povie (na prvom / druhom stretku) ze ma dceru? Ovplyvnilo by to vas vztah k nemu? A reagovali by ste inak keby ste sa s nim este nevyspali a naopak keby ste sa s nim uz vyspali? Viem ze nenapisete pravdu, ale ajtak
keby to najprv zataji a povie az potom, tak je to dost podraz podla mna
tazko povedat, tu moze byt vela roznych situacii, podla mna by vela zien odradila taka ta vaznost situacie, chlap ktory ma dieta tak pravdepodobne chce zenu s ktorou ten vztah bude nejaky dlhodoby...a ked sa s niekym zoznamis tak nevies ako to pojde..myslim ze by tam bol taky tlak na tu zenu, inak by sa ten vztah bral keby tam neboli zavazky
@xxar3s.. pre buducnost odporucam nevkladat vlastne zavery do otazky.. dost ju to znevazuje, ako keby si odpovede ani nechcel pocut.. akokolvek si to mozes mysliet a byt o tom presvedceny.. nepis, ak sa pytas
a inak som fatk zvedavy na odpovede, lebo ten pristup k rieseniu tejto situacie dost vela prezradi o odpovedajucich.. hm
Tak určite lepšie, keby to povedal hneď, ako keby to mal povedať na 10-tom stretku. A ja osobne neviem, ako by som reagovala, veľmi by to záležalo od konkrétnej situácie a pocitov... ale asi by som si potom povedala, že to nie je pre mňa....
nedávno som vhupla do vzťahu, v ktorom má partner syna... má 5 rokov a s bývalou partnerkou vychádzajú dobre, čo sa výchovy a výživného týka, no osobnostne sú si už ževraj cudzí... to, že má syna som zistila v deň zoznámenia a vôbec to u mňa nehralo rolu... časom, ako sme si začali byť bližší mi o ňom začal sám hovoriť a z času na čas ho v rozhovoroch spomínať... potom sa dosť nesmelo opýtal, ako to vlastne s jeho potomkom vidím ja... povedala som, že ho chcem mať vo svojom živote a syn je súčasťou toho jeho, takže ho beriem ako v 2v1 bonus ku chlapovi
osobne som začala mať deti rada možno pol roka dozadu a až v poslednej dobe u seba začínam cítiť nejaké materinské pudy ,či čo to je, a preto mi vôbec nevadia ani rozhovory o budúcej rodine či ratolestiach, naopak, aspoň viem, že chlap už vie, čo a ako s batoľaťom, a vidím, že je zodpovedný a o svoje záležitosti sa stará...
občas sa zamyslím nad tým, že je predsa len už niekde inde, čo sa životných skúseností týka, no beriem to ako plus...
a čo viem, možno raz zo mňa bude macocha budem však veriť, že tá dobrá...
jediná vec, s ktorou ešte nie som, a neviem, či vôbec niekedy budem vyrozumená je, že už nikdy preňho nebudem nambr van... už budem navždy iba dvojka a s tým sa sakramentsky ťažko žije ak viete, že číslo jedna nie je klon váš, ale ženy, s ktorou nemáte ochotu ani chuť sa nikdy vidieť
pokial je to len druhe streetko tak by to nijako neovplyvnilo moj vyvyjajuci sa vztah k dotycnemu. Ved predsa kolko je takých, ktorým sa v bývalom vztahu ,,podarilo,, urobiť dieťa a s tou ženou už nežijú. Nie je to choroba a pokial to povedal hneď, o to lepšie, apon vieš že nemá potrebu zatlkat a klamat
Povedala by som, že je dosť rozdiel, či sa o ňu stará on alebo ju vidí raz do roka. Ak sa stará tak je fér ak to povie hneď lebo to ovplyvňuje vzťah ak nie tak to už je na ňom. Ale určite by ma to odradilo, len neviem povedať do akej miery.
Pred rokom, na diskotéke v Košiciach som spoznal babu pri tancovačke. Po pretancovaní pár hodín mi povedala, že má dcéru(ukázala mi aj fotky). Ale vzrat bol v tom, že niečo sa vo mne dojebalo a zdupkal som. Sám neviem prečo, ale doteraz mi je čudne.. keď si na to spomeniem. Ako sedeli sme si k sebe, ale nwm, či to bol strach, alebo ja nwm.. ale bolo to hnusné. Našťastie, bolo to pred rokom a človek sa mení..
o čo mohla mu ženská čo porodila jeho dcéru nešťastou áhodou, alebo kvôli chorobe odísť a druhý svet a o zostal sám s dcérou, je len logické, že hľada mamu pre dcérku...
opače to môže byť tak isto, aj chlapom sa to stáva určite....
