Tuky sú dôležité na optimálnu funkciu tela...tak to asi všetky živiny. Tuky sú hlavne dobré v tom, že sa v nich rozpúšťajú vitamíny A,D,E,K, ktoré sa potom môžu vstrebať do tela, sú energeticky veľmi výdatné, chránia vnútorný lúmen ciev vo fyziologickom množstve, významné sú pre hormonálnu sústavu, tak ako si spomenul a mozog. Nemôžem však súhlasiť s tým, že olivový olej je vhodný na vyprážanie. Olivový olej sa ihneď spáli, najlepšia na vyprážanie je bohužiaľ bravčová masť. Ak si jej dáš málo, nič sa nestane, podobne ako s cholesterolom vo vajcovom žĺtku. Pečeň sama tvorí cholesterol, a ak sa do organizmu nedostáva aspoň minimálne množstvo v strave, môže ho pečeň vytvárať nadmerne, je to zvláštne, ale je to tak. Treba jesť viac menej všetko, okrem tých klobás, čipsov a pod. A ešte zabudli ste na orechy. Orechy sú veľmi veľmi zdravé. Inak veľmi pekné a poučné video
@yoss Vidíš a orechy sme mali aj pripravené a ja že načo sa zabudlo o tých tukoch chcel kamil tak viac povedať, len sme sa zhodli že neskôr, nech si človek niečo z toho odnesie a nie hneď zahltiť informáciami. No nad tým olejom som veľmi uvažoval. S ním sa môže 220stupnov alebo tak nejako to bola s tym extrapanenskym, s olivovym cistym to nie, no nejdem sa hadat, nevravim ze mam pravdu, pri hentom som si nebol uplne isty ale dakujem
@pisik ouk. aj tak si myslím že sa sacharidy nerozdeľujú na "dobré" a "zlé" podľa toho či sú umelo pridané alebo nie, ani podľa toho či sú jednoduché alebo zložité (glukóza nie je o nič "lepším" sacharidom ako škrob)
@pisik nj ono sú to fakty len som to tak šetrne chcela podať ale to je asi blbý prístup pri priemernom IQ birdzového osadenstva ktoré očividne nedokáže čítať medzi riadkami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a olivový olej má nízky smoke point a vážne by sa na ňom NEMALO vyprážať, radšej na tom kokosáku.