ahojte, aj vam sa uz stava ze vsetky vase kamosky, zname, priatelia i nepriatelia sa dostavaju do vazneho vztahu? ci uz ide o zasnuby, planovanie svadby alebo cakanie babetka? mam 21 rokov, som vo vztahu ale vobec nemam zaujem aby to bolo vaznejsie ako to
Tak moja najlepsia kamaratka sa v januari vydala za chlapa o 12 rokov starsieho.
Neviem, ako ja si vravim, ze sa chcem vydavat v 28, takze mam este cas.
to som si vydychla haha aj ja tak planujem ale dovtedy sa zblaznim z fb ako kazdy je zasubeny pridava fotky prstienka, kvetinok bruska a krasne statusy o tom ako polovicku nadovsetko miluju.
Ani mi o tom nehovor, práve dnes sme to riešili s kamoškou. Jedna baba z okolia sa vydala práve..ma 18. druhá baba bude rodiť, dieťa čaka s o 20 rokov starším chlapom...má 21. Na facebooku samé fotky detí, zásnubných prsteňov, pozvánok na svadbu. No ja mám dosť. Sama mám pocit, že by som sa o seba nevedela poriadne postarať, nemám nič svoje, chodím do školy, som single ... pre mňa je to dosť divné. Bud som ja nejako pozadu, alebo oni robia divné veci...alebo proste každý je iný a uberie sa inou cestou....
@georg21 mozno mas pravdu, v tomto smere ma volaju ladova kralovna, skor myslim na karieru, zabezpecenie potencialnej rodiny a zaplatenei svadby ako vrhnut sa do toho hlava nehlava a pritom nemat ani cent ani ziadnu stalu pracu. myslim realne rozumom nie srdcom....sama neviem ci je to tym ze je to len moja povaha alebo vazne to ze nie som stastna a nie som s tym pravym clovekom. kto vie ci by som s niekym inym vo vztahu to takto necitila a nemala potrebu to tu vypisovat...
@6 JJ toto presne, strasne mi vadia tie fotky deti na FB. Ale aspon sa s priatelom smejeme na detoch ktore su skarede a nechapeme ako ich tam mozu davat.
@ladyblady presne niekto kto to citi tak isto! oni su divni, vobec nepremyslaju....som rada ze nie som sama kto to tak citi. podla mna aj ked sa teraz zoberu, budu jedni z prvych ktori sa aj rozidu....ved ako zacinaju vsetky filmy? s hlaskou: vies bola som mlada ked som sa vydavala a neskor som prisla na to ze to bola chyba
akuratsom videla jednu zasnubnu fotku je o kusok mladsia odo mna a pomaly sa vsetci grupuju no, taak si pripadam tak svojsky ked to sledujem,nie ze by som chcela len to ze uz sme moc velki teda :ehm:
@bibus258 hej hej alebo skor rozvedu máš pravdu, ponáhlajú sa, cítia sa ako veľkí dospeláci a potom to tam všetko aj dopadne
Ale je pravda, že ked je take navalové obdobie a pribudne vela takychto prispevkov, tak začnem kalkulovať, či napatrim už nahodou k tej single menšine alebo či by som nemala aj ja aspon začať budovať nejaký vztah a potom idem zas na nejaký koncert ale to ma presvedčí, že štýl života meniť nechcem
tiež tým mám zahltený fejsbúk, pár spolužiačok zo strednej aj z výšky je vydatých, niektoré už majú aj deti, iné sa zasnubujú... a ku podivu sú to práve tie, u ktorých by som to najmenej čakala (ale niektoré veci, čo pridávajú a riešia v statusoch s inými mamičkami fakt fakt fakt!! nepotrebujem čítať...a keď začnú o (ne)očkovaní -.-)
pred pár rokmi som z toho bola trochu vydesená...ale hlavne mi trochu začalo hrabať, lebo som s frajerom bola už na šiestich svadbách a tak nejak som začala plánovať aj vlastnú, už mám aj priečinok s obrázkami
@enemy11 No možno Len mi pride smutne, ze malicke sa len narodi a mamka ho uz foti a dava va FB. V tomto som asi stara skola, tam by sa podla mna malo zachovavat sukromie babatka.....podla mna je to strasne intimne.
