css3 nie... ani neplanujem (nepocul som, ze by to prinasalo nieco pre mna podstatne)... ale take HTML5 ano a tam ma dost vytaca, ze je podpora mizerna...
@tomas fuuha.. tych asi 7 najzaujimavejsich css3 vlastnosti podporuje opera, safari, firefox 3.5, google chrome, VSETKY css3 selektory podporuje 100% prehliadacov, az na najnovsi IE, tam je podpora asi 50%..
dnes mozes v pohode pouzit border-gradient, zaoblene rohy divov, tien pod pismom, tien pod divmi, brutalne si zlahcit css kod prave css3 selektormi a pod
internet explorer podporuje najdolezitejsie, resp. najuzivanejsie css3 selektory a to je dobre.. ostatne css3 vlastnosti (ktore zhruba z 80% podporuju vsetkych prehliadace) sa daju vyuzit na spestrenie webu, odlisenie, atd.. kazdopadne to splna svoj ucel - daju sa pouzit, vyuzit, aplikovat
Najpouzivanejsi u nas (na Birdzi) - Firefox - NEPODPORUJE V ZIADNEJ OFICIALNEJ VERZII CSS3. Sam si uviedol Firefox 3.5, to je vsak BETA RELEASE, to NIE JE HOTOVY OFICIALNY PREHLIADAC.
Opera detto tusim od verzie 10, ktora je beta kandidat.
Internet Explorer ma stale velmi vyznamy podiel na trhu (ovela vacsi ako Safari+Chrome, ktore plne podporuju CSS3)
takze podla mna moje tvrdenie ze okolo 2% (aj keby podiel vdaka Chrome, a beta verzi FF, ktora nie je oficialna, bol co ja viem 5-10%, co pochybujem), tak akoze pouzivat nieco co aj tak 90% ludi neuvidi, je absolutne zbytocne...
Vsetko co si popisal, ze sa da urobit mi IDE IBA V SAFARI, nikde inde.
firefox to ma prehliadat coskoro ako informovali jeho tvoritelia... ale IE po ccs3 ani nepachne zatial co viem... mozno safari uz podporuje css3 ale pochybujem mne staci na weboch stare cssko
@tomas v zahranici sa uz css3 bezne pouziva, sleduj mnozstvo clankov o css3, ktore vznikaju. sucasne finalne prehliadace maju 100% podporu css3 selektorov a velmi dobru podporu css3 vlastnosti.. ano, vsetky prehliadace (okrem ie). css3 selektory vyuzivam ja a najdes ich aj na inych strankach.
nie je pravda, ze 2% prehliadacov plne podporuju css3, ani jeden zatial nema 100% podporu, kazdy je na tom inak, najlepsie asi safari a google chrome, opera. podpora je vsak velmi dobra a zvacsa je toho, co funguje viac, ako toho, co nefunguje
css3 odporucam pouzivat uz dnes pre spestrenie stranok. pokial nejaky zasah do kodu, v tomto pripade pisanie css3 vlastnosti, neobmedzi pristupnost a pouzitelnost stranky, nevidim na tom nic zle.. problem vidim skor v neinformovanosti webdesignerov. medzi take najznamejsie css3 vlastnosti je border-radius, text-shadow, border-shadow a tam to asi konci.. ale tych vlastnosti je daleko viac, multicolumn layout, css3 resize, word-wrapping, clip, css3 animations, display: table, display: run-in, text-overflow-mode, ::selection, ::link.. atd, atd
tymito vlastnostami mozes stranku spestrit, nic tym nepokazis, ved podpora css3 sa zlepsuje, vysledky efekt nakoniec uvidi kazdy
dalsi priklad.. zapis :not(.class) styluje vsetko, co nie je class, teda prazdne divy alebo divy s ID.. zamotny zapis :not styluje vsetky tagy, medzi ktorymi sa nic nenachadza.. takto odpada pracna praca a dalsie stylovanie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ved to ide v 2% prehliadacoch a 98% prehliadacov s tym ma problem (to je odhad)
s tými 2% si to trochu prehnal ... ani toľko....
dnes mozes v pohode pouzit border-gradient, zaoblene rohy divov, tien pod pismom, tien pod divmi, brutalne si zlahcit css kod prave css3 selektormi a pod
» www.noupe.com/css3/css3-excit...
» www.evotech.net/blog/2009/05/cs...
» purrfection.wordpress.com/2009/01/26/what...
» www.zeldman.com/2009/05/23/web-...
» www.css3.co.uk
» www.cssglobe.com
atd, atd
Najpouzivanejsi u nas (na Birdzi) - Firefox - NEPODPORUJE V ZIADNEJ OFICIALNEJ VERZII CSS3. Sam si uviedol Firefox 3.5, to je vsak BETA RELEASE, to NIE JE HOTOVY OFICIALNY PREHLIADAC.
Opera detto tusim od verzie 10, ktora je beta kandidat.
Internet Explorer ma stale velmi vyznamy podiel na trhu (ovela vacsi ako Safari+Chrome, ktore plne podporuju CSS3)
takze podla mna moje tvrdenie ze okolo 2% (aj keby podiel vdaka Chrome, a beta verzi FF, ktora nie je oficialna, bol co ja viem 5-10%, co pochybujem), tak akoze pouzivat nieco co aj tak 90% ludi neuvidi, je absolutne zbytocne...
Vsetko co si popisal, ze sa da urobit mi IDE IBA V SAFARI, nikde inde.
nie je pravda, ze 2% prehliadacov plne podporuju css3, ani jeden zatial nema 100% podporu, kazdy je na tom inak, najlepsie asi safari a google chrome, opera. podpora je vsak velmi dobra a zvacsa je toho, co funguje viac, ako toho, co nefunguje
css3 odporucam pouzivat uz dnes pre spestrenie stranok. pokial nejaky zasah do kodu, v tomto pripade pisanie css3 vlastnosti, neobmedzi pristupnost a pouzitelnost stranky, nevidim na tom nic zle.. problem vidim skor v neinformovanosti webdesignerov. medzi take najznamejsie css3 vlastnosti je border-radius, text-shadow, border-shadow a tam to asi konci.. ale tych vlastnosti je daleko viac, multicolumn layout, css3 resize, word-wrapping, clip, css3 animations, display: table, display: run-in, text-overflow-mode, ::selection, ::link.. atd, atd
tymito vlastnostami mozes stranku spestrit, nic tym nepokazis, ved podpora css3 sa zlepsuje, vysledky efekt nakoniec uvidi kazdy
» www.noupe.com/css3/css3-excit...
» www.css3.info/selectors-test/...