Skúšali ste už windows 10? ako sa vám páčil, myslim tak ako bežnym uživatelom a nie uplne podrobny popis programatora ? Alebo je to len trošku upravená verzia win8? takže nič moc?
mam ho 2 tyzdne na PC, kde bol W7 a nemal som ziadny problem
mam ho 2 tyzdne na 2v1 transformerovi, kde bol W8.1 a ziaden problem.
Dlazdice som chcel odkedy som mal WP telefon, mal som ich potom na 2v1 a chcel som aj na 7. Rychlejsie sa zapina, rychlejsie reaguje ako pri W7. Skoda, ze Edge este nepodporuje doplnky.
@igorv tak tie "dlazdice" ako piśeš to ja uplne neznášam, takze to asi radsej zostanem len pri 7 ked na to tak pozerám a aj cital som recenzie na inych stránkach.
@5 dlazdice ani nemusis pouzivat. Staci ich vsetky odopnut zo Startu a neriesit. Aplikacie z obchodu vies stiahnut a pripnut na panel uloh, alebo ako ikony na plochu. Ak ich nepouzivas, tak sa ani neprihlasuj do konta MS a neries obchod.
sak si to vyskusaj zadarmo. pri upgrade ked mas dost volneho miesta sa ti spravi zaloha W7 a do 30 dni od upgradeu mozes bezproblemov vratit system na W7 .. ak to nechces ta pozeraj videa na YouTube a fotky na Google.
@6 dlazdice nejsu povinne. osobne ich na pc moc nepouzivam. ale niektore veci sa obcas zidu. napr instapic, mapy, kalendar, nextgen reader, fb, pocasie atd atd...v opacnom pripade - ucet nepotrebujes, dlazdice mozes odopnut a windows mozes pouzivat tak ako kazdy iny..
@kosmiklove co mi vadi je ovela horsia praca s OneDrive subormi ako v 8.1. Predtým to bolo pekne v priecinku OneDrive a ku vsetkemu som mal pristup, teraz ich musim mat v PC ulozene. CO je dost nestastne riesenie pri 32GB pamati
@igorv momentalne mam 5gb volneho preto sa hlavne pýtam ze ci sa to oplati lebo musim vymazavať toho vela :/ a sa mi nechce
No pozeral som videa a google, len som nebol si istý aky je ten windows.Tak uvidím ešte.. ale aj tak by som mal pretriediť ten pocitač a povymazavať apson 200gb blbosti.
@kosmiklove nemyslel som appku v 8.1 bol normalne v This Computer / Tento Počítač priečinok OneDrive a tam bol cely obsah OneDrive. Ak som nedal nic aby bolo dostupne offline, nezaberalo to ani trochu miesta. Vsetko co som oznacil ako offline dostupne (subory, priecinky) sa stiahlo a zaberalo miesto, priecinky sa synchronizovali a vzdy ked som pridal/odstranil nieco vo OneDrive tak ta zmena nastala v tom priecinku vo Windowse.
Teraz musim pracovat bud len s webovym klientom, alebo davat synchronizovat, co zabera miesto. Toto je krok spat a v 8.1 to bolo intuitivnejsie a rychlejsie pracovat s OneDrive subormi.
@igorv no a presne toto ma sralo pretoze tym padom som musel mat ucet prepojeny s winom a pri kazdom starte davat heslo webovy klient mi maximalne vyhovuje
@mefistofel totozne ani nie. je to celkom novy windows. dizajnovo dost podobny 8.1 a je tam kopec novych funkcii...ktore ale asi ani nevyuzijes.
fiha, ty si spat, davno som ta tu nevidel ...k teme: cital som, ze robi vela problemov, dokonca aj s downgradeom potom, ale vyskusal som ho dat na 1 ntb, tak uvidim, ze co a ako, vyzera byt v pohode, ale bojim sa ho dat aj na moj, musim si aj tak najskor zvyknut na 8 chvilu
@kosmiklove je mi jasné ze vela z toho by som nevyuzil.
mne ide hlavne o to ovladanie toho systemu a všetkeho. Lebo na windows 8 uz po 10minutach nechávam pocitač len tak lezať a nech si s tym spravi kto chce co chce ja na to nemám chuť , pre mna je najlepsia sedmička..
Ale ked vidim ze vacsiba ludi sa zhodne ze je to len upravena 8 tak pre mna asi nič.
