Ono keby sa to zakázalo zákonom, tak by si to niektoré osoby robili nelegálne samé.. alebo jak to povedať Takže keď už to musí byť tak radšej nech sa to robí odborne s dodržaním hygienických, zdravotných a iných noriem..
zena ma pravo sa rozhodnut sama a ak vie že nemože dieta vychovavat a neche aby malo skurveny zviot radsej pojde na interupciu ...no a @asdasim1 u nas je interupcia legalna len do stvrteho mesiaca gravidity do vtedy je plod neoddelitelnou sucastou matky cize to este nie je dieta ale plod z ktoreho sa dieta vyvine ...
@malapohroma dlhodobá pamäť sa vraj vytvára až cca v treťom roku života, čiže potom môžme byť ako v Sparte a hádzať postihnuté alebo inak "nevydarené deti" do koša? By ma zaujímalo ako by si vyberala faktory, podľa ktorých by si si vybrala či tvoje dieťa má právo na život.
@livinka113 to je dosť sebecké,že iba žena,síce je to jej telo, ale myslíš,že muž nemá žiadnu možnosť/právo podľa teba vychovať sám dieťa, keby mal o to záujem?
@mcvpn ja som hovorila uplne o niecom inom to rozhodnutie je na partneroch ale co ked zena ma dieta bez partnera aj to sa stava a ak je chudobna a nema ziadnu inu moznost riesenim je potrat je to jej slobodne rozhodnutie v tomto pripade nehvorim o tom ak sa otec zaujima o dieta ...
@livinka113 k tomu čo píšeš @asdasim1 ovi je to už človek,má to vlastnú DNA, tým že tu budeš hovoirť/písať plod namiesto dieťa podľa mňa nikoho nepresvedčíš
@mcvpn ja nechcem nikoho presviedcat ale studujem medicinu a uz myslim ze viem preco dovolili potraty len do stvrteho mesiaca , do vtedy to nevnima a nema ziadnu sancu prezit mimo maternice ...no a ak ine vychodisko neni ...myslim ze interupcia je spravna nehovorim ze dobra alebo moralna ale mnohim zenam ulahčí život
@asdasim1 chceš poznať aj názor iných alebo za každú cenu presadzovať svoj názor?
ak to druhé, mal si o tom napísať radšej blog alebo dať status, že si proti potratom, nie pýtať sa aj ostatných na ich názor a následne ho spochybňovať.
lebo toto je taká téma, kde sa nedá určiť, kto má pravdu, každý má svoju pravdu a treba rešpektovať aj názor iných.
@kikuskadrew a v tom deckom domove bude mat podla teba vsetko co potrebuje , v tom decaku mu myslis ze daju lasku a vychovaju z neho dobreho cloveka myslis ze sa nebude trapit kto je jeho matka a preco ho dala do domova ?? 90 percent deti z deckich domovou po dosiahnuti plno vekosti ked stracaju narok na to byt v domove sa ocitaju na ulici kde kradnu stanu sa znich fetaci a pod. v lepsich pripadoch sa to konci nejakym liecenim na psychiatri v tých horisch samovraždou ....a este k tomu potratu kedze potraty su dovolene len do stvrteho mesiaca tehotenstva v tedy nema plod vyvinute organy na to aby nieco citil..je to smutne ale naozaj je niekedy interupcia lepsia ako dat dieta do domova a tak mu znicit zivot...
ach, bože, ako sa tu oháňate tým, že je to človek/dieťa... ľudský život v skutočnosti nemá žiadnu hodnotu. Má len hodnotu pre určité osoby ako citový potenciál alebo voličský potenciál. Onedlho nás bude 7 miliárd. Čo myslíte, ako to tu bude vyzerať, keď ešte aj potraty zakážu? Bola by to obrovská záťaž.
Skúšať pseudoargumenty typu "čo keby tvoja mama išla na interrupciu?" je smiešne. Keby išla, nebola by som tu. A čo? Nevadilo by mi to, lebo by som sa nenarodila. Jednoduché.
Čo sa týka morálky... je nemorálny potrat? A je morálne hodiť dieťa do decáku? Iste, je pekné mať zásobu detí pre bezdetné páry. Ale čo keď ich je príliš mnoho? Určite si všetky deti nenájdu náhradné rodiny a budú vyrastať na takom depresívnom mieste ako je decák. A nie som si istá, koľko z nich sa dokáže postaviť bez zázemia na vlastné nohy.
