ahoj, ja si veľmi želám psa, ale rodičia mi ho nechcú dovoliť... teda otec už aj povoľuje, ale na maminu nezaberá absolútne nič! len pre informáciu, mám dosť peňazí, aby som si psa kúpila aj na jeho potreby čiže chcem len radu ako rodičov presvedčiť, aby
u zvieratka nejde o financie ale o to, či ťa po mesiaci neprestane baviť!
a btw, nech si myslíš že ťa bude starostlivosť o zviera stáť akékoľvek množstvo peňazí rátaj s minimálne päťnásobkom
@luthien@eutanazia ano financne ho zaistim eutanazia wies citat a luthien nie z vreckoveho od mamky to ta nemusi zaujimat odkal ja mam penize a @mirka7 akorat ze mamin dovod je, ze ona psa proste nechce, tak mi povedz prosim, ci by si sa ty s takymto dovodom vedela uspokojit?
@luthien Aj ja sa pytam Musis mat dobre vreckove, ked mas niekolko stoviek eur na psa a min. 40€ mesacne na krmivo, plus nekrestanske prachy za veterinara
Ani ja by som svojmu dietatu psa nedovolila, keby som ho nechcela aj ja. Ale ked uz, tak si skus zobrat nejakeho do docasnej opatery (informuj sa v hociktorom utulku), rodicom povies v podstate len pravdu, ze bude u vas kym si nenajde domov (alebo sa im casom zapaci a zostane) a ak budu vidiet, ze sa vies o neho postarat, tak ti mozno dovolia.
@ress psa si vybavim gratis u kamaradky alebo nejakeho zadarmo najdem o to pokoj, a ako vravim ja mam dost penazi na jeho vychovu to vam musi stacit...
Deckám do rúk pes nepatrí.Ak ho chcú rodičia tak nech sa páči,ale teba bude baviť mesiac,dva ,tri ....Potom už sa ti nebude chcieť vstávať ráno o 5 pred školou aby si ho vyvenčila,budeš prosikat doma nech to spravia za teba,cez den budeš s kamarátmi/kami atď.+nehovoriac o tom,že nemáš nato financie aby si ho zabezpečila bez podpory rodičov.
najprv si treba uvedomiť čo starostlivosť o psa obnáša, každý deň či je zima, dážď sneh niekoľkokrát denne chodiť von, dávať mu jesť, venovať sa mu, vychovať ho poriadne, to všetko chce čas trpezlivosť a nehovoriac o tom, že už teraz mi pulzuje žilka na čele keď si predstavím že zase budem po sviatkoch brať domov zatúlané psy ktoré omrzeli decká keď zistili čo je to za zodpovednosť.
ale keď si uvedomuješ všetky tieto veci ktoré sa týkajú starostlivosti o psa, zober si psíka z útulku.možno keby si počkala po vianociach určite ich tam bude ešte viac než zvyčajne. Tá láska a neskonalá vďačnosť, ktorú ti dá pes, ktorý prčedtým nemal šťastie na normálnych pánov sa nevyrovná ničomu
Nekupuj, zober si ho z útulku. Mame povedz že je veľmi neľudská keď nechce zachrániť život jedného psa o ktorého sa starať ona nemusí, ty to zvládneš. A ak ti neverí, neverí tomu, že zvládla tvoju výchovu, takže je to jej chyba. K tou trošku plaču a žalovania otcovi. Psa máš doma do 4 hodín
môjho brata prestal baviť aj zajac, nie to ešte pes.
pokiaľ rodičia nemajú čas sa o neho starať, nech ti ho nekupujú, lebo teba to prejde, je jedno, čo tu rozprávaš.
ak mas 14 mala by si mat uz aku taku zodpovednost
a uvedom si ze o psa sa treba starat minimalne 15 rokov, ucit ho ked je stena hravat sa s nim nech mu nezmeraveju klby a chodit ho neustale vencit ked bude stary
takze ak tvoji fotrovci aspon trosku nemaju cas tak si ho nekupuj
mas 14. pes zije ratajme 15 rokov. ty o 5 rokov vypadnes z domu a vasim zostane na 10 rokov na krku pes.
tiez by som ti ho nedovolila a trucuj kolko chces
@luninaluny S "nejakym zadarmo" ti prajem vela stastia, velmi zodpovedny pristup mas Akeho psa to vlastne chces?
