Nemali ste strach, ak ste sa chystali na výšku a čím sa viac blížil termín začiatku školy tak sa strach zväčšoval? alebo to beriete športovo a úplne v pohode, bez stresu?
Síce je pravda, že som trošku paranoidný človek, ale akosi ako sa blíži termí
@semhamforas napríklad zmien? aj keď je život zmena, tak ja mám zo zmien proste strach, čo ak sa skazím, čo ak ma tá spoločnosť navedie na zlé chodníčky a hodne ďalších vecí... veď sa vraví, že na výške človek nájde tú správnu cestu, ktorou sa chce uberať a tak, takže to je si myslím dosť zmena ..
@nnatalie na vyske si sam sebe pan, chces nadviazovat kontakty tak nadviazujes, nechces tak nenadviazujes. Kazdemu je ukradnute co budes robit aj spoluziakom aj ucitelom. No aspon pokial nebudes upozornovat na nekale praktiky
ja som sa praveze tesil na vysoku, ono fakt spoznas mnoho novych ludi, nie kazdy ti bude vyhovovat a nie kazdemu ty ale ja som sa nestretol s niekym, kto by sa so mnou proste nebavil, tam je odrazu kazdy sam takze bude sa bavit s kym len moze tiez
@montgomery akože aj ja sa teším, len ono je to pre takého divného človeka ako som ja trošku zložitejšie vieš... mne väčšinou tie bežné formalitky, samozrejmosti a zoznamovania idú vždy zle a potom si len ľudia dávajú za sebou zaradom facepalmy, že to tu ešte nebolo
ja by som sa nebala nicoho, okrem veci, ktore si nezariadim. tzn, ked mas zaplatene ubytko a mas rozratane, co vsetko ta bude kolko stat, vies, kde mas co vybavit, tak potom uz by som sa nebala blbosti, akoze ci si z teba niekto bude utahovat, lebo tam v prvom rade ides studovat a podla toho sa zariadis, s kym sa budes bavit. tam by malo byt viac sprtov nez na strednej, takze urcite sa najde niekto, s kym sa na dennej baze budes bavit o ulohach...alebo ked na intraku, urcite budete mat skupinu na fb, bude sa pit zoznamovacie...potom oficialne zoznamovacie pitky pre prvakov na intre...potom sa zalozi skupina na fb z vasho kruzku a tak sa pojde pit...mozno si ta dakto najde v aise alebo v skupine fb fakulty...kks, to je najmensi problem.budes mat spolubyvajucu, ked si ona najde kamosky, aj ony ta niekam pozvu, niekoho dovlecu na izbu...ked bude odtial, bude tam mat svojich kamosov a zoznami ta...ked budete dve cezpolne z dialky, aspon v tom nebudes sama.
@sapphirizing ako nie, toto je skôr tá vec jediná na ktorú sa teším to intrákovanie a tak, ale ja som hovorila, že čoho sa bojím, proste sa bojím, že na to učenie budem sama, napríklad ..lebo predsalen idem na techniku a na strednej som mala matiku slabú ... na predošlej škole si pomáhali navzájom...a z toho uťahovania sa bojjím, že tam bude veľa ľudí zo západu, na tej predošlej si uťahovali z východniarov, tiež som si myslela, že na výške hádam nebudú mať také chovanie, ale opak bol pravdou
Ja som minulý rok nastupovala do Bratislavy na výšku a som totálna záhoráčka A mám s tým problém doteraz, vždy mám trému keď sa mám s niekým rozprávať, lebo niektorým ľudom to príde strašne smiešne Nikoho som tam nepoznala a mala som strašný strach, ale prežila som to nejako, ten prvý mesiac a potom už to bolo fajn. Časom ma všetci začali brať takú, aká som. Teraz idem na ďalšiu vysokú a tentoraz nemám strach, ale sa nehorázne teším lebo tá škola bola mojim snom veeľmi dlho a som strašne hrdá, že tam môžem ísť. Strach tam je trošku, jednak či budem zvládať také náročné štúdium, jednak či zapadnem medzi ostatných, ale aj tak sa neviem dočkať
Čo to všetkým je, na výšku idem z potešenia, lebo tam chcem študovať, nemám žiadny strach, práve naopak. Neuveriteľne sa teším a neviem sa už dočkať, kedy nastúpim. V poslednej dobe som sa dala do rečí s toľkými cudzími ľuďmi, že už to beriem normálne, že sa niekomu prihovorím a neriešim nič. Nevadí mi, že tam idem sama z okolia, beriem to ako výzvu, že spoznám nových ľudí. Pochybujem, že by sa mi niekto smial preto, odkiaľ pochádzam, stalo sa to vôbec niekomu? Ani by som to neriešila...
