Ja sa ucim drzat hubu a krok. Na mne si sice nikto nesedi (okrem jednej profky ale tam mi dala 5 za nieco co som mal dobre). Na tvojom mieste by som posluchol. Je to nieco ako tvoj nadriadeny. Ked budes v praci a povie ti nieco nadriadeny tak ho urcite neposles do p... nie? ked budes mat ty respekt pred nimi ... tak aj potom oni pred tebou. Tohoto sa ja drzim stale a nemam fakt ziadne problemy a ani oni somnou
No ten ucitel je zrejme mierne neschopny ze si na hodine nedokaze spravit poriadok aaa potom si to odnesie jemu najnesympatickejsi clovek v triede - teda ty ale takych je vela vsade a bol by pokoj kebye donho nevyskakujes a normalne mu povies ze ty si to nebol a daval si cely cas pozor a tak sa mohlo stat ze sa zmylil a podobne keci.. lebo ked si donho zacal vyskakovat tak mal automaticky zacal branit a ked si ho zhodil este pred celou triedou - tak sa necuduj.. inak si ako moj spoluziak on sa tiez neda ked sa donho dakto navaza ale vzdy si to este zhorsi - ako ty...proste na ucitelov sa musi pekne slusne a pomaly ako v skolke s detmi bo inak si to akurat viacdokasles.. moj nazor
Ale ja som mu zo zaciatku wyswetlowal (normalne ako cloweku) ako to bolo, ale on kokot ze jeho to nezaujima, tak potom to uz ani mna nezaujimalo, ale wed newa, raz tu skolu skoncim a budem drzat w ruke maturitne wyswedcko a potom ten curacik skonci welmi zle.. Aa este aby w tom bolo jasno, ta poznamka nebola za to ze som ho poslal do teplych krajin ale za to ze som sa nechcel presadit..
Kasko: myslim si ze skola a praca je welikansky rozdiel, lebo ked w robote do mna picuje nadriadeny tak dostawam furt cash, ale za toto mam welke howno..
Fakt nechapem tje drbnute komunisticke ucitelske kurwy, sice ten jeden (ten co mi dal poznamku) ma mozno o 7 rokow wjac ako ja, ale on ja zas krestanska zakomplexowana spina, panic jeden wyjebany.. Jaaj ako taketo nerwy som este w ziwote nemal.. a ta hamba, looser s metlou w ruke pred skolou =D
ja si myslim, ze vsetko je o komunikacii. to, ako intonujes aj najlepsie myslenu vetu, moze vela rozhodnut... ale predovsetkym treba sa držať tohoto:
byť slušný, ale nie úlisný
nedovolovať si, jedna vec je, čo si o ňom myslíš a druhá, čo vypustíš z úst
a nebyť na seba až tak prehnane citlivý, ešte ti kopu ludí pojde na city a hoci by si ich najradšej nakopal do zadku, daj pozor, nech oni ako nadriadení nenakopú teba...
niežeby som sa ho zastávala.. aj ja som mala problém s autoritou, na každú kritiku mňa som reagovala hodne ofenzívne... ale už som zistila, že tudy cesta nevede...
Stara pesnicka. Mami, ucitelia su zli, na co tam mam chodit?, aj tak mi to k nicomu nebude...
Skoda, ze fyzicke tresty su zakazane, takto ucitelia nemaju ziadnu autoritu, pretoze poznamka s nikym nehne. To keby drzal v ruke rakosku, tak by ta nenapadlo mu odvravat. Pred ucitelmi musis mat respekt a nie ich posielat do ....cohokolvek.
Proste ked ti povie, aby si sa presadil, tak ok, povedz mu, ze to si nebol ty, kto vyrusoval. Ale ak na tom presadeni stale trva, tak si zahrizni do jazyka a presadni si. Alebo je to naozaj taky problem?
Lenže rešpekt sa nemá presadzovať silou. Je to na učiteľovi, či dokáže žiak zaujať natoľko, že nebude robiť hlúposti. Ak žiaci vyrušujú, dokazuje to neschopnosť toho učiteľa plne ovládať svoje remeslo. Každá autoritatívna vláda bola skôr, či neskôr zvrhnutá a nepriniesla nikdy žiadny pozitívny úžitok.
Ja si myslim ze ty si kokot....Ty si zbieral tie vyjebane spaky jak kokot..hmmm..nemozemu tomu uverit a ze kto je kokot...ja som raz najebal ucitela a my povedal ze mam ist von som povedal ze nejdem...bohuzial posiel som vonku, ale na silu a som drzal lavicu v ruke tak aj s lavicou ma vyjebal...