kazdy je iny, niekto je v 21 rokoch decko na vysokej skole, niekto ma uz za sebou dva-tri roky zivota v praci, niekto je stale single, niekto ma vztah uz 5-7 rokov, niekto byva u rodicov, niekto ma vlastne byvanie a splaca hypoteku... ta druha skupina je uz co sa tyka zodpovednosti a myslenia niekde uplne inde ako ty... nemusia sa "citit ako dospelaci", len proste budovat zivot postupne dalej. nie kazdy tuzi po "uzivani si zivota", pre niekoho je zmyslom zivota rodina... respektuj to...
aj ja si to všímam kks.. ale strašne často/rýchlo sa to deje. poznám už viacej mojich kamarátok, ktoré už sú zasnúbené, alebo dokonca už čakajú dieťa.. a podla mna.. no nieje to nenormálne, ale nieje to správne.. lebo tak ako sa to tu už písalo, tak podla mňa sa tie páry potom skorej rozvedú, lebo sa navzájom nepoznajú.. ale aj tak v tejto dobe sa podla mna páry viacej/častejšie rozvádzajú, lebo je úplne iná spoločnosť, tak ako pred pár rokmi.. je to proste iné, a bojím sa, že to bude čím ďalej, tým horšie.. :/
hmmm ja sa len občas pozastavím nad tým ,že ľudia s ktorými som vyrastala sa už idú vydávaťa a mať deti... a potom si uvedomím že vlastne všetci už máme okolo 20 (+-2 roky) a že keby môžem tak aj ja by som sa už vydala. iked si občas pripadám ešte ako tínedžerka... akoby sme všetci ešte nevyrástli z tých základoškolských/stredoškolských rokov ale už je to dávno preč. a možno mi ešte potrvá kým si uvedomím, že niekto s kým som sa ako malá hrávala v pieskovisku , teraz už chodí do pieskoviska so svojím vlastným mimčom
preco sa pytas ludi..spolocnosti ...ci je to normalne? ... omg ja som sam cez 5 rokov a nikam sa nehrniem bude ako bude ale viem uz teraz ze ziadna svadba nebude ...zalezi len na tebe nie na nazore druhych potom tie vztahy aj tak vypadaju ked ludia davaju na nazory inych a hrnu sa do takychto veci :/
rozhodujú okolnosti.. myslím, že vek na riešenie týchto záležitostí je v 20-25 ideálny, nevidím dôvod odkladať to na... finančná situácia je dočasná a vždy sa mení (k lepšiemu aj k horšiemu), rozvodovosť nesúvisí s vekom (v minulosti sa brali ľudia mladší a aj tak bola štatistika nižšia) a ja vek na materstvo je to ideálny
ja rodinu zakladať zatiaľ neplánujem a s priateľom sme na to spolu príliš krátko, takže asi by som to nenazývala vážnym vzťahom (aj keď to obidve strany myslíme vážne), ale aj tak, ako som povedala, rozhodnú okolnosti.. ak by som mala mať dieťatko, som za rodinu
Každý má iné potreby a mne skôr príde nenormálne riešiť toto na nete.. tsú to ich deti, ich život a vás je do toho veľké hovno, kľudne si čakajte aj do 40 kým si založíte vlastnú rodinu, ale nestarajte sa do tých kto s tým začne v 20.
pochádzam zo silne karieristickej spoločnosti, takže nie, vôkol mňa sa takýto ľudia nepohybujú. Dokonca je mi tak smutno z toho, že nemám komu chodiť na svadby, až chodím úplne cudzím ľuďom.
