to by bolo super, keby to bolo realne..lebo by sa nam zvysila uroven zivota..ale...vies si predstavit..takych francuzov abyboli s nami v jednom state??? no urcite sa budu vyspele zapadne staty ukracovat na nas ukor..
nemyslim, ze sa to stane... staty EU su prilis rozdielne na to, aby utvorili jeden "superstat". Je tu prilis mnoho kultur, jazykov, mentalit, dovolim si povedat, ze aj ekonomik... EU v sucasnej podobe staci
ja som počul o 10-ich, a dokonca tam niesu ani francúzy a britania, je kriza a oni si nevedia stiahnut z paltu, posielaju byvalim europoslancom ako je Figel rocne 30 000 eur uplne zbytocne a oni chcu robiť superstat naj nebudu smiešny.
ale zase tu nebude nijaka rovnopravnost samozrejme bude to nieco take ako texas a florida ano ? skratka slovensko texas 300-500€platy a nemecko- florida k tomu nieje co dodat
Určite nie z celej 25ky. Ale ak chce Európa konkurovať USA, Rusku, či Číne, skôr či neskôr by sa to malo stať. Osobne to vidím na Nemecko, Rakúsko, Dánsko, Benelux, a Škandináviu bez Nórska. Možno aj nás.
Sme proeurópsky a niesu s nami problémy. A ekonomicky sme na tom tiež zatiaľ dobre v porovnaní s inými porovnateľnými krajinami (Slovinsko, Írsko...)
Čo sa týka zriadenia, vidím to na niečo v štýle USA. Štáty s miestnou samosprávou a legislatívou, guvernérom; zastrešené senátom a jedným prezidentom a spoločnou zahraničnou a hospodárskou politikou a armádou.
@semirgerkan prečo by si tam niekto dával kohokoľvek z PIIGS? Veď Španielsko, Taliansko a Portugalsko treba teraz zachraňovať. A tých by si niekto zobral do štátu? Francúzi sú na tom tiež pekne zle, len sa tvária, že nič. To niesu zodpovedné krajiny. Práve Fíni by tam dobre šli, lebo sú presne takí ako treba. Ekonomicky stabilní a uvedomelí.
@ink tiez som sa tomu cudoval, je tam polovica silných a polovica slabých statov- co sa tyka ekonomiky s sucastnosti. prekvapeny som z Polska ze je medzi kandidatmi, a Švedsko to je jasne ako najvacsia vedecka tovaren v EU.
@semirgerkan Jaj tak, už rozumiem. Ja som myslel, ako že to je Tvoj názor. Takže, toto je v prvotnom návrhu?
Ja som to ani nepozeral, toto je ešte také narýchlo na zalepenie huby, bez premýšľania. To je otázka tak najmenej 10 rokov, než sa reálne začne niečo robiť, podľa mňa.
Teraz, ked uz je eurozona v srackach, riesit nejaku fiskalnu uniu nema absolutne ziaden vyznam.. cim skor sa rozpadne euro, tym lepsie.. samozrejme Schengen je potrebny, ten by sa mal zachovat..
Je to dosť nepravdepodobné a dúfam že je to aj nemožné znamenalo by to istú ekonomicku samovraždu a obmedzenie slobody občana v SR už teraz tu máme dosť policajtov čo ťa miesto toho aby ťa chránili budú skôr buzerovať a už teraz sa cítim dosť ekonomicky kontrolovaný a ovládany... Keby bola možnosť kde sa slovensko pridá radšej by som bol keby sme vstúpili do Spoločenstva nezávislých štátov ktoré utvorilo Rusko...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Pevne verím, že sa to nestane. Pokiaľ by však k tomu skutočne došlo, dlho to iste nevydrží.
Vtipné na tom je, že ešte pred rokom by to bola bláznivá konšpirácia a dnes o tom informujú výplachové médiá.
Idem si radšej prečítať články na SME.sk, aby som bol dobre a objektívne informovaný .
Sme proeurópsky a niesu s nami problémy. A ekonomicky sme na tom tiež zatiaľ dobre v porovnaní s inými porovnateľnými krajinami (Slovinsko, Írsko...)
Čo sa týka zriadenia, vidím to na niečo v štýle USA. Štáty s miestnou samosprávou a legislatívou, guvernérom; zastrešené senátom a jedným prezidentom a spoločnou zahraničnou a hospodárskou politikou a armádou.
Ja som to ani nepozeral, toto je ešte také narýchlo na zalepenie huby, bez premýšľania. To je otázka tak najmenej 10 rokov, než sa reálne začne niečo robiť, podľa mňa.