Nechapem ten postoj, ze ucitel je podla vas kkt, tak mu treba sr.t na hlavu. Tommyhot, to fakt nemozes zodvihnut svoju hochprdel a preniest ju tam, kam on chce? Potom by si nemusel ako debil zbierat tie spaky.
Vies, ono to urcite nie je o tom, ze na tebe sedi ucitel len tak pre nic. Isto ste uz v minulosti nieco spolu mali... Ja ti tu teraz nechcem rozpravat ako malemu chlapcovi, ze ako sa mas spravat, ale mozno by si si to mohol aj sam prehodnotit a zamysliet sa nad tym.
Suhlasim, ze niektori ucitelia byvaju fakt prid.bani. Ale s vacsinou sa da v pohode vychadzat ak proste nerobis problemy, ver tomu. Najlepsie ak si to vyskusas.
Pozri sa na to aj z pohladu toho ucitela. On si robi svoju robotu za svoj mizerny plat. Chce studakov nieco naucit (vacsinou) a ked oni nespolupracuju, tak sa snazi robit si poriadok a nestratit autoritu. A on fakt nemoze za to, ze par ludi v triede odmieta spolupracovat, akoby neboli v skole preto, ze sa chcu ucit, ale ze su tam zatrest.
Proste to skus brat tak, ze si student a chces sa ucit a ucitel ti s tym ma pomoct. Skus s nim jednat ako clovek a nie ako kocovnik. A nevyrabat problemy typu:
"Urobim mu zo zivota peklo" alebo "..to sa este bude riesit..."
Fakt nechapem ten pristup studentov... Skuste sa pozriet sami na seba, co robite a az potom pi.ujte do ucitelov.
Filippp3, nechcem, aby si toto bral ako urazku, ale to mas 6 rokov, aby si sa predvadzal ako male decko, nechal sa tahat aj s lavicou na chodbu a este sa tym budes chvalit?
Naozaj to nemyslim v zlom a ani najmenej ta nechcem nasrat ani vytocit, len ma to proste zaujima, preco si to urobil.
Mam par kamosiek a kamosov, co ucia. A decka im robia presne take veci, o akych sa tu rozprava. Nevedia si vysvetlit, ze preco. Napr. jedna z nich je pritom fakt schopna anglictinarka a uci kurzy aj u nas vo firme. Druha je matikarka, co sukromne doucuje dalsie decka a tie sa bez problemov dostanu na strednu. Proste su to schopne ucitelky, len v skole im to vedia studenti riadne osolit. Dpc preco?
S ucitelmi si radsej netreba zacinat a ked nieco povedia, tak to treba urobit, aj ked je pravda, ze vo bacsine pripadov pravdu nemaju.
Mna nahnevala triedna, ktora dneska vyvolala spoluziacku (samozrejme dcera druheho ucitela ) Nevedela ani slovo, take blobosti ze : "something, who lives..." A ona, ze no jednotka by to mohla byt... Sakra a ja co som jej pred tyzdnom povedala tri strany o Londyne, tak mi dala za dva a jedine co som nevedela boli nejake 2 roky... No sme zacali namietat, ze to na jedna nebolo a ona nam este vravi, ze nemoze zato ked sme proti spoluziacke zaujati... Akoze by som niektorych najradsej vyhodila kade lahsie... A nasa trieda fakt nei je zla, a stale do nas hustia, ze by sme sa mali uvedomit a troska dospiet. Ale detail, ze prvaci okno rozbili, tretiaci si postriekali sprejmi lavice, druhaci odistili hasak, cela chodba od peny a my sme furt ti najhorsi... Asi jediny sposob je zmierit sa s tym a nechat ich to robit, ked ich to tak bavi...
Si na strednej skole...nemusel si tam ist ak si sa nechcel dalej vzdelavat....a okrem toho nie si tam pre osobne uspokojenie ziadneho z profesorov ale pre to aby si sa nieco naucil....nieco za co budes v buducnosti financne hodnoteny....a okrem toho na svete nie si len ty a tvoj pohlad
Ty co ma chapu dik, ty co maju iny nazor, tak si myslim ze ste sraci ktory si nehaju skakat po hlawe,ja rozhodne taky nie som.. Ani pri sude nemozu niekoho odsudit bez akychkolwek dokazow.. Kurwa de je potom demokracia? sak uz nie sme za drbnuteho socializmu, kde sa kazdy musel pchat druhemu do riti
No hej nemusel som ist na strednu, ale ked som tam isiel tak urcite nie koli tomu aby si ucitelia robili so mnou co sa im zachce a este k tomu bez priciny..
