Fuj, aké sexistické fórum! Ale zakladá ho žena, čiže ma musíte akceptovať.
Nechcem príliš omáčkovať, ale bohužiaľ, nedokážem bez toho existovať. No dúfam že Vám pomôže informácia, že sa túto nudnú omáčku pokúsim zhustiť čo najviac. Tak po
ja myslim, ze by som dokazala byt zena v (bezdetnej) domacnosti, pokial by mi muz poskytoval tolko financii, kolko potrebujem. hnusi sa mi predstava klasickej zeny v domacnosti, ktora len vymiena zasteru s nocnou koselou a nema ziadne peniaze okrem tych na chod domacnosti. rada sa pekne obliekam, dbam na svoj vzhlad a to nieco stoji, takze pokial by tato moja poziadavka bola splnena tak nemam problem sediet doma, upratovat a varit. a taktiez este druha dolezita vec je, ze nechcem mat deti.
závisí to aj od toho, či si to rodina môže takto dovoliť, že jeden člen bude proste doma a bude sa starať len o chod domácnosti (dajme tomu že mama). ja osobne by som sa asi zbláznila, keby som mala byť celý deň iba s deťmi, variť, starať sa o dom/byt, žehliť atď a čakať, kedy sa vráti muž z práce, ale možno existujú ženy, ktoré by sa v tejto úlohe cítili aj dobre
... inak, keď som mala asi cca 3 roky, moja mama vtedy nepracovala, ale do škôlky ma dali tak či tak a myslím, že spravili dobre, lebo dieťa potrebuje byť v kolektíve.
Totiž, ono je super, že ženy majú možnosť venovať sa svojej kariére, budovať si takpovediac nezávislosť - keď nie inú, aspoň finančnú a v súčasnej dobe sa už aj očakáva, že si založia rodiny a budú sa starať o deti. Takže v podstate dvojnásobná záťaž.
Zvlášť vtedy, keď si uvedomíme, že zatiaľ neexistuje i opačný tlak spoločnosti - že sa prirodzene očakáva, že muž pomôže s chodom domácnosti, domácimi prácami či starostlivosťou o deti. Čím tu vzniká akási nerovnováha.
Samozrejme, ideálne je, ak sa dokážu partneri dohodnúť na deľbe práce a teda všetka starostlivosť o domácnosť nie je len na jednom rodičovi (napíšem to takto, aby som náhodou niekomu nekrivdila). Ale je jasné, že to tak v mnohých prípadoch nie je. Plus je tu ešte problém domácností s len jedným rodičom (väčšinou matkou). I keď to už je o niečom inom.
Proste ideálnym prípadom je spravodlivá deľba práce. Aby potom decká nemali nervózne matky a muži sa nesťažovali na neurotické manželky, mali by im proste pomáhať. Lebo ak niekto príde z roboty, potom ho tam čaká kopa úloh, s ktorými treba decku pomôcť, kopa neožehleného prádla a je nenavarené a muž by ani prstom nepohol, takže by matka nemala ani chvíľu voľného času, tak je to proste nefér. (Čo nevravím, že tak funguje všade, ale verím tomu, že to nie sú ojedinelé prípady).
A či by som dokázala byť ženou v domácnosti?
To by asi záviselo od mnohých faktorov, hlavne si teraz neviem ani predstaviť, že by som mala deti, nie tak ešte toto
ja som do škôlky poriadne nechodila a čučala som iba doma, a potom som dopadla tak, že do 4. ročníka ZŠ som nemala žiadnych kamarátov (okrem dospelých) - nedokázala som sa hrať s kamarátmi, ale mohla som sa celé hodiny rozprávať s dospelými, alebo staršími, alebo ich aspoň počúvať...
takže môj názor je taký, že je dobré, keď je žena doma, ale za to môže deti dať do škôlky, aby si našli kamarátov a tak...
osobne neviem, či by som dokázala byť doma celý čas - byť ženou v domácnosti... má to svoje klady, aj zápory...
kompromis by bol nájsť si robotu na doma, alebo takú, kde by som robila len doobeda...
