Na uplnom zaciatku som ho zrazala tak strasne, ale az uchylne, ze sa to nedalo. Stale som mu pisala, kazdy den za rok sme boli spolu, len ked bol o v amerike a ja v chorvatsku, tak nie, co bol dokopy asi mesiac. Tieto dni som prezivala uplne zle, netesila sa, neusmievala... Je to clovek, kt. som najviac kedy milovala, zacala milovat, vsetko. Vsetko s nim bolo uzasne, doslova uzasne, stale sme sa len smiali, boli plny vasne, vsetkeho..
A aj dnes je to tak. Stale ho milujem, stale ho mam chut objimat, bozkavat, vasnovat , vsetko.. len mam pocit, akoby to stracalo stavu, neviem...ale zas nevydrzim bez jeho smsiek na dobru noc, rano, bez jeho hlasu jeden den.
Bez neho je ten den zvlastny, nudny, bez stavy.
Ja neviem, mozno mam len hlzupe obdobie a ovplyvnuje to moj zivot aj inak. Kazdopadne o rozchode urcite neuvazujem.
Len som sa chcela poradit, ci s tym aj vy, drahousci, mate nejake skusenosti.
nám to riaditeľka prirovnávala k lag fáze najskôr veľký vzostup a aktivita, potom stále tak isto rovno, keď už to opadá ale stále sa máte radi a tak, manželstvo a potom zostup keď už idete umrieť
no áno ..mne sa to stalo tiež ..ale tak ..to nie je o tom ,že len "to človeka prestane baviť " ,ked sa pridružia aj iné problémy a veci vo vzťahu ,tak je problém ešte väčší ..ja neviem ako z toho von tiež ..ale proste ...každy koho poznám ,ho to prešlo do roka ..ked sa nájdu len tí praví ,tak to bude krásne aj dlhšie (alebo to len ja som taká naivná ?)neviem sama
hej, stáva, otázne je, či po roku, ale to je tu vedľajšie, vôbec nejde o to, kedy sa to stane. vzťah sa vyvíja cez prvotné zamilovanie postupne do istej formy stereotypu, ide už len o to, či príjemnej. niektorí ľudia to neberú ako stereotyp. vrátiť...no, možno sa to dá, všade platí, že raz si hore, raz si dole, môže to byť len obdobie, po ktorom sa zas vrátite do toho rozprávkového stavu.
Si s ním len príliž dlho, tak si na neho proste začínaš zvykať a berieš ho ako samozrejmosť, to je normálne. Uvidela by si, že keby ste týždeň spolu neboli ako by si sa tešila až ho zas uvidíš, proste by ste si boli vzácnejší Dokiaľ ho stále miluješ, nie je na tom nič divné. Aj keď máš dieťa prvý týždeň, mesiac, tak si celá vedľa. A za celý život si už zvykneš že nejaké máš
pracujte na ňom a bude fajn, tá zamilovanosť sa predsa zvykne bežne vytratiť,ale keby sa každý taký vzťah končil opadnutím tej prvotnej ružovej bubliny, tak by inštitút manželstva ďaleko nedošiel
a čo je hlavné: KOMUNIKUJTE! nemému ani vlastná mať nerozumie
tak po čase už to nie je taká zamilovanosť ako na začiatku a prichádzajú pevnejšie hodnoty. ale občas to aj mne trochu zachýba. osviežiť si to trošku sa dá ale vždy ak sa chce
z toho, ako to opisujes, mam pocit, ze stale si v tom osiali. stratu stavy si predstavujem uplne inak. ale co ja o tom viem, sak moj najdlhsi vztah trval 4 dni☻
My sme spolu pomaly tri roky a ku nám sa ten stereotyp zakradol našťastie až teraz. Niekedy mám ten pocit,že už proste tá láska nestačí, hoc je obrovská a obojstranná. On by bol so mnou každú minútu,každý deň,ale pre mňa je to veľa. Ja potrebujem aj vlastné prostredie. A to jemu nevyhovuje,takže je to momentálne (tesne pred tretím výročím) dosť otázne. Každopádne,viem,že rozchod by som trpko oľutovala. Takže dáme dlhú reč a pokúsime sa to spolu prekonať
@antifunebracka viem že netrpíš prijebanosťou ale v poslednej dobe si všímam že chlapi/muži trpia nejakým druhom zženštilosti - nie citlivé správanie, ale v tom že nemajú tie základne črty ako cieľavedomosť, ochránca, orientačný zmysel a hlavne LOVEC...
