Myslím tým na internete ale aj v osobnom živote...a čo robíte pre to,aby ste si ho udržali...či už na internete alebo v osobnom živote...narážam tým na ACTU a podobné pokusy obmedziť slobodu na internete a napríklad nové scannery na letiskách,ktoré vás "vyzlečú"
Facebook nemám...na rôznych hudobných fórach alebo na birdzi a pod. udávam maximálne svoj vek a okres v ktorom bývam ... Samozrejme vystupujem pod prezývkou ... Nevyplňujem hocjaké p*čoviny čo mi chodia na mail alebo inde kde odomňa žiadajú aby som vyplnil svoje údaje kvôli tej a tej veci .. Čo sa týka fotiek tak väčšinou pridávam fotky kde nie je vidieť až tak tvár (samozrejme sú aj také ale je ich máálo) .. No a to je taká moja obrana ..lepšie jak nič
mali sme jej fb: napisane odkial pochadza,fotka,mala spristupnenych kamaratov(tzn.najlepsia kamoska bude pravdepodobne niekto zo strednej alebo z vysky).meno na fb mala skomolene.bez datumu narodenia.
asi aku skolu studuje/studovala.kazda skola ma system,zoznam na vyhladavanie studentov...kedze byva v ba,skusali sme ba vysky.nic.takze isli sme cez kamaratov.naj like-ova kamoska..nasli sme vysku,vyhodilo nam dokonca aj kruzok...iba ci sa jedna o nu??dostali sme sa do systemu ubytovania.bydlisko sedelo.zistili sme datum narodenia.a podla datumu narodenia sme objavili nicky na roznych strankach(tzn.vieme priblizne,co je zac,o co sa zaujima,jej komenty a podobne)a kedze sme mali foto,vedeli sme,ze to je ta,ktoru fakt hladame.
dalej je to lahky sposob zistit pravdu.niekto ma viac podobnych nickov.bo ludia si vacsinou davaju podobne.
@mojsvet Jednoduché to je, niečo o niekom zistiť v dnešnej dobe
mám rozdelené heslá podľa priorít (kombinácie ľubovolných čísel a písmen) najdlhšie heslo malo 18 znakov a mal som ním zašifrovaný HDD ...nestáva sa často aby som zverejnil svoje osobne info, fotky a fejšuk mám úplne "uzatvorený" žiadnych 300 priateľov ale iba ľudia s ktorými sa stretávam , žiadna časová os, obrázok namiesto fotky,...
@colt1911 ale hladala som info aj o jednom chalanovi a nic som nenasla...aspon nic urcite,co by mi povedalo, ze tie info su o nom.a tak by to malo byt.
zalezi to na kazdom jednotlivcovi,co chce,aby o nom ini vedeli.
a netvrdim,ze nenasli by ste nieco aj o mne.mam dost vela stop za sebou.
tiež sa snažím mať všetko všade bloknuté, i keď prešla som si už i fázou kedy na mňa okolie pozeralo ako na osobu nie z tohto sveta, keď som odmietala mať v profilovke vlastnú fotku, meno, skutočný dátum narodenia, uverejnené fotky atď. Však predsa - robia to tak všetci, tak čo robím okolo toho vedu....niektorí z tých ľudí to už našťastie začínajú chápať a tiež sú v otázke súkromia trošku obozretnejší, i keď ešte stále sa medzi nájdu jedinci, ktorí zdieľajú všetko so všetkými....na ich smolu mám celkom radosť z takýchto ľudí, lebo aj keď sa človek s nimi nestretáva alebo keď mu o sebe nechcú niečo povedať, tak sa to o nich človek dozvie takýmto zázrakom tak či tak mnohokrát si stačí pospájať niekoľko súvislostí a máte pred sebou konkrétny profil jednotlivca...
