Hej, som možno prispatý, no až teraz som začal objavovať krásy a záhady tejto srandy, ktorá sa nazýva: Reactable a ktorej by som dokázal venovať všetok svoj čas až do zblbnutia Páči sa vám to? Čo na to vravíte?
na to, že tak veľmi poznáš bjork, sa divím, že si ReacTable objavil až teraz. mimo iné, ešte sa nepredáva. a Bjork je asi zatiaľ jediná hudobníčka, ktorá ho využíva ako hudobný nástroj vo svojich skladbách
@wewo ten prístroj má úplne iné využitie ako gitara, funguje na totálne iných princípoch, stále je tam čo objavovať. môže na ňom hrať aj šesť ľudí naraz, funguje na báze interaktivity, preto je ten prístroj tak zaujímavý
proste patrí medzi nástroje, ktoré vždy prekvapia. minule som sa hrala s takým, ktorý reagoval na svetlo a na tieň, taký týpek mal inštaláciu tuto v brne. podľa toho, ktorý senzor ste zatienili, tak také zvuky vydával. čiže by mohlo byť fajn s tým ísť napríklad do lesa a nechať to hrať samé, že čo to vytvorí.
alebo existuje zas taký, ktorý je zložený z akýchsi sklenených trúbiek, ktoré sa plnia vodou, tie sú tiež napojené na dačo, čo vydáva zvuky, to je tiež sranda.
je to síce hudobný nástroj, ale pozerá sa naň už z totálne iného hľadiska, ale pokiaľ niekoho nebaví umenie nových médií, tak je ťažké niekomu vysvetľovať, aká je interaktivita zaujímavá a čo prináša
@wewo na to, aby si sa mal čo pýtať Ako povedala Grietusha: "je to síce hudobný nástroj, ale pozerá sa naň už z totálne iného hľadiska, ale pokiaľ niekoho nebaví umenie nových médií, tak je ťažké niekomu vysvetľovať, aká je interaktivita zaujímavá a čo prináša"
No to sú naozaj STRAŠNÉ STRAŠNÉ zvuky! Ale NAOZAJ STRAŠNÉ! FUJ! A tú štetku tak nenávidím, že by som ju najradšej kopala do tej špatnej hlavy 48 hodín denne, 14 dní v týždni, 24 mesiacov ročne. Ona vôbec nevie, čo je to hudba a z tých jej handier, vlasov a xichtu je mi na grc až k epilepsii.
@mielikki tak vidíš zle, už sa to využíva, dokonca aj na edukáciu a podobne.
@wewo nikdy nebudú len také koncerty, lebo vždy budú existovať umeleckí konzervatívci, ktorí to proste neprijmú. a okrem toho, nikdy nič nové nenahradí to staré, to je hlúposť. je tu internet a napriek tomu stále funguje rádio, tv, knihy a podobne... don´t worry
@krutafunebracka v škole na estetike skončíte pri rozoberaní umenia v polovici 20. storočia a to nebudete asi nikdy hovoriť o ľuďoch ako Fontana, Cage či Nam June Paik. Aj keď tvorili aj v 50.rokoch. Vieš, čo tým chcem povedať?
a inak myslím, že toto by sa ti mohlo páčiť. malá ukážka z umenia manžela Bjork. časť z cyklu Cremaster
keď budeš vedieť o veciach a ľuďoch viac, potom sa vyjadruj.
@wewo oceňujem múdry postoj "k tomu čo sa mi nepáči"
@krutafunebracka "sama skap" bude pokoj od debilov čo nadávajú na niečo čo nepoznajú, alebo si založ vlastnú diskusiu kde si môžeš pičovať na veci ktoré sa ti nepáčia...neznalosť neospravedlňuje...a potom, nauč sa slovensky
@wewo tá hudba sa nepáči ani mne, cremaster ale žeriem. je to filmový 5 dielny cyklus o vývoji mužského sexuálneho potenciálu u indivídua (mimo iné, cremaster je latinský názov pre sval, ktorý dvíha varlata, či čo). barney (čo je manžel Bjork) tam využíval dobovú hudbu. takže sa mu akosi pritrafili aj slayer (aspoň myslím, že to sú hudobníci odtiaľ) do dielu, ktorý je akurát dosť agresívny inak.
je to zaujimave, ako to funguje, ale za SKUTOCNU hudbu to spolu s ostatnymi elektronickymi somarinami nepovazujem.. aj tak to nema na original nastroje. je to daco take, ako keby trebars v metale zacali namiesto bicich pouzivat hrnce. sice zaujimave, ale z hudobneho hladiska hovadina
@hunter2 ak sa chceš úplne vrátiť ku koreňom hudby, tak potom by sme mali všetci odsudzovať aj gitaru a tak ďalej.
ak sa nemýlim, hudobný nástroj je všetko, čo využíva rezonanciu materiálu. časom sa to rozšírilo aj o elektroniku, ktorá dokáže napodobniť iné hudobné nástroje, či ich doplniť o zvuky, ktoré nedokážu ostatné vydať.
@wewo berieš to príliš z klasického hľadiska. ja hovorím, že nevidím prekážku v tom, aby niekto začal využívať hrnce vo svojej hudbe (napadajú mi teraz... kurnik, to francúzske divadlo, zabudla som ich názov, ale oni to používajú. hrnce, lopty, kontajnery, metly...). samozrejme, že samotné trieskanie do hrnca pri mojom uchu by mi vadilo. ale vadilo by mi aj trieskanie na bicích pri mne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
myslel som toto:
milujem milujem milujem ju!
alebo existuje zas taký, ktorý je zložený z akýchsi sklenených trúbiek, ktoré sa plnia vodou, tie sú tiež napojené na dačo, čo vydáva zvuky, to je tiež sranda.
je to síce hudobný nástroj, ale pozerá sa naň už z totálne iného hľadiska, ale pokiaľ niekoho nebaví umenie nových médií, tak je ťažké niekomu vysvetľovať, aká je interaktivita zaujímavá a čo prináša
» mtg.upf.edu/reactable/...
tu je o tom dosť
Takže asi tak
@grietusha ďakujem
@wewo nikdy nebudú len také koncerty, lebo vždy budú existovať umeleckí konzervatívci, ktorí to proste neprijmú. a okrem toho, nikdy nič nové nenahradí to staré, to je hlúposť. je tu internet a napriek tomu stále funguje rádio, tv, knihy a podobne... don´t worry
ked´ sa ti nepáči pál do piči
a inak myslím, že toto by sa ti mohlo páčiť. malá ukážka z umenia manžela Bjork. časť z cyklu Cremaster
keď budeš vedieť o veciach a ľuďoch viac, potom sa vyjadruj.
@krutafunebracka "sama skap" bude pokoj od debilov čo nadávajú na niečo čo nepoznajú, alebo si založ vlastnú diskusiu kde si môžeš pičovať na veci ktoré sa ti nepáčia...neznalosť neospravedlňuje...a potom, nauč sa slovensky
ak sa nemýlim, hudobný nástroj je všetko, čo využíva rezonanciu materiálu. časom sa to rozšírilo aj o elektroniku, ktorá dokáže napodobniť iné hudobné nástroje, či ich doplniť o zvuky, ktoré nedokážu ostatné vydať.
už viem... stomp