudem dobre učiť a pokiaľ nebudem v živote priebojný tak nič nedosiahnem. A k tomu nepotrebujem aby mi rodičia niečo komentovali k vysvedčeniu. Som rád že mám takých rodičov akých mám pretože mi veria!! že mám rozum!! a dúfajú v to že už rozmýšlam ako dospelý človek ktorý vie ako to v živote chodí....
No poviem ti takto. NENÁVIDELA SOM matiku a fyziku. Z fyziky som mala (priznám sa) vždy 1 kvôli tomu, že nás učil najsuper profesor na škole - náš triedny. A matika? Z tej to bola čistá drina, chodila som na doučko pred skoro každou písomkou, učila som sa to so spolužiačkou, ktorá to vedela a v septime na konci šk. roka som mala z matiky 1.
A teraz pointa. Vieš čo? Tá matika mi zachránila krk. Keby som mala na vysvedčku tú 2 z matiky, nevzali by m na výšku. A kto to mohol vedieť? Nik. Mohla som si povedať, že na to kašlem, v podstate ako ty, že to nikam nepotrebujem - pretože vzali ma na právo, čo má od matiky dosť ďaleko. Ale vidíš, ako mi práve tá matika pomohla ku snu.
20. To je ten paradox, ze v programovani s matikou nemam skoro ziadne problemy. Mozno ide len o to, ze v skole ma ta matika absolutne nebavila, zatial co programovanie hej.
pokym sme mali super profku na fyzike prve tri rocniky na strednej, tak ma ju aj bavilo ucit sa a chapala som jej..potom ale prisla ina profka ktr. na to jebala a tak ma to uuplne prestalo bavit..fyziku a matiku ako uz pisal Tommyhot treba chapat, nie sa ju ucit ako dejak a pod...
a ak k tomu predmetu ma niekto odpor tak sa len tazko donuti pochopit...
2. ale prd vacsina z toho, co ucia nikdy nevyuzijes a su to iba sracky. Cele skolstvo je nahovno cloveka neuci rozmyslat ale ucit sa tak aby nerozmyslal a potom sa lahsie manipuluju s takymi ludmi. Clovek ked ma uz tych 15-16 rokov viac menej vie co chce robit a co robit urcite nebude. Ja by som najradsej nesiel na ziadnu skolu a ucil sa doma....
Princezz, nic si z toho celeho nerob, mna vyrazili za 4 trojky z domu
btw poznam kopu ludi, co boli na strednej takmer jednotkari a potom mali fest problem prejst vysku .. a moj spolubydla bol stvorkar a teraz tu doucuje ludi matiku .. podla vysledkov na strednej je nahovno skatulkovat ludi ..
no u mňa je to neuveriteľné, ale v živote mi mama ani nepovedala: "uč sa", iba ak zo srandy (zvyčajne som sa vždy učila sama od seba, od prírody sa viem vždy sama motivovať), nebola žiadna kázeň (a to som mala aj päťky, trojky bežneee), naopak, ešte ma nútila ísť na gymnázium s mojimi trojkami a pamätám si, že len raz ju štvalo, že som mala v 4.ročníku jedinú dvojku zo sloviny a musela som prvé dni byť doma
inak nezáleží na známkach, keď sa ide na výšku (jasné, s päťkami to nepôjde)...ako vravím z vlastnej skúsenosti: je to o prístupe, zodpovednosti, cieľavedomosti...
toto nepochopím....celý čas do mňa rodičia hučia,ako sa učím pre seba a nie pre nich....ale keď mám zlé známky(a to nie je až tak často...)tak si musím vypočuť dlhú kázeň o tom,aká som neschopná...
Všetko sa dá naučiť a pochopiť, aj matematika aj fyzika, len treba chcieť! To že sa to nedá je blbosť, proste priznajte čo tu lamentujete, že sa vám to nechce učiť. Mne takisto nešla celkom matematika a problém som nehľadal v tom, že ju nechápem, ale v tom, že kašlem na učenie. Akomiľe som si nad ňou sadol, išlo mi to do hlavy. Takisto poznám veľa prípadov, kde je to rovnaké. Rada pre teba: Učíš sa pre seba, nie pre druhých a vzdelanie je v dnešnej dobe dôležité inak to nejaká lopata isťí. A celkom to nie je tak, že to nikdy nebudeš potrebovať. Je síce pravda, že s podstatnou väčšinou náplne týchto predmetov sa už nestretneš, ale s niečím určite(ja napr. skoro každý deň). Ak pôjdeš na vysokú školu a stretneš sa tam s matikou, tak iba potom zaplačeš! Good luck!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
stredna brr a cas zabijat ucenim fyziky NEHROZIII
tak ked ti nevadia 3-ky..mne by to vadilo
ja chcem ist na vysku bez nej uz ta skoro nikde nezoberu
staci brat s rezervou
ale raz...som sa riaaaaadne nasrala a tri tyzdne som sa ucila fyziku....mne sa o tom aj snivalo...
a prisiel cas,ked sme mali pisat pisomku....a vies co som mala? *jednodtku*..
taaaaaaakze...je to vsetko v lenivosti a sebazapierani!
Matika-v pohode..az na rovnice
7. No, vsak aj ja chcem ist na vysku, ale uprimne povedane, pri studiu anglictiny, francuzstiny, ci umenia (to su tie veci, ktore mi idu lepsie...) mi bude mat a fyz asi tak na 2 veci...preto mvp ci mam 3, alebo nieco ine...
A teraz pointa. Vieš čo? Tá matika mi zachránila krk. Keby som mala na vysvedčku tú 2 z matiky, nevzali by m na výšku. A kto to mohol vedieť? Nik. Mohla som si povedať, že na to kašlem, v podstate ako ty, že to nikam nepotrebujem - pretože vzali ma na právo, čo má od matiky dosť ďaleko. Ale vidíš, ako mi práve tá matika pomohla ku snu.
a ak k tomu predmetu ma niekto odpor tak sa len tazko donuti pochopit...
Desne ťažká!!!.... Ale pokiaľ ju budeś nenávideť tak ju nevieš treba si ju brať fajnovo mám ju rád a o mnoho lahšie ti to pojde!!
btw poznam kopu ludi, co boli na strednej takmer jednotkari a potom mali fest problem prejst vysku .. a moj spolubydla bol stvorkar a teraz tu doucuje ludi matiku .. podla vysledkov na strednej je nahovno skatulkovat ludi ..
Naozaj milujem hlasky typu "toto ja nikdy nebudem v zivote potrebovat"
Vsetko to patri k niakem vseobecnemu prehladu