ahojte, treba mi zistiť názov zenerovej diody na auto. Potrebujem ju do auta, no nevedia mi v predajni pomôct asi je tam laik predavač. Potrebujem zenerovu diodu na 12v do auta a neviem zistit jej názov inak mi v predajni nepomôžu. Kto by vedel akú si to
idem to dávať pred rádio. Vytvoril som si vlastnú schému zapojenia a akosi neviem presne určiť aká dioda by tam mala ísť inak je všetko ok.žiadna náhradná dioda ide o vlastne navrhnútú schému, no jediné čo zatiaľ nikto neviem je typ zenerovej diody aká by sa tam hodila.
@huchmanner záleží to od Zenerovho napätia ktoré potrebuješ, a od prúdu ktorý budeš odoberať... ALE keď chceš brať viac ako 500mA musíš zapojiť aj tranzistor ako zosiľňovač ! Zenerka ti viac ako 500mA nedá !
mňa zaujíma, načo chceš pred rádio dávať zenerku?( a čo sa dam dá špekulovať nad zapojením, veď tam je len trvalý plus, spínaný plus, mínus a hotovo) . autorádio je stavané do max. 14.4 V (aj keď znesie aj viac), ale také napätie v aute mať nebudeš nikdy, a ak hej, tak je problém niekde s alternátorom,alebo reglerom.
@andy486 žeby na stabilizáciu napätia ? ak chce dať aj len 10V, tak to napätie pre autorádio musí byť stabilné, inak sa mení napätie na varikape, ktorý tým pádom mení kapacitu, a vznikajú ti šumy, prelaďujú sa stanice
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
sak dones staru a kup podla nej
to je ako ked niekto napise potrebujem gumu na auto a vyber ked je siroka ponuka
..kvak..
alebo skus specilizovane forum na elektriku ja som sa tam chodil pytat
..kvak..
@wewo bol som na tom podobne, ale nakoniec som zistil, že to stačí