Ničoho sa neboj, milión ľudí to prežilo v pohode, prežiješ aj ty. Nestresuj sa pre hlúposti, priženieš si hnačku
@nnatalie To, že si z východu je smiešne len blbcom. Sprav zo svojej "nevýhody"-výhodu. Blaváci to tiež nemajú s povesťou ružové, na tvojom mieste by som sa nenechala, keď by na to zosmiešňovanie prišlo
ty si presne ja pred rokom! no mozem ti povedat, ako to dopadlo u mna...takze skoro nikto to nebral tak, ze som z vychodu, lebo na technike je pomer dievcata:chlapci 1:50...takze vsetci na teba cumia ako na bohynu cely den v skole a preto ti nedavaju neprijemne otazky. naopak, pomahaju so vsetkym, co ti nejde alebo aj ide lebo... napr jeden mi poslal bez nejakej ziadosti alebo plakania nad tym, zeby som nevedela, ako to robit, labak...svoj, co sam vypracoval a dal k tomu pokec, ze som ho o to ziadala...vyslovene si vsimol, ze mi to nejde, lebo som s nim sedela, si ku mne sadol...stale mi radil, nonstop aj za cenu, ze sam nestihal. a chcel aj nadalej... a nic za to nechcel proste ja neviem, ci som mala nejake extra stastie alebo co...akoze ucit sa mi to nepomohlo, sama som na to bola, lebo on mi pomahal s ulohami, ale vedomosti do mna nenalial, to je jasne cize tak. ked ti nebude vadit, ze nic nevies a ostatni za teba robia pracu, takze sa ti zvacsuju medzery, lebo tempo je rychle , tak to zvladnes a profaci boli mili, jeden mi na hodine (tiez videl... ) robil ulohu, ukazoval, venoval sa mi osobitne, zoopakoval mi vyklad, co mal pri tabuli no a odpustil mi, ked som nemala domacu bez komentara ale to viem, ze jednej neodpustil aj ked bola chora, cize neviem, preco mne ano. a zas ini, taky postrah, ten mal ku mne stale poznamky, ze ho mrzi, ze s nimi musim mrhat svoj cas (fyzikari su najhorsi), raz povedal a ine...dalsi, zas mi vysvetloval. vsetko zalezi na kontrenom prof. a to ucenie, ja som mala spolubyvajucu hrozne dobru z matiky, takze ona nemala problem, ja som na to bola sama, nikto so mnou netrpel, ona sa sla hned bavit s kamosmi...cize to asi budes mat problem ostat sama na intraku sa ucit, ked si ako ja. ja som to nevydrzala. hej ale ked som si len tak sadla cez prestavku na sedacku, jeden ma ziadal o pomoc a ako som rozpravala, tak poznamenal, ze nejako makcim, ci som z vychodu a ze ci som nemohla ostat tam.
@bloodypunk a veď toto a ja som práveže poslednú dobu akosi moc nekomunikovala s novými ľuďmi, vyšla som z cviku, bola som doma tento rok v podstate, takže ,... skúsim to využiť vo svoj prospech ak vravíš...ďakujem za akúsi podporu
ale hej to s tou hnačkou je pravda! (podľa skúseností) ešteže si pripomenula
@sapphirizing a vieš ako si ma potešila touto správou? ďakujem ti, zoslali ťa z neba podľa mňa
presne toho sa bojím, toho, že sa budem musieť sama učiť na intráku a nikto nič ale v triede som jediná baba, tak možno to budem mať tiež také ľahké a nebudem sa ani musieť pýtať a budú sa mi hrnúť do rúk ...
ako samozrejme nechcem aby niečo robili za mňa, len aby mi pomohli, lebo tie začiatky budú riadne ťažké... to s tým profesorom je inak super na akú školu chodíš ty ak smiem vedieť?
inak presne to s tým prízvukom, aj učitelia srandovali, že hneď im bolo jasné, že sme z východu, a to som si ani pri svojej reči vôbec nevšimla, že by som nejak výrazne hovorila tak inak ...
