Stretli ste sa niekedy s tým aby vám niekde vzali mobil? Chodím už pár rokov na letný camp(niečo ako tabor) a vkuse nam tam beru mobily a daju nam ich na 2 h denne,Tak ma zaujima ci to vobec mozu?
Anyway, myslím, že nemajú právo vám ho brať, keďže je to váš osobný majetok, ktorým nikoho neohrozujete.
Ale keď som bola dieťa a bola som na tábore, tak mi mama nabalila veľa sladkostí a jedla a vedúci mi ho zhabali a zjedli to asi sami, lebo potom som ho už nikdy nevidela.
NEMAJÚ právo brať ti ho a bodka.
Dokonca podla zákona môžeš použiť fyzické násilie na obranu svojho osobného majetku takže ak by si mu prijebal tak by si vyhral súd.
Stretol som sa s pokusom vziať mi mobil v škole.
@tomias@antifunebracka súhlasím že ĽUDIA (nie len deti) dnes stále čumia do mobilu, ale na druhú stranu nežijeme v hitlerlande aby ste vy alebo ktokolvek iný prikazovali ostatným ako majú tráviť SVOJ voľný čas, môžte im ponúknuť pobyt v tábore, kde ale stále NEMÁTE právo zhabať osobný majetok jednotlivca ani mu prikazovať čo má robiť - musíte sa ho snažiť zaujať a zabaviť, nie násilím mu prikazovať čo bude/nebude robiť jak keby bol v koncentráku
@tomias@antifunebracka a ak tvrdíte opak, tak tvrdíte že naša ústava je neplatná, lebo už tá garantuje nedotknutelnosť osobného majetku - potvrdí každý právnik.
@pravnik hej však v tom že ho môžu vyhodiť máš pravdu, ale mobil nikomu brať nemôžu bez ohladu na to akú zmluvnú podmienku kto podpisoval - podla zákona je zákon a ústava nad všetkými ostatnými podmienkami.
Teraz dokonca čítam že od roku 2006 môžeš rozstreliť kolená zlodejovi ktorého prichytíš pri krádeži a dá sa na útek.
Ak by ti majitel tábora chcel vziať mobil, ty by si ho začal brániť fyzickým útokom a on by chcel utiecť skôr ako zavoláš políciu, tak ho môžeš trafiť
Samozrejme to sa asi bežne nestáva.
Ale ak by mne chcel niekto vziať mobil, fyzické násilie v prípade potreby použijem.
na brigáde v sklade vo volkswagene. aj sluchátka, aj mp3 prehrávače, aj v podstate čokoľvek čo by si niekto mohol pomýliť s vecami čo sa v tom sklade nachádzali, aby nikto nemusel riešiť či a čo niekto ukradol/neukradol z obsahu daného skladu.
V škole mi vzali mobil, ale aj na tábore... raz V živote som bola aj to mi ho zobrali... Ale nechýbal mi vôbec, lebo to bol ešte taký starý, čo na ňom nebolo ani wifi. Tak sa tam skús domáhať svojich práv ak sa ti žiada, alebo to ber z takej stránky, že si oddýchneš od neho.
@pravnik ak im je jedno že im niekto rozkazuje čo budú robiť tak nech držia hubu a krok. Ak aj podpisovali súhlas tak ich môžu maximálne vyhodiť za nedodržanie pravidiel tábora, ale mobil im aj tak zo zákonu vziať nemôžu.
Mne by to vadilo už len z princípu.
Niekto povie: Aj tak mi nechýba!
Ale kurva to im nevadí že si z nich robia pajákov ktorým rozkazujú čo spravia, čo môžu/nemôžu? Stavajú sa nad nich?
To je ako keby sem prišiel Stalin a povedal aby sme okamžite opustili svoje domovi a presťahovali sa na Sibír, vojak so zbraňou ťa vyprevadí, a niekto povie: Nevadí, aj tak je tu pekne!
