Zrdavim chcel by som si zalozit nejaku stranku a na nu potom pripojit spravodajsky servis zo Sita.sk Ma niekto s tymto skusenosti protoze ani v programovani niesom najlepsi a preto robim aj tuto stranku cez wordpress. Treba na tej stranke naprogramovat ni
ale ak si vies spravit vlastny syndicate, taky pseudo-backend co ti to bude handleovat, ale tak neviem co znamena "v programovani nie som najlepsi", uparsovat xml a zobrazit v nejakom containeri, not that hard. ale teda treba sa pripravit na PHP/Python/Django etc
@n0win0u no potom jedine ze by chcel tie data ziskavat z RSS co tiez mohol mat na mysli. Neviem, nevyjadril sa dost presne odkial tie data mat bude akym sposobom sa maju aktualizovat.
@wewo no to veru nepovedal, ako uz ten najprimitivnejsi postup, ze sosne, savene na textak a ten textak pravidelne bude preparsovat. ale je to jedno, nevyjadril sa celkom presne a rozhodne ma pred sebou dost dlhu cestu ^__^
no ja som myslel toto » www.webnoviny.sk/odber/xml/... a tieto spravy bz som chcel pouzivat na mojom web viem ze sa za to plati 50 eko to som si uz zistil ale potrebujem zisti ten sposob aby sa mi automaticky pridavali clanky na moju stranku??
@nanofm no tak ako som napisal vyssie, nauc sa s PHP parsovat XML-ko a potom data manualne ukladat do databazy s pomocou SQL. Da sa povedat ze to je uz take pokrocilejsie kodenie.
je tam NewsML formát + klasické XML (ak to teda nezmenili, odkedy majú nový web).
ale pokiaľ nevieš programovať, tak ak nenájdeš náhodou plugin na NewsML, tak to radšej ani nerob. skús s nejakým webom, kde budeš robiť vlastný content...
(spravodajských webov, ktoré majú ROVNAKÝ odber správ sú desiatky možno aj stovky)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
wordpress to urcite vie cez nejaky plugin handleovat, nepracoval som s nim popravde, mne sa ine CMS vzdy pacili viac
Uprimne si myslim ze si odkrajas moc velky kus kolaca ked tvoje znalosti su na urovni "robim cez wordpress".
Inak ale googli co to znamena parsovat XML a ako data dostanes do databazy.
hlavne, ked si to nevie vygooglit sam
no ja som myslel toto » www.webnoviny.sk/odber/xml/... a tieto spravy bz som chcel pouzivat na mojom web viem ze sa za to plati 50 eko to som si uz zistil ale potrebujem zisti ten sposob aby sa mi automaticky pridavali clanky na moju stranku??
ale pokiaľ nevieš programovať, tak ak nenájdeš náhodou plugin na NewsML, tak to radšej ani nerob. skús s nejakým webom, kde budeš robiť vlastný content...
(spravodajských webov, ktoré majú ROVNAKÝ odber správ sú desiatky možno aj stovky)