@atropabelladona predpokladam, ze by si niekedy aj chodila von - posediet s kamaratkami alebo tak? lebo su teda rozne typy zien v domacnosti, niektorym by to mozno nechybalo
@robitusin toto je velmi kvalitne a hodnotne forum, prosim precitaj si aj moju omacku ktoru som tak podstivo varila chcem vediet, ake maju dnesne moderne zeny nazory na taku staru ideologiu!
k tym detom v skolke: ono nie vzdy to dietatu pomoze, nie vzdy sa zacleni do kolektivu myslim, ze uz tam svoju ulohu odohra temperament dietata, ja som v skolke bola dokonca 4 roky a aj tak som sa s nikym nebavila a nikoho som nemala rada, proste mi liezli na nervy lebo boli hlupi
ja len toľko, že som vlastne skoro celé detstvo mala mamu doma, keďže bola skoro 10 rokov na materskej a potom pracovala v podstate z domu, a nemám pocit, že by som s ňou vďaka tomu mala nejaké lepšie vzťahy - skôr preto, že som ju stále mala za chrbtom som si nejako nevážila že je tam a snažila sa ujsť, resp. byť od nej čo najďalej - ale zase som nestrávila celé detstvo nalepená na telke kvôli tomu. aj moji mladší súrodenci sa mi zdajú dosť nesamostatní, keďže ich vždy mama vypravovala ráno do školy, tak keď raz za čas nemohla, boli z toho problémy.
@hoperpohroma kazda zena v domacnosti chodi obcas von, hoc len na nakup potravin, domacich potrieb, darcekov.. mne by ani tak nechybalo chodit medzi ludi. nemam problem byt zavreta cely den doma, ale vzdy sa namalujem a niekedy sa aj parkrat za den prezleciem - len tak, pre seba a svoj dobry pocit.
@hoperpohroma viem si seba predstavit aj ako muza v domacnosti ale musel by som mat rovnako kontakt s vonkajsim svetom a zarabat, kedze co si budeme klamat, vacsina muzov ma v sebe zakorene, ze je zivitel rodiny a musi sa o nu postarat..ale ak by zena zarabala viac ako ja, mozno by mi to bolo trochu neprijemne, kedze by som mohol mat o sebe predstavu, ze nie som schopny zivitel rodiny..ale s tym sa da podla mna jednoducho vyrovnat
a co sa tyka zien, tak co pocuvam frajerku, ona je rada "zienka domaca" ..ma sice svoje ciele, vie vopred, kde by chcela byt zamestnana ale rovnako rada vari, upratuje a vsetky tie podobne veci, ktore su bezne pripisovane zenam a ked sa obcas o tom rozpravame, jej predstava je taka, ze ja pridem z prace, ona uz bude doma, privita ma s obedom a take tie klasicke veci
ale na druhej strane, ja rovnako rad upratujem aj varim, cize my by sme sa v podstate doplnali, a ak by jeden nemohol, druhy by ho uplne vo vsetkom zastupil
a co sa tyka deti..ak ma zena vhodnu pracu (u nas na skole je x doktorandiek, ktore maju dieta, pridu do skoly parkrat do tyzdna oducit hodiny a cely cas sa mozu doma venovat detom a pisat prace, etc) tak sa da v pohode zvladnut aj staranie sa o dieta, aj praca
v opacnom pripade klasicka materska, no a ak uz je decko velke na skolku, tak cely den predsa bude mimo domova s detmi..a po skole sa mu mozu obidvaja venovat
@nobile a nemyslis si ze by zena v domacnosti tzv. "stroskotala"? niekde som citala/pocula ze flirt muza udrziava vo forme a ze by mu zena nemala zakazovat flirtovat, rovnako je to podla mna aj so zenami.
je doma, kupis jej vsetko co chce, resp. das jej peniaze, bezka okolo domu, vari ti, koji tvoje deti.. mozno by u nej zacala upadat ta charizmaticka stranka, starala by sa o seba menej - ved naco, ked ju nikto nevidi?
@atropabelladona trochu rozlisujem nakupy potravin a napr. vyjst si s kamaratkami na vyplienenie obchodov ale ty mi prave prides nie taky typicky domaci typ, ze mi nepripadas ako taka seda myska, si krasna, upravena zena a sice ta nepoznam, ale neviem si ta predstavit bez nejakeho kontaktu s inymi, podobnymi zenami preto som chcela vediet
a ešte k tej deľbe práce by som doplnila, že tiež som za to, aby sa tie domáce práce nejak rovnomerne rozdelili.
ale tu som si všimla napríklad jednu vec... je to aj o výchove. väčšina chlapov, ktorí sú k tomu pomáhaniu vedení už od mala, potom nemajú problém aj keď si založia svoju rodinu čo ja viem povysávať, alebo utrieť riad občas a naopak, tí za ktorých vždy všetko robila mama, to potom väčšinou vždy budú brať za samozrejmosť, že také domáce práce robí len žena.