Este ti napisem moj pohlad na vec. Ja som si mojho psa "vyprosila" ked som mala 12, vtedy som uz mala nejake skusenosti (ofc s odstupom casu viem, aka blbost to bola, ale 12 rocne decko proste nepochopi). Takze som mala psa, ktory bol chvilu vacsi aky ja, o sile ani nehovorim, k tomu sa pridala povaha aku ma plus ine blbe veci, ktore mi teda nepomahali. 3 roky som travila takmer kazdy jeden vikend na cvicaku, namiesto kamaratov prislo vencenie a zabavanie psa, ucenie po veceroch, kym nam to nejalo spolu konecne zacalo ist. Teraz je uz super, myslim, ze ma to strasne vela naucilo, ale je to fakt odmakane a ja osobne by som to tak po roku-roku a pol nebyt rodicov vzdala. A ak si nejaky extremne spolocensky clovek, tak ti radim sa na to vykaslat hned, lebo to bude len vyber medzi psom a kamaratmi. Ani malemu psovi nestaci 3x denne 10 minut okolo panelakov.
@ress ty si cista krava..nestaraj sa do kazdeho furt..a uz si uvedom co robis! a daj tu pokoj s tymito traposinami lebo ta raz nakopem do riti ked ta stretnem!
Omg, že "finančne ho zaistím". Vážne štrnásť? Vážne? ... Pozri, pes nežije nejaké dva mesiace. A ver, že to nie je vždy najlacnejšia záležitosť.
A odkiaľ vôbec tie peniaze máš? Nebodaj pracuješ alebo čo...
A keďže je to dom tvojich rodičov, je zbytočné ich prehovárať. Proste ak nie, tak nie. Nie je o čom diskutovať.
@violinkenneth -.- hej hej, práve som sa super vyspal na tvojom trávniku, bol som si zabehnúť 2 koliečka okolo tvojho domu a teraz pôjdem olízať to zábradlie čo si včera chytala "-.-
@mefistofel jedna baba ma stalkovala nejaký čas, ver mi, to nechceš.
alebo maj nejakého svojho oblúbeného v útulku..chodievaj ho venčiť, môžeš mu nosiť nejaké mlsky alebo hračky.. podla mňa keď rodičia uvidia že ti na ňom záleží povolia
ked som bola este na strednej ,segra nasla v zime kratko pred vianocami peknucke steniatko.. zobrala ho k nam domov a rodicia suhlasili, ze si ho nechame kym sa nenajde majitel ..ten sa nenasiel a dastynko je s nami doteraz.. teraz ma styri roky ja som casto na intraku v rk a segry maju vela kruzkov a malo casu..teraz sa onho najviac stara nasa mama, sem tam ho vyvencia segry...ked som doma chodim s nim von len ja, vsetko co vie som ho naucila ja takze s tymto vsetky treba pocitat..treba sa zamysliet nad tym , ci budu rodicia ochotny ist so psikom von,ked budes chora apod. pes je ziva bytost a tak s nim treba aj zachadzat
@mefistofel zo začiatku som to aj ja bral ako srandu keď mi chodilo zopár smsiek, vkuse chodila tým istým busom a podobne.. Ale neskôr mi to začalo byť aj trochu nepríjemné, taký divný pocit keď idem do obchodu, otočím sa a ona je o regál za mnou...
@where Odkiaľ vieš, že bývam v dome a včera som sa chytala zábradlia? Hum? Ďalej by ma zaujímalo. ako si uplatil psa, aby si mohol byť na trávniku s neporušeným zadkom.
@violinkenneth šak keď som ti dnes spal na trávniku, tak viem ňe?
Ja to so zvieratami viem, milujem zvieratá a oni milujú mňa
Btw, odkiaľ vieš že som prespal na tvojom trávniku s neporušeným zadkom? Potom že kto koho stalkuje
@ress nehnevaj sa ale si ma vytočila zase. prečo sa robis najmudrejsia na svete? aj ona sa moze vyznat do psov. a moze ho mat..aj vzhladom na jej vek tak neviem co ti vsetko vadi..nebodaj ziarlis? ved daj ludom slobodu prosim.. pa a uz mi neodpisuj!
@ress ano ja planujem maleho psa, hejj som sice spolocenska, ale kvoli psovi sa toho dokazem vzdat a nepotebujem chodit na cvicak, lebo mam moc kamosek, co maju psa, tak tie mi snad zvladnu poradit a pomoct a ano mam aj moc kamosek kere maju moc stencu a dali by mi ich gratis takze...
