na každom routri je také malé tlačítko že "reset". keď ho stlačíš, tak to resetne všetky nastavenia, vrátane hesla. na routri samotnom je potom štítok kde je napísaná jeho IP adresa, a pod tým zvykne byť napísané defaultné prihlasovacie meno a heslo, väčšinou je to dvojica admin;admin, alebo root;root, alebo niečo také. čiže potom sa na router pripojíš, a toto zadáš, a si dnu.
ja mam ten samy modem, zober si sparatko, stlac tam vnutri tlacikto reset na 5-6 sekund pokial sa nevypne modem, pusti to, zapni, pozri sa v zmluve od providera na login udaje a dalej uz vies co mas robit...
druhý krok: prečítaj si znova prvý príspevok čo som ti sem napísal.
hlavne tú časť že:
"na routri samotnom je potom štítok kde je napísaná jeho IP adresa, a pod tým zvykne byť napísané defaultné prihlasovacie meno a heslo, väčšinou je to dvojica admin;admin, alebo root;root, alebo niečo také."
login: user, heslo user, alebo pouzi username, uz neviem ktore presne, mas len dve moznosti, dlho som modem uz neresetoval, ale myslim ze login je username a heslo je user, ale skus a uvidis, mas t-com, takze to je defaultne pre vsetky d-link modemy.
@midnight rozprávaš o úplne inej veci. Všetky tebou navrhnuté heslá som skúsila, išlo o úplne iné heslo pri inštálacii zariadenia pomocou cd, nakoniec som to však vyriešila. Čítať viem, nemusíš ma hneď urážať. Nezaslúžila som si to.
@bumsakalaka - aha, preinštalovať router... hm, odkedy sa routre vlastne inštalujú? máš pravdu, v tom prípade absolútne netuším o čom hovoríš, pravdepodobne je chyba na mojej strane... ahaa, už chápem... toto vlastne vôbec nebolo o routri, šlo o samotné pripojenie na net. ospravedlňujem sa.
@midnight Rýchla inštalácia zariadenia nie je inštalácia? Bizarné, ale dúfam, že sa s tým moja laická osobnosť naučí žiť. A keď si sa mi tak pekne ospravedlnil, tak ti teda odpúšťam. Som rada, že si si uvedomil, že si tvoje urážky nezaslúžim.
@bumsakalaka - ale áno, je, len... routre sa v prvom rade neinštalujú, to čo si nazvala jeho "inštaláciou" bol program ktorý len za teba nastavil tie údaje ktoré som predpokladal že sa snažíš nastaviť ručne ("stratila som heslo od routra" = chcem sa dostať na jeho konfiguračnú stránku), ale tie údaje ktoré si nazvala "heslo od routra" s ním nijako nesúviseli, to bolo meno a heslo k pripojeniu na net, každopádne stále chyba na mojej strane (len vysvetľujem ako vznikla)
@midnight vôbec neviem, či to myslíš ironicky alebo normálne, keďže ťa nepoznám. Mne sa to pri tej inštalácii tiež nikdy nestalo, sama som to nechápala. Postupovala som ako obvykle, pomocou cdcka sa spustila inštalácia, no zrazu ma to nechcelo pustiť ďalej, kým nezadám administrátorské heslo. To ja som zle vysvetlila môj problém, ospravedlňujem sa. Prepáč mi. A každopádne ti ďakujem za ochotu pomôcť mi
@bumsakalaka - nie, irónia to nebola, to by si spoznala. a áno, samozrejme že si zle vysvetlila problém, ale ty si bežný užívateľ, takže od teba sa to dá čakať (a ani toto nie je myslené v zlom, aj keď to tak možno znie)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
mimochodom, prvy odkaz na google to je.
druhý krok: prečítaj si znova prvý príspevok čo som ti sem napísal.
hlavne tú časť že:
"na routri samotnom je potom štítok kde je napísaná jeho IP adresa, a pod tým zvykne byť napísané defaultné prihlasovacie meno a heslo, väčšinou je to dvojica admin;admin, alebo root;root, alebo niečo také."
@oinomaos @kosh
Ďakujem pekne za pomoc