@petuska11111
organizator tabora ma pravo to vziat ak to uvedie rodicom do podmienok
ked decka na mojom tabore jedia sladkosti a nejedia obedy/vecere tiez im zoberiem sladkosti.
a tiez som napisala rodicom v maily ze AK budu deti pouzivat mobil pocas porgramu tak sa im odoberie, odobrala som asi 6 mobilov na pol dna kvoli mega neporiadku na izbe. rodicia s tymto nemali ziadny problem, vyslovene ma v tom podporili.
keby sa mi 6-12 rocne decka zacnu ohanat zakonom tak ich vysmejem, fakt, tam na tabore mam ja za nich pravnu zodpovednost, VELMI KVAZI tam zastupujem ich rodica. ked rodic vezme decku telefon moze sa ohanat zakonom a pravom? akoze da mamu na sud lebo mu zobrala telefon? aahahhahah
@lenuska175 ale ty nie si žiadny ich rodič,
Vysmiať ho môžeš ale to je tak všetko.
Btw nechápem prečo máte neustálu potrebu niekoho obmedzovať, najviac milujem argument typu: ja keď som bola v ich veku....
To že si nemala mobil keď si mala 10 znamená že teraz nemôžu mať ani oni?
Ja som mal tiež napiču detstvo všetko som si musel vymakať sám ale nie som až taký kokot aby som to teraz požadoval po všetkých ostatných.
Nechajte ich nech robia čobchcú! Nechajte rodičov nech ich vychovávajú ako chcú, sú to ich deti nie vaše.
Tebe môže byť úplne jedno čo to dieťa robí.
Ži a nechaj žiť.
@pravnik nemôžu! Proste nie.
Ak podpíšeš zmluvu že ťa Jano z Košíc môže zabiť, platí tá zmluva aj nad zákon? Keď príde a zastrelí ťa, nebude sa to riešiť?
Na to máš paragrafy.
Nemôžu.
@lenuska175 rovnako ako mu nemôžeš vziať jeho tričko (a vymeniť za svoje ktoré sa ti viac páči, však je u teba na tábore) tak mu nemôžeš ani vziať mobil, proste nemôžeš minimálne z právnického, ale aj z etického hladiska.
Myslím že na Slovensku sme dosť vyspelí na to aby sme sa nestarali do druhých, nenič mi túto predstavu.
@vsakpredsajaa Podľa Ústavy Slovenskej republiky, čl. 15 ods. 2 "Nikto nesmie byť pozbavený života." Ale nikde v zákone nie je napísané, že sa nemôžeš na nejaký čas vzdať disponovania s nejakou vecou (mobilom)... Čo nie je zakázané je dovolené. To by ani nájomné zmluvy neboli a ani rožok by sa nedal kúpiť, pretože pri kúpnej zmluve sa svojho vlastníctva vzdávaš naveky... prečo by si to nemohol urobiť na dva týždne?
@pravnik je zakázané ukradnúť niekoho osobný majetok - ani dočasne nemôžeš, ani auto ti nikto nemôže vziať na pár hodín... Obtom tobje, v zmluve nesmie byť nič protizákonné, takže mobil ti vziať nemôžu.
Jediné čo môžu je vyhodiť ťa.
@pravnik ak sa pozrieš naspäť zistíš že o ústave tu celý čas vravím.
Písal som že ústava a zákon sú nad všetkými zmluvami.
Ústava ti garantuje nedotknutelnosť osobného majetku, vrátane mobilu.
@vsakpredsajaa o ukradnutie sa nejedná keď je to s tvojim súhlasom... krádež je vždy v rozpore s vôľou vlastníka, čiže tu by sa nejednalo o ukradnutie ale o výkon práva (§28 trestného zákona)... taká zmluva by neodporovala ústave ani zákonu... Nedotknuteľnosť znamená, že nikto ti nemôže vec odňať bez tvojho súhlasu (s výnimkou vyvlastnenia, pri ktorom ale treba splniť niekoľko podmienok)... ale tu sa nedotknuteľnosť nijako neporuší, lebo si dal na to súhlas...