Je zničený život lepší ako zabitý pre jeho začatím?
Nie ja chcem počuť aj vaše názory. ja som len svoj názor povedal
Len ešte chcem povedať, že dieťa už v treťom mesiac má mozog, nohy, ruky, bije mu srdce. Čo v treťom. Už v druhom.
Ale už sa tu nevyjadrujem môžte sa vyjadriť vy ak chcete.
A zajtra alebo ešte dnes môžte prečítať článok na mojom blogu. Môj názor. Už teraz sa môžte pozrieť na báseň nedožitý život ( o potratoch) ktorú som napísal a mám ju na blogu.
interupcia je najväčšie svinstvo...ale je pravda, že každý má právo rozhodnúť sa...pokiaľ by to dieťa malo trpieť celý život, tak je na matke aby sa rozhodla
ja osobne by som nedokázala žiť s pocitom, že som dobrovoľne zabila svoje dieťa...nehovoriac o psychickej ujme, ktorú by na mne samotná interupcia zanechala...
@asdasim1 ja som sa pýtala len preto, že si reagoval skoro na každý komentár, kde bol opačný názor.
ja mám na to celé trochu iný názor ako ty, ale okrem toho ako som zahlasovala ho nejdem rozpisovať, lebo toto je téma, kde sa nedá jednoznačne určiť kto má pravdu, lebo každý to berie z iného pohľadu, nie je to iba o faktoch, skôr o pocitoch.
Možno by som mala otázku, že aký máš názor na antikoncepciu?
a pekný deň aj tebe , blog si prečítam, aj ked mám trochu iný názor, ale rada si prečítam aj iný pohľad, ak bude rozumne napísaný.
viete aby clovek sa vedel spravne rozhodnut treba poskytnut plne informacie.
zoberme to nastrojmi logiky: v matematike sa vela krat vyskytuju problemy o urceni spravnej hypotezy na urcitu vec. ak sa zda ze su pravdive viacere hypotezy nemoze vzniknut teoria. preto sa pristupuje ku hypoteze ktora je zo vsetkych najjednoduchsia ako ku spravnej hypoteze a teda aj k teorii.
my tu rozoberame temu potratu.aj tu exstuje mnozstvo hypotez ze od 20., 40. tyzdna, od narodenia je dieta dietatom (zasadna vec ktora musi byt urcena pre stanovenie hranice potratov). Najjednodusia hypoteza z nich je ze dieta je dietatom od pocatia.
dalsie stanovisko lekarske: geneticky kod cloveka je dany a nemenny (ak nepocitam deviaciu kvoli vonkajsiemu prostrediu) od pocatia- tzn. ze taky isty kod ma v bunkach 67 rocny muz a taky isty on ked mal tyzden.
V USA sa v nektorych statoch vykonavaju potraty az do deviateho mesiaca. Ked zacne lekar dieta zabjat v matke a nahodou sa spusti porod-uz musi dieta zachranit- tak sa stalo ze niektore deti prezli vlastny potrat zmrzacene na cely zvot (lekar im stihol odtrhnut ruku, nohu...).
Niekto by si povedal ze teda to mal spravit lepsie-aj taky boli a navrhovali ze potrat by mal byt legalny az do troch dni zivota dietata po narodeni.
Nazory typu: to je matkine telo nie su opodstatnene: matka nerozhoduje o svojom tele ale o tele uplne nej bytosti- dieta je k nej len priputane maternicou ktora je primarne urcena pre neho a nie pre matku(ona sa bez nej zaobide). a ze dieta nemoze bez matky prezit? samozrejme ze nie! ale to ani 3-4 roky po narodeni, pretoze sa nedokaze o seba postarat aby prezilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Ono keby sa to zakázalo zákonom, tak by si to niektoré osoby robili nelegálne samé.. alebo jak to povedať Takže keď už to musí byť tak radšej nech sa to robí odborne s dodržaním hygienických, zdravotných a iných noriem..
stale si stojim za tym ze radsej interupcia ako mat dojebany zivot ktory aj tak na 90% skonci samovrazdou ak nebude dobre zazemie.
a vy? keby vaša mama išla na interupciu? Potom by ste asi pochopili, čo je dobré.
