Včera som čítala článok o rozdieloch medzi ženským a mužským mozgom. Okrem iného tam bolo v jednom bode napísané,že keď muži narazia na problém,dajú si ho do osobitného "priečinka" v mozgu a začnú ho riešiť. Zatiaľ čo keď na problém narazia ženy, v prvom
Nemám pocit že ak dáš žene matematický príklad že sa pôjde o ňom vyrozprávať Ale rozdiely medzi mužským a ženským mozgom nie je možné poprieť. Takže svojim spôsobom to môže byť tak.
Necudoval by som sa, keby to tak je, ale skor z ineho dovodu. Zenam bezi v hlave milion procesov a kazdy riesi nieco ine, no deje sa to naraz. Muz zvycajne v case mysli len na jednu vec a tej sa dokaze venovat naplno a teda vie aj efektivnejsie riesit problem.
Toto video celkom zaujimavo a vtipne vysvetluje rozdiel medzi nasimi mozgami
@wicki nemyslím že je to pravda ale do veľkej miery kvôli tomu ako si to sformulovala - ten rozdiel v prístupe je aspoň v niektorých ohľadoch viditeľný ale až do samotného riešenia problému sa podľa mojich skúseností neodráža, ide skôr o účel rozprávania o ňom - keď muž hovorí o probléme, tak obvykle očakáva radu pri riešení (preto muži zriedka o problémoch hovoria, lebo sú predsa tvory hrdé a samostatné a všetko vedia samozrejme vyriešiť sami ), a takisto keď je mužovi o probléme rozprávané, tak muž predpokladá že je to preto aby ho vyriešil alebo aspoň s jeho riešením pomohol.
na druhú stranu keď rozpráva o probléme žena, tak vo väčšine jej nejde o pomoc pri riešení, ale skôr zdieľanie pocitov a myšlienkových pochodov ktoré problém vyvolal, resp. keď žena o probléme počuje tak sa ho nesnaží riešiť, ale pochopiť pocity a myšlienkové pochody ktoré v rozprávajúcom daný problém vyvolal.
preto je žena rozladená keď začne mužovi rozprávať o probléme a ten sa ho okamžite začne snažiť riešiť, a preto má žena pocit že ju muž nepočúva, alebo nechce počúvať (okamžite ju "odbíja" s riešeniami), a naopak preto má muž pocit že žena tlachá "oničom" keď mu o probléme rozpráva a odmieta riešenia, prípadne keď o probléme rozpráva muž žene a ona mu ako prvé neposkytuje riešenia ale sympatie.
nutno dodať že súhlasím len sčasti a samozrejme ide o veľké zovšeobecňovanie ktoré aj keby som súhlasil plne nebude platiť na každého.
(zdroj: tuším kniha Muži sú z Marsu, Ženy z Venuše)
nie ,toto je hlúposť by ma zaujímalo ako nato niekto prišiel,nemám rada štatistiky ,ženy riešia problémy podla svojho úsudku a ked niektoré to riešia len tak že sa o tom niekomu vykecajú ,tak sa iste nájdu aj takí chlapi čo sa len vykecajú a považujú problém za vyriešený...
celkovo riešia problémy podla mňa ženy lepšie , lebo v chlapoch môže veľa vecí vyvolať agersiu a nekontrolované chovanie ,zatiaľ čo žena si to premyslí ,po prípade sa o tom s niekym poradí a až potom to rieši...
tak zase niektorí muži riešia zbytočne zbytočné problémy, pričom niektoré ženy by tie problémy neriešili, lebo nechcú celý svoj život "preriešiť problémami" ktoré si niekto sám vytvorí zlým pochopením situácie a vlastným charakterom.