nevydržala by som to doma a takisto si vôbec nemyslím, že je to potrebné, prípadne lepšie pre domácnosť. poobede/podvečer z práce, varenie netrvá zrovna dve hodiny, neperie nežehlí neumývajú sa dlážky každý deň, preto nevidím problém s nejakým časom na rodinu a na dieťa
Paci sa mi ako to funguje v azii. Zena zvycajne nechodi do prace, ale stara sa o dieta a o domacnost a muz sa stara o dukaty. Ma to podla mna viacero vyhod. O dieta je lepsie postarane nez ked je v skolke. Rodina je castejsie pokope, pretoze muz pride z prace, uz je vsetko porobene a mozu sa venovat jeden druhemu, kdezto keby robia obaja, tak nie je spravene ani hovno a ked pridu z prace, tak niekto sa o tu domacnost musi postarat a aj decko by sa flakalo ktovie kde. Samozrejme aj to zdrave jedlo vnimam ako pozitivum.
A nie, nechcel by som byt muz v domacnosti a vobec to nesuvisi s tym, ze by zena zarabala viac.
@anitchka to s tym upratovanim je dost individualne..u nas vzdy upratovala mama alebo ked som bol u babky, tak babka a ja som mal prave ze nervy na to, ze vsetko robi mama a chcel som si upratovat sam
podobne u babky..uz odmala som nemal rad, ze babka, kedze je uz stara, musi vsetko robit sama, tak som jej chcel pomoct
@mm47 takto - toto forum s nazvom "zena v domacnosti" je pre zeny, ked si muz, tak sa prosim vyjadri k tomu, ci by si bol ochotny byt muz v domacnosti lebo ked to ako muz povies na zeny, nie je to moc prijemne, pravdepodobne si nevies predstavit aj negativa
@8 jj, zena v bezdetnej domacnosti to by bolo super .....a co sa tyka tohoto, ja deti mat nechcem resp. kebyze mozem tak si do konca zivota zijem niekde vo svojom malom byte, zarabam si na seba len ja, ak mi bude smutno mozem ist kedykolvek k nejakej kamaratke/von/kam chcem.....ziadny chlap/rodina/deti by mi isto nechybali :3 mam velmi rada svoje sukromie no.... A zase nehovorim ze tvoj nazor o tych zenach v domacnosti je zly, ale vychovavat dieta by mal aj chlap. A teda osobne si neviem predstavit zenu ktoru by tesila predstava ze by mala v jednom kuse trcat doma, vykonavat domace prace, varit, takmer stale byt s dietatom ....a taktiez je dost odveci si mysliet ze vztahy medzi dietatom a matkou by sa mohli zlepsit pokial by spolu travili viac casu... Ja napriklad by som nezniesla kebyze s mamou musim byt v jednom kuse. Niezeby som ju nemala rada, ale ja som proste samotar, ktoremu by bolo neskutocne neprijemne sa co i len delit o izbu s nejakym surodencom...
@hoperpohroma no tak ta asi velmi prekvapim, ale ja 80% svojho casu sedim doma, nemam ziadnych priatelov, zaujmy ani motivaciu. velmi by som to chcela zmenit, ale zial neviem ako. stari dobri priatelia sa na mna vykaslali a pritom som s nimi nemala nikdy ziadne spory, prave naopak - stale som sa snazila organizovat stretnutia, ale po case nezaujmu z druhej strany clovek prestane mat chut sa niekomu vnucovat.
takze pre mna je sedenie doma, bez TV alebo radia uplne mimo civlizacie v podstate normalne.
@nobile no proste som to myslela tak, ze ta zena, tym ze by mozno uz nemala tolko styk s verejnostou, by prestala byt sexy. ono je to podla mna celkom realna situacia, moznost dietata + prace okolo domu by ju vytazili tak, ze by si nemohla urcite dovolit ist plavat / hrat squash kazdy den. mozno len raz za tyzden, mozno ani to nie a ty by si ju prestaval vidiet ako tu sexbombu, ale zacal by si ju vidiet ako "plienkomenicku" proste stava sa to, ked uz zena nechodi tolko von, ze sa o seba menej stara podla mna celkom realna situacia, ze tym, ze ludia stratia vacsinu osobneho kontaktu, tak sa zmenia
@forte a ked ti biologicke hodiny zacnu tikat? teraz to vsetko vidis v zmysle wild & free, ale predstav si seba, okolo 40tky - kamaratky povydavane, niektore sa zasamovrazdia ( ), niektore odcestuju.. nebudes potom akasi sama, bez chlapa? alebo len cakas na svojho princa a uz ani neveris, ze vobec pride?