Po vzhliadnutí tohto fóra by som ti zakázala chovať akékoľvek zviera, keď si takáto útočná na ľudí, aká budeš k tomu chudákovi psovi? A nehovor, že ťa neprestane baviť, nepoznám decko v tvojom veku, ktoré by sa o psa staralo tak, že rodičia ani nevedia že psa majú. A tvoje kamošky s tými "moc štencu" by som tiež niekde zavesila za to množenie, ako keby nebolo dosť psov v útulkoch
@caramelbiscuit utocna na ludi? mozes byt konkretnejsia? a myslim ze ten pes by mi tu nevypisoval kravoviny wis v tem sa ten pes lisi od nekerych ludi, co mi tu pisu... no nepoznas take decko ja taka sem a je pravda, ze mna nepoznas cize to furt mozes rikat ze take nepoznas... ale nepovidala sem, ze by rodice o psovi ani nevedeli to nwm co si citala... ale ty bys urcite zavesila pulku ludi ktorych ani nepoznas, oni do utulku nedali jedineho psa takze racik...
@caramelbiscuit ty si tiez riadna krava..ona neni utocna a vie sa starat o psa tak sa nemontuj do nej..a nemusi ju to prestat bavit..nehadz vsetkych do jedneho vreca...a teba treba zavesit na kliniec. su aj poctivy ludia a steniatka moze mat kazdy kto sa vie starat tak bud ticho lebo nas naseries.
@caramelbiscuit ňic len proste nehadz vsetkych do jedneho vreca....su aj ludia co sa vedia starat..a takych je dost vela..by si sa cudovala..len to som chcel..a neber jej radost..
celý život som chcela psa ale potom som sa už vzdala lebo rodičia nechceli. Potom mama prišla s nápadom že nech si kúpime psa lebo nechodime von. a teraz máme psa
@60
kedysi mama nechcela psa ale ja som ho strašne chcela. Ale potom raz prišla s tým že či nechcem psa že málo chodím von No ale nakoniec teda musel ísť k babke lebo teraz po operácii by som nemala mať žiadne domáce zvieratká
ked jej to mama nechce dovolit tak asi vie aka je (mamy to jednoducho vedia a maju na to spickovy odhad) a je to forum teda sa tu ludia vyjadruju a ked ti ich nazory vadia tak ich necitaj
@luninaluny
ked jedna osoba vyssie spominala nieco v tom duchu ze by rodicia ani nevedeli ze pes je v dome tak to zname ze cela starostlivost (po emocionalnej, fyzickej, financnej .... stranke) by bola len na tebe a oni by pre toho psa nemuseli ani prstom pohnut a dalsia vec ked sa niekto cuduje odkial ma 14 rocne decko tolko penazi je to celkom normalna vec tak na nich nemusis hned utocit a na tvojom mieste by som sa radsej venovala slovencine bo aj moj brazilsky kamarat po tyzdni na slovensku ovladal slovencinu lepsie ako ty (ak je tvoj rodny jazyk iny nez slovencina, stale to je jeden a ten isty princip)
a ked ho tak velmi chces tak si este chvilu pockaj poziadaj sud o uznanie pravnej sposobilosti odstahuj sa od rodicov a maj psov kolko budes chciet, kym byvas s rodicmi musis respektovat ich pravidla
@karla28 ja na nich neutocim ano? ja sa mam venovat slovencine? tak dik za radu akorat ze ja slovencinu dobre ovladam ale cil neni sem ve skole kebys nahodu nevedela tak sa na nu mozem tak slusne povidane vykaslat a pokal ti vadi nake slovo kere nemas v tvojem slovniku tak smula, ja su proste zahoracka telem, dusu i pisanim
@karla28 ved ked jej to mama nedovoli tak nebude mat ..je to uz na jej rodicoch ked s nimi byva a ked dovoli tak dovoli..ja len hovorim ze aj 14 rocny sa mozu vediet postarat o psa..
ja od kedy sa pamätam že som vedela chodiť som chcela psa ! tiež keď pozeram na tieto deti čo vypisujú že chcu psa tak by som im ani plyšáka nedala do ruky .. Mne psa rodičia nikdy nedovolili keď som mala 18 rokov som priniesla domov šťena z útulku bol s nami krásne dva roky potom sa bohužial otrávil uplne mi to zmenilo život a môj pohlad na život keď som ho stratila bola to tá najväčšia bolesť do teraz som sa s tým nezmierila . Teraz žijem sama mam dve psiská milujem ich, najkrajší večer keď sa môžem k nim pritúliť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
a btw, nech si myslíš že ťa bude starostlivosť o zviera stáť akékoľvek množstvo peňazí rátaj s minimálne päťnásobkom
» www.facebook.com/photo.php?fbid=...
