Na Slovensku máme hneď niekoľko kapiel, ktoré Nightwish hrávajú, niektoré z nich poznám osobne.
Hrať Nightwish znamená byť rytmicky aj technicky veľmi zdatný a skúsený gitarový hráč, ktorý proste musí mať dobrú " pravačku " vedieť tlmiť presne a rýchlo, hrať drajvom, nie len tak ležérne, vedieť zasekávať, a takto by som snáď mohol pokračovať do nekonečna.
Dobrá technika je synonymom pre všetky nástroje danej kapely a o speve ani nehovorím. Hrať Nightwish znamená mať v prvom rade fakticky skvelý spev.
To či by tieto skladby zahral aj samouk správne je samozrejme relatívne. Čo som tým chcel povedať je, že hrať Nightwish nie je len tak, že zavrime sa do garáže poďme drtiť. Lajk bez znalosti techniky a skúseností ho nezahrá presvedčivo.
Sám o sebe môžem povedať, že hoci od Nightwish zopár skladieb na basgitare zahrať viem, určite by som kvôli tomu automaticky nezakladal revival.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
- Nikdy, radšej smrť.
Seriózne, bavia Vás tie revivaly?
Kultúrne sa priživovať na sláve inej kapely?
Nieje to trošku trápne?
A kedze je to u nas dost oblubena hudba prave preto nightwish revival a nie NO NAME revival ide o zabavu
ale potom vbuducnosti chceme tvorit vlastnu hudbu
Ale ak je to také populárne, tak sa asi idem hrať na gitaru a založiť Arch Enemy revival. Červené vlasy už mám
@mayo ako teraz alebo ako vcelku?
inu .. kazdy ma iny vkus .. niekto pocuva i "ritmusa"
*v @20 malo byť pochopiteľne !učiť sa hrať"
Ale asi to zostane v tom, že dakedy spravíme paródiu na nejaký ich klip
Hrať Nightwish znamená byť rytmicky aj technicky veľmi zdatný a skúsený gitarový hráč, ktorý proste musí mať dobrú " pravačku " vedieť tlmiť presne a rýchlo, hrať drajvom, nie len tak ležérne, vedieť zasekávať, a takto by som snáď mohol pokračovať do nekonečna.
Dobrá technika je synonymom pre všetky nástroje danej kapely a o speve ani nehovorím. Hrať Nightwish znamená mať v prvom rade fakticky skvelý spev.
To či by tieto skladby zahral aj samouk správne je samozrejme relatívne. Čo som tým chcel povedať je, že hrať Nightwish nie je len tak, že zavrime sa do garáže poďme drtiť. Lajk bez znalosti techniky a skúseností ho nezahrá presvedčivo.
Sám o sebe môžem povedať, že hoci od Nightwish zopár skladieb na basgitare zahrať viem, určite by som kvôli tomu automaticky nezakladal revival.
Ale u rôznych ľudí je to relatívne.