@atropabelladona tak na to ze si taky domased vyzeras velmi dobre
- varim rada ,spolocnost a zurky velmi nepotrebujem
- vadila by mi zavislost na partnerovych peniazoch
- risk,ze si to muz zacne uvedomovat a zneuzivat a dovolovat si
- roky v domacnosti = zakrpaties inteligencne a zaspis v odbore /a ja toto nehodlam,lebo driem na tazkej skole
- mozno by som vydrzala len v pripade,ze by bol muz pod papucou a vsetky peniaze by som rozdelovala ja, on by iba zarabal...ala ja by som ich rozdelovala rozumne, ziadne sprostosti
- btw- decko potrebuje v predskolskom KOLEKTIV ,lebo tak ci tak pride do skoly a bude to mat tazke, hlavne ak je este aj introvertne, tak si bude tazko zvykat ...musi si tie decke vojny a hry uzit samo ,bez pritomnosti rodica (ak by sme argumentovali tym,ze sa predsa moze stretavat niekde na zahrade so susedovie detmi,pribuznymi)
@anitchka a podla mna to bude o povahe skorej ja uz sa vidim, ze budem mat problem napr. s upratovanim varenie ma este bavi, ale od prirody som bordelarka a teraz sa chystam si uz hodinu povysavat a celkovo mam izbu ako po vybuchu, ale akosi nemozem a to ma vzdy mama viedla k tomu, ze upratovat sa ma.. ja by som mozno aj radsej prijala muzicka v domacnosti ako to, ze by som to mala robit sama..
@forte že, ja som mala mamu vkuse doma a bolo to strašne o ničom, proste strašne pod dohľadom som sa cítila, potom keď som bola sama tak som sa nevedela vmestiť do kože, pretože som nebola zvyknutá že nikto nedával pozor čo robím..
Bol by som ochotny ale citil by som sa divne , pravdepodobne keby som si mohol vybrat ci budem muz v domacnosti alebo zena ci bude zenou v domacnosti tak ona.
osobne by som do toho svoju prípadnú budúcu polovičku nenútil, ale bol by som radšej, ak by jeden z nás zostal s deťmi vychovávať ich a našiel si popri tom len tak nejakú prácu na doma, prípadne by mal aj normálne zamestnanie, ktoré by to dovoľovalo ... lebo keď vidím niektoré tie nevychované soplavé decká, ktoré si rodičia nevedia ustrážiť, lebo sú s nimi minimálne a potom sa to snažia dohnať tým, že im kúpia a dovolia všetko len aby ich mali radi ... je mi z toho zle :/
@hoperpohroma Ale ja to tak ci tak vidim tak, ze budeme obaja doma a budeme si pomahat.
Raz navari jeden, raz druhy.
Upratovanie si podelime, aby to bolo rychlo...
Ja sa potom na par hodin vytratim, aby som vybavil telefonaty, nech firma nezdivocie a ma co zivit nas domasedavy zivot
Ked budem badat, ze sa jej nechce vypadat okuzlujuco, tak jej to jendoducho povim
A nie vzdy je to problem. Sak vy ste castokrat take rozkosne aj ked ste neupravene
A uz si to aj zivo predstavujem, jak vypravime deti do skoly, ze ju hned oprem o kuhynsku lynku, ako tam tak bude stepovat len vo vytahanom tricenku, rozcuchanymi vlasmi a sotva rozlepenymi ockami :3
(Zena, ktora sa mi nebude pozdavat aj neupravena, taku si asi nebudem chciet vziat)
@hoperpohroma v zivote (fakt nikdy ani ked som bola mala) som nesnivala ze by som mala nejaku rodinu..nehovorim zase ze by som bola do konca zivota najradsej sama, ale ked si porovnam vsetky vyhody a nevyhody tych dvoch pripadov, ovela radsej by som prijala tu moju verziu .... A nie z toho dôvodu, ze som mlada, ale proste odjakziva som navyknuta mat na seba vela casu a dostatok sukromia a celkovo ma ta predstava ze by som mala mat decka na krku, malo casu na seba, a veci s ty spojene odpudzuje...
