zaujimaju ma vase pribehy, ci ste sa uz niekedy rozhodli vsetko nechat tak, zo dna na den sa zbalili, a odisli sami do ineho mesta, ineho statu, zacali si hladat pracu, novych kamaratov atd...
Ano. Po strednej skole som si zbalil zakladne veci a par kusov oblecenia a odisiel z domu s odkazom: "Dakujem za zniceny zivot, zdravie a za vsetko co stre pre mna nedokazali spravit."
Nie, mam dost pevne socialne väzby. Odist by som odisla, no neprerusila by som kontakt napr. s rodinou len tak zo dna na den. Ani keby sme sa velmi pohadali. To predsa vychladne. Akokolvek by ma nahnevali alebo sklamali. Starali sa o mna, kym som nebola sebestacna a ciastocne sa staraju doteraz, citim voci nim silny zaväzok a vdacnost.
@burn nenapisal som nikde ze vykaslat sa na rodinu jasne ze s nimi byt v kontakte a z casu na cas sa vracat domov atd. proste odist z dovodu nedostatku pracovnych miest, stereotypu malomestskeho zivota, splnit si sny atd... a samozrejme ze ten svoj pribeh ma kazdy iny, niekto moze takyto razny krok spravit napriklad aj kvoli svojej rodine..
takto uplne narazovo nie. mala som 16, tak to neslo tak lahko. ale da sa povedat, ze som zahodila vtedy svoj dovtedajsi zivot prestupom na druhu strednu do mesta 100 km daleko od mojho bydliska...
mna napriklad doma drzali tiez socialne vazby a tiez vysokoskolske povinnosti, ze preco by som mal odist od otca ked sa o mna vzdy staral, kto bude chodit starkej na nakupy ked je chora, mam v meste partiu kamaratov, s kym budem chodi vonka ked odidem.. ale mysliet takto je podla mna hlupost, treba si ist za tym co ty v zivote naozaj chces, kde sa chces vidiet o niekolko rokov, a nie zit ten isty stereotyp kazdy den len z vdaky alebo dakym zavazkom.. momentalne uz vyse roka odchadzam za pracou do zahranicia na niekolko mesiacov a potom som niekolko mesiacov, tyzdnov doma.. ale nevyhovuje mi to a mam v plane odstahovat sa uplne, zatial na to setrim dake to euro
@kitty7 - ako hovorí Kitty, mňa čaká čosi podobné, škola 250 km preč, čiže kamarátov už moc neuvidím. Vlastne všetky vzťahy si budem musieť na opačnom konci Slovenska vytvárať nanovo
@lucc13 ja som to urobila, lebo som nenavidela svoje bydlisko a v podstate tam nemala ani kamaratov ale ty si si zrejme tiez strednu nevybrala pre nic za nic
@lucc13 ja som takto odisiel na vysoku skolu, ale len 60 km od domova takze prostredie bolo rovnake a doma som bol kazdy vikend, na dochadzanie som kaslal, chcel som byt na intraku.. ale teraz spatne lutujem ze som nevysiel viacej zo svojej komfortnej zony a neodisiel ovela dalej, napriklad do bratislavy alebo ine vacsie a studentske mesto ale nikdy nie je neskoro a teraz si to mozem splnit v podobe zamestnania
uz som nieco podobne urobil, pretoze doma to bolo peklo cele roky. teraz je klud, cize nemam dovod nikam unikat. ak by som mal odist do zahranicia a nieco take spravit, tak nemam problem, ale muselo by to mat hlavu aj patu. nie, ze si zbalim puncochy a tangace a idem do krista len aby som siel do krista.
@kitty7 - noo, je to vlastne najbližšia dobre hodnotená škola s tým odborom, kt. potrebujem a asi máš aj pravdu. Potrebujem to rozdýchať sama, nejako už nezvládam to tyranizovanie doma, je to tu fakt dusné.
@belchi - Na intráku sa človek musí starať sám o seba, rátať si každý cent, šetriť a zarábať si na seba. To ma čaká už tieto letné prázdniny, našetriť si nejaké financie bokom na strednú. Doma je síce fajn, ale rada by som sa už teraz osamostatniť A vidím, že na intrák sú samé pozitíva, čo sa týka starania sa o seba, som rada
Plus k téme. Neviem, či by som sa len tak zdvihla, pobalila si veci a odišla niekam sama na vlastnú päsť, kde nemám nič isté (aj keby som už bola dospelá a spôsobilá sa o seba takto postarať). Som na to dosť pohodlná, aby som riskovala, že niekam nezapadnem, že tam budem sama.
@burble zo dna na den bolo myslene samozrejme obrazne nezijeme vo filme ze tam je take nieco bezne, najskor si dat do poriadku osobne veci vo svojom meste a az potom sa zbalit a nastupit na spoj smer novy zivot
hej, dal som po 9 mesiacoch výpoveď v práci na Slovensku a šiel do Dánska, teraz nedávno som sa vrátil z Holandska...tam som dal výpoveď zo dňa na deň a odišiel späť domov...nebaví ma to nikde dlho na jednom mieste...
V rámci mesta som niečo podobné spravil a pre matku to bol celkom šok
A teraz tiež občas uvažujem, že dokončím školu a vypadnem niekam do zahraničia. No to je ďaleko a to uvidím časom
Zo dna na den nie, ale nedavno som dal vypoved, do konca juna mi skonci vypovedna, potom si zoberiem z uradu pracu aspon ciastocne co mi stat ukradol a koncom roka idem hajde do boha daleko z europy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
@belchi - Na intráku sa človek musí starať sám o seba, rátať si každý cent, šetriť a zarábať si na seba. To ma čaká už tieto letné prázdniny, našetriť si nejaké financie bokom na strednú. Doma je síce fajn, ale rada by som sa už teraz osamostatniť A vidím, že na intrák sú samé pozitíva, čo sa týka starania sa o seba, som rada
Plus k téme. Neviem, či by som sa len tak zdvihla, pobalila si veci a odišla niekam sama na vlastnú päsť, kde nemám nič isté (aj keby som už bola dospelá a spôsobilá sa o seba takto postarať). Som na to dosť pohodlná, aby som riskovala, že niekam nezapadnem, že tam budem sama.
A teraz tiež občas uvažujem, že dokončím školu a vypadnem niekam do zahraničia. No to je ďaleko a to uvidím časom
stoji to vela bolesti, ale este nikdy ma nic tolko nenaucilo.
o sebe aj o ludoch.