Je to v dnešnej dobe už "zastaralé", ale pár rokov nezmení to čo sa formovalo niekoľko miliónov rokov. Podvedomie funguje vždy a stále.
@martuu ano je to normalna, to ti povie kazdy, kto ma dlhorocny vztah...proste okolo toho roka sa ta "blazniva zamilovanost" vytraca, uz nemas ruzove okuliare, vidis aj chyby partnera, zvykas si na vsetky veci......ale nie je to horsie.....pretoze zamilovanost sa sice vytraca, ale ostava to krajsie...Laska!.....len treba prijat cloveka so vsetkym alebo nie.....bud ostane laska, alebo je rozchod.....ale netreba sa hned rozchadzat, prave preto, ze uz ti nepovie 100krat denne, ze ta miluje, ze nebude s tebou kazdy den....je to uplne normalne......ja mam vzah pomaly uz 9 rokov....a mozem ti presne pisat,kedy co bude nasledovat...proste vykyvove krivky musia byt a po roku je prave ta co ide dole.......a ak jej das sancu, pojde opat hore
nestrati stavu. prave naopak ak to obaja chcu a citia sa tak a neberu vztah uz teraz ako rutinu a vymyslaju stale nieco nove a dokazu sa spolu nenudit a tak...
no taketo "krizy" samozrejme, ze po case prichadzaju. a vtedy najviac vidno, ci sa k sebe hodite alebo to na nich proste krachne.
na krachnutie to urcite nie je, napr. teraz. mam uzasnu crevnu chripku..a cez telefon sa o mna stara , keby som mohla nieco spapat, tak teraz jeho..je to zlato! len spociatku to vsetko bolo také ako z rozprávky... teraz je to stale fajn, len uz menej take tutu mutu kazdy krok
@martuu hups, ja byť tym chlapom, ja neviem, ale 8 mesiacov by som to nevydržala! nič v zlom, každému vyhovuje niečo iné, ale mňa by to dusilo a strašne moc.....dôležité je o vzťah sa starať a tak ďalej, ale vášeň vyprchá tým rýchlejšie, čím viac jej je každý deň....všetkého sa prežereš a po čase ti to príde fádne....maj aj svoje záujmy, chodievaj niekam bez neho, pusti aj jeho vášeň nemôže narásť, keď na sebe visíte stále, každý deň....narastá akurát odpor! držím palce.....ja som s priateľom rok, žijeme spolu, bývame spolu, dokonca sme spolu pracovali vo firme a poviem ti, že aj tak som ho 24 hodín vidieť nechcela! zadusila by som ho a aj on mňa....našla som si svoj program, čas na seba a doprajem aj jemu a keď sa stretneme, máme sa o čom rozprávať, zážitky a tak, a vášeň? to ide potom samo.....
@cicinqa : "ja byt tym chlapom, ja neviem, ale 8 mesiacov by som to nevydrzala!"
???
No to som sa asi vyjadrila zle, ked si to takto pochopila, ale my nie sme spolu kazdy preto, lebo mu to ja kazem a zakazujem mu jeho konicky..ale preto, ze to chceme a, ze si uz nevieme predstavit den bez seba, to je cele.
Ja mam svoje hobby, on ma svoje, on mna podporuje v mojich, ja v jeho a neviem co by nemal on vydrzat. Ja som ho nikdy nenutila, aby sme spolu boli kazdy den, sama som ho posielala von za kamaratmi a podporovala ho v tom, co ho bavi, tak prilis tomu zaciatku nerozumiem.
@martuu ja som to pochopila z tohto, zacitujem ťa: ,,Na uplnom zaciatku som ho zrazala tak strasne, ale az uchylne, ze sa to nedalo. Stale som mu pisala, kazdy den za rok sme boli spolu, len ked bol o v amerike a ja v chorvatsku, tak nie, co bol dokopy asi mesiac. Tieto dni som prezivala uplne zle, netesila sa, neusmievala... "......takze pardon, ak som nieco pochopila zle, nakoniec, ty vies, ake to medzi vami je a aké to bolo....z mojho prispevku predosleho si teda škrtni ten úvod, je to čisto môj názor a ostatné ak chceš, vezmi za svoje, ak ne, tak ne....ale s tou vášňou je to naozaj tak, že čím častejšie, tým rýchlejšie sa ti to preje....držím Vám palce
ja viem, ze mas pravdu, ze by sme mali byt aj bez seba a venovat sa svojim veciam, ja si to uvedomujem, lenze ked to rok nerobis, a potom zacnes, tak je to take.. napr. ked som to navrhla, tak sa ma spytal, ze co sa medzi nami deje, ze to tak chcem, ci nieco zle urobil.
