Nemyslím si, že to má budúcnosť, minimálne v štádiu, keď človek nemá naozaj vyriešený svoj život... v podstate nikto zo známych s tým nemal v konečnom dôsledku dobré skúsenosti.
ahoj @florence mám s tým skúsenosti žiaľ býva ďalej a u nás sa moc nedá byť..len výnimočne ale u nich aspoň áno alebo sa stretneme v Košiciach na skoro celý deň vieš čo to záleží od povahy oboch a od trpezlivosti a tak..a samozrejme láska tiež zohráva veľkú rolu..a keď máš pocit, že to za to stojí a vieš, že skôr či neskôr to už na diaľku nebude dôležité je aby ste si obaja verili a aby ste ostávali nejak v kontakte cez telefón alebo internet u nás koncom mája to už bude oficiálne rok tak vidíš dá sa to
ja som sa s chlaanom rozišla práve kvoli tomuto :// a to sme spolu boli cez 8 mesiacov...fotorvci vyhlásili že sa stahujú..a to na druhý koniec Slovenska a my sme to museli skončit lebo na dialku sa to proste nedalo, nieže by sme si neverili ale on nemože len tak hociekdy za mnou príst aa otravovat teraz rodinu či tu nemože prespat :/ to je taé..hlúpe :/..takže by sme sa vobec nevideli ..skončilo to ae tak všetko prebolí len najhoršie je, že aj terajší ešte nie úplne priateľ, ale riešime už asi 4 mesiace, odchádza kvoli práci do Švajčiarska ...niekto ma kurnik že nemá rád :/...takžee na dialku neodporúčam určite ! nikomu nemožeš doverovat na 100%..som si istá
ma to vyznam ja taky vztah mam.... ale nieje to bohvie co nikomu by som take cosi nepriala je lepsie mat niekoho aspon z vedlajesieho mesta aby ste sa mohli stretavat aspon raz do tyzdna....
Záleží od konkrétnej dvojice. Poznám pár, ktorý takmer dva roky fungoval na stretnutiach tak raz do mesiaca v lepšom prípade a na denných hodinových telefonátoch, ale tam ona vedela, že keď skončí výšku, presťahuje sa za ním do BA.
Poznám druhý pár, kde zhruba tri roky fungovali tak, že on za ňou takmer každú sobotu cestoval z BA do Žiliny (a večer späť domov) - po jej maturite sa on prisťahoval za ňou, odvtedy - teda už asi štvrtý rok - spolu žijú.
Oba páry začínali na diaľku a dnes sú šťastne zasnúbení.
Takže dá sa to, má to budúcnosť, ale len ak si vie jeden z vás predstaviť sťahovanie sa k tomu druhému, ak tá diaľka nemá byť priveľmi dlhodobá a ak si tú diaľku viete nejako vynahradiť.
@galinka Úplne mi vypadli Vlastne poznám viacero párov, ktoré sú spolu raz za dva-tri týždne a nie je problém. Ale na každý taký som videl aspoň tri, ktoré sa proste rozpadli... a na okrem toho diaľku si to predstavujem skôr tak, že "Andrej príde domov na Veľkú noc a potom sa vidíme v lete"
mala som taký vzťah ,nie teraz by som ho už nechcela ..nedokážem mať vzťah na diaľku ..je to na nevydržanie ....aspoň ja to nedokážem vydržať ...lebo ja potrebujem byť s tým človekom osobne ,potrebujem ,aby ked sa niečo deje ma dokázal podržať a ako to on urobí ,ked je 300km odo mna ?alebo kilometre ?to je jedno koľko ....to nie ..rozhodne nesúhlasím so vzťahom na diaľku ..človek si tým len ublíži -môj subjektívny pohľad
moj pripad (košice-praha)je taky,že ked sme sa spoznali vedela som,ze o polroka pojde studovat do prahy na vyšku.preto sme sa ani nedali dokopy,ale stretavali sme sa pravidelne,aj teraz sa vzdy stretneme ked je tu,ale kvoli tej dialke sme sa nedali dokopy. ja tam však planujem ist študovat to iste čo on a planujem tam ostat žiť aj potom,on tiež. dokonca tu mam živy priklad,lebo moja spoluziacka chodi s jeho spoluziakom uz polroka,cize sa vidia len o maličko častejšie,funguje im to,ale stale velmi chyba jeden druhemu.no my to tak planujeme,ze pojdeme studovat tiez do prahy,takze je to clekom fajn mat tam chlapcov. hypoteticky, odhliadnuc od toho ze za tie 2 roky sa kdeco moze zmenit,nas nemusia prijat na vyšku a plno inych veci..
