Ahojte má niekto skusenosť s tým že by ste doma živili syna do 25 len preto lebo to vraj určuje nejaký zakon ??? Neštuduje a nerobí nič a pred nedavnom prišiel domov z bludom vraj ho majú vyplatit inak neodide ...ako sa to dá riešiť poraďte ďakujem ..
@klauds117 Inak ten problém aj mňa nedávno zaujal, a na svoje prekvapenie som zistila,(@pendecha ) že do 25 naozaj zo zákona sa rodičia musia o dieťa starať, ako bolo spomenuté v @3 platiť výživné, a syn to môže dokonca vymáhať od rodičov. Je to blbosť podľa mňa, ale čo už
pokiaľ viem do 25 sú rodičia povinní dieťa živiť... teda zabezpečiť strechu nad hlavou a stravu ... no a nejaké základné veci, ale nech si mladý nemyslí, že má nárok na celú rodičovskú výplatu
Ale vôbec nie sú nič povinný proste nech vymenia zámok a vyženú ho z domu a ak by bordel robil ešte ho vyšlahať ...
Proste reálne nemá na nič právo ak je k*kot...
Síce zákon určuje že sú povinný sa starať o dieťa ak sa nevie postarať sám o seba a nie je to ohraničené vekom len pri reálnom súde by to bolo na zhodnotení sudkyne a ak by to chcel dať na súd proste pohorel by...
@nostroma V zákone nie je stanovený žiadny vek ani limit dokedy sa majú starať. Len polopatisticky povedané "Pokým nie je schopnè dieťa sa uživiť/o seba postarať".
tam nie je ziadny vek urceny, musia sa starat pokym nie je schopny sa sam o seba postarat, a tiez to plati potom aj naopak ze ak su neschopni rodicia a dieta uz pracuje musi im pomahat
Vyživovacia povinnosť nie je určené vekom. Vyživovacia povinnosť trvá kým dieťa nie je schopné samo sa živiť. Výslovná povinnosť dieťa živiť je do ukončenia povinnej školskej dochádzky. Potom ak by sa dieťa už naďalej nepripravovalo na výkon svojho povolania (t.j. neštudovalo by strednú či vysokú školu) tak rodičia nemajú povinnosť dieťa vyživovať. To že dieťa je schopné sa samo živiť ale nerobí tak, bez vážnych dôvodov, tak rodičia vyživovaciu povinnosť nemajú.
Síce asi nieje, že sú povinný ho živiť, ale je že do 25 nemá nárok na žiadnu podporu aj keď dovtedy pracoval bez ohľadu na to ako dlho takže ho rodičia živiť "musia" aj keď nemusia. U nás to bolo tak, že keď som ako 22 ročný ostal nezamestnaný tak zo svojich úspor čo som nešetril dokedy som pracoval som živil otca
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
mal by si prečítať príbeh o márnotratnom synovi
zákon nič také nerieši...
Proste reálne nemá na nič právo ak je k*kot...
Síce zákon určuje že sú povinný sa starať o dieťa ak sa nevie postarať sám o seba a nie je to ohraničené vekom len pri reálnom súde by to bolo na zhodnotení sudkyne a ak by to chcel dať na súd proste pohorel by...
A tieto veci som riešil s jednou právničkou a keď som sa súdil o výživnè tak na súde som sa musel obhajovať
Je to jednoduché
však v poriadku zo zákona ho musia živiť do 25 roku života, ale nie, aby ho vyplatili a on išiel z chalupy...
na to zákon nie je...
rovnako sú deti povinné starať sa o rodičov, ak nie sú schopní starať sa o seba sami.
ale nefunguje to tak, že "vyplaťte ma"