mam malicky elektomotor no neviem ho rozbehnut. trcia z neho dva kabliky- cerveny a cierny. chcem iba aby sa tocil, nemusi tam byt ziaden vypinac ani nic len chcem aby ked spojim nejake kabliky tak aby sa tocil. prosim vas ako na to?
@peetoo dvojsmerný? podla všetkého na dvojsmerný motorček potrebuješ minimálne 2 fázy ... aspoň teda keď ide o motor na 400 ak to je motor na menšie napätie tak tipujem že minimálne napätie ktoré sa používa na motory je cca 12 volt ( menšie som ešte nevidel ) a tam si nejsom istý či sú aj obojsmerné
@heatrow ty asi ani nevieš čo je to fáza, podľa toho čo píšeš
@peetoo ty načo chceš motorček zapájať keď ani nevieš ako ? aj je jedna batéria málo, daj dve do série. Ale to by si najskôr musel vedieť čo je to sériové zapojenie.
Je to jednosmerný motor, najpravdepodobnejšie na 3V, ale aj 12V motory idú už od 2V ... ak ani necukne tak je vadny, bud zaoxidovany komutator alebo uhliky, alebo proste zlý kontakt, izolačný odpor... načo ti to píšem keď mi aj tak nebudeš rozumieť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
skus to hodit o zem
-.-
co keby si jeden kablik dal ku jednemu polu baterky a druhy k druhemu?
1,5 az 9 volta v pohode
smer sa meni podla toho kde je plus a kde je minus
Napájanie je 1,5 až 9V na všetky motory na svete nie?
komutátorové - jednosmerné , alebo bezkomutátorové - striedavé,
inrunnery aj outrunnery.
Odfoť motor , ak máš len Plus a minus ktorý z neho ide, je to komutátorový , tam sú triedy o myslím 180 aź po 600.
Na komutátorovom motore by mali byť o kostru a vŽdy jeden pól uchytené odrušovacie kondenzátory.
odfoŤ to , ja ti poviem aká to je velkosť, a priípadne napájacie napätie.
Ak máš zdroj, začni na 2V a postupne pridávaj .
Samozrejme motor naprázdno nemôŹeš nechať behaŤ do nekonečna.
Na čo to potrebuješ?
@peetoo ty načo chceš motorček zapájať keď ani nevieš ako ? aj je jedna batéria málo, daj dve do série. Ale to by si najskôr musel vedieť čo je to sériové zapojenie.
Je to jednosmerný motor, najpravdepodobnejšie na 3V, ale aj 12V motory idú už od 2V ... ak ani necukne tak je vadny, bud zaoxidovany komutator alebo uhliky, alebo proste zlý kontakt, izolačný odpor... načo ti to píšem keď mi aj tak nebudeš rozumieť
dpc ja mam dost
do 12V by som ho nekŕmil.
alebo mi povedz na čo ho vlastne chceš používať.
ak ho moc zatažíš zhorí ti..
Ale asi kašlem na to, už sa ti točí motorček a máš to f pi
MiniZ poznám ,ale nejazdil som s tým
mali sme to v obchode, takže áno je to moŽné že to tam je,
ja som také vyhraba lešte dávno z autíčok z autodráhy.
7,2V je reálnych,ale nie 9,alebo 12V ako to tu bolo spomenuté