@mm47 myslis si ze by si sa nudil tak? berme tu situaciu aj s dietatom teda, niektore ti 5 hodin spinka ale niektore place kazdych 10 minut a teraz si predstav ze nic nemozes poriadne dokoncit, lebo sa ti po kazdej chvilke rozplace podla mna taka zena doma sa nenudi, ak ma fakt ze male deti.. ked su uz starsie a vedia sa sami zabavit / uz su v skolke tak si viem predstavit, ze sa aj nudia ale skorej by mne konkretne aj chybal socialny kontakt urcite, nie vzdy by som mala cas ist von, nie vzdy by bolo s kym
@atropabelladona tak ono to neplati pre kazdeho urcite ja sa o seba staram preto lebo by som sa inak hanbila vyjst von.. teraz som na marodke tyzden doma a od stvrtku som si neumyla vlasy :´( a vyzeram statocne hrozne teda
@nobile tak to je pekna predstava ale stale si myslim ze ten clovek moze akosi psychicky zakrnut a ten sarm potom strati.. aj ked bude fyzicky nenamalovana ale stale zlata, mozno uz nebude pritazliva no, nechame na teba nech zistis a ked tak nas o 10 rokov budes informovat
@forte ano, rozumiem ale aky by bol potom dovod tvojej existencie? len tak prezivat?
Tak, určite by som nezvládla na trvalo ale na pár rokov možno (za určitých okolností akou je napríklad finančné zabezpečenie a môj pocit, že som už aspoň niečo v kariere dosiahla a nie som neschopná domáca puťka) . Ale skôr by vyhovovalo, ak by jeden z rodičov len nemal príliš časovo náročnú prácu a nekončil by trebars o šiestej/siedmej ale už okolo druhej/tretej aby mohol byť s dieťaťom.
Ak aj by to mal byť chlap, to je jedno.
Napr. môj otec je teraz s dieťaťom doma a jeho žena zarába. A funguje to.
@hoperpohroma u mna je to mozno aj tym, ze vela casu travim vo virtualnom priestore plnom vyretusovanych dokonalych tvari a hanbim sa takto neupravene "medzi nimi" sediet. odkedy som zacala praktikovat moje internetove seansy tak nebol den, kedy by som so sebou bola stastna a spokojna.
@atropabelladona ale zase ani nie je dobre, aby si bola nespokojna =/ sice ta to zenie dopredu starat sa o seba, ale myslim, ze niekde by mal byt ten bod, ked si povies: "ano, teraz sa sebe pacim." len pre tvoje dobro
@nobile to mas pravdu teda vidis, ja, tym ze som si pracu nezazila, to este neviem tak posudit
@hoperpohroma povedzme ze by som sa mohla takmer nonstop venovat tomu co ma bavi, urobit v tom sama nejaku "karieru" , neobmedzene cestovat po svete....neviem si proste predstavit ze by som cely zivot zila na jednom mieste, nezazivne, s rodinou, s detmi...vtedy by ma nic netahalo dopredu....
@atropabelladona chapala by som ten noz keby si mala divnu tvar, ale mas ju sumernu, krasne, velke oci, pekne plne pery, nos presne taky ako ma byt, aj postavu mas podla fotiek super, nevidim jediny dovod preco by si mala ist pod noz
@forte noo vidis, napr. to cestovanie znie krasne! dakujem za rozsirenie obzoru
ja som bola vždy taký karieristický typ, ale ked si predstavím, že by som mala muža, s ktorým by som bola rada aj v domácnosti, určite by som to dokázala, a ani by mi to nejak extra nevadilo
@forte a ved zivot s rodinou alebo detmi nemusi byt nutne nezazivny..kamaratka ma rodinu (a nie je to jediny pripad), s ktorou ziju pomerne zazivne, cestuju, dubaj, maldivy, istanbul, novy zeland..
jednak si plnia svoje cestovatelske sny, jednak su spolu ako rodina
@hoperpohroma ty to tak mozno vidis, ale ja sa vidim trochu inak. preto sa s myslienkou operacii casto pohravam. minimalne potrebujem vacsie prsia. zvysne veci nie su az take akutne, ale potesili by. dokazem si priznat svoje komplexy, ale zial s nimi nedokazem pohnut. ked som chodievala medzi ludi, tak som taketo veci neriesila. je to dan za moje domasedenie.
@atropabelladona jaaaaaj, si hrozna brucho mam od teba vacsie, ale prsia 2krat mensie myslim si, ze priroda ti to dala este celkom dobre (teda viem, ze si schudla vdaka svojmu usiliu - ale myslim to rozmiestnenie teraz ) samozrejme, ak sa ty necitis dobre, tak ti to, ze ja mam prsia ploche nepomoze a ak ti plastika pomoze, tak preco nie? ale zase to neprezen nejako, takto si krasna a to si urcite mysli aj tvoj priatel
@hoperpohroma no ja neviem, kazdy ma svoje idealy a ja som od tych svojich na mile vzdialena. preto ma to tak velmi mrzi a zenie k prehnanej starostlivosti o seba.
moj priatel si to asi mysli, ale verim, ze keby mal moznost dat sa dokopy s nejakou nadhernou zenou, tak by nemal problem sa na mna vysrat (asi tak, ako vsetci muzi co sa dostanu pred volbu priemerne dievca - nadherne dievca). niekto sa s tym dokaze zmierit, avsak ja nie.