Všetky tie vedecké články hovoria exaktne o určitých typoch situácií, ktoré sa síce v živote stávajú, ale určite neplatia 100%tne na len ženy alebo len mužov. Napríklad môj tatko nevie riešiť komplikované problémy a tu mu pomáha mamka..
hmmm...toto bude vzdy zazivna tema rozdiely medzi pohlaviami urcite su, tak ako sa da s urcitostou povedat, ze niektore zeny dokazu ovela lepsie soferovat ako muzi a na oplatku niektori muzi vedia ovela lepsie varit... urcite sa tymto ale netreba riadit globalne...zalezi to od jedinca ako takeho... niekto problem riesi hned bezhlavo, niekto chvilku pocka a premysli si mozne riesenia a niekto na to kasle a caka ze sa to spravi "same"
@wicki ten článok sa mi zdá dosť divný, skôr to chápem tak, žye chlapi sa postavia k problému hlavou a ženy občas citmi a majú potrebu sa poradiť, za to čo chlapi majú všetko v priečinkoch a radi riešia veci sami a majú pocit, že ,,,som chlap" alebo také niečo
podla toho o aky problem ide- zeny totiz maju väcsinou problemy ktore su neriesitelne, preto sa moze zdat ze ho nechcu riesit- ale ako vyriesis problem svojich pocitov- jedine tak ze citis odozvu ze ten pocit niekto chape. ine je ked ide o realne a vecne problemy mylsim take hmatatelne- myslím si ze s riesením takýchto nemame problem, aspon teda ja mam taky pocit, ale je to individualne, myslim si ze to zavisi skor o veku a vyzrelosti, a stavu dusevnej pohody, ako od pohlavia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Zavisi dost od povahy cloveka...
Toto video celkom zaujimavo a vtipne vysvetluje rozdiel medzi nasimi mozgami
@momoglamorous rozdiely medzi pohlaviami sú
a nedá sa generalizovať, závisí to od povahy.
@5 - súhlasím s tým, že medzi pohlaviami rozdiely rozhodne sú, sme si rovní, ale nemožno poprieť rozdiely v myslení, správaní sa, pocitoch a podobne
sranda že práve moja mama bola často tá čo chytila situáciu a vyriešila ju, narozdiel od jej partnerov....
len tak môj postreh z rodinného prostredia...
na druhú stranu keď rozpráva o probléme žena, tak vo väčšine jej nejde o pomoc pri riešení, ale skôr zdieľanie pocitov a myšlienkových pochodov ktoré problém vyvolal, resp. keď žena o probléme počuje tak sa ho nesnaží riešiť, ale pochopiť pocity a myšlienkové pochody ktoré v rozprávajúcom daný problém vyvolal.
preto je žena rozladená keď začne mužovi rozprávať o probléme a ten sa ho okamžite začne snažiť riešiť, a preto má žena pocit že ju muž nepočúva, alebo nechce počúvať (okamžite ju "odbíja" s riešeniami), a naopak preto má muž pocit že žena tlachá "oničom" keď mu o probléme rozpráva a odmieta riešenia, prípadne keď o probléme rozpráva muž žene a ona mu ako prvé neposkytuje riešenia ale sympatie.
nutno dodať že súhlasím len sčasti a samozrejme ide o veľké zovšeobecňovanie ktoré aj keby som súhlasil plne nebude platiť na každého.
(zdroj: tuším kniha Muži sú z Marsu, Ženy z Venuše)
a ty si uz penaz doriesil? nie ze mi v piatok povies ze nemas
a okrem toho že ženy nevedia riešiť problémy tak ešte aj patria do kuchyne!
celkovo riešia problémy podla mňa ženy lepšie , lebo v chlapoch môže veľa vecí vyvolať agersiu a nekontrolované chovanie ,zatiaľ čo žena si to premyslí ,po prípade sa o tom s niekym poradí a až potom to rieši...
Všetky tie vedecké články hovoria exaktne o určitých typoch situácií, ktoré sa síce v živote stávajú, ale určite neplatia 100%tne na len ženy alebo len mužov. Napríklad môj tatko nevie riešiť komplikované problémy a tu mu pomáha mamka..
Ale nemám rád, keď si niekto nedáva pozor na formuláciu.
Inak povedané, čokoľvek napísané v štýle "muži robia toto a ženy zasa toto", znie dosť nahouby.
ale niečo na tom bude
@midnight To asi najlepšie zhrnul.