Ak sa sem tam niekto pomýli tak mi to nevadí, pretože aj ja som sa zvykla...ale ak napíše nejakú chybu v slove kde to snáď ani nie je možné a ešte k tomu opakovane tak to je na zamyslenie.
ked niekto napise : ako sa MY mas alebo Ti mas pekne meno tak ma odjebne 200 km od monitoru ... ine dokazem zvladnut ... ani ja neviem bezchybne pisat ... ale toto je proste moc ...
Každý sa občas mýli, ale ja som taký malý grammar/spelling Nazi, čiže ja vždy môjho drahého opravujem. Samozrejme, že to neznáša a vychutnáva si tých zopár chvíľ, keď sa pomýlim ja
niežeby som sa nikdy v rýchlosti nepomýlila, keď mi myšlienky predchádzajú prsty, ale som na to vyslovene alergická...mi/my, ti/ty a podobne...takže, áno, je to pre mňa podstatné, lebo to čosi o človeku vypovedá
Nepotrebujem, aby mal pravopis presne podla SSP, ale mala som jedného, ktorý písal napr. skody (namiesto schody), mylujem ťa, mislim si, abi, a pod. To už je na mňa moc.
@creeson presne ako si spomenul... ale aj disgrafik sa vie naučiť pravopis na dosť dobrú úroveň.
Mám priateľa disgrafika a všimla som si že sem tam urobí nejakú chybičku, ale nič prehnané... Až neskôr som sa dozvedela že je disgrafik... takýchto ľudí obdivujem. Nevyhovára sa že za to môže choroba ale dal si záležať a naučil sa to aj keď to trvalo dlhšie... A na druhej strane pre porovnanie mám spolužiaka tiež s touto diagnózou a ten má dosť veľké problémy napísať čo i len slovo bez chyby...
Ja som taká, že si dávam pozor na každe jedno slovo ktoré napíšem, a aj keď neviem ako má byť nejaké slovo pravopisne dobre napísané, radšej si to najprv vygooglim
Áno vadí mi. Opravujem ľudí, možno im to vadí, ale mám to v zadku. Bezchybný pravopis si myslím, že je dôležitý. Najviac ma vytáča mýlenie ty/ti a mnohé iné teraz si nespomeniem..
áno, myslím si, že je to základ, ovládať správny pravopis, čo sa týka občasných preklepov tak to nejako neriešim, pretože sa to môže stať každému ( ale mám potom tendenciu dotyčného človeka opraviť )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
ale ak mi niekto napíše a v jednej vete ma 20 chýb tak ako fakt ale trochu ma to odradí... lebo niečo málo to o ňom svedčí
určite tu nehaním nikoho za to, ak urobí nejakú gramatickú chybu
ale proste nechcela by som niekoho kto robi velke chyby, podla mna ti ludia nemaju ani moc velke iq
Mám priateľa disgrafika a všimla som si že sem tam urobí nejakú chybičku, ale nič prehnané... Až neskôr som sa dozvedela že je disgrafik... takýchto ľudí obdivujem. Nevyhovára sa že za to môže choroba ale dal si záležať a naučil sa to aj keď to trvalo dlhšie... A na druhej strane pre porovnanie mám spolužiaka tiež s touto diagnózou a ten má dosť veľké problémy napísať čo i len slovo bez chyby...
Myslím si že dosť záleží od človeka...
@dadley tiež googlim
Keď sa napr. zle vyjadrí (ústne), väčšinou ho opravím
po a) sa s tým zmieriš
alebo b) noo vieš keby som Ti to povedala musela by so Ťa zabit´