@trdelniiiq asi sme sa nepochopili ak je clovek sam, je slobodnejsi...ma väcsiu sancu ze sa na nejake miesta dostane, pretoze nemusi zabezpecovat rodinu a deti. Ano, su aj take rodiny, ktore aktivne ziju, cestuju, sportuju, je im fajn....Ale strasne malokto ma take stastie ze v zivote najde normalneho a rozumneho partnera, ma zdravie a financne prostriedky na to, aby tak mohol zit...
@atropabelladona podla mna si doost nadpriemerna a nezabudni ze medzi tvojim priatelom a tebou je uz nejaka doba a laska, opustila by si ho ty, teraz, pre niekoho krajsieho?
ked do neho vlozis trochu dovery mozno aj sama budes stastnejsia prepac, ze ta tolko rozoberam, mne je len smutno z toho ako sa tak nadherna zena tolko spochybnuje, keby si moja zena tak ja by som ta vkuse obdivovala ako obraz proste neda sa na teba vynadivat.. a urcite by som ta nezamenila medzi tvoje idealy mozno patri napr. valeria lukyanova, alebo niekto podobny? ja som jedna z mala, komu sa nehnusi, pride mi krasna, ale rovnako aj ty a ani za nu by som ta nevymenila
@nobile tak v takom veku zas necakaj, ze zenska bez skoly a bez prace sa zrazu vyberie niekde do ulambataru, s pomyslenim, ze ak sa nahodou nieco pokasle, bude bez vzdelania, bez prijmu, bez prace
V prvom rade si krasna zena a ked to sama nevidis, tak mas problem...
Za dalsie nemam pocit, ze by ludia boli spolu v daka tomu, ze si jeden druheho zvolili, ako za najkrajsieho mozneho na svete...
Tak sa uvazuje o zaletoch a romanikoch (priklad.: Jobe vyklatil najsukoznejsiu roztenku na plazi. Inga zviedla najvaksieho bastarda z hentych talianskych dostihovych bykov pri bare. ), ale nie o vstahoch.
Tam zavazia predsa aj ine hodnoty, ako je fyzicky vzhlad.
@atropabelladona@72 teraz ti to poviem mozno hnusne a narovinu, ale na tvojom mieste by som siel aspon na rok na nejaky psyche ozdravujuci vylet, lebo tolko menejcennosti, pochyb a nedovery som snad nevidel este v nikom
a vazne, lebo, ak teba toto myslenie neubija, tak minimalne to bude ubijat tvojho priatela/muza
a to ti hovorim ako clovek, ktory mal priatelku s podobnym zmyslanim (sice nie az s tak patologickym, ako je to u teba, ale menejcenna sa citila dost)
@trdelniiiq Ako ja tomu rozumiem, len ma to trosku mrzi
A hlavne moju matku!
Stale nadava, ze este nemam dlhodobejsiu znamost a ze mam prist domov na slovensko a tu si najst peknu slovenku a usadit sa konecne a nevymyslat po svete kktiny :/
@nobile ja nevravim, ze vzhlad je vo vztahu vsetko, ale keby moj muz spoznal zenu s podobnou povahou a lepsim vzhladom, tak nevidim dovod, pre ktory by so mnou ostaval. mozno tak lutost.
@trdelniiiq rada by som na taky vylet sla, ale nemam popri skole cas riesit svoj psychicky stav. ja o svojich problemoch viem, vie o nich aj moj muz a moja rodina, ale snazim sa ich tym uz az tak neubijat, aby netrpeli aj oni.
mne cely zivot davali ludia pocitit, ze nie som taka dobra ako oni, taka pekna ako oni, byvali sa stale obzerali po inych - krajsich a lepsich (nakoniec ma s nimi aj podviedli). veris tomu, ze este niekedy sa budem citit normalne? minulost sa neda vymazat a ta moja bude navzdy ovplyvnovat moje sebahodnotenie.
minulost sa vymazat sice neda ale da sa nedivat na nu, aby si ju neniesla v pritomnosti ako bremeno, a tak nedokazala normalne a plnohodnotne zit v pritomnosti..
v tvojom pripade dochadza k deformacii casovej struktury, kde ti minulost prekryva pritomnost..nieco podobne zazivali/ju ludia, ktori prezili koncentracne tabory
ja by som, ak to nedokazes prekonat sama alebo s pomocou blizkych, radil asi zajst za nejakym dobrym psychologom
@trdelniiiq pozri sa.. dakujem ti za tvoju analyzu a radu, ale v prvom rade potrebujem byt dost dobra a dost pekna na to, aby ma moj muz nikdy nevymenil a nikdy podviedol. a tomu ziaden odbornik nepomoze predist. ja sa budem liecit, ale on to spravit moze tak ci tak.
