nazdars, kupil som novy notas, a bohuzial tam bol win8.. chcel som preto (zatial na skusku) k nemu dat linux, ale ani za ten svet sa mi to nedari.. ked som vytvoril bootovacie USB, tak ani za ten svet ho nechce precitat, a cd mi zas precitalo, ale nic nes
Áno, daj si hľadať "UEFI Secure Boot" (sú aj sk články na Živé či DSL.sk) a môžeš začať čítať.
Veľký Brat MS sa pod rúškom "dobrosrdečnej ochrany sprostých užívateľov" pred MBR vírusmi ochotne odhodlá všetkým menej zdatným znepríjemniť výmenu predinštalovaného failu menom Win8 za niečo normálne (napr. Linux Mint) tak, ako len dokáže. Však čísla musia byť a dobre vedia, že 8 na nedotykové PC je asi taký dobrý, ako Vista bez Service Packu [kamkoľvek]. Tak keď už kvalita produktu nie je, treba nasadiť agresívny marketing a šedé praktiky.
no zasrane UEFI SB by som nakopal niekde, sa tomu budem vyhybat ako cert krizu, aj ked ano UEFI je super, ale ten vymysel MS to takto "zneuzit" ach ...
presne, uefi sa vola ta sracka.. a trvalo mi skoro pol hodinu kym som sa tam dostal prvy krat.. uz si zhanam oficial win7 cez kamarata a asi si spravim downgrade a zaroven tam potom hodim to ubuntu, na tomto sa neda fungovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ja mam pocit, ze som niekedy davnejsie cital, ze miesto biosu sa vo win8 vyuziva nieco novsie..
mozno je problem s tym..netusim
skus » askubuntu.com/questions/19310...
Veľký Brat MS sa pod rúškom "dobrosrdečnej ochrany sprostých užívateľov" pred MBR vírusmi ochotne odhodlá všetkým menej zdatným znepríjemniť výmenu predinštalovaného failu menom Win8 za niečo normálne (napr. Linux Mint) tak, ako len dokáže. Však čísla musia byť a dobre vedia, že 8 na nedotykové PC je asi taký dobrý, ako Vista bez Service Packu [kamkoľvek]. Tak keď už kvalita produktu nie je, treba nasadiť agresívny marketing a šedé praktiky.