To je podľa mňa už dosť vzdialená rodina, takže to nemusí byť problém. Pokiaľ viem tak je povolená aj svadba medzi bratrancom a sesternicou a vzhľadom na to že on ti je ešte vzdialenejšia rodina, tak to je v pohode.
povolené sú vzťahy (sexuálne a manželské) už medzi bratrancom a sesternicou, čiže z právneho hľadiska je to ok. Avšak z toho medicínskeho by som mala obavy či dieťa nebude nejako postihnuté avšak čo sa týka morálky tak je to nie moc v poriadku
@sandrushiceq Postihnuté nebude - to je len mýtus - ani keby išlo o priamych príbuzných. Je tam šanca max o nejakých 10 % vyššia - ale štatisticky sa to úplne stratí
@james98 vážne? štatisticky sa to stratí? tak ty si odborník...poznám rodinu 2 z troch detí sú postihnuté a to boli ešte vzdialenejšia rodina...šanca tam je, že budú deti choré a za to to vôbec nestojí...radšej neriskovať ako potom trpieť celý život a neutešovať sa, že je tam šanca len o 10 % vyššia
@himala Vážne, štatisticky je absolútne zanedbateľné - poznám v bližšom či vzdialenejšom okolí hneď niekoľko rodín s postihnutými detmi - a predstav si - nie sú absolútne príbuzný. Je to približne rovnaká šanca - rovná sa to náhode. Toto strašenie je legitimizačný prostriedok pred udržiavanie tabu incestu. A keď tak, všetci - absolútne všetci sme príbuzný. Nech si vezmeš hoci koho nahodile na svete - je od teba príbuzensky vzdialený maximálne do 50 stupna bratranec / sesternica.
@james98 ukáž mi štatistiky...sú také dôveryhodné ako štatistiky o nezamestnanosti? podľa mňa je to blud dávať sa s niekým takým dokopy, hlavne keď o tom vie...už len z hľadiska, že na nich budú divne zazerať a určite im to nebude ani jej mama ani mamin bratranec tolerovať...je to proste somarina...veď nie je jediný chlap na svete môže hľadať iného
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale incest to nie je
co sa tyka zdravia:
» www.nfstc.org/pdi/Subject07/p...
alebo wiki:
» en.wikipedia.org/wiki/Inbreeding...
pri second cousins to bude aj pod 3%
co sa tyka sociologie, bezna vec, aj teraz
prekazka moze byt nabozenstvo ludi okolo, tam som si nie isty, ci by si nebola dost silno napadana okolim