čo sa týka touch, nefungujú všetky znaky a ak máš napr 3 rozloženia klávesnice, ak ideš zadávať heslo nedovolí ti prepínať medzi všetkými ale len 2 .. a súhlasím, že je tam kopec bugov,len si predstav modelovú situáciu, že nemáš klávesnicu a neprihlásiš sa vďaka tomu
@igorv aha dík, tak idem teda vymazávať veci a hladat miesto v PC a skusim si spraviť dosť miesta aj na zálohu aj na všetko tak za skusku nić nedám, jedine niekolko hodin casu stratim instalovanim
@atticus182 toto sa mi nestalo a to pouzivam viac dotykovu obrazvku ako desktop. pouzivam pin a stale mi klavesnica naskoci sama. ak by nenaskocila, tak pripojim dock
@atticus182 a serie ma, ze na asus t100TA mi neide automaticke prepinanie tablet modu. @kosmiklove ty mi asi tiez neporadis, zrejme sa caka na firmware od asusu
Moc som sa o tom Win 10 nevzdelával.. je to zadarmo? Ako myslím tak že ak si to upgradnem zo 7 na 10 tak to mam už free alebo iba na určitú dobu a potom budem musieť zaplatiť?
Win10 je urcite podobnejsi k Win7 nez k Win8. Je stabilny, rychly, je zadarmo, je responzivny, skor ci neskor bude vsade a aj tak skor ci neskor KAZDY upgradne na Win10.
@mefistofel Windows 10 je vlastne iba upravený 8/8.1 nenájdeš tam žiadne revolučné novinky ako pri prechode 98 na XP alebo XP na VIstu/7... sú tam drobné zlepšenia, vyladenia pre novší hardvér, obsahuje Directx 12 čo využijú budúce hry, upravená ponuka štart aby vyhovovala viacerím používateľom... ja si myslím že sa oplatí do toho ísť... samozrejme je ot nové a všetko nové treba ladiť priebežné takže môžeš aj počkať ale pokiaľ chceš vidieť ako microsoft ladí veci tak uričte inštaluj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
mam ho 2 tyzdne na 2v1 transformerovi, kde bol W8.1 a ziaden problem.
Dlazdice som chcel odkedy som mal WP telefon, mal som ich potom na 2v1 a chcel som aj na 7. Rychlejsie sa zapina, rychlejsie reaguje ako pri W7. Skoda, ze Edge este nepodporuje doplnky.
@2 hodil som ho postupne na vsetkych 5 pc co mam doma hned v den kedy to vydali. doteraz ziadne problemy
@3 ja tak isto
@6 dlazdice nejsu povinne. osobne ich na pc moc nepouzivam. ale niektore veci sa obcas zidu. napr instapic, mapy, kalendar, nextgen reader, fb, pocasie atd atd...v opacnom pripade - ucet nepotrebujes, dlazdice mozes odopnut a windows mozes pouzivat tak ako kazdy iny..
No pozeral som videa a google, len som nebol si istý aky je ten windows.Tak uvidím ešte.. ale aj tak by som mal pretriediť ten pocitač a povymazavať apson 200gb blbosti.
Ale dakujem.
fungujem vyhradne LEN cez webove rozhranie » onedrive.live.com
Teraz musim pracovat bud len s webovym klientom, alebo davat synchronizovat, co zabera miesto. Toto je krok spat a v 8.1 to bolo intuitivnejsie a rychlejsie pracovat s OneDrive subormi.
@mefistofel totozne ani nie. je to celkom novy windows. dizajnovo dost podobny 8.1 a je tam kopec novych funkcii...ktore ale asi ani nevyuzijes.
mne ide hlavne o to ovladanie toho systemu a všetkeho. Lebo na windows 8 uz po 10minutach nechávam pocitač len tak lezať a nech si s tym spravi kto chce co chce ja na to nemám chuť , pre mna je najlepsia sedmička..
Ale ked vidim ze vacsiba ludi sa zhodne ze je to len upravena 8 tak pre mna asi nič.
pre mefistofa je toto irelevantne.
W10 je skor W7 v kabate W8.
Win10 je urcite podobnejsi k Win7 nez k Win8. Je stabilny, rychly, je zadarmo, je responzivny, skor ci neskor bude vsade a aj tak skor ci neskor KAZDY upgradne na Win10.
Nie je jediny dobry dovod preco na neho neprejst.