A urcite nemaju mizerny plat, na to ze su to wypatlany tupci (na zakladnych a na strednych skolach), wed diktowat z knihy wje kazdy jebo
skus byt menej tvrdohlavy a trocha pocuvat ni len pisat blogy o tom aky je ucitel blby no lebo milujem takych najmuidrejsich ziakov
ked ti pvooe aby si sa presadil tak sa presad, tym ze to enspravis akurat si to zhrosis
a okrem toho kopes deciek si naivne mysli ze uucitelia na nich "sedia" co je totalne okrepene bo aj ucitel je len clovek no neviem je neskoro ale zda sa mi to debilne proste si v skole rob co ti vravia a nestruhaj velkého frajera
tým si ťa nechcem nahnevať,len vravím čo si myslím (a vravím to z vlastnej vlasatej skusenosti ...alebo ni?
Suhlas s Majajaj. Tu vobec nejde o demokraciu, ale o pristup ziakov k skole a ucitelom. Proste to nie su vsetko sami kkti, nemozes ich hadzat do jedneho vreca. Takisto sa treba zbavit predstavy, ze vsetci na vas sedia. Ked im na to nedas dovod a tvoja povest ta nepredchadzat, nebude sa ti to stavat. Proste ked budes sekat dobrotu, nebudes mat problemy, ver mi.
Treba s tym ucitelom vychadzat ako s clovekom. Kua to nie je ziadna veda.
Tommyhot, este k tomu, ze my sme sraci a ty si nenechas skakat po hlave... Ja na teba neutocim, tak to skus respektovat. Uz asi chapem, v com je tvoj problem, ak takto jednas aj s profakmi. Okrem toho, osobne som nikdy nerobil take cirkusy s profakmi a mal som od nich pokoj. Nikdy som okolo skoly nezbieral spaky, tak neviem kto si tu necha skakat po hlave.
Majajaj ak si si newsimol, tu islo len o ten princip (mam w pecku ze mi dal poznamku a ze som robil s metlou w ruke pred skolou debila), ide o to ze kde by sme dosli, keby si kazdy ucitel o sebe mysli ze je Boh a ze si moze robit co sa mu zachce, to by sa dostali do dalsieho rocnika, len ti co sa pchaju kazdemu do riti..
A este wela krat sa mi stalo ze zas picowal jak chora wrana a ja som mu powedal (slusne) ako to bolo a on ze jeho to nezaujima, tak aj ja som mu powedal ze mna to nezaujima, a uz zrazu som bol ja drzi, hlawne ze on bol swaty.. Toto ma fakt dokaze nasrat ked si nejaky curak o sebe mysli ze ked je ucitel ze zjedol secku mudrost sweta
Fo sorry za to co som napisal, ale pripada mi to tak ze tebe nerobi problem nehat si srat na hlawu a ze sa asi rad pchas (az este studujes) ucitelom do zadku. Ide o to ze powjem si swoj nazor (powjem ho slusne), a uz som drzi a newjem co secko, ale ked si ucitel powje swoj nazor, tak ziak wtedy nema ziadne prawa, nema sa ako branit a aj ked ucitel wje ze sa myli tak si chybu neprizna ani pici, lebo by sa len strapnil pred triedou..
A ja nehadzem seckyh ucitelow do jedneho wreca, su aj taky na nasej skole, ktorych si wazim, a s ktorymi sa da aj normalne diskutowat, a ktori si aj priznaju ze sa mylili..
Presne ako hovoris, Tommyhot. Su aj taki profaci, co si vedia priznat chybu a to je vzacna vec. Zaroven je to nevyhnutne, ak nechcu klesnut v ociach studakov.
