@superpinkhero ja to mám rovnako, tiež by som chcela vyskúšať, ale ja sa stále bojím bo ja som schopná všetko dodrbať a jak jedna youtuberka hovorila, že panikárila, že to nevedela vybrať tak som myslela že umriem aj za ňu. Ale vraj to má desne veľa výhod, tak verím, že raz nadíjde aj m§j čas
@alex458@superpinkhero urcite sa oplati prekonat strach fakt to nie je nic hrozne. a podla mna na noc je to ovela lepsie ako nejaka nespolahliva vlozka, alebo Tampon, co je dost nebezpecne, ked je dlhsie zavedeny
Mňa by zaujímala taka praktická časť používania kalicha. Už ho mate naplnený, ste v restike a co s tým robíte? Vylievate do hajzla a zadrbane si to tam vrátite ci vyjdete z WC smer umývadlo tam to umývate a dúfate že nikto nevojde dnu? Podľa mňa je to dosť fujko.
@9 toto presne mna odradza, a @10 moc nie je odpoved no a ked mam naozaj silnu menstruaciu? alebo idem niekde na dlhsie ako tych 10hod?
urcite si ho chcem kupit a budem to skusat, ale tampony su zatial pre mna istota.
@sasi2680 no nie. Úplne bežne som aj 18 hodín mimo domu. V práci je hajzel tiež osobitne a umývadlo osobitne. Neviem si to ani len predstaviť... Predpokladam ale to len čisto moje dumanie že aj ruky sú z toho špinavé a to len utries do papiera a potom zas ideš s takými rukami smer umývadlo?
@superpinkhero otočiť celý ten kalisok? to určite nie, vytvorí sa ti tam taky podtlak co ten kalisok drží ja to používam už dosť dlho a nemala som zatiaľ Žiadne problémy.
@superpinkhero nezistis ved nemusis ho vyberat len ked je uplne plny.. (a ak nemas nejaku extra silnu, tak za tych par hodin sa ti ani nenaplni uplne doplna) ja napriklad prve dni menim tak cca kazdych 5 hodin (v noci samozrejme nie) a potom dalsie dni aj menej casto a ten podlak sa ti praveze musi vytvtvorit, aby nepretiekol
topovka sú vložky, sú oveľa bezpečnejšie, hygienicky tiež v pohode narozdiel od tampónov alebo kalíškov, to je najväčšia blbosť akú som kedy videla,, nehygienické, budete mať od toho zadrbané ruky aj zem ak to budete ťahať zo seba,, proste fuj otras,,
@suzuya v živote som od toho nemala špinavé ruky. nechápem čo si s tým chceš mixovať tam alebo ako by som si mala celé ruky zašpiniť ? a špinavú zem si už naozaj neviem predstaviť to by musel byť riadny manták. veď vylejem do záchoda a utriem sa toaletným papierom.
a ja zas nechápem, ako može niekto používať vložky, mne to príde dosť nechutné a nespoľahlivé. hlavne v noci.
ale súhlasím, že tampóny bezpečné nie sú.
mala som ho sice iba jedny kramy zatial,ale bola som uplne v pici z toho jak som mala na cely den postarane (na noc som neskusala este)
a teda v praci ked budem (wecka mame tiez bez umyvadiel..teda su mimo), tak si budem bravat flasku s vodou, umyjem do wecka, dam naspat a budem mat pri sebe vlhcene utierky na ruky- to je moj plan
nemala som problem ani s vyberanim, ani s nicim... skusala som ho vybrat aj bez toho cupika na konci,ze by som si ho v buducnosti odstrihla, slo to tiez.
takze za mna zatial SUPER
zeny, skuste to, dufam, ze aj Vam to tak ulahci zivot.
@nats no mne práveže nie. Veď vložku si len lepíš, ale tampón ide dnu, a neverím že existuje na 100% sterilný tampon, v podstate si sama zanášaš baktérie. Okej beriem, do vlozky sa ti to hromadí a tam sa to kvasí, ale iba v prípade, že si to nemeníš často. Lenže, ak si to menis pravdelne, tak v podstate tampon má rovnakú dobu trvania ako vložka...
@lear00 hej tak potom je nehygienicky aj sex a masturbacia, na všetkom jevzdy aspon minimum bakterii tak si ju asi idem zalepit no xD
Tampón ani neviem že mám, mať vložku je najnechutnejsi pocit evr
@nats
V podstate áno, sex je nehygienický a masturbácia ešte oveľa viac. Práve preto sa práve nimi prenášajú rôzne choroby...
A to, že pre teba je mať vložku nechutný pocit ešte neznamená, že vložka je menej hygienycká ako tampón...
Z predstavy ze by som mala použiť vlozku sa mi dviha zaludok a je mi nevolno - neprehanam. Uz asi 13rokov pouzivam vylucne tampony. No a ten kalisok mozno vyskusam, ked nebudem mat co zaujimave robit so zivotom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
... ale vraj je to skvelá vec čo poznám baby že to používajú nevedia si to vynachváliť a o veciach ako vložka, tampón už ani nechcú počuť
urcite si ho chcem kupit a budem to skusat, ale tampony su zatial pre mna istota.
ale najpraktickejšie je proste nalepiť vložku a vydržať domov
(k praktickosti asi toľko, že rozhodne nejdem verejne písať o tom, ako som toto musela riešiť mimo WC a tečúcej vody, nech tu nepohoršujem )
@sasi2680 to ma desilo asi najviac .. alebo tiež aj ako zistíš že je plný? a dá sa pretiecť keď je tam ten podtlak? xD
@antifunebracka
a ja zas nechápem, ako može niekto používať vložky, mne to príde dosť nechutné a nespoľahlivé. hlavne v noci.
ale súhlasím, že tampóny bezpečné nie sú.
žiadne nezvyčajné pocity to nevyvolalo
mala som ho sice iba jedny kramy zatial,ale bola som uplne v pici z toho jak som mala na cely den postarane (na noc som neskusala este)
a teda v praci ked budem (wecka mame tiez bez umyvadiel..teda su mimo), tak si budem bravat flasku s vodou, umyjem do wecka, dam naspat a budem mat pri sebe vlhcene utierky na ruky- to je moj plan
nemala som problem ani s vyberanim, ani s nicim... skusala som ho vybrat aj bez toho cupika na konci,ze by som si ho v buducnosti odstrihla, slo to tiez.
takze za mna zatial SUPER
zeny, skuste to, dufam, ze aj Vam to tak ulahci zivot.
Tampón ani neviem že mám, mať vložku je najnechutnejsi pocit evr
V podstate áno, sex je nehygienický a masturbácia ešte oveľa viac. Práve preto sa práve nimi prenášajú rôzne choroby...
A to, že pre teba je mať vložku nechutný pocit ešte neznamená, že vložka je menej hygienycká ako tampón...