Ja mám radosť s toho, koľko je teraz zásnub a svadieb, ľudia sú šťastní... Ešte mám 2 roky do ukončenia štúdia, ale viem si predstaviť, že by som sa starala o muža, mám rada všetky tie domáce práce (okrem žehlenia)
prosim? je to kazdeho vec kedy sa rozhodne mat dieta a je podla mna krasne ked sa nenecha ovplyvnit tou modernou karieristickou vlnou a ma ho skor. a smiat sa na tom a podobne ako tu vacsina pise mi pride maximalne primitivne. aby ste vy este nejake mohli mat, ked budete mat nadhernu karieru a na krku styridsiatku
ja by som kludne mala aj teraz, zial to tiez pojde najskor tak o 6 rokov. ale z tych komentov tu uplne nechapem, ja sa z tych ludi tesim a som rada za nich
ja vam ludia poviem ze normalne to rozhodne nie je priklady: jeden par sa pred rokom vobec nepoznali, su spolu 8 mesiacov a uz planuju svadbu a deti a ze je to dokonale a pod. a preco by nie ved su spolu 8 mesiacov!! je to normalne? ved sa skoro ani nepoznaju len sa do toho hrnu lebo chcu ist s davom ako ostatni..druhy par sa pozna len 6 mesiacov a je to ten isty pribeh tak ako birdz nema taku uroven zeby sa tu rozoberali svetove problemy sveta a ine zavazne veci. toto je forum pre ludi kde sa o ludoch hovori...toto tema je taka ista ako ktorekolvek ine. ak im to vydrzi budem rada vieme aka je dnesna rozvodovost...
Zasnubili sme sa minuly rok v septembri po tusim 6tich rokoch chodenia a v novembri sme mali svadbu. Podla mna je normalne ak 20+ si zakladaju rodiny. Urcitych ludi to serie pretoze hoc si to nepripustaju, najst niekoho kto s vami chce stravit cely zivot(rovnako z druhej strany) a zalozit si rodinu nie je az tak lahke a stale viac ich podvedome stve, ze taky vztah nemaju.
ani velmi nie....z mojich znamych sa ozenil len jediny kamos a teraz pracuje na kariere a nie na decku....a zopar mojich kamosiek sa hra, ze hlada "pana dokonaleho" na vazny vztah a pritom su stale single (ani sa nedivim, ved do ich kriterii na muza na vazny vztah by sa zmestil krizenec brada pitta s billom gatesom, einsteinom a schwarzenegrom ...tie dlhodobejsie zadane velmi po svadbe alebo decku este netuzia, skor po vlastnom byvani, stabilnej praci a pod.
myslim ze co sa tyka byvalych spoluziakov zo strednej, tam zenaty/vydaty zatial nie je nikto, akurat jedna sa bude teraz vydavat. byvali spoluziaci z vysky su tiez vacsinou nezadani alebo v nejakych dlhsich vztahoch bez svadby a deti.
v praci mame v pravidelnych intervaloch baby boom, vzdy tak 6-7 kolegyn naraz otehotnie a potm idu na matersku.
mne sa zatial velmi nechce vydavat a tehotniet s priatelom nam je i po rokoch dobre vo dvojici a zmena nie je potrebna. sustredim sa skor na pracovne zalezitosti, taktiez postgradualne studujem... je toho dost a nudou rozhodne netrpim.
a tiez si niekedy pripadam ako dieta a necitim sa na to. takze ziaden strach, casu mas este dost.
Ľudia v mojom okolí na to ešte nemajú vek ale aj v 21 mi to príde khokhotina. Všetko, plánovať deti, svadbu,....
Neverím na "navždy" a preto si myslím, že záväzkov treba čo najmenej a čo najneskôr.
