existuje niekolko možností. ale hlavne treba začať s menšími očami. neviem čo presne za prácu máš na mysli, ale tak proste nemôžeš si myslieť, že ťa vezmú hned do nejakej velkej firmy ako vedúcu nejakého oddelenia, ked si doteraz nikde nič nerobila preto je dobré ešte počas školy začať niekde cca robiť, a pomaličky sa naučiť ako to asi vyzerá vo firmách, na čo kladú dôraz, a podobné kraviny. alebo začať robiť nejakú menej zaujímavú prácu, ktorá sa len z časti podobá na to, čo chceš robiť. a potom ešte najväčší problém - v prvom rade musí byť práca neviem akú máte situáciu v Košiciach, ale pokial tam nie je velká pracovná ponuka, tak si aj človek s praxou ťažko nájde prácu
Ja som ziskal prax v obcianskom zdruzeni fofos.sk Spravoval som tam servery a mam aj normalne potvrdenie od nich. Takze vsetko sa da, len netreba mat velke oci, ako uz bolo povedane.
Tiež sa s tým problémom stretávam... treba ako užívateľ predo mnou radí, začať s niečím menším a potom im to ani nepríde, že nemáš v tom odbore prax... veľa zdaru
jj pripájam sa, netreba mať veľké očakávania. vlastne ani nevedia od čoho sa odpichnúť, keďže v životopise nebude uvedené nič z tvojho oboru. napr. u nás je to tak, ja som teraz nová a dávajú mi skôr rysovať niečo čo už iný architekt navrhol, málo toho navrhujem sama ale tí nadomnou navrhujú svoje projekty sami a prerozdelujú to nám. takže taký je zrejme postup, uvidia ako robím, moju iniciatívu a raz mi snáď dajú niečo väčšie aj lepšie ohodnotia - väčšinou sa plat dvíha aj vyššou dávkou zodpovednosti vo firme
pocas skoly,mas vela moznsoti. Je vela neziskoviek,kde plat nedostanes,ale mozes ziskat skusenosti. Netusim aku pracovnu poziciu chces,ale zaklad tímova praca.
Ono nemusis mat pracovne skusenosti,staci ti povaha a zaluby. Staci aby si spravnymi slovami opisal,preco prave ty si ten spravny clovek pre spolocnost.
Co im to priniesie. Ukaz,ze si taky a taky,na konkretnych prikladoch,zo sportu,resp. bezneho zivota.
Zisti co potrebuju a opis im to tak,ze presne tieto vlastnosti mas a preto si ten pravy clovek pre nich!
Musis byt presvedcivy,spravne ambiciozny a aj sa pytat.
tak ja som sa s tym este nestretla, ze niekoho nechcu lebo nema prax (samozrejme, ze ked sa uchadza o poziciu, na ktoru naozaj aj ma). pripajam sa - netreba mat velke oci a hned si pracu najdes
Ale sak prax staci pekne opisat nieco co si uz robila, hoci aj brigadu, len to trosku upravis aby to znelo lepsie a nehladat v novinach inzerat ze firma hlada managera
myslim si, ze toto sa da napisat jedine dvoma slovami. Absolvenska prax? Mam pocit, ze sa to vola tak dako. i ked je to zle platene ale mas prax i ked je to len na 5 mesiacov. ale mas prax aj to sa rata
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
tak veľa zdaru.
Ono nemusis mat pracovne skusenosti,staci ti povaha a zaluby. Staci aby si spravnymi slovami opisal,preco prave ty si ten spravny clovek pre spolocnost.
Co im to priniesie. Ukaz,ze si taky a taky,na konkretnych prikladoch,zo sportu,resp. bezneho zivota.
Zisti co potrebuju a opis im to tak,ze presne tieto vlastnosti mas a preto si ten pravy clovek pre nich!
Musis byt presvedcivy,spravne ambiciozny a aj sa pytat.