@pravnik nie. Nemôžu ťa ani zabiť s tvojím súhlasom, nemôžu ti ani odňať majetok, tvoj súhlas pomôže iba k tomu že ak s tým fakt súhlasíš, tak nepodáš trestné oznámenie.
Môj brat je právnik, základné pravidlo je, že ústava a zákon je NAD všetkým ostatným (s čím súhlasíš lebo si mi napísal že ťa Jožo zabiť nemôže napriek zmluve kvôli zákonu), podľa zákona nikto nemôže zhabať tvoj majetok.
Je tam jasne napísané že ak sa aj niekto pokúsi zmocniť tvojho majetku, tak môžeš použiť vlastné prostriedky vrátane fyzického násilia a strelných zbraní na ochranu majetku, a na zadržanie vinníka do príchodu polície.
Do zmluvy ani nemôžu dať niečo čo je v rozpore so zákonom, takže ak má nejaký tábor v zmluve že môže zhabať tvoj majetok, s dobrým právnikom môžeš z toho vyťažiť.
Takéto niečo do zmluvy tábor ani nedáva, oni proste len chcú decku vziať mobil pretože oni v ich veku mobil nemali...
@pravnik Ale to jebto isté ako keď ťa niekto so súhlasom zabije!
Nezhodneme sa. Ale na tom nezáleží, zákon hovorí jasne.
Tvoje vlastníctvo je nedotknuteľné.
Ďalej sa nemáme ani o čom baviť, nechápem ako to vôbec môžme rozoberať.
@antifunebracka nikto ťa nenúti ich čítať
Ja si budem reagovať na čo chcem. Ak sa ti to nepáči tak choď vyfajčiť admina za button Nepáči sa mi to.
Btw minimálne v tom práve sa nejedná o názor ale o fakt.
@vsakpredsajaa ozaj ti to nedopína alebo sa hraješ chytrolínom? Do boha, ked ťa rodičia pošlu do tábora, kde animátori majú urobený program alebo kde ten tábor sa na niečo zamierava, kde je mobil to posledné čo by tam človek potrebuje, tak asiže ti ho zabavia...
@tomias KTO určuje že je mobil to posledné čo tam potrebuješ?
Kto ma právo povedať ti čo potrebuješ a čo nie?
Btw čo by mi malo dopnúť?
To si napísal ako by to malo podla teba byť. Tvoj pohľad. A čo ja s tým?
Ja píšem aké sú zákony, a podľa zákona ti NEMÁ nikto právo vziať mobil.
Takže tábor môže ísť dopiče - btw prečo máš potrebu starať sa do tých detí?
Nie sú tvoje. Nechaj rodičov nech si ich vychovávajú ako chcú, ty môžeš držať piču a nie cudzím deckám brať mobily.
@vsakpredsajaa no kto asi? asiže ten tábor... do piče si jak nechápavé decko, ktorému treba vysvetľovať princípy alebo rovno jednu poriadnu prijebať...
ty riešiš nejaký zákon, ten tu je úplne u piči v tomto fóre, tu atomka sa rozhorčuje nad tým, že jej v tábore zobrali mobil.. takže sa tu bavíme o tábore..
@tomias ale ty prijebanec sprostý, chápeš že zákon platí všade? Nemáme ho tu v piči.
Možno je to pre teba novinka ale ten tábor NEMÁ právo brať ten mobil, ja som nechápavé decko a ty zajebeš že máme zákony v piči lol
Made my day.
Ty si myslíš že si ten tábor môže vytvárať pravidlá aké chce, ale pochop že žijeme v modernom štáte kde platí nejaký zákon ktorý platí vždy a všade a tábor nemôže zaviesť protizákonné pravidlá. Pochopil? Ak nie pal do piče.