Ako vysvetlite mi, že keď sa človek vydá v 21 tak ako bude zvládať to, že do konca života bude spávať len s jedným človekom? Veď si začnú liezť na nervy už po 3 rokoch
@peculiar veď ako okej. moji starký sú spolu vyše 50 rokov (neznamená to že sa nikdy nepodvádzali ale dajme tomu).
ja len že proste človek nie je od prírody monogamný tvor a preto pre neho ani nie je prirodzené byť celý život s jedným partnerom. a moja teória je, že každého raz každý prestane baviť, proste nie sú ľudia, s ktorými zostaneš navždy a budeš ich mať rovnako rád.
určite existujú svetlé výnimky ktoré sa proste milujú rovnako až do smrti a nikdy by jeden druhého nepodviedli, ale myslím, že to percento je nízke.
@sveter laska nie je "o baveni". pokial sa ti niekto zunuje, tak si ho asi tazko mohla mat uprimne rada. ak nedokazes cloveka prijat s jeho plusmi aj minusmi, urcite to nie je "ten pravy".
problem je podla mna v tom, ze ludia z roznych dovodov zostavaju s nespravnymi partnermi, co plodi frustraciu a nevery.
Práve, že v mojom blízkom okolí je to pomerne ojedinelé. Zo strednej mali zatiaľ svadbu tuším 3 z 36 a deti nemá nikto, z výšky mi napadajú momentálne tiež len 3 ľudia z cca 20. Deti majú len dvaja ľudia, aj to je jedna z nich tak o dva roky odo mňa staršia.
Dosť ľudí okolo mňa má dlhodobé vzťahy, ale nájdu sa aj nejakí single a viem dokonca aj o pár panicoch, ale to už je asi fakt rarita.
Ale aj keby to tak nebolo, tak nebyť v 21 zasnúbená naozaj nebudem považovať za nenormálne Človek ešte prejde toľkými dôležitými zmenami, že na toto má čas... Záleží ale dosť aj od regiónu a iných vecí.
niektoré čo poznám tak sa už sa síce vydávajú ale mám pocit, že sú to tie najnezodpovednejšie. Napr. jedna chce mať dieťa hneď po maturite. Čo znamená že materskú bude mať veľmi malinkú a žiadnu prax v práci čiže po materskej sa len veľmi ťažko zamestná. Tak ak je toto zodpovedný prístup tak ja neviem. Ako by nemohli 2 roky počkať. Tieto veci nikam neutečú hlavne keď je taká mladá. A potom keď niekto zadrie že raduj sa z ich lásky.... -.-
@peculiar no veď o tom to je, že človek nenájde "toho pravého" no myslí si, že ho našiel a potom sa už z toho nevie vymotať von a rozhodne nežije šťastne...
aj keď neverím ani na "toho pravého", proste nie a nevytlčie to zo mňa nikto, ak raz zmením názor tak rozhodne nie po fóre na B.
mám na všetky vzťahy a záväzky a spoločné životy negatívny názor, mám ho už dlho a predpokladám, že ho budem mať ešte pár nasledujúcich mesiacov, rokov,... takže to nemá ani nič spoločné s mojím vekom.
čiže ak má náhodou ešte niekto chuť sa ma spýtať koľko mám rokov, že mám taký názor tak si môžete ušetriť tých 30 sekúnd svojho života na niekoho iného
@maugly verím tomu aj ja, no zatiaľ sa na to necítim
@topanocka veď ja netvrdím že neexistujú ľudia ktorí sú spolu naveky. sú. ale dnes je ich už málo a proste tomu neverím a nechce sa mi to tu opakovať dokola
@peculiar veď ja to rešpektujem, povedala som niekde, že nie? veď je to tiež všetko len môj názor a nemyslím, že som ho vyjadrila nejakým nátlakovým a pritvrdým spôsobom.
v svojom okoli to nejak este nevnimam, koniec koncov mam 19, ale za to v tabore mojich byvalych partnerov je to viditelne, ale tak, ti boli vacsinovo starsi
@31
vážne nechápem z niektorých komentárov.. kedysi to bolo bežné mať v 20-25ke deti a pripadá mi to určite normálnejšie, prirodzenejšie..
nechápem ako tu teraz niekto môže písať že je to nenormálne, aj tak sa rozvedú a podobné blbosti, rozviesť sa môže aj pár čo sa dá dokopy v 40ke preboha.....
