Ktoru kapelu alebo udalost pokladate za zaciatok punku? Americku scenu na cele s Ramones alebo britsku s Exploited a Sex Pistols? Alebo dokonca mate uplne iny nazor?
sami vzdelani ludia, takto sa mi to paci, nie ked nejaky fagan ma na veste veeeeliku nasivku Exploited, husti m ido hlavy, ako oni zacal is punkom a ked sa ho spytam na Ramones cumi na mna ze on pop nepocuva
@16 koniec punku ? ten skoncil v 80. rokoch a kazdy, kto tvrdi "punk"s not dead" je akurat tak komercne decko... stratil opodstatnenie a dnes sa moze spominat uz len na kapely ako Ramones, Adicts, Sex Pistols, Black Flag a ine vzniknute v tej ere..
@deraina Ty uplne ignorujes najma scenu po 89 v strednej a vychodnej Europe a new age punk, ktory sice nie je to, co bol, ale momentalne sa mnoho maldych kapiel vracia stylom k punku´77 takze 80te roky rozhodne nie su koniec punku zas ale musim uznat ze ked tu pocujem a vidim co vsetko sa dnes za pun oznacuje, tvoj prispevok ma znacne opodstatnenie
new york dolls na povazovaly za glam rockovu skupinu ale prave od nich sa inspirovalo vela skupin, napriklad sex pistols...to iste iggy, nehlasal o sebe ze stvoril punk rock ale bolo tak, od iggyho sa zasa inspirovaly ramones
Podla mna to je velmi tažko povedať. Akoby predchodcami boli americké garážové kapely ako už spomínaní New York dolls,Stooges s Iggym Popom či Velvet underground. Neskor niečo medzi rockom-rock´n´rollom a punkom boli Ramones,ale ja osobne ich za taký echt punk nepokladám,už len preto,že mali trochu inú ideológiu než je punková. Boli to skor takí bohémvia,ktorí sa vyžívali v drogách a roznych exhibicionistických aktivitách. Podla mna pravý punk boli skutočne až Sex pistols... a @deraina Neviem čo práve počúvaš ale podla mna punk ešte určite nezomrel a zrejme sa to ani nikdy nestane,pretože punk nie je len to čo predvádzali Sex pistols či The Exploited ale je najmä v ludoch. A taká celosvetovo uznávaná ideologia nikdy nezomrie... Poznám množstvo velmi dobrých súčasných punkových kapiel a je tiež mnoho koncertov a festivalov na ktorých vidíš punku až až,neviem či si si to nevšimla. Je jasné,že to už nie je takú búm ako v roku 77 ale mne sa napr. páči že punk už nie je až taký komerčný,ako za čias Sex pistols.
The Expolited hrali až od 8O.rokov,takže asi ťažko...Ramones patrili medzi prvé americké,to hej...väčšina prišla z UK...ale je ťažké povedať,ktorá kapela bola prvá,veď predsa nemôžeme zabudnúť na Iggyho Popa(protopunk)...potom kapely zo 70. rokov X-Ray Spex,Sex Pistols,The Adicts,Vibrators,999 a mnoho iných...aaa tak to je strašne komplikované ... ale u mňa obľúbený je najviac punk77
ja moc punk 77 nemusim nevem preco asi preto lebo nevem po anglicky ja pocuvam viacej sk cz punk ale prvi boli aj podla mna RAMONES su najvacia legenda
no podla mna to boli asi Ramones, neviem to je len taka mala domnienka, netrufam si to povedat. ale pre niekoho punk zomrel pre niekoho nie. je to na kazdom z nas. Oi!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@krutafunebracka Hej hej, Ramones
Smozrejme ze Ramones !
No a Exploited....to tiez radsej nepoznam
co tym chces povedat?
podla mna RAMONES, ale zasa SEX PISTOLS zacali trocha iny druh punku ako ramones