@atropabelladona no, v prvom rade si musis sama uvedomit svoju cenu, prestat mysliet na tie nezmysly, ktore si nahovaras alebo sa aspon snazit nevraviet si to a zacat sa vidiet v inom svetle
kym budes o sebe a o svete vokol seba uvazovat takto, nikde sa nepohnes, nic sa nevyriesi
odbornik, ak je dobry a berie svoju pracu vazne, dokaze ti k tomu fest dopomoct.. no najhlavnejsie je tvoje chcenie a odhodlanie..bez toho sa to neda
@88 a vlastne ani psychologa nepotrebujes, ak si dokazes (aj za pomoci inych) tieto veci pouvedomovat..ale ak to je v takom patologickom stadiu, ze nic nepomaha, tak..
Ale ju hlavne trapi, teda si to mysli, ze v mojom okoli su vsetky zeny len vypocitave zlatokopky a, ze ked si teraz nenajdem taku, ktora by ma mala rada pre moju osobu, ze potom uz to nepojde uz vobec...
A ma nocne mory o tom, ako budem v 50tke 3x rozvedeny platic alimentov O ktoreho sa nebude mat kto postarat
Ale tak chapes, matky a ich vykonstruovane problemy
Ja poviem na to iba toľko: iná doba, názory sa menia. Kedysi ženám nevadilo, že sa starali o domov a o ostatné veci s tým súvisiace, teraz majú názor, že sa chce starať sami o seba, byť nezávislé a podobné veci. ďaľšia vec, že chlap nezarobí toľko aby mohol živiť domácnosť sám (okrem výnimiek)-
To je také milé, ako si sa rozbehla po piaty komentár, že ma to až jemne rozosmialo presne to. Som si uvedomila, že človek síce chce mať slušný život ale predsa len niektoré emočné a sociálne zručnosti nenadobudne v žiadnej inštitúcii tak dobre ako s rodičmi...a myslím si, že otec je tiež veľmi dôležitý pre deti, určite nie menej ako matka, len skôr by som povedala, že iným spôsobom... takže ja by som chcela chlapa, ktorý by bol ochotný sa rovným dielom starať o deti a domácnosť a mal by z toho sám radosť, nebral by to ako niečo zženštilé tráviť čas so svojimi potomkami a učiť ich niečomu užitočnému do života, a celkovo nechcela by som, aby kompletne nejaká úloha bola len na mne a zase iná kompletne na ňom bolo by fajn, ak by sme zarábali obaja slušne aby sme neboli závislí na prevahe príjmu jedného... lepšie to funguje, keď človek nemá stále pocit, že to podstatné dáva on a len zbytok dáva partner, lebo potom to aj tak vyzerá, že sa k tomu druhému správa ako ku niečomu ľahko nahraditeľnému a podradnému a naopak ten menej zaráabjúci sa díva na viacej z. ako na spasiteľa, policajta, vynucovača poriadku a nakoniec chudák nosí domov dosť a je z neho strašiak, deti sa ho boja...ten systém plodí veľa zbytočných nedorozumení...ale hlavne pre dobrý pocit zo samej seba aby som si vedela seba vážiť pre to čo robím a byť tak sebavedomou, nedovoliť nikomu povyšovať sa nado mňa nemal by sa ani jeden z nich tváriť, že ak ostane práca doma na neho, tak ten druhý si neplní svoje povinnosti, proste neni dobre roviť zybtočne divadielko, drámu z ničoho kvôli vlastnej lenivosti, ktorú nazýva hrdosťou...chcela by som radšej učiť deti doma, lebo som názoru, že je to efektívnejšie ako škola, bolo by super, ak by sme obaja mali vodičák a hlavne aby sme obaja boli ochotní robiť kompromisy kvôli spoločnému harmonickému životu, nevyčítali si a neboli na seba zlí, ak to nebude vychádzať ale naopak, dokazovali si lásku, aj keď to bude ťažké...môj chlap nude musieť mať dosť mužnosti aby sa ospravedlnil za výbuchy zlosti a agresivitu na mňa a podobne...