vsade su zaciatky takéééé ako aj na strednej ked prides a takmer nikoho nepoznas. Ja to beriem v poho, nová škola, prostredie, novych ludi spoznam, takze sa aj celkom tesim
ja som na výške a som konečne šťastná, že učitelia, spolužiaci nič neriešia,bavím sa s kým chcem, neexistuje šikanovanie - resp. mám na háku ako sa o to sem-tak niekto pokúsi, väčšia sloboda, viac anonymity, berú nás ako kus bezohľadu na to, ako sa správame a kto sme, nejde o známky ale o to, či urobil/neurobil, nemáme žiadne neohlásené testy, takže , čo chceme môžme sa učiť aj pribežne, a nemusíme,máme každý rok beánie, štúdium je ťažšie, ale je možnosť si vybrať spomedzi viac termínov na skúšku..na intráku síce nie som, ale aj tak som dosť mimo domu a spoznala som kopec nových ľudí...teš sa
@nnatalie : Ničoho sa neboj a rozhodne nad tým nepremýšľaj. Uvidíš, ako sa všetci spontánne zoznámite, ani nebudeš vedieť ako. Ale predpokladám, že už máš asi nejaké negatívne zážitky, keď máš strach zo budúcich spolužiakov, však?
Všetko záleží od teba, ako ty sa k nim budeš chovať, tak sa budú oni k tebe.
Zažila som na výške už rôzne typy ľudí, od zdravotne postihnutých, po modelky, dievčatá s bujarým slovníkom, ale ber to tak, že každý sme nejaký a treba sa navzájom tolerovať.
tak ja tvoje stresy nechápem, tešila som sa a každý rok sa teším do školy na výške a prečo by si mal niekto uťahovať z mesta, z ktorého pochádzam? mala by si sa tešiť to je všetko
tak aj ja som z východu a chodím do Nitry ešte mi nikto nepovedal, že som zo sedliackej osady a keby aj tak by som sa asi zasmiala, to znie skôr ako vtip než urážka joj nerieš ešte budeš mať nad čím stresovať
ja mám zmeny veľmi rada, rýchlo sa prispôsobím novému prostrediu, hlavne ak sú okolo mňa fajn ľudia, som zvyknutá bývať na rôznych miestach takže mi to nevadí
@mimi888 no presne tak, mám nie moc dobré skúsenosti s novými spolužiakmi... aj na základke aj na strednej sme mali hrozný kolektív, tak neviem, či som mala také šťastie alebo neviem o čo išlo... ja viem tolerovať, s tým nemám problém, skôr mňa majú ľudia problém tolerovať .... preto mám trochu strach
ja som sa pred rokom tešila,mala som tiež nie že strach,ale také očakavanie že či nebudu blbe reči,že som z vychodu,ale ukazalo sa,ze viac ako polovica mojej skupiny je z vychodu takze je to v pohode zvykla som si,som spokojna nemas sa coho bat bude to urcite fajn,zvyknes si na to.
nnatalie aj ja som sa bála ked som išla na vysoku ale ja tešila ale potom velkom sklamani z toho ostalo len otravenie ze musim skoro vstavat a skola ma nebavila ani som ju nevedela takže nic moc, som z tade odyšla.. @nnatalie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
cozeee, to ides na vysku rovno zo skolky, ked cakas taketo spravanie?
a už tam idem štvrtý rok a doteraz si uťahujeme z toho kto odkiaľ je a iných vecí a urážame sa navzájom. to je čaro života!
aby sa 20 ročne dievca balo ist do skoly
A myslím si, že na výšku chodia dostatočne rozumní ľudia na to, aby si z niekoho robili srandu preto, odkial je
a nic ale bat sa skoly je zbytocna starost
Ničoho sa neboj, milión ľudí to prežilo v pohode, prežiješ aj ty. Nestresuj sa pre hlúposti, priženieš si hnačku
ale hej to s tou hnačkou je pravda! (podľa skúseností) ešteže si pripomenula
presne toho sa bojím, toho, že sa budem musieť sama učiť na intráku a nikto nič ale v triede som jediná baba, tak možno to budem mať tiež také ľahké a nebudem sa ani musieť pýtať a budú sa mi hrnúť do rúk ...
ako samozrejme nechcem aby niečo robili za mňa, len aby mi pomohli, lebo tie začiatky budú riadne ťažké... to s tým profesorom je inak super na akú školu chodíš ty ak smiem vedieť?
inak presne to s tým prízvukom, aj učitelia srandovali, že hneď im bolo jasné, že sme z východu, a to som si ani pri svojej reči vôbec nevšimla, že by som nejak výrazne hovorila tak inak ...
Všetko záleží od teba, ako ty sa k nim budeš chovať, tak sa budú oni k tebe.
Zažila som na výške už rôzne typy ľudí, od zdravotne postihnutých, po modelky, dievčatá s bujarým slovníkom, ale ber to tak, že každý sme nejaký a treba sa navzájom tolerovať.
ja mám zmeny veľmi rada, rýchlo sa prispôsobím novému prostrediu, hlavne ak sú okolo mňa fajn ľudia, som zvyknutá bývať na rôznych miestach takže mi to nevadí