@tomias kurva, si mentálne retardovaný alebo len kokot?
To, že jebnutý tomias na birdzi napíše že tábor môže zhabať mobil NEZNAMENÁ, ešte raz - NEZNAMENÁ, že to aj naozaj môže urobiť.
Čo kurva, ČO na tomto nechápeš?
Tak sa pozrieme ako to je, kto má pravdu, či tábor alebo deti - hneď v ústave vidíme, že NIKTO NA SLOVENSKU (ten tábor je tiež súčasť Slovenska, predstav si) ti NEMÔŽE zhabať osobný majetok (do ktorého PATRÍ aj mobil, keby ti to nedošlo).
ČO NA TOM KURVA NECHÁPEŠ??? Napíš mi seriózne.
Alebo máš pocot, že Tomiasove slovo na birdzi je viav ako ústava? Máš pocit že môžeš len tak udelovať práva hocikomu? Jebe ti? Oh bože. Kill me please
@vsakpredsajaa no tak niekto z nás nemá pravdu a opakujem že podľa mňa si to ty proste, ja som už argumenty povedal a zdá sa že aj ty, takže nemáme o čom
Jezis maria to sa tu fakt hadate o taketo kravine?? haha a ty @vsakpredsajaa mas co? 12 rokov? Jasne ze zakony a ustava su nad vsetkym. Mas pravdu. ale v zakone a v ustave je tiez zakotvene ako robit zmluvy a ze ked niekde podpises zmluvne podmienky su platne. To znamena ze ak podpises ze ti na 7 dni mozem zobrat tvoj mobil, nie je to proti ziadnemu zakonu ale v sulade so zakonom. nejedna sa o ziadnu kradez, nejedna sa o ''dotknutie tvojho majetku''. podpisal si to, ze ja si mozem pozicat na 7 dni tvoj mobil. to je presne ako pises - s autom. ak sa mi pokazi auto a moj kamos ide na tyzden na dovolenku a auto mi pozicia. A hlavne, bavime sa tu o detoch vecinou do 15 rokov a teda ten mobil ani NIE JE ich sukromny majetok ale majetok rodicov a rodicia podpisali tie podmienky cize zakonny zastupca suhlasil s tym aby veduci tabora na urcity pocet dni zodpovedal za tvoje mobilne zariadenie. Aby bolo jasne, tiez som robila veducu na tabore a citila som sa hrozne ze decka tam viac mobiluju ako sa hraju ale my sme mobily nebrali a vec dva je ze aj napriek takejto skusenosti suhlasim s tym, ze je to blbosti im tie mobily brat, fakt take dokazovanie si ze ja som starsi a mam nad tebou moc a musis mi odovzdat mobil a bla bla, ale so zakonom to nic nema a nic sa neporusuje. ty sa preber ty trauma.
@tyrande choď vyššie a prečítaj si všetko čo som napísal a zistíš, že zmluvné podmienky NESMÚ byť protizákonné - rovnako ako v podmienkach nemôže byť to že ťa môže niekto zabiť (lebo je to protiústavné) tak tam nemôže byť ani to že ti zhabú mobil.
Nehovoriac o tom že aj keby to bolo možné ten tábor by to tam na 90% nemal.
Btw skús mi vysvetliť prečo by som mal mať 12 rokov? Lebo mám iný (navyše platný) názor? Lol
@vsakpredsajaa nie koli nazoru, ale koli argumentom a tvrdohlavosti si myslim ze si este dietatko. Prave to ti hovorim, ze ak suhlasis s tym aby som si pozicala tvoj mobil a este mi to aj podpises, tak to protizakonne nie je. V taborovych podmienkach casto byva veta napr ''ze deti pri sebe nesmu mat cenne predmety a elektroniku, napr zlato, striebro, mobily a rozne prehravace. Ak si dieta takyto predmet napriek tomu prinesie, veduci ho uschova v trezore a vyda rodicom pri odovzdani dietata.'' a rodic to 0podpise a tym padom suhlasi s tym, ze mobil bude v trezore. nejde o nic protizakonne. Nikde v zakone sa totiz nepise ze ''ziadny obcan SR nemoze suhlasit s tym aby ina osoba docasne uschovala jeho osobny majetok'' alebo ze ''ak nejaky usporiadavatel taborov, zamestnavatel alebo skola bude mat v podmienkach uschovanie mobilneho telefonu tak je to trestny cin.''