@bibus258 moji rodičia boli spolu pol roka keď sa vzali. teraz majú dve deti, stále sa ľúbia a nechystajú sa rozviesť an náhodou..za to že ty tomu nerozumiešto ešte nemusí byť nenormálne
moji rodicia sa zobrali ked mali 19, teraz maju 41 a su top a aj ked mali problemiky tak ich vyriesili a jednoducho ked to vidim tak verim tomu ze sa to da : )
ale tu su ludia hrozne negativni, vsetci myslite len na to ako vsetko nevyjde, ako sa to neda a pritom sa ani nesnazite. ja mam teda smolu v laske stale, ale nikdy som na nu nezanevrela. ludia nech sa zoberu kludne aj po mesiaci ak maju pocit ze to tak chcu, co vas je do toho, naco to vobec riesite. clovek sa pochvali na fb tym ze je stastny a jedine co dostane je odsudenie a hejt za to ze ako si dovoluje ist proti prudu.
normalni nie su ludia, ktori potrebuju riesit taketo veci
To je vtipné, v minulosti spoločnosť odsudzovala svadby v neskoršom veku a teraz v 21tke ? Veď to je úplne normálny vek na svadbu a dieťa. Každý sa vydáva/žení vtedy, keď sa na to cíti. Neznášam, keď to niekto rieši miesto toho, aby daným osobám zagratuloval a tešil sa s nimi. Ale tak, v dnešnej dobe ľudia závidia aj to.
Proste na to nemysli a nerieš to. Každý je iný, niekto túži po svadbe a rodine skôr ako ostatní. Netreba ísť s davom a rob proste len to, na čo sa cítiš. Ja mám tiež 21 a nehrniem sa nejako do svadby aj keby sa všetky kamarátky vydávali, proste sa na to necítim. Podľa mňa by sa mali ľudia dlhšie spolu poznať a až tak brať, takých 6 mesiacov známosti je podľa mňa dosť málo.
Ja to práveže mám opačne ako ty, mám veľa kamarátok v mojom veku a starších, ktoré nemajú ani priateľa a neriešia to. Dokonca poznám mužov, ktorý majú už nad 30 a nemajú partnerku. Takže nie je sa čoho báť, máš čas.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
Neviem, ako ja si vravim, ze sa chcem vydavat v 28, takze mam este cas.
Ale je pravda, že ked je take navalové obdobie a pribudne vela takychto prispevkov, tak začnem kalkulovať, či napatrim už nahodou k tej single menšine alebo či by som nemala aj ja aspon začať budovať nejaký vztah a potom idem zas na nejaký koncert ale to ma presvedčí, že štýl života meniť nechcem
pred pár rokmi som z toho bola trochu vydesená...ale hlavne mi trochu začalo hrabať, lebo som s frajerom bola už na šiestich svadbách a tak nejak som začala plánovať aj vlastnú, už mám aj priečinok s obrázkami
ja rodinu zakladať zatiaľ neplánujem a s priateľom sme na to spolu príliš krátko, takže asi by som to nenazývala vážnym vzťahom (aj keď to obidve strany myslíme vážne), ale aj tak, ako som povedala, rozhodnú okolnosti.. ak by som mala mať dieťatko, som za rodinu
ja by som kludne mala aj teraz, zial to tiez pojde najskor tak o 6 rokov. ale z tych komentov tu uplne nechapem, ja sa z tych ludi tesim a som rada za nich
sú to ich sračky
v praci mame v pravidelnych intervaloch baby boom, vzdy tak 6-7 kolegyn naraz otehotnie a potm idu na matersku.
mne sa zatial velmi nechce vydavat a tehotniet s priatelom nam je i po rokoch dobre vo dvojici a zmena nie je potrebna. sustredim sa skor na pracovne zalezitosti, taktiez postgradualne studujem... je toho dost a nudou rozhodne netrpim.
a tiez si niekedy pripadam ako dieta a necitim sa na to. takze ziaden strach, casu mas este dost.