Ani ja by som svojmu dietatu psa nedovolila, keby som ho nechcela aj ja. Ale ked uz, tak si skus zobrat nejakeho do docasnej opatery (informuj sa v hociktorom utulku), rodicom povies v podstate len pravdu, ze bude u vas kym si nenajde domov (alebo sa im casom zapaci a zostane) a ak budu vidiet, ze sa vies o neho postarat, tak ti mozno dovolia.
A druhykrat som nereagovala na teba alebo na ress, takze
ale keď si uvedomuješ všetky tieto veci ktoré sa týkajú starostlivosti o psa, zober si psíka z útulku.možno keby si počkala po vianociach určite ich tam bude ešte viac než zvyčajne. Tá láska a neskonalá vďačnosť, ktorú ti dá pes, ktorý prčedtým nemal šťastie na normálnych pánov sa nevyrovná ničomu
pokiaľ rodičia nemajú čas sa o neho starať, nech ti ho nekupujú, lebo teba to prejde, je jedno, čo tu rozprávaš.
@violinkenneth zlý poník
a uvedom si ze o psa sa treba starat minimalne 15 rokov, ucit ho ked je stena hravat sa s nim nech mu nezmeraveju klby a chodit ho neustale vencit ked bude stary
takze ak tvoji fotrovci aspon trosku nemaju cas tak si ho nekupuj
Ja som psa nechcela a aj tak jedného máme. (mama si plnila detské sny. Ja som chcela potkana, ale toho mi nedovolili)
tiez by som ti ho nedovolila a trucuj kolko chces
Este ti napisem moj pohlad na vec. Ja som si mojho psa "vyprosila" ked som mala 12, vtedy som uz mala nejake skusenosti (ofc s odstupom casu viem, aka blbost to bola, ale 12 rocne decko proste nepochopi). Takze som mala psa, ktory bol chvilu vacsi aky ja, o sile ani nehovorim, k tomu sa pridala povaha aku ma plus ine blbe veci, ktore mi teda nepomahali. 3 roky som travila takmer kazdy jeden vikend na cvicaku, namiesto kamaratov prislo vencenie a zabavanie psa, ucenie po veceroch, kym nam to nejalo spolu konecne zacalo ist. Teraz je uz super, myslim, ze ma to strasne vela naucilo, ale je to fakt odmakane a ja osobne by som to tak po roku-roku a pol nebyt rodicov vzdala. A ak si nejaky extremne spolocensky clovek, tak ti radim sa na to vykaslat hned, lebo to bude len vyber medzi psom a kamaratmi. Ani malemu psovi nestaci 3x denne 10 minut okolo panelakov.
@luthien neviem, ci to chcem vediet
A odkiaľ vôbec tie peniaze máš? Nebodaj pracuješ alebo čo...
A keďže je to dom tvojich rodičov, je zbytočné ich prehovárať. Proste ak nie, tak nie. Nie je o čom diskutovať.
a to by som musela potom vztiahnuť aj na seba a to nemôžem
@mefistofel jedna baba ma stalkovala nejaký čas, ver mi, to nechceš.
Ja to so zvieratami viem, milujem zvieratá a oni milujú mňa
Btw, odkiaľ vieš že som prespal na tvojom trávniku s neporušeným zadkom? Potom že kto koho stalkuje
kedysi mama nechcela psa ale ja som ho strašne chcela. Ale potom raz prišla s tým že či nechcem psa že málo chodím von No ale nakoniec teda musel ísť k babke lebo teraz po operácii by som nemala mať žiadne domáce zvieratká
ked jej to mama nechce dovolit tak asi vie aka je (mamy to jednoducho vedia a maju na to spickovy odhad) a je to forum teda sa tu ludia vyjadruju a ked ti ich nazory vadia tak ich necitaj
@luninaluny
ked jedna osoba vyssie spominala nieco v tom duchu ze by rodicia ani nevedeli ze pes je v dome tak to zname ze cela starostlivost (po emocionalnej, fyzickej, financnej .... stranke) by bola len na tebe a oni by pre toho psa nemuseli ani prstom pohnut a dalsia vec ked sa niekto cuduje odkial ma 14 rocne decko tolko penazi je to celkom normalna vec tak na nich nemusis hned utocit a na tvojom mieste by som sa radsej venovala slovencine bo aj moj brazilsky kamarat po tyzdni na slovensku ovladal slovencinu lepsie ako ty (ak je tvoj rodny jazyk iny nez slovencina, stale to je jeden a ten isty princip)
a ked ho tak velmi chces tak si este chvilu pockaj poziadaj sud o uznanie pravnej sposobilosti odstahuj sa od rodicov a maj psov kolko budes chciet, kym byvas s rodicmi musis respektovat ich pravidla