Ťažko povedať. Samotný fakt, že má dcéru by mi asi až tak nevadil. Skôr by som asi mala problém s tým, keby čakal, že si s ňou budem budovať nejaký extra vzťah, najmä ak by šlo o malé decko.
na prvom/druhom stretku by o spoločnom spaní nebolo ani reči, takže to by na danú vec vplyv nemalo. v mojom veku by som nechcela vzťah s mužom, ktorý už má deti a je jedno, či by to bola dcéra alebo syn. je to zložitá situácia, v ktorej by som sa nechcela ocitnúť. predpokladám, že by bol v pravidelnom a častom kontakte s bývalou (kvôli deťom), mnohokrát by musel deťom prispôsobovať svoj program, možno by ich aj v mnohých situáciách uprednostňoval predo mnou. to by mu samozrejme nebolo možné vyčítať, pretože otec musí byť v prvom rade otcom a nie frajerom alebo milencom. keby s nami trávilo dieťa napr. víkendy, tak by boli určite aj na mňa kladené vyššie požiadavky, nemohli by sme sa spolu len tak túlať životom, museli by sme konať viac zmysluplne, organizovane a zodpovedne. v prípade, že by sa jeho bývalej niečo stalo, dieťa by pripadlo práve nám.. na niečo také sa necítim a nedokázala by som byť tom mužovi oporou. preto je lepšie si to úprimne vyjasniť už na začiatku.
Tam je dôležitých niekoľko podmienok, ktoré musí spĺňať, aby som uvažovala o ďalšom vzťahu.
1.- Záleží na tom, či mi to povie hneď na 1. možno 2. stretnutí, to znamená že je úprimný a postupuje do "ďalšieho kola" (v opačnom prípade keď mi nepovie takú vážnu vec, tak je jasné, že to nemá zmysel)
2. Záleží na tom, ako sa o ňu stará. Ak je s ňou iba občas, prípadne jej nevenuje pozornosť, podľa mňa to nie je dobrý otec, teda ani vzťah s ním by nemal budúcnosť (hoci sama deti nechcem, ak by som náhodou mala, musia mať super ocka).
3. Ako k nej prišiel- znie to divne, ale veľmi mi na tom záleží. Ak sa to dieťa narodilo normálne v manželstve, jeho žene (čo potom možno zomrela, opustila ich alebo niečo podobné, proste už s nimi nieje), tak to mi nevadí. Ak vznikla z nejakého krátkodobého romániku, alebo sa proste iba ožrali a vyspali a už sa viac nevideli, tak to v žiadnom prípade. Pre mňa to znamená, že ten muž nemá pevné morálne hodnoty, naviac sa možno opíja , a to nie. Nikdy by som mu nemohla veriť, či mi je naozaj verný.
4.- Nie je to až také dôležité, ale má to určitý vplyv- koľko má dieťa rokov. Ak má 12+, tak viem, že jej už nejako mamu veľmi robiť nemôžem, asi by bola adaptácia ťažia, horšie by sme vychádzali. Ale ak je mladšia, tak by mi to nevadilo, nejaký vzťah by sme si hádam vytvorili.
Ak sa splnia tieto podmienky (samozrejme to sú len tie týkajúce sa dieťaťa, dôležitá je aj osobnosť muža), tak by som reálne nad tým uvažovala.
Zaujímali by ma okolnosti. S kým, prečo s tou ženou nie je, či sa o dieťa stará atď... Keby to bol vzorný otec, ktorému len dačo nevyšlo, tak by som sa potešila. Mala by som sa s kým hrať. ^_^
@atropabelladona mas pravdu a hlavne chlap ktory ma decko s inou a riesi dalsie moze sprqvit decko aj tebe a a ked je misia splnena tak ta opustit. Moze mat proste taky konicek robenie deti kade chodi. Ja som zazil uz 3x matku z deckom najmladsia mala 19 povedala mi to hned zacal som si s nou ale ajtak som to uz podvedome nebral vazne. Aj ked jej dieta vychovavala teta proste toto je nebezpecne. Vlastne deti chcem mat aj 3-4 ale starat sa o cudzie no neviem no...