No veru nie som za to, aby ľudia vôbec nemali mať deti, lebo niekto po tom predsa bude túžiť je to nepekné obmedzovať všetkých kvôli nejakej skupine keď niekto nechce mať deti, nech ich nemá a ale keď na to niekto má, bude ich mať aj keď ich nechce aj keď mu to nebudú priať...naopak, ak na to niekto nemá, nebude ich mať ani keď sa roztrhne od túžby...ja zatiaľ nechcem deti, pretože sa toho trošku bojím, nie som na to pripravená a uvedomujem si, že občas mi to príde také krásne, že nemôžem vylúčiť, že raz sa o tom nezačnem pokúšať...je pekné mať ideály, lenže ak sa jedná o praktické veci, častokrát naše predstavy zlyhávajú
@atropabelladona vyplienim všetky nože z tvojho okolia! poznám tuna na okolí niekoľko ambulancií, vlámem sa tam, vyplienim, napojím sa na ostatné časti SR, zablokujem účty, ku ktorým máš prístup vďaka všetkým kontaktom, ktoré budem schopná zohnať, len aby si si neľahla pod ostrie noža! Tvoja prirodzená krása nesmie zomrieť inváziou znehybňovača svalu a kopca rôsolu, ktorý ti pošpatí tvoj zlatý rez!
Veď v škôlke som od rána do poobedia, potom je predsa ďalších 8 hodín na to aby sa to dieťa mohlo hrať s rodičmi, to nevidím ako nejakú brzdu v tomot vzťahu
Takisto o dom a byt sa podľa mňa v pohode dá postarať aj keď sú obaja pracujúci.Teplá večera to isté. Moja mama varí aj cez týždeň. Ja viem že to tak nieje všade, ale keďže to zvláda ona, tak si myslím, že to asi nieje nemožné. (Veď stíha robotu, venovať sa mne a bratovi, variť a napriek tomu má ešte aj svoj voľný čas na svoje záľuby a kamarátku)
Áno som sa rovnoprávnu domácnosť, ako som už písala, podľa mňa to že chodia obaja do roboty neznamená že nemajú čas na dieťa.
A určite by som nechcela byť žena v domácnosti. Zbláznila by som sa hneď. Keby bol môj chlap v domácnosti,to by mi nevadilo, ak by som zarábala dosť na to aby on robiť nemusel.
@mardzi93 úplne súhlasím so všetkým neviem prečo si toľko ľudí myslí, že keď rodičia chodia obidvaja do práce, tak buď nemajú čas na dieťa, alebo žijú v zanedbanej domácnosti alebo najlepšie obidvoje naraz
@mardzi93@majusssska ide o to, ze casto ti rodicia pracuju dlho z mojej skusenosti, kde obaja rodicia mali pracu v inom meste a cestovanie im zabralo dalsie 3 hodiny z volneho casu, a ja som bola zase dieta, ktore bolo potrebne strcit na vsetky kruzky, som rodicov videla tak 3-4 hodiny denne a aj to sa venovali svojim veciam
@hoperpohroma asi to teda nedokážeme nejak objektívne zhodnotiť, keďže každá máme rozdielne skúsenosti ...
ja som bola v škôlke od dvoch rokov, rodičia tiež pracovali obidvaja v rozdielnych mestách a kamarátom, ktorých maminy boli doma som celkom závidela také veci, ako pripravené čerstvé pečivo na raňajky, obed hneď ako prišli zo školy a tak a ja som sa musela sama ráno nachystať (teda do škôlky ma ešte musel nachystať starší brat) ... ale dnes sú z nich väčšinou dosť nesamostatní ľudia, preto ja osobne určite nemám v pláne ostávať v budúcnosti zbytočne doma len kvôli tomu, aby malo dieťa všetko zabezpečené z tejto stránky. ale zase ak by som mala stráviť cestovaním toľko času, tak by som sa skôr asi snažila nájsť nejaký kompromis
zaujimave forum po dlhom case, zbehli sa tu rozne zeny (alebo dievcata?) a rozni muzi (alebo chlapci?)...ta rozmanitost tu je fajn
nikto nemoze tomu druhemu povedat rob to takto urob to inak ako chces, lebo to moje je lepsie, predsa sme kazdy iny...ale jedna vec je pravda ze ak ide o spolocnu domacnost musi si clovek najst vhodneho partnera podla svojich predstav lebo inak to dopadne ako u mojich starych rodicov kedy dedo je