Mne sa to raz stalo. A potom som sa bála týždeň spávať. Mala som zatvorené oči a videla som veľkú nohu, tak som rýchlo otvorila oči, potom ma to "priľahlo" pišťalo mi v ušiach, chcela som kričať a vôbec sa nedalo... A celé mi to prišlo ako jedna scéna s Voldemortom keď z neho vyšiel ten duch či čo
mne sa to stalo opäť pred mesiacom ... je to neprijemný pocit... zobudil som sa a počul som nejaké zvuky .. najhorsie na tom je ze sa nemôžes hýbať : )
Mne to stalo len par krát a odvtedy na chrbte už nespím,napr nedokázala som hýbať nohami ani rukami chcela som niečo povedať nevedela som, to je podla mna strašný pocit
keď som to zažila naposledy tak pred dvoma mesiacmi, tak som ešte chvíľku predtým videla ako niekto otvoril dvere, prikráčal k mojej posteli, sadlo si to na mňa a začalo ma to dusiť...keby som predtým nezažila viac spánkových paralýz, asi by som z tejto poslednej obvinila niekoho z mojich spolubývajúcich
Spánková paralýza je úplne bežná vec u každého človeka. Je to v podstate ochrana tela, aby si človek sám sebe zo sna neublížil. Toto, čo vy opisujete je svojim spôsobom skôr porucha... (údajne sa to stáva ľuďom, ktorí sa snažia o lucidné sny - telo spí, ale myseľ je pri vedomí... a v takomto stave vraj potom aj predstavivosť funguje živšie a tak nejako hororovejšie)
ja som raz mala pocit že mi tlačí na celé telo nejaká sila... a že sa pomaly vnáram do postele... strašne mi hučalo v ušiach... snažila som sa hýbať no nič nešlo tak som sa snažila upokojiť a ani to nešlo ... tak to bolo asi pár minút a potom zrazu koniec... no nebolo to nič príjemné teda... dosť ma to vystrašilo
@loretee ak sa to bude často opakovať, vyhľadaj pomoc, nemusí to byť z duševného hľadiska príjemný zážitok. Hoc som ešte nepočul, že by táto paralýza bola nejak zvlášť zdraviu nebezpečná..
mne sa to stalo 2 krát. Prvýkrát som sa trašne zľakla. Po rozume mi behali také myšlienky, že či som náhodou v spánku nezomrela Bolo to veľmi zvláštne. Mala som pootvorené oči a videla svoju izbu, ale zvuk som mala stále zo sna. Dokonca som v tom sne šla za mamou, že nech ma príde prefackať a zobudiť, ale potom som si uvedomila, že v skutočnosti som za ňou nemohla ísť. 2 - krát sa mi to stalo potom asi po mesiaci
@zirafkaadka - jasne, rozumiem. Len neviem, aké boli výsledky, ako ďalej postupovať. Jedno je však isté, nemali by to tajiť, ale obrátiť sa na odbornú pomoc...
Stávalo sa to môjmu priateľovi pravidelne každú noc. Zobudil sa a nevedel sa hýbať ani rozprávať.. potom sa dlho bál aj zaspať, ale vďakabohu to prešlo
Ano uz sa mi to stala viac krat.. prvy krat som nemal ziadne vidiny ani zvuky som nepocul len som sa nemohol pohnut.. zatvoril som oci, zhlboka osm sa nadychol a potom uz bolo vsetko oki.. a druhy krat som videl "ducha" ktory sa priblizoval a ja som sa nemohol pohnut a daco mi rozpraval.. mno hrooza..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
viem, ze to nie je prijemne..ale s tym nic nenarobis..ja ju zazivam dost casto a uz som si zvykol..
a teraz vážne, už to nikdy nechcem zažiť :/