@tyrande požičal? Tu sa nejedná o požičanie ale o zhabanie, btw ja môžem tvrdiť že vy ste decká lebo tiež furt tvrdíte to isté
Aký je v tom rozdiel?
Btw čo nechápeš na argumente že zo ZÁKONA to nemôžeš spraviť? Ja neviem či píšem po hebrejsky alebo čo do piče.
Hneď v poslednom komente som ti napísal že nie, NEMÔŽEŠ súhlasiť s niečím protizákonním (kurva ak to nechápeš napíš nejakému právnikovi mňa tu neotravuj), prostr NEMÔŽEŠ, chápeš?
Ak dáš súhlas že ťa niekto môže zabiť, on ťa NEMÔŽE zabiť, je jedno či má súhlas, lebo ÚSTAVA HOVORÍ že PROTIZÁKONNE nemôžeš konať za ŽIADNYCH podmienok (ani so súhlasom).
Piče teraz mi hlavne nenapíš zase po 5x že so súhlasom mi môžu vziať mobil, lebo celý tento komentár som to zase vysvetloval už asi po 6x v tomto fóre.
NEMÔŽEŠ KONAŤ PROTIZÁKONNE ZA ŽIADNYCH PODMIENOK - ANI SO SÚHLASOM!!!!
Prosím zapamätaj si to a nepíš mi zase to isté, dík.
@vsakpredsajaa ja zomrem to ze mi dobrovolne das vec nie je protizakonne. nic na tom nie je protizakonne. vrazda je protizakonna. ale nie darovanie, pozicanie, docasne odovzdanie za urcitych podmienok atd atd atd. ked sa dostanes do nemocnice vela veci ti docasne vezmu. v base tiez. aj na policii uz len ked ides na vysluch napr. alebo aj v CPZ. policajti jednaju podla teba protizakonne? protizakonna je vrazda. a kradez. nie zadrzanie majetku so suhlasom majitela.
@tyrande moj brat je pravnik, mal uz aj taketo pripady a sud rozhoduje vzdy v prospech poskodeneho- ty tvrdis zw to neni trestny cin, ustava ze je. Koho bude asi pocuvat sud? Jebnuteho Tyranda alebo ustavu? Lol. Ako vravim napis nejakemu pravnikovi a spytaj sa ho neotravuj ma do pice.
Btw krasne si odignoroval fakt ze na 90% v zmluve ani nic take nebolo, len sudruhovi Slovaci zase maju potrebu vychovavat cudzie decka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Anyway, myslím, že nemajú právo vám ho brať, keďže je to váš osobný majetok, ktorým nikoho neohrozujete.
Ale keď som bola dieťa a bola som na tábore, tak mi mama nabalila veľa sladkostí a jedla a vedúci mi ho zhabali a zjedli to asi sami, lebo potom som ho už nikdy nevidela.
druha vec je brat im tie mobily.. to by som si nedovolila
Dokonca podla zákona môžeš použiť fyzické násilie na obranu svojho osobného majetku takže ak by si mu prijebal tak by si vyhral súd.
Stretol som sa s pokusom vziať mi mobil v škole.
Teraz dokonca čítam že od roku 2006 môžeš rozstreliť kolená zlodejovi ktorého prichytíš pri krádeži a dá sa na útek.