A preto som mu tak na zaciatku vypisovala, lebo sme spolu chodili 10 dni, ked som sla do chorvatska a kazdyyy den sme si stale pisali naaaahodou to on ma bombarduje spravami na dobru noc a rano ja s mojim skoro nikdy kreditom si mozem len piskat..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
a ako sa to dá vrátiť?? no to tažko povedať.. keď to opadne z oboch, tak už nie je čo riešiť.
Lásku treba budovať a chrániť po celý jej čas. Veľká časť sa len priživuje a berie.
Stalo sami už aj to, po 1,5 roku keď som sa snažil udržať "vášeň" vo vzťahu že som dostal pičung . Takže záleží to len a len od osôb vo vzťahu.
No stále ju bláznivo ľúbim
Na uplnom zaciatku som ho zrazala tak strasne, ale az uchylne, ze sa to nedalo. Stale som mu pisala, kazdy den za rok sme boli spolu, len ked bol o v amerike a ja v chorvatsku, tak nie, co bol dokopy asi mesiac. Tieto dni som prezivala uplne zle, netesila sa, neusmievala... Je to clovek, kt. som najviac kedy milovala, zacala milovat, vsetko. Vsetko s nim bolo uzasne, doslova uzasne, stale sme sa len smiali, boli plny vasne, vsetkeho..
A aj dnes je to tak. Stale ho milujem, stale ho mam chut objimat, bozkavat, vasnovat , vsetko.. len mam pocit, akoby to stracalo stavu, neviem...ale zas nevydrzim bez jeho smsiek na dobru noc, rano, bez jeho hlasu jeden den.
Bez neho je ten den zvlastny, nudny, bez stavy.
Ja neviem, mozno mam len hlzupe obdobie a ovplyvnuje to moj zivot aj inak. Kazdopadne o rozchode urcite neuvazujem.
Len som sa chcela poradit, ci s tym aj vy, drahousci, mate nejake skusenosti.
hej, stáva, otázne je, či po roku, ale to je tu vedľajšie, vôbec nejde o to, kedy sa to stane. vzťah sa vyvíja cez prvotné zamilovanie postupne do istej formy stereotypu, ide už len o to, či príjemnej. niektorí ľudia to neberú ako stereotyp. vrátiť...no, možno sa to dá, všade platí, že raz si hore, raz si dole, môže to byť len obdobie, po ktorom sa zas vrátite do toho rozprávkového stavu.
jeden velky suhlas!
@inequity
druhy velky suhlas!
Ďakujem za vaše názory, myslím, že zmýšľame podobne..
pracujte na ňom a bude fajn, tá zamilovanosť sa predsa zvykne bežne vytratiť,ale keby sa každý taký vzťah končil opadnutím tej prvotnej ružovej bubliny, tak by inštitút manželstva ďaleko nedošiel
a čo je hlavné: KOMUNIKUJTE! nemému ani vlastná mať nerozumie
Myslíš že chyba v tebe alebo v babách/ženách?
@hajzelodkosti teraz kto? ja alebo on? Ak veštíš na mňa, tak nie. Ale akú to má súvislosť s mojou otázkou na antifunebracku?
Je to v dnešnej dobe už "zastaralé", ale pár rokov nezmení to čo sa formovalo niekoľko miliónov rokov. Podvedomie funguje vždy a stále.
no taketo "krizy" samozrejme, ze po case prichadzaju. a vtedy najviac vidno, ci sa k sebe hodite alebo to na nich proste krachne.
???
No to som sa asi vyjadrila zle, ked si to takto pochopila, ale my nie sme spolu kazdy preto, lebo mu to ja kazem a zakazujem mu jeho konicky..ale preto, ze to chceme a, ze si uz nevieme predstavit den bez seba, to je cele.
Ja mam svoje hobby, on ma svoje, on mna podporuje v mojich, ja v jeho a neviem co by nemal on vydrzat. Ja som ho nikdy nenutila, aby sme spolu boli kazdy den, sama som ho posielala von za kamaratmi a podporovala ho v tom, co ho bavi, tak prilis tomu zaciatku nerozumiem.
bt, aj my sme spolu rok. Presne v stredu, 13.7.
A preto som mu tak na zaciatku vypisovala, lebo sme spolu chodili 10 dni, ked som sla do chorvatska a kazdyyy den sme si stale pisali naaaahodou to on ma bombarduje spravami na dobru noc a rano ja s mojim skoro nikdy kreditom si mozem len piskat..