spomínam si na krásne časy, keď som si začala písať s pár ľuďmi, ktorých som osobne nepoznala a ktorí boli navyše z druhého kúta Slovenska...to boli pre nich iné šoky, keď im raz odo mňa prišiel obrázok s presne vyznačeným domom, kde bývajú podotýkam - svoju adresu mi samozrejme neprezradili. Mali tú smolu, že som vedela ich meno, obec, kde bývajú a v albumoch im blikala fotka z dvora alebo z okolia domu, prípadne mi pomohli ešte jednou alebo dvomi indíciami, ktoré sa im povaľovali po nete alebo mi ich o sebe sami nechtiac a nevedomky prezradili, pri rozoberaní nejakej úplne inej témy takže....len si vešajte na net fotky z okolia vášho bydliska
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
áno...len ma tak napadá,nikdy v histórii ľudia dobrovoľne o sebe nezverejňovali rôzne osobné údaje a svoje fotky,ako je to dnes na Facebooku
vždy to bolo tak, že sa do teba každy jebal -.-
za komunistov si nemohol ani len počúvať také rádio, aké ty chceš
vždy tam bude nejaký skurvy syn, čo ťa chce ovládať
Ide o to,že to je čím ďalej tým jednoduchšie...ľudia si to ale moc neuvedomujú
mam kamaratku,ktora ma naucila najst si na nete info o ,,hocikom,, (hlavne to zavisi od tej osoby)a by ste sa cudovali...
Môžeš sa podeliť so svojími skúsenosťami
mali sme jej fb: napisane odkial pochadza,fotka,mala spristupnenych kamaratov(tzn.najlepsia kamoska bude pravdepodobne niekto zo strednej alebo z vysky).meno na fb mala skomolene.bez datumu narodenia.
asi aku skolu studuje/studovala.kazda skola ma system,zoznam na vyhladavanie studentov...kedze byva v ba,skusali sme ba vysky.nic.takze isli sme cez kamaratov.naj like-ova kamoska..nasli sme vysku,vyhodilo nam dokonca aj kruzok...iba ci sa jedna o nu??dostali sme sa do systemu ubytovania.bydlisko sedelo.zistili sme datum narodenia.a podla datumu narodenia sme objavili nicky na roznych strankach(tzn.vieme priblizne,co je zac,o co sa zaujima,jej komenty a podobne)a kedze sme mali foto,vedeli sme,ze to je ta,ktoru fakt hladame.
dalej je to lahky sposob zistit pravdu.niekto ma viac podobnych nickov.bo ludia si vacsinou davaju podobne.
čo sa internetu týka, nikdy to nie je presné. ani keby ste dokumentovali každý svoj krok, subjektivita stále ostáva.
keď sa niekto rozhodne, že bude jeho súkromie širšou oblasťou, zasahujúcou do verejného "priestoru", tak to tak bude.
mám rozdelené heslá podľa priorít (kombinácie ľubovolných čísel a písmen) najdlhšie heslo malo 18 znakov a mal som ním zašifrovaný HDD ...nestáva sa často aby som zverejnil svoje osobne info, fotky a fejšuk mám úplne "uzatvorený" žiadnych 300 priateľov ale iba ľudia s ktorými sa stretávam , žiadna časová os, obrázok namiesto fotky,...
zalezi to na kazdom jednotlivcovi,co chce,aby o nom ini vedeli.
a netvrdim,ze nenasli by ste nieco aj o mne.mam dost vela stop za sebou.
spomínam si na krásne časy, keď som si začala písať s pár ľuďmi, ktorých som osobne nepoznala a ktorí boli navyše z druhého kúta Slovenska...to boli pre nich iné šoky, keď im raz odo mňa prišiel obrázok s presne vyznačeným domom, kde bývajú podotýkam - svoju adresu mi samozrejme neprezradili. Mali tú smolu, že som vedela ich meno, obec, kde bývajú a v albumoch im blikala fotka z dvora alebo z okolia domu, prípadne mi pomohli ešte jednou alebo dvomi indíciami, ktoré sa im povaľovali po nete alebo mi ich o sebe sami nechtiac a nevedomky prezradili, pri rozoberaní nejakej úplne inej témy takže....len si vešajte na net fotky z okolia vášho bydliska
kamery ma môžu mať radi, nerobím nič nelegálne
lietadlom necestujem.....ale znásilňovať tam ľudí, to je vrchol svinstva....lebo milostiví amíci musia mať ropu za pol eura a za to všade rabujú
mali obciansky,tam je napisane bydlisko.