@xxar3s je dôležité poznať situáciu. sú muži, ktorí narobia deti kade chodia, niekomu sa stane nehoda v mladosti a potom za to celý život pyká, ďalší si plánuje dokonalý život, svadbu, deti a žena mu utečie za iným, k deťom ho nepustí, iný ostane vdovcom.. je strašne veľa možností, čo sa môže stať mužovi, že už dieťa má, ale s jeho matkou nie je. nedá sa hádzať všetkých do jedného vreca, no ako som už nepísala, ja to vnímam ako obrovskú zodpovednosť, na ktorú sa necítim. bolo by nesprávne dať sa dokopy s takým človekom a potom mu to vyčítať. samozrejme je to iné aj čo sa týka mužov a žien. pre ženu bude dieťa vždy na prvom mieste a až tak nový partner, muži sa od detí dokážu viac odosobniť.
@atropabelladona no sak toto... Ani ja by som sa asi nevedel odosobnit od toho ze je to cudzie dieta. Ale mozno za urcitych okolnosti by mi to nevadilo. Zavisi od toho co by som citil k tej babenke laska hory prenasa
Uz som asi velka, napadlo mi, ze asi by to nebolo razantne nie pre mna Ale ferovo by som vysvetlila, ze materske schopnosti nemam a takuto rolu odo mna este aspon desat rokov nemoze nikto cakat.
@xxar3s mňa by to odradilo natoľko, že by som sa s tým človekom ani nedostala k láske. nechcem ani vlastné deti (z mnohých dôvodov). skrátka nie som človek, ktorý chce za niečo niesť zodpovednosť a už vôbec nie niesť zodpovednosť za cudzie chyby.
@atropabelladona zaujimave inak ze su 2 typy zien tie co chcu deti az prilis a furt o tom rozpravaju a potom tie co nechcu deti vobec. Uplne mi je zahadou preco niektore nechcete deti.
@xxar3s nikdy som necítila potrebu ich mať. mám rada deti a viem s nimi vychádzať, ale v konečnom dôsledku som rada, keď ich môžem "vrátiť" rodičom a ísť si ďalej svojou cestou. som samotársky typ človeka a nechcem si vytvárať zodpovednosť a starosti. chcem sa venovať sebe, svojim záujmom, svojej práci, svojmu vzdelaniu, svojim koníčkom.. nechcem nič meniť na živote ktorý žijem. je to sebecké, ale je to moje rozhodnutie. ľuďom sa to páčiť nemusí, ale v konečnom dôsledku nikto okrem mňa nenesie za moje rozhodnutia zodpovednosť, nikto sa ráno nebudí v mojej koži.
@atropabelladona na tom neni nic sebecke. mat deti neni povinnost ja som kedysi tiez nechcel deti teraz ich uz chcem ale chapem ze niektori ludia ich nechcu.
@xxar3s žiaľ najmä staršia generácia považuje deti za povinnosť. lenže mať deti to nie len tak. je to veľký záväzok. mladému človeku nikto nedá nič zadarmo ale nároky sú vysoké. všetci moji priatelia už majú deti, ale všetci viac-menej živoria, nikto z nich si rodičovstvo nevychutnáva.
@atropabelladona Preto by si mali ludia robit deti ax ked na to maju. Ja ked som mal 25 tiez som nechcel deti a byvala len o tom rozzpravala a to mala len 20, ale teraz uz deti chcem aj ked myslim ze v tomto ma posledne slovovta zena pretoze je to jej telo. Ked uz deti tak s nejakou dospelou a zodpovednou zenou s zenami co som nieco mal v poslednej dobe si deti neviem predstavit ani s jednou lebo ony same su este deti. Aj ked uz maju nad 20.
@xxar3s zastávam názor, že v dnešnej dobe si žena môže dovoliť deti, až keď sa dokáže sama finančne zabezpečiť. je to smutné, ale dnes sa žena naozaj nemôže spoliehať na pomoc muža. systém umožňuje mužom narobiť si deti a nemusieť sa o ne starať. mužov nikto neviní, keď utečú od rodiny, ale keď má slobodná matka finančné problémy, tak jej každý vynadá, že je hlúpa a nemala si robiť deti. ženy si potom radšej nechajú skákať po hlavách, tolerujú neveru, klamstvá, alkoholizmus, hulvátstvo, agresiu, týranie.. len aby neostali samé. to tiež nie je riešenie. skrátka žena si musí dnes veľmi dobre premyslieť s kým, kedy a či vôbec bude mať deti. čo je zvláštne, väčšina žien to robí presne naopak. až keď sú po uši v problémoch začnú nariekať, že nemajú východisko.