Ak by ti majitel tábora chcel vziať mobil, ty by si ho začal brániť fyzickým útokom a on by chcel utiecť skôr ako zavoláš políciu, tak ho môžeš trafiť
Samozrejme to sa asi bežne nestáva.
Ale ak by mne chcel niekto vziať mobil, fyzické násilie v prípade potreby použijem.
Mne by to vadilo už len z princípu.
Niekto povie: Aj tak mi nechýba!
Ale kurva to im nevadí že si z nich robia pajákov ktorým rozkazujú čo spravia, čo môžu/nemôžu? Stavajú sa nad nich?
To je ako keby sem prišiel Stalin a povedal aby sme okamžite opustili svoje domovi a presťahovali sa na Sibír, vojak so zbraňou ťa vyprevadí, a niekto povie: Nevadí, aj tak je tu pekne!
organizator tabora ma pravo to vziat ak to uvedie rodicom do podmienok
ked decka na mojom tabore jedia sladkosti a nejedia obedy/vecere tiez im zoberiem sladkosti.
a tiez som napisala rodicom v maily ze AK budu deti pouzivat mobil pocas porgramu tak sa im odoberie, odobrala som asi 6 mobilov na pol dna kvoli mega neporiadku na izbe. rodicia s tymto nemali ziadny problem, vyslovene ma v tom podporili.
@vsakpredsaja ty sa trosku zobud do reality
Vysmiať ho môžeš ale to je tak všetko.
Btw nechápem prečo máte neustálu potrebu niekoho obmedzovať, najviac milujem argument typu: ja keď som bola v ich veku....
To že si nemala mobil keď si mala 10 znamená že teraz nemôžu mať ani oni?
Ja som mal tiež napiču detstvo všetko som si musel vymakať sám ale nie som až taký kokot aby som to teraz požadoval po všetkých ostatných.
Nechajte ich nech robia čobchcú! Nechajte rodičov nech ich vychovávajú ako chcú, sú to ich deti nie vaše.
Tebe môže byť úplne jedno čo to dieťa robí.
Ži a nechaj žiť.
Ak podpíšeš zmluvu že ťa Jano z Košíc môže zabiť, platí tá zmluva aj nad zákon? Keď príde a zastrelí ťa, nebude sa to riešiť?
Na to máš paragrafy.
Nemôžu.
Myslím že na Slovensku sme dosť vyspelí na to aby sme sa nestarali do druhých, nenič mi túto predstavu.
Jediné čo môžu je vyhodiť ťa.
Písal som že ústava a zákon sú nad všetkými zmluvami.
Ústava ti garantuje nedotknutelnosť osobného majetku, vrátane mobilu.
Môj brat je právnik, základné pravidlo je, že ústava a zákon je NAD všetkým ostatným (s čím súhlasíš lebo si mi napísal že ťa Jožo zabiť nemôže napriek zmluve kvôli zákonu), podľa zákona nikto nemôže zhabať tvoj majetok.
Je tam jasne napísané že ak sa aj niekto pokúsi zmocniť tvojho majetku, tak môžeš použiť vlastné prostriedky vrátane fyzického násilia a strelných zbraní na ochranu majetku, a na zadržanie vinníka do príchodu polície.
Do zmluvy ani nemôžu dať niečo čo je v rozpore so zákonom, takže ak má nejaký tábor v zmluve že môže zhabať tvoj majetok, s dobrým právnikom môžeš z toho vyťažiť.
Takéto niečo do zmluvy tábor ani nedáva, oni proste len chcú decku vziať mobil pretože oni v ich veku mobil nemali...
Nezhodneme sa. Ale na tom nezáleží, zákon hovorí jasne.
Tvoje vlastníctvo je nedotknuteľné.
Ďalej sa nemáme ani o čom baviť, nechápem ako to vôbec môžme rozoberať.
Ja si budem reagovať na čo chcem. Ak sa ti to nepáči tak choď vyfajčiť admina za button Nepáči sa mi to.