Dnes prístroje pri potrate ukazujú, ako sa dieťa pri potrate bráni. Dnes aj doktori hovoria, že sa mýlili a uznali že dieťa vníma svoj potrat.
doporučujem film na youtube Nemy výkrik. Pozri si.
Dnes existujú rôzne hniezda záchrany. PREčO PRÁVE POTRAT?
ak to druhé, mal si o tom napísať radšej blog alebo dať status, že si proti potratom, nie pýtať sa aj ostatných na ich názor a následne ho spochybňovať.
lebo toto je taká téma, kde sa nedá určiť, kto má pravdu, každý má svoju pravdu a treba rešpektovať aj názor iných.
Napríklad jednoduché by to mohlo byť s povolením interrupcie iba v prípade znásilnenia ...
Skúšať pseudoargumenty typu "čo keby tvoja mama išla na interrupciu?" je smiešne. Keby išla, nebola by som tu. A čo? Nevadilo by mi to, lebo by som sa nenarodila. Jednoduché.
Prečo sa bojíte pragmatizmu?
Je zničený život lepší ako zabitý pre jeho začatím?
Nie ja chcem počuť aj vaše názory. ja som len svoj názor povedal
Len ešte chcem povedať, že dieťa už v treťom mesiac má mozog, nohy, ruky, bije mu srdce. Čo v treťom. Už v druhom.
Ale už sa tu nevyjadrujem môžte sa vyjadriť vy ak chcete.
A zajtra alebo ešte dnes môžte prečítať článok na mojom blogu. Môj názor. Už teraz sa môžte pozrieť na báseň nedožitý život ( o potratoch) ktorú som napísal a mám ju na blogu.
prajem pekný deň
Len som ja povedal názor a aj odôvodnenie Ak som niekomu poškodil tak sa ospravedlňujem
ja osobne by som nedokázala žiť s pocitom, že som dobrovoľne zabila svoje dieťa...nehovoriac o psychickej ujme, ktorú by na mne samotná interupcia zanechala...
ja mám na to celé trochu iný názor ako ty, ale okrem toho ako som zahlasovala ho nejdem rozpisovať, lebo toto je téma, kde sa nedá jednoznačne určiť kto má pravdu, lebo každý to berie z iného pohľadu, nie je to iba o faktoch, skôr o pocitoch.
Možno by som mala otázku, že aký máš názor na antikoncepciu?
a pekný deň aj tebe , blog si prečítam, aj ked mám trochu iný názor, ale rada si prečítam aj iný pohľad, ak bude rozumne napísaný.
ale ešte poprípade druhá - ale nie v prípade že dievča otehotnie v mladosti, že si nedávala pozor, experimentovala (nerátam znásilnenia) ...
ale ajtak,môj názor je, každý má právo na život, načo ho potom brať ... ale asi nepohne svetom ...
zoberme to nastrojmi logiky: v matematike sa vela krat vyskytuju problemy o urceni spravnej hypotezy na urcitu vec. ak sa zda ze su pravdive viacere hypotezy nemoze vzniknut teoria. preto sa pristupuje ku hypoteze ktora je zo vsetkych najjednoduchsia ako ku spravnej hypoteze a teda aj k teorii.
my tu rozoberame temu potratu.aj tu exstuje mnozstvo hypotez ze od 20., 40. tyzdna, od narodenia je dieta dietatom (zasadna vec ktora musi byt urcena pre stanovenie hranice potratov). Najjednodusia hypoteza z nich je ze dieta je dietatom od pocatia.
V USA sa v nektorych statoch vykonavaju potraty az do deviateho mesiaca. Ked zacne lekar dieta zabjat v matke a nahodou sa spusti porod-uz musi dieta zachranit- tak sa stalo ze niektore deti prezli vlastny potrat zmrzacene na cely zvot (lekar im stihol odtrhnut ruku, nohu...).
Niekto by si povedal ze teda to mal spravit lepsie-aj taky boli a navrhovali ze potrat by mal byt legalny az do troch dni zivota dietata po narodeni.
Nazory typu: to je matkine telo nie su opodstatnene: matka nerozhoduje o svojom tele ale o tele uplne nej bytosti- dieta je k nej len priputane maternicou ktora je primarne urcena pre neho a nie pre matku(ona sa bez nej zaobide). a ze dieta nemoze bez matky prezit? samozrejme ze nie! ale to ani 3-4 roky po narodeni, pretoze sa nedokaze o seba postarat aby prezilo