@florence uf ,ahá ,teraz som si prečítala bližšie okolnosti ...vieš toto je ťažko ,podľa mňa si už zaľúbená donho a aj on do teba a vieš ,ked sa stretávate to je jasným znakom toho,že je to "akoby vzťah " ,nie je to len ..a myslím ,že si týmto "stretávaním " len ubližujete ,lebo to nie je poriadny vzťah i ked v nom už prakticky ste ...ale ked máte takú dohodu ,tak potom fajn a inak ...hm .,.ked sa to tak vezme aj môj vzťah bude o rok a pol na diaľku ak teda dovtedy vydrží ...ja chcem ísť študovať úplne inde ,nie v rodnom meste a môj priateľ študuje v rodnom našom meste ..čiže problém bude na svete ....ale zatiaľ sa nad tým nechcem zamýšľať (i ked to nejde) ,ale viem ,že to bude pre mňa strašné ...dva roky spolu a potom odlúčenie ....aspoň sa ukáže naša láska ...či je taká silná ...a podľa mňa by ste sa mali dať dokopy už teraz
ak sa ľudia vidia raz za mesiac, nie je to skutočný vzťah, len také randenie, ktoré k ničomu nevedie je to len jeden nádherný deň v mesiaci a cca. 29 nešťastných trávením smutnou túžbou byť znova s tou milovanou osobou... toto nie je vzťah, to je cesta do pekla...
inak, nadpis fóra som na prvý krát prečítal ako "vzťah na diaľnici"
@tomice27 toho som si vedoma,ale zas tvrdit ze to k nicomu nevedie.. to nemozeš vediet dopredu. ale som toho nazoru ze to urcite nieje plnohodnotne chodenie. zas z druhej strany niektori ludia spolu nepotrebuju byt kazdy den,ved clovek ma aj ine zaluby a veci na praci. k mojmu pripadu, nazaciatku mi chybal kazdi den,ale teraz som uz zvyknuta a nemam stym problem,snazim sa robit vsteko ostatne na co by som nemala cas ked by tu bol. A navyše, nieje lepšie mať istotu a niaky vzťah s danou osobou ako len byť tak na neviemčom,kamaratskom vzťahu,obaja nezadani.. pre mna je to asi horsie trapenie.
@florence samozrejme, je to o ľuďoch, o tom ako dobre si rozumejú a ako často potrebujú byť s tým druhým... ak bez neho dokážu vydržať dlho, lebo majú aj iné záľuby a povinnosti, tak fajn, má šancu to vydržať dlho... ale aj tak to nie je plnohodnotný vzťah a môže sa veľmi rýchlo skončiť, keď jednému prasknú nervy a už to nezvládne... aj to sa stáva...
Ja som ASI Gay povedal som to sestre a ona odpovedala ze do 20 je casu dost ale nma dievcata nezaujimaju. Mam znamost cez internet s chalanom ale problem je to ze on je v Nemecku a ja tu v SR a este veccssi problem je to ze 1 rok a pol sa chceme steretnut a nikdi to nevislo. Ja na neho stale myslim ale neviem ci on na mna mysl tiezi a to ma trapi a naozaj sme sa este nestretli ale myslim naneho skoro satale........tak ked niekto my napise neaky ,,palan´´ ako to zoistit tak nech napise DIK
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ak je to s clovekom, s ktorym ratas do konca zivota preco by to mal byt problem ?
Poznám druhý pár, kde zhruba tri roky fungovali tak, že on za ňou takmer každú sobotu cestoval z BA do Žiliny (a večer späť domov) - po jej maturite sa on prisťahoval za ňou, odvtedy - teda už asi štvrtý rok - spolu žijú.
Oba páry začínali na diaľku a dnes sú šťastne zasnúbení.
Takže dá sa to, má to budúcnosť, ale len ak si vie jeden z vás predstaviť sťahovanie sa k tomu druhému, ak tá diaľka nemá byť priveľmi dlhodobá a ak si tú diaľku viete nejako vynahradiť.
moj pripad (košice-praha)je taky,že ked sme sa spoznali vedela som,ze o polroka pojde studovat do prahy na vyšku.preto sme sa ani nedali dokopy,ale stretavali sme sa pravidelne,aj teraz sa vzdy stretneme ked je tu,ale kvoli tej dialke sme sa nedali dokopy. ja tam však planujem ist študovat to iste čo on a planujem tam ostat žiť aj potom,on tiež. dokonca tu mam živy priklad,lebo moja spoluziacka chodi s jeho spoluziakom uz polroka,cize sa vidia len o maličko častejšie,funguje im to,ale stale velmi chyba jeden druhemu.no my to tak planujeme,ze pojdeme studovat tiez do prahy,takze je to clekom fajn mat tam chlapcov. hypoteticky, odhliadnuc od toho ze za tie 2 roky sa kdeco moze zmenit,nas nemusia prijat na vyšku a plno inych veci..
inak, nadpis fóra som na prvý krát prečítal ako "vzťah na diaľnici"
a tomu vzťahu na dialnici som sa dobre zasmiala