Btw minimálne v tom práve sa nejedná o názor ale o fakt.
Kto ma právo povedať ti čo potrebuješ a čo nie?
Btw čo by mi malo dopnúť?
To si napísal ako by to malo podla teba byť. Tvoj pohľad. A čo ja s tým?
Ja píšem aké sú zákony, a podľa zákona ti NEMÁ nikto právo vziať mobil.
Takže tábor môže ísť dopiče - btw prečo máš potrebu starať sa do tých detí?
Nie sú tvoje. Nechaj rodičov nech si ich vychovávajú ako chcú, ty môžeš držať piču a nie cudzím deckám brať mobily.
ty riešiš nejaký zákon, ten tu je úplne u piči v tomto fóre, tu atomka sa rozhorčuje nad tým, že jej v tábore zobrali mobil.. takže sa tu bavíme o tábore..
Možno je to pre teba novinka ale ten tábor NEMÁ právo brať ten mobil, ja som nechápavé decko a ty zajebeš že máme zákony v piči lol
Made my day.
Ty si myslíš že si ten tábor môže vytvárať pravidlá aké chce, ale pochop že žijeme v modernom štáte kde platí nejaký zákon ktorý platí vždy a všade a tábor nemôže zaviesť protizákonné pravidlá. Pochopil? Ak nie pal do piče.
To, že jebnutý tomias na birdzi napíše že tábor môže zhabať mobil NEZNAMENÁ, ešte raz - NEZNAMENÁ, že to aj naozaj môže urobiť.
Čo kurva, ČO na tomto nechápeš?
Tak sa pozrieme ako to je, kto má pravdu, či tábor alebo deti - hneď v ústave vidíme, že NIKTO NA SLOVENSKU (ten tábor je tiež súčasť Slovenska, predstav si) ti NEMÔŽE zhabať osobný majetok (do ktorého PATRÍ aj mobil, keby ti to nedošlo).
ČO NA TOM KURVA NECHÁPEŠ??? Napíš mi seriózne.
Alebo máš pocot, že Tomiasove slovo na birdzi je viav ako ústava? Máš pocit že môžeš len tak udelovať práva hocikomu? Jebe ti? Oh bože. Kill me please
Nehovoriac o tom že aj keby to bolo možné ten tábor by to tam na 90% nemal.
Btw skús mi vysvetliť prečo by som mal mať 12 rokov? Lebo mám iný (navyše platný) názor? Lol
Aký je v tom rozdiel?
Btw čo nechápeš na argumente že zo ZÁKONA to nemôžeš spraviť? Ja neviem či píšem po hebrejsky alebo čo do piče.
Hneď v poslednom komente som ti napísal že nie, NEMÔŽEŠ súhlasiť s niečím protizákonním (kurva ak to nechápeš napíš nejakému právnikovi mňa tu neotravuj), prostr NEMÔŽEŠ, chápeš?
Ak dáš súhlas že ťa niekto môže zabiť, on ťa NEMÔŽE zabiť, je jedno či má súhlas, lebo ÚSTAVA HOVORÍ že PROTIZÁKONNE nemôžeš konať za ŽIADNYCH podmienok (ani so súhlasom).
Piče teraz mi hlavne nenapíš zase po 5x že so súhlasom mi môžu vziať mobil, lebo celý tento komentár som to zase vysvetloval už asi po 6x v tomto fóre.
NEMÔŽEŠ KONAŤ PROTIZÁKONNE ZA ŽIADNYCH PODMIENOK - ANI SO SÚHLASOM!!!!
Prosím zapamätaj si to a nepíš mi zase to isté, dík.
Btw krasne si odignoroval fakt ze na 90% v zmluve ani nic take nebolo, len sudruhovi Slovaci zase maju potrebu vychovavat cudzie decka.
Tabor nie je o cumeni do mobilov