Ja mam za sebou VS a uz vyse roka zarezavam v praci. Ziadneho vlezdoprdelku som zo seba na skole nerobil. Jedine som sa snazil ferovo a s uctou jednat s profakmi. Mat dobre vztahy s ludmi a udrziavat ich je na nezaplatenie. Pritom je to uplne normalna prirodzena vec, ktora ti len pomoze k pohodicke a kvoli tomu si vobec nemusis nechat srat na hlavu a kazde rano sa cely nakremovat, aby si lahsie vosiel niekomu do zadku
No suhlasim s tomyhotom si ma milo prekvapil. Treba byt drzy a nenechat si srat na hlavu. O com to je sa stale niekomu prisposobovat ? Teraz budem posluchatr ucitela, potom budem posluchat tamtoho a potom tamtoho, a potom budem za kokotka s ktorym sa zameta. Treba byt rebel a budovat si tu autoritu. Ja som na strednej rebel bol, robil som secko preto aby mi nitko nesral na hlavu ? Vysledok ? Prve dva roky som mal sice v skole peklo, treti rok to bolo uz lepsie a 4. rocnik ? Pch Salam parky. A to hovorim vazne, nicim sa nemachrujem alebo nezvelicujem. V druhom rocniku chodil triedny za mojim tatkom( lebo moj tatko robi na vyske a triedny tam po skole ucil) a vypraval mu kazdy den co som dostal atd. Nakoniec ho sam moj tatko poslal niekam. S tym zbieranim spakov nemal pravo. Mal si sa osocit. Ja som naplno vyuzival svoje prava ktore sme mali pisane. Ked somnou ucitel nechcel debatovat jak s tebou tak som mu odcitoval zo skolskeho zakona (mali sme ho v preukazoch ) kde stalo ze ziak ma pravo na otvoreny dialog s vyucujucim v duchu humanych zasad. A ked sa nechcel rozpravat, ja som neplnil jeho nariadenia, ved naco aj ? Aj on porusil zakon, tak aj ja.
Raz ma tiez poslala jedna profka zbierat odpadky po skole co su pod budovou ( len obrazne si predstavte ze travnik vedla budovi, kde su tri poschodia plne tried a seci vyhadzuju secko mozne z okien a navyse tam chodie psickari ) , ja som oponoval, ona to povedala zastupcovi ze som nedaval pozor zwe som vyrusoval a ze mi dala taky trest, dosiel za mnou zastupca, povedal mi ze to mam spravit inac dostanem dvojku s chovania a co ja vim co. Normalne bez hamby som isiel po skole za tatkom do roboty, sadli sme do auta a isol rovno do skoly. A tam uz mal zastupca iny nazor, tatko mu povedal ze ak som vyrusoval, existuje take nieco ako poznamka, ale ze odpadky si moze ist zbierat on sam a ze uz nechce videt ze sa to bude opakovat. A mal pravdu. Zastupca stichol, nadruhy den mi ani ucitelka nic nepovedala, a ani poznamku som nedostal.
Jako ked si ochotny neco vydrzat, tak kludne odporuj dalej, ja som si vybudoval fakt slusny respekt. S polku ucitelov som bol uz v stvrtom kamarat, a dalsa polka co som mal na maturitach Sa ma chceli zbavit, takze mi to nijak nestazovali, ba dokonca mi este pomahali A to myslim vazne, ucitelka ANJ co ma mala skoro najmenej rada tak ta mi pomahala jak suka. Secko ok, neboj ak si neziadany ziak v triede, radi sa ta zbavia. Navyse kazdy z nich ma len reci, ale na maturitach su seci maky ti nieco spravit, navyse je tam predseda takze tolko.
Ked sa chce niekto podriadit a nechat si srat na hlavu od zakomplexovanych ucitelov, co maju nevim kolko toho vystudovaneho a skoro kazdy zaraba viac nez oni, tak nech sa paci. Kludne si ich pocuvajte atd. Ale ak mate trocha hrdosti a odvahy, nenechal by som sa gezovat. Opytam sa co je to dvojka s chovania ? Aleb otrojka ? Je to len cislo na kuse bieleho papiera. Nic neznamena. Na maturitnom vysvedceni to mat napisane nebudes. Priemer znamok ty to nezlepsi. A ked ides na vysoku, nikoho to nezaujima ... Takze o com to je ? O nicom.
To jako fakt, ty co iba slepo posluchaju secko co ucitel povie si respekt unho urcite nevybuduju, lebo vie ze su to len babky s ktorymi moze manipulovat ako sa mu zachce. Proti tym co su neni podvolny, najskor ucitelia bojuju. Ale neskor zistia ( ak maju trocha rozumu ) ze to nema zmysel a seru na teba. Nesnazia sa ta nejak vytocit lebo vedia ze by to viedlo len k dalsej a dalsej hadke.
