@obliviate my sme normálne ako rodina mali na večeru upečené zemiaky, jedli sme to priamo z ťapše a zapíjali cmarom prečo by zemiaky mali byť len ako príloha?
Čo potrebujeme:
niekoľko rôzne veľkých zemiakov
maslo
cibuľa
olej
soľ
Postup:
Zemiaky so šupkou umyjeme a pozdĺžne nakrájame na štvrťky. Uložíme na plech a necháme zapiecť až kým sa na odkrojenej strane nevytvorí koža. Na oleji necháme do zlatova speniť nadrobno pokrájanú cibuľu. Zemiaky pri konzumácii potierame maslom a upečenou cibuľkou a solíme. Podávame s obyčajným mliekom alebo kyslým mliekom.
@obliviate@8 toto je tusim jedno z klasickych starych slovenskych jedal. zemiaky a k tomu kysle mlieko. viem, ze napriklad u nas to jedla uz moja praprapraprababka
ja to jem tak, že mám zemiaky na tanieri a mlieko v pohári. a hodím si zemiak do pohára chvíľu ho tam nechám a potom vyberiem a zjem. a táákto stále dokola
moja obľúbená švábka s kyslým mliekom... my na tie varené zemiaky dávame bryndzu a opečenú slaninu ^ ^
a to mlieko mám v pohári, občas tam ten zemiak namočím
@n0win0u narodila som sa žijem v Bratislave, ale babku a dedka mám z Oravy (kúsok od Dolného Kubína) aj keď sa sem presťahovali už pred päťdesiatimi rokmi, tak stále počúvam slová ako parazól, misím, cmiter a hlavne čô
do podlavených zemiakov pridám opraženú cibuľu a umiestnim to na jednu stranu polievkového taniera. Na druhú stranu nalejem zakysanku. Jedno z mojich obľúbených jedál
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@miree ja mam najradsej zemiaky s tvarohom a k tomu pohar kysleho ^__^
Čo potrebujeme:
niekoľko rôzne veľkých zemiakov
maslo
cibuľa
olej
soľ
Postup:
Zemiaky so šupkou umyjeme a pozdĺžne nakrájame na štvrťky. Uložíme na plech a necháme zapiecť až kým sa na odkrojenej strane nevytvorí koža. Na oleji necháme do zlatova speniť nadrobno pokrájanú cibuľu. Zemiaky pri konzumácii potierame maslom a upečenou cibuľkou a solíme. Podávame s obyčajným mliekom alebo kyslým mliekom.
a to mlieko mám v pohári, občas tam ten zemiak namočím
tak to musi byt GG na WC