Cawte, neviete mi prosim poradit, ze ako je mozne, ze mi zo vcera na dnes zcernalo vsetko striebro, co som mala na sebe? cim to je? pocula som, ze sa to moze stat, ked sa blizi nejaka choroba vazna, alebo tak, neviete mi poradit?
Striebro cerna. Je to vrstvicka oxidu, ktorym sa material chrani pred agresivnym prostredim ako je napr. aj pot. Je to problem len po stranke vzhladu. Daju sa na to kupit handricky, vata, je na to kopa roznych receptov ako to vycistit a potom uz len umyvat v jari, mydlom a p. A estane pekne
@9 este k tomu nachytaniu spiny, ta ciernota je zas len ta vrstvicka oxidu, ten kov sa voci prostrediu bude branit vzdy. To iste plati aj na olovo, med, hlinik, . . .
ja som raz namocila strieborne nausnice do peroxidu vodika aby som ich vydezinfikovala sprostana sprosta...vedela som ze tie moje medzery v chemii sa mi raz vratia...samozrejme ze vsetko scernalo a neviem ci sa to da niecim vycistit
@azizi ma asi jedina pochopila, ale dik za nazory....ja viem ako sa o striebro starat, viem, ze sa da cistit zubnou pastou, jarou a kdeakymi vodickami...ja si ho cistim, ale toto sa stalo tak, ze mala som ho ciste, sla som spat, rano sa zobudim a bolo vsetko uuuuplne cierne a ked spim, je asi jasne, ze sa nestretnem v noci so savom a inymi chemikaliami a ani som sa nespotila, skor mi bola v noci zima, ale to je jedno....nechapem co sa mohlo stat :/
@16@Punish3rko . . . ja som predaval v zlatnictve aj v striebre . . . a poznam tento ukaz . . . ano . . . zlate sperky scernaju, vacsinou je to reakcia na zapaly a vnutorne ochorenia, aj chyropraktik to potvrdil !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@0 @Lenk4 . . . to co si pocula plati len na zlato, ak scerna.