Takisto v robote, co mi povedia, to robim ( ved ma platia to je normalne ) lenze, ak ma krivo obvinia z niecoho za co nemozem alebo tak, tak si na hlavu srat nenecham , radsej dostanem vypoved a pojdem niekde dalej, nez by som mal nieco take posluchat. Ak chcete cely zivot len liezt niekomu do riti, a slepo posluchat co hovria, to je vasa vec. Ak vsak clovek taky neni,t ak ho len obdivujem a podporujem.
No konecne niekto normalny, It my by sme si weru rozumeli mno ja som najprw tje spaky zbierat nechcel, ale ten profak co mi dal ten trest by ma na tej skole welmi rychlo zrusil (ma tam wacsie slowo nez riaditel), keby mi to da ten druhy zbierat tak ho akurat tak wysmejem a oserem mu kkt.. Aa mno keby mam tatka wolakeho tak tam aj ja nabehnem s nim do skoly
A neboj ja sa ohanam skolskym poriadkom, len ked ma raz niekto komplexy, tak s tym nesprawim nic
A ked porusi zakon a nic z toho nema tak to je o com potom? Na co su potom teda zakony? Wed trosku pouwazuj, ze ucitelia wela krat presahuju swoje prawomoci a bezbranny ziak ich moze akurat tak poslat do pice, nic wjac nemoze, pretoze ak by aj nastal nejaky problem s danym ucitelom, tak wedenie skoly to ututle a ucitel znowa pokracuje wo swojich zaostalych praktikach
tak tak tommyhot, presne ako hovoris. Ja som osobne nedopustil aby im to len tak preslo, protestoval som. Problem je v tom ze ucitelia si myslia ze ste len deti, a ze nic viac okrem reci nezmozete. Ak by mi dal spaky vyzbierat, a tatko by somnou do skoly neisiel, aj tak by som to nespravil, otvorene by som mu to povedal. Nema na to pravo mi to rozkazat. Keby mi zacal robit peklo, zo zakona mam pravo o zmenu vyucujuceho. Ak by si podal normalnu ziadost o zmeni vyucujuceho z dovodu lebo si myslis ze je na tebe zasadnuty a je voci tebe zaujaty, museli by ty to zobrat. Ak by to nezobral (ty mas na to zo zakona Slovenskej republiky pravo ) tak by som s tym isiel na urady. MFP.
My sme to tak raz spravili cela trieda. Nejhorsa frigidna pica ucitelka na skole nas mala na slovine. Normalne sme cela trieda napisali ziadost, ze dany vyucujuci nam nevyhovuje, nie sme spokojny z jeho praktikami a podla nas je voci nam zaujaty. Podali sme to riaditelovi, kde on nas vysmial ze nemame na to pravo, tak sme si vytlacili zakkony NR SR, kde sme to nasli a dali sme mu to jasne precitat, a povedali sme ze ak nam to neuzna, kludne pojdeme aj na mestsky urad a zacne sa to riesit, na druhy tyzden nam prehodili vyucujucu. Ta pica stara len kypela. Ale nemohla ani hovno. O tom to je. Ze ziak ma pravo na vela, vela veci, a vyucujuci ich musi dodrzat. Ak nie, mas pravo sa na nich stazovat. Kludne by som to poslal aj na ministerstvo skolstva, mne by to bolo u pici. Ja mam nejake zakony a povinosti, ktore chcem aby voci mne dodrziavali. Napriklad ja osobne som si ani nikdy nenechal zobrat ani minutu s prestavky, zazvonilo, a ja som si zbalil knihym uz ani ciarku som nenapisal, vytiahol som si desiatu a zacal som jest. MFP - v zakone totiz stoji ze ziak ma pravo na plnohodnotnu prestavku a je len neschopnost vyucujuceho ze za hodinu nestihne to co ma.
Jako fakt, ked raz mam na nieco pravo, tak chcem ho aj vyuzit a ne len kukat jak si nejaky zakomplexovany ucitel robi svoje.