Neverím na "navždy" a preto si myslím, že záväzkov treba čo najmenej a čo najneskôr.
Ako vysvetlite mi, že keď sa človek vydá v 21 tak ako bude zvládať to, že do konca života bude spávať len s jedným človekom? Veď si začnú liezť na nervy už po 3 rokoch
ja len že proste človek nie je od prírody monogamný tvor a preto pre neho ani nie je prirodzené byť celý život s jedným partnerom. a moja teória je, že každého raz každý prestane baviť, proste nie sú ľudia, s ktorými zostaneš navždy a budeš ich mať rovnako rád.
určite existujú svetlé výnimky ktoré sa proste milujú rovnako až do smrti a nikdy by jeden druhého nepodviedli, ale myslím, že to percento je nízke.
@maugly myslím, že to nie je podstatné. proste neverím tomu, že človek vydrží s iným človekom celý život.
problem je podla mna v tom, ze ludia z roznych dovodov zostavaju s nespravnymi partnermi, co plodi frustraciu a nevery.
Dosť ľudí okolo mňa má dlhodobé vzťahy, ale nájdu sa aj nejakí single a viem dokonca aj o pár panicoch, ale to už je asi fakt rarita.
Ale aj keby to tak nebolo, tak nebyť v 21 zasnúbená naozaj nebudem považovať za nenormálne Človek ešte prejde toľkými dôležitými zmenami, že na toto má čas... Záleží ale dosť aj od regiónu a iných vecí.
aj keď neverím ani na "toho pravého", proste nie a nevytlčie to zo mňa nikto, ak raz zmením názor tak rozhodne nie po fóre na B.
mám na všetky vzťahy a záväzky a spoločné životy negatívny názor, mám ho už dlho a predpokladám, že ho budem mať ešte pár nasledujúcich mesiacov, rokov,... takže to nemá ani nič spoločné s mojím vekom.
čiže ak má náhodou ešte niekto chuť sa ma spýtať koľko mám rokov, že mám taký názor tak si môžete ušetriť tých 30 sekúnd svojho života na niekoho iného
@topanocka veď ja netvrdím že neexistujú ľudia ktorí sú spolu naveky. sú. ale dnes je ich už málo a proste tomu neverím a nechce sa mi to tu opakovať dokola
@trdelniiiq som sa dočítala niekedy niekde
vážne nechápem z niektorých komentárov.. kedysi to bolo bežné mať v 20-25ke deti a pripadá mi to určite normálnejšie, prirodzenejšie..
nechápem ako tu teraz niekto môže písať že je to nenormálne, aj tak sa rozvedú a podobné blbosti, rozviesť sa môže aj pár čo sa dá dokopy v 40ke preboha.....
@bibus258 moji rodičia boli spolu pol roka keď sa vzali. teraz majú dve deti, stále sa ľúbia a nechystajú sa rozviesť an náhodou..za to že ty tomu nerozumiešto ešte nemusí byť nenormálne
ale tu su ludia hrozne negativni, vsetci myslite len na to ako vsetko nevyjde, ako sa to neda a pritom sa ani nesnazite. ja mam teda smolu v laske stale, ale nikdy som na nu nezanevrela. ludia nech sa zoberu kludne aj po mesiaci ak maju pocit ze to tak chcu, co vas je do toho, naco to vobec riesite. clovek sa pochvali na fb tym ze je stastny a jedine co dostane je odsudenie a hejt za to ze ako si dovoluje ist proti prudu.
normalni nie su ludia, ktori potrebuju riesit taketo veci