Hi, smie mi niekto pomoct, ako sa vola zdroj energie ( nie bateria, nieako inym slovom ), myslim taky zdroj, že napriklad donesiem vonku TV a chcel by som si TV zapnut, ale k akej baterii? Ako sa vola ten zdroj energie? Dakujem za odp.
@redwarf55555 : ty sa asi moc nevyznas v elektronike. naco mu bude 230VAC aku ked to aj tak ide cez trafak ? tam sa to zrazi na cca 12 V a na to staci bateria. si asi este nevidel televizorik na baterie... ked mysli chlapec bateriu tak asi nemysli generator !!!!!
@dconan suhlasim... len som ešte v živote nevidel ani batériu a ani akumulátor na 230V a už vôbec na AC ako pisal @depropex
čiže na samotnú batériu alebo akumulátor môže zabudnuť.. jedine s meničom.
Potom k tomu dynamu... podľa mňa je nereálne sedieť, pozerať TV a točiť dynamo stále. A pochybujem že dynamo bude mať dostatočný výkon pre nabíjačku na mobil a už vôbec nie pre TV ak ho bude točiť ručne .
Alternátor síce robí striedavé napätie ale:
-ručne nemá šancu
-kolísanie frekvencie ak sa nebude točiť stále rovnako
@depropex ja som nemyslel TV na 12V... Ak si zoberieš vonku malý alebo kľudne aj veľký CRT/LCD TV tak väčšina z nich funguje na 230VAC a LCD som na batérie naozaj nevidel
@no to si ešte veľa nevidel... tak asi keď vravel že na batériu tak myslel nabíjaciu batériu ako amatéri vravia,...no a buď teda generátor na nejaký spalovák, aj alternátor, veď to je vlastne to iste ako ten generátor. takže buď batériu ktorá obíde trafák a môže pofičať aj na starej tesle, alebo ak chce bez rozoberania tak akumulátor a DC-DC menič. alebo ten generátor, ale osobne by som volil akumulátor, nebol by problém napojiť telku na autobatériu , tá má 50-100 Ah takže by to pofičalo dosť dlho... ale ako som povedal, musel by odpojiť trafák a zaň dať prívod, niečo také som spravil na mojich reprákoch a teraz ich mám na batérie že ich môžem vziať hocikde so sebou, stačí mi na to 8 tužkových
@depropex DC/AC meniče majú pomerne vysokú účinnosť takže to by mu tiež fungovalo dlho...
Nenapísal či ide o TV na 12VDC alebo 230VAC... ak 12 tak určite stačí autobatéria ale ak 230 tak by som dal ten menič... DC/AC menič používam na rôzne veci a funguje spoľahlivo a s pomerne vysokou účinnosťou.
"takže buď batériu ktorá obíde trafák a môže pofičať aj na starej tesle"
pokiaľ viem tak staré tesly mali prepínač 12/230 ... čiže by stačilo prepnúť na 12 a ide na batériu bez rozoberania.
@reddwarf55555 treba nakopnut nejaky dobry diesel, naliat mu 20 l do nadrze a nejakych par hodin si s generatorom na tej telke pozries , inac ak elektrika v prirode tak jednoznacne cez akumulator... pretoze taka elektrocentrala s motorom ma kusok vyssi hluk tak okolo 110dB aspon
@dconan ale napriklad ak by si pozeral discovery a boli by tam elektrocentraly tak by si mal pocit ze si tam
Ja som od zaciatku vravel ze menic DC/AC... je to super vec a kedze TV nema nejaku extra velku spotrebu tak staci aj mensi menic, ktory sa da kupit cca od 20€
ano je to jedno. ale baterie tuzkove nameju zdaleka taky vykon ako autobateria. no neviem preco to tu vytasujes, ze co to s tym ma vobec spolocne. dobre si povedal predtym ze niektore stare mali prepinac , netrebalo by teda rozoberat. ale nove to nemavaju
@depropex takze ak chces napajat nejaku zataz potrebujes nejaky zdroj napetia ktory dokaze do obvodu dodat potrebny prud. Samotny vykon sa pocita zo vtahu P=U.I U je napetie zdroja a I je prud ktory bude zataz odoberat. Ak nemas zdroj ktory dokaze dodat do zataze potrebny vykon tak ti to proste nepojde... Vezmime si ze mas televizor na 220V a Prud ktory odobera je 1A - potrebujes zdroj s vykonom 220W (to som si iba vymyslel neviem kolko berie TV)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
» sos.sk/?str=12&cod...
na TV nepotrebuješ menič s vysokým výkonom... 450W v pohode potiahne ... napojis na 12V autobatériu
+
= 230VAC
Ak elektrocentralu tak ma na vyber:
alebo
vy tu rozpravate bud o generátore alebo o neakom akumulatore cez prevodnik ako napisal reddwarf55555
a mechanicku formu na elektoricku meni bud dynamo, generator alebo alternator
čiže na samotnú batériu alebo akumulátor môže zabudnuť.. jedine s meničom.
Potom k tomu dynamu... podľa mňa je nereálne sedieť, pozerať TV a točiť dynamo stále. A pochybujem že dynamo bude mať dostatočný výkon pre nabíjačku na mobil a už vôbec nie pre TV ak ho bude točiť ručne .
Alternátor síce robí striedavé napätie ale:
-ručne nemá šancu
-kolísanie frekvencie ak sa nebude točiť stále rovnako
Nenapísal či ide o TV na 12VDC alebo 230VAC... ak 12 tak určite stačí autobatéria ale ak 230 tak by som dal ten menič... DC/AC menič používam na rôzne veci a funguje spoľahlivo a s pomerne vysokou účinnosťou.
"takže buď batériu ktorá obíde trafák a môže pofičať aj na starej tesle"
pokiaľ viem tak staré tesly mali prepínač 12/230 ... čiže by stačilo prepnúť na 12 a ide na batériu bez rozoberania.
Ja som od zaciatku vravel ze menic DC/AC... je to super vec a kedze TV nema nejaku extra velku spotrebu tak staci aj mensi menic, ktory sa da kupit cca od 20€
potom podla teba je jedno ci menic DC/AC napojis na 1x autobateriu alebo 8x 1,5 V obycajne baterie...