Treba si len otvarat hubu. A nenchat sa ponizovat hocikim. Napr vcera sa mi akurat neco take stalo. Bol som na jednej s najvecsich spediciek s TT, kde technik od nas preinstalovaval win a zalohoval data. Volal jej raditel co bol nespokojny jak hovado. Isiel som tam to riesit. Na pc ktore bolo preinstalovavane, bol original windows, avsak pri utierani prachu alebo ja newiem tu nalepku odlepili a stratili (nalepka bola na boku skrinky a niesla licencny kdo windowsu) takze nebolo mozne tam nahodit original win. Nas technik tam volal, nalepku nenasli tak tam dal neoriginal win. Dosol som za raditelom a zacal na mna hucat jak pilinak ze jak si to predstavujeme ze neoriginal, on tam zaplatil zanhod 6 litrov, on ho tam chce, a ze s pc robime len mi, takze sme to mi stratili. No nech je to milionar jaky sce, hned som mu vysvetlil ze este raz zahuci tak sa otocim a idem prec. Ostal kludny, povedal som mu ze ja som tu neni 24 hodin denne aby som kontroloval nalepku ci ju nahodou nejake s jeho super jebnutych ekonomiek neodlepi pri utierani prachu , a potom ju nejebne do kosa. Tazko vysvetlit 50 rocnym tetkam ze ta nalepka ma hodnotu asi 5 litrov.
Bol to tazky sef, milionar a co ? Nenham si srat na hlavu. Moze doma hucat na nekeho ineho alebo na svojich zamestnancov ked si to nechaju. Robim to pravidelne a este nikdy som s toho nemal v praci problemi. Ak budete len slepo posluchat tak ste bez respektu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Kasko: myslim si ze skola a praca je welikansky rozdiel, lebo ked w robote do mna picuje nadriadeny tak dostawam furt cash, ale za toto mam welke howno..
Fakt nechapem tje drbnute komunisticke ucitelske kurwy, sice ten jeden (ten co mi dal poznamku) ma mozno o 7 rokow wjac ako ja, ale on ja zas krestanska zakomplexowana spina, panic jeden wyjebany.. Jaaj ako taketo nerwy som este w ziwote nemal.. a ta hamba, looser s metlou w ruke pred skolou =D
byť slušný, ale nie úlisný
nedovolovať si, jedna vec je, čo si o ňom myslíš a druhá, čo vypustíš z úst
a nebyť na seba až tak prehnane citlivý, ešte ti kopu ludí pojde na city a hoci by si ich najradšej nakopal do zadku, daj pozor, nech oni ako nadriadení nenakopú teba...
niežeby som sa ho zastávala.. aj ja som mala problém s autoritou, na každú kritiku mňa som reagovala hodne ofenzívne... ale už som zistila, že tudy cesta nevede...
Skoda, ze fyzicke tresty su zakazane, takto ucitelia nemaju ziadnu autoritu, pretoze poznamka s nikym nehne. To keby drzal v ruke rakosku, tak by ta nenapadlo mu odvravat. Pred ucitelmi musis mat respekt a nie ich posielat do ....cohokolvek.
Proste ked ti povie, aby si sa presadil, tak ok, povedz mu, ze to si nebol ty, kto vyrusoval. Ale ak na tom presadeni stale trva, tak si zahrizni do jazyka a presadni si. Alebo je to naozaj taky problem?
Vies, ono to urcite nie je o tom, ze na tebe sedi ucitel len tak pre nic. Isto ste uz v minulosti nieco spolu mali... Ja ti tu teraz nechcem rozpravat ako malemu chlapcovi, ze ako sa mas spravat, ale mozno by si si to mohol aj sam prehodnotit a zamysliet sa nad tym.
Suhlasim, ze niektori ucitelia byvaju fakt prid.bani. Ale s vacsinou sa da v pohode vychadzat ak proste nerobis problemy, ver tomu. Najlepsie ak si to vyskusas.
Pozri sa na to aj z pohladu toho ucitela. On si robi svoju robotu za svoj mizerny plat. Chce studakov nieco naucit (vacsinou) a ked oni nespolupracuju, tak sa snazi robit si poriadok a nestratit autoritu. A on fakt nemoze za to, ze par ludi v triede odmieta spolupracovat, akoby neboli v skole preto, ze sa chcu ucit, ale ze su tam zatrest.
Proste to skus brat tak, ze si student a chces sa ucit a ucitel ti s tym ma pomoct. Skus s nim jednat ako clovek a nie ako kocovnik. A nevyrabat problemy typu:
"Urobim mu zo zivota peklo" alebo "..to sa este bude riesit..."
Fakt nechapem ten pristup studentov... Skuste sa pozriet sami na seba, co robite a az potom pi.ujte do ucitelov.
Naozaj to nemyslim v zlom a ani najmenej ta nechcem nasrat ani vytocit, len ma to proste zaujima, preco si to urobil.