@atropabelladona a ty si nezvyknes preverit chlapa ked si s nim nieco zacnes? ved to sa da celkom lahko zistit ci je zodpovedny na to stacia 3 mesiace pravidelneho stretavania sa a hned vies co je to za cloveka. lenze problem je ze niektore baby su sami nezodpovedne a potom sa cuduju ze pritahuju rovnakych chlapov.
ked mi to oznamil tak ma napadali myslienky na utek ale potom som si uvedomila ze to nie je ziadna vada a vzala to skor ako vyzvu ci sa aj s niecim takym dokazem vysporiadat alebo budem zbabelec a uteciem iba kvoli tomu ze ma dieta
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
tazko povedat, tu moze byt vela roznych situacii, podla mna by vela zien odradila taka ta vaznost situacie, chlap ktory ma dieta tak pravdepodobne chce zenu s ktorou ten vztah bude nejaky dlhodoby...a ked sa s niekym zoznamis tak nevies ako to pojde..myslim ze by tam bol taky tlak na tu zenu, inak by sa ten vztah bral keby tam neboli zavazky
a inak som fatk zvedavy na odpovede, lebo ten pristup k rieseniu tejto situacie dost vela prezradi o odpovedajucich.. hm
osobne som začala mať deti rada možno pol roka dozadu a až v poslednej dobe u seba začínam cítiť nejaké materinské pudy ,či čo to je, a preto mi vôbec nevadia ani rozhovory o budúcej rodine či ratolestiach, naopak, aspoň viem, že chlap už vie, čo a ako s batoľaťom, a vidím, že je zodpovedný a o svoje záležitosti sa stará...
občas sa zamyslím nad tým, že je predsa len už niekde inde, čo sa životných skúseností týka, no beriem to ako plus...
a čo viem, možno raz zo mňa bude macocha budem však veriť, že tá dobrá...
jediná vec, s ktorou ešte nie som, a neviem, či vôbec niekedy budem vyrozumená je, že už nikdy preňho nebudem nambr van... už budem navždy iba dvojka a s tým sa sakramentsky ťažko žije ak viete, že číslo jedna nie je klon váš, ale ženy, s ktorou nemáte ochotu ani chuť sa nikdy vidieť
opače to môže byť tak isto, aj chlapom sa to stáva určite....
ja by som to takto bral...
1.- Záleží na tom, či mi to povie hneď na 1. možno 2. stretnutí, to znamená že je úprimný a postupuje do "ďalšieho kola" (v opačnom prípade keď mi nepovie takú vážnu vec, tak je jasné, že to nemá zmysel)
2. Záleží na tom, ako sa o ňu stará. Ak je s ňou iba občas, prípadne jej nevenuje pozornosť, podľa mňa to nie je dobrý otec, teda ani vzťah s ním by nemal budúcnosť (hoci sama deti nechcem, ak by som náhodou mala, musia mať super ocka).
3. Ako k nej prišiel- znie to divne, ale veľmi mi na tom záleží. Ak sa to dieťa narodilo normálne v manželstve, jeho žene (čo potom možno zomrela, opustila ich alebo niečo podobné, proste už s nimi nieje), tak to mi nevadí. Ak vznikla z nejakého krátkodobého romániku, alebo sa proste iba ožrali a vyspali a už sa viac nevideli, tak to v žiadnom prípade. Pre mňa to znamená, že ten muž nemá pevné morálne hodnoty, naviac sa možno opíja , a to nie. Nikdy by som mu nemohla veriť, či mi je naozaj verný.
4.- Nie je to až také dôležité, ale má to určitý vplyv- koľko má dieťa rokov. Ak má 12+, tak viem, že jej už nejako mamu veľmi robiť nemôžem, asi by bola adaptácia ťažia, horšie by sme vychádzali. Ale ak je mladšia, tak by mi to nevadilo, nejaký vzťah by sme si hádam vytvorili.
Ak sa splnia tieto podmienky (samozrejme to sú len tie týkajúce sa dieťaťa, dôležitá je aj osobnosť muža), tak by som reálne nad tým uvažovala.