nie tak moc, maximalne 12 hodin, potom prestanem vidiet a musim odist od pocitaca....ale nie, na pocitaci som tak 3-4 hodinky denne, zavisla? tak trosku
(a teraz dostanete odborný pohľad človeka čo písal do školy prácu o závislosti na internete )
...závislosť sa nedá určiť podľa toho koľko pri tom počítači strávite času, ale záleží od toho čo na ňom robíte Lebo napríklad niekto môže mať sedenie pri počítači celý deň ako prácu
A ja osobne... trávim tu dosť času... zväčša v noci... ale presne na hodiny to povedať neviem
Ja sedim za kompom zvycajne tych 6-10 hodin denne(dnes napr. 14) ale nepokladam sa za zavislaka... ked treba, dokazam prezit cely den bez kompu. Mozno aj dva. Ale to som zatial neskusal...
Teraz vazne: nezalezi na tom, ako dlho sedis za pocitacom, dolezite je, co tam robis, ci mas aj ine zaujmy, ci sa nechas pohltit dgitalnym svetom, ci dokazes vydrzat tyzden bez, alebo ta bude uz na druhy den trhat zapnut komp a ist na net...
Minimalnu bezpecnu davku zatial nikto neurcil. Rovnako ako pri alkohole, cigaretach, automatoch alebo inych drogach... niekomu staci malo a stane sa zavislym, iny znesie aj dhodobo vysoke davky a nic to s nim nerobi.
Ako kedy - ale nemyslite si že je to závislosť - ja si to nemyslím - závislosť sa prejavuje tým že keď tú požadovanú vec nemáte tak je s vami koniec - ale mne to nehrozí - ja by som vydžal aj týždeň bec pc - bez vyrazného ujmu na zdravý
Ale ak si vezmeme moje plány do budúcna tak by som chcel byť v práci 8 hodín pri pc - doma byť 8 hodím pri pc (samozrejme privyrábať si) a spať 8 hodín
Podľa nálady, keď je nuda na compe idem von kde ja stále sranda. Niekedy tu presedím aj 5-6 hodín no potom nemôžem comp ani vidieť. Niekedy prídem na pätnásť minút, podpisovať na TS a idem. Takže tak rôzne (!
Kamili0 - tiež si nemyslím že v prípade keď presedíš celý deň pred compom - ale porobíš plno vecí - prečítaš si novinky zo sveta IT, ozrieš maily, urobíš si referát do školy, pohráš sa s photoshopom, prejdeš na Ďalšiu lekciu v céčku, pohráš sa z terminálom v linuxe, aktualizuješ si web-stránku, - že by to nemala byť závislosť ale záujem spoznať niečo nové!
Vela, velmi vela Prace do skoly, maily, chat, nejake online hry.... Takze vela casu, ale zas zalezi co mam ako protiklad ked mozem ist na pivo, von atd tak PC ma volno (ak nie su skusky)
o u mňa je do dosť diskutabilné keďže ja nudu zabíjam za noťasom telkou alebo knižkou keby som mal inú možnosť určite tu nesedím ale sa niekde bavím lenže to s ami naskytuje málokdy ta som tu no čo už ale je to tak od rána do večera či je to závislosť je na dlhe filozofovanie keďže tú zväčša kecám s istou skupinkou ľudí čiže to nieje až také zbytočné ako sa zdá ale nevynáša to akurát to možno nejako obohacuje moju duševnú stránku a nejde sa zblázniť z toľkej samoty
Ja som dakedy pri PC dost dlho a bavi ma to a nenudim sa Ale tak kebyze je moznost ist s niekym von, tak nevaham ani chvilku a jasne ze idem. Cez skuskove som vydrzala v pohode dva mesiace bez netu a vobec mi nechybal. Takze je to take rozne, ale zavysla nie som, lebo ja internet vyuzivam len ked nemam nic lepsie na praci vtedy
ak sadnes rano a vstanes vecer bez toho aby si si uvedomoval ze tolko casu uz preslo ... to je zavislost a vobec ja tu travim hodku-2 denne a predtym to byvalo horsie.Ked som boal pri kompe cely den bola som neznesitelna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
(a teraz dostanete odborný pohľad človeka čo písal do školy prácu o závislosti na internete )
...závislosť sa nedá určiť podľa toho koľko pri tom počítači strávite času, ale záleží od toho čo na ňom robíte Lebo napríklad niekto môže mať sedenie pri počítači celý deň ako prácu
A ja osobne... trávim tu dosť času... zväčša v noci... ale presne na hodiny to povedať neviem
Teraz vazne: nezalezi na tom, ako dlho sedis za pocitacom, dolezite je, co tam robis, ci mas aj ine zaujmy, ci sa nechas pohltit dgitalnym svetom, ci dokazes vydrzat tyzden bez, alebo ta bude uz na druhy den trhat zapnut komp a ist na net...
Minimalnu bezpecnu davku zatial nikto neurcil. Rovnako ako pri alkohole, cigaretach, automatoch alebo inych drogach... niekomu staci malo a stane sa zavislym, iny znesie aj dhodobo vysoke davky a nic to s nim nerobi.
Ale ak si vezmeme moje plány do budúcna tak by som chcel byť v práci 8 hodín pri pc - doma byť 8 hodím pri pc (samozrejme privyrábať si) a spať 8 hodín
Štúdium?
Ty vole tie prvé príspevky, čo vám jebe.
čiže asi tak...