Mam par kamosiek a kamosov, co ucia. A decka im robia presne take veci, o akych sa tu rozprava. Nevedia si vysvetlit, ze preco. Napr. jedna z nich je pritom fakt schopna anglictinarka a uci kurzy aj u nas vo firme. Druha je matikarka, co sukromne doucuje dalsie decka a tie sa bez problemov dostanu na strednu. Proste su to schopne ucitelky, len v skole im to vedia studenti riadne osolit. Dpc preco?
Mna nahnevala triedna, ktora dneska vyvolala spoluziacku (samozrejme dcera druheho ucitela ) Nevedela ani slovo, take blobosti ze : "something, who lives..." A ona, ze no jednotka by to mohla byt... Sakra a ja co som jej pred tyzdnom povedala tri strany o Londyne, tak mi dala za dva a jedine co som nevedela boli nejake 2 roky... No sme zacali namietat, ze to na jedna nebolo a ona nam este vravi, ze nemoze zato ked sme proti spoluziacke zaujati... Akoze by som niektorych najradsej vyhodila kade lahsie... A nasa trieda fakt nei je zla, a stale do nas hustia, ze by sme sa mali uvedomit a troska dospiet. Ale detail, ze prvaci okno rozbili, tretiaci si postriekali sprejmi lavice, druhaci odistili hasak, cela chodba od peny a my sme furt ti najhorsi... Asi jediny sposob je zmierit sa s tym a nechat ich to robit, ked ich to tak bavi...
No hej nemusel som ist na strednu, ale ked som tam isiel tak urcite nie koli tomu aby si ucitelia robili so mnou co sa im zachce a este k tomu bez priciny..
A urcite nemaju mizerny plat, na to ze su to wypatlany tupci (na zakladnych a na strednych skolach), wed diktowat z knihy wje kazdy jebo
ked ti pvooe aby si sa presadil tak sa presad, tym ze to enspravis akurat si to zhrosis
a okrem toho kopes deciek si naivne mysli ze uucitelia na nich "sedia" co je totalne okrepene bo aj ucitel je len clovek no neviem je neskoro ale zda sa mi to debilne proste si v skole rob co ti vravia a nestruhaj velkého frajera
tým si ťa nechcem nahnevať,len vravím čo si myslím (a vravím to z vlastnej vlasatej skusenosti ...alebo ni?
že:kde je demokracia?
robíš z komára slona
Treba s tym ucitelom vychadzat ako s clovekom. Kua to nie je ziadna veda.
Tommyhot, este k tomu, ze my sme sraci a ty si nenechas skakat po hlave... Ja na teba neutocim, tak to skus respektovat. Uz asi chapem, v com je tvoj problem, ak takto jednas aj s profakmi. Okrem toho, osobne som nikdy nerobil take cirkusy s profakmi a mal som od nich pokoj. Nikdy som okolo skoly nezbieral spaky, tak neviem kto si tu necha skakat po hlave.
A este wela krat sa mi stalo ze zas picowal jak chora wrana a ja som mu powedal (slusne) ako to bolo a on ze jeho to nezaujima, tak aj ja som mu powedal ze mna to nezaujima, a uz zrazu som bol ja drzi, hlawne ze on bol swaty.. Toto ma fakt dokaze nasrat ked si nejaky curak o sebe mysli ze ked je ucitel ze zjedol secku mudrost sweta
A ja nehadzem seckyh ucitelow do jedneho wreca, su aj taky na nasej skole, ktorych si wazim, a s ktorymi sa da aj normalne diskutowat, a ktori si aj priznaju ze sa mylili..
Ja mam za sebou VS a uz vyse roka zarezavam v praci. Ziadneho vlezdoprdelku som zo seba na skole nerobil. Jedine som sa snazil ferovo a s uctou jednat s profakmi. Mat dobre vztahy s ludmi a udrziavat ich je na nezaplatenie. Pritom je to uplne normalna prirodzena vec, ktora ti len pomoze k pohodicke a kvoli tomu si vobec nemusis nechat srat na hlavu a kazde rano sa cely nakremovat, aby si lahsie vosiel niekomu do zadku
Raz ma tiez poslala jedna profka zbierat odpadky po skole co su pod budovou ( len obrazne si predstavte ze travnik vedla budovi, kde su tri poschodia plne tried a seci vyhadzuju secko mozne z okien a navyse tam chodie psickari ) , ja som oponoval, ona to povedala zastupcovi ze som nedaval pozor zwe som vyrusoval a ze mi dala taky trest, dosiel za mnou zastupca, povedal mi ze to mam spravit inac dostanem dvojku s chovania a co ja vim co. Normalne bez hamby som isiel po skole za tatkom do roboty, sadli sme do auta a isol rovno do skoly. A tam uz mal zastupca iny nazor, tatko mu povedal ze ak som vyrusoval, existuje take nieco ako poznamka, ale ze odpadky si moze ist zbierat on sam a ze uz nechce videt ze sa to bude opakovat. A mal pravdu. Zastupca stichol, nadruhy den mi ani ucitelka nic nepovedala, a ani poznamku som nedostal.
Jako ked si ochotny neco vydrzat, tak kludne odporuj dalej, ja som si vybudoval fakt slusny respekt. S polku ucitelov som bol uz v stvrtom kamarat, a dalsa polka co som mal na maturitach Sa ma chceli zbavit, takze mi to nijak nestazovali, ba dokonca mi este pomahali A to myslim vazne, ucitelka ANJ co ma mala skoro najmenej rada tak ta mi pomahala jak suka. Secko ok, neboj ak si neziadany ziak v triede, radi sa ta zbavia. Navyse kazdy z nich ma len reci, ale na maturitach su seci maky ti nieco spravit, navyse je tam predseda takze tolko.
Ked sa chce niekto podriadit a nechat si srat na hlavu od zakomplexovanych ucitelov, co maju nevim kolko toho vystudovaneho a skoro kazdy zaraba viac nez oni, tak nech sa paci. Kludne si ich pocuvajte atd. Ale ak mate trocha hrdosti a odvahy, nenechal by som sa gezovat. Opytam sa co je to dvojka s chovania ? Aleb otrojka ? Je to len cislo na kuse bieleho papiera. Nic neznamena. Na maturitnom vysvedceni to mat napisane nebudes. Priemer znamok ty to nezlepsi. A ked ides na vysoku, nikoho to nezaujima ... Takze o com to je ? O nicom.
Takisto v robote, co mi povedia, to robim ( ved ma platia to je normalne ) lenze, ak ma krivo obvinia z niecoho za co nemozem alebo tak, tak si na hlavu srat nenecham , radsej dostanem vypoved a pojdem niekde dalej, nez by som mal nieco take posluchat. Ak chcete cely zivot len liezt niekomu do riti, a slepo posluchat co hovria, to je vasa vec. Ak vsak clovek taky neni,t ak ho len obdivujem a podporujem.
A neboj ja sa ohanam skolskym poriadkom, len ked ma raz niekto komplexy, tak s tym nesprawim nic
My sme to tak raz spravili cela trieda. Nejhorsa frigidna pica ucitelka na skole nas mala na slovine. Normalne sme cela trieda napisali ziadost, ze dany vyucujuci nam nevyhovuje, nie sme spokojny z jeho praktikami a podla nas je voci nam zaujaty. Podali sme to riaditelovi, kde on nas vysmial ze nemame na to pravo, tak sme si vytlacili zakkony NR SR, kde sme to nasli a dali sme mu to jasne precitat, a povedali sme ze ak nam to neuzna, kludne pojdeme aj na mestsky urad a zacne sa to riesit, na druhy tyzden nam prehodili vyucujucu. Ta pica stara len kypela. Ale nemohla ani hovno. O tom to je. Ze ziak ma pravo na vela, vela veci, a vyucujuci ich musi dodrzat. Ak nie, mas pravo sa na nich stazovat. Kludne by som to poslal aj na ministerstvo skolstva, mne by to bolo u pici. Ja mam nejake zakony a povinosti, ktore chcem aby voci mne dodrziavali. Napriklad ja osobne som si ani nikdy nenechal zobrat ani minutu s prestavky, zazvonilo, a ja som si zbalil knihym uz ani ciarku som nenapisal, vytiahol som si desiatu a zacal som jest. MFP - v zakone totiz stoji ze ziak ma pravo na plnohodnotnu prestavku a je len neschopnost vyucujuceho ze za hodinu nestihne to co ma.
Jako fakt, ked raz mam na nieco pravo, tak chcem ho aj vyuzit a ne len kukat jak si nejaky zakomplexovany ucitel robi svoje.
Bol to tazky sef, milionar a co ? Nenham si srat na hlavu. Moze doma hucat na nekeho ineho alebo na svojich zamestnancov ked si to nechaju. Robim to pravidelne a este nikdy som s toho nemal v praci problemi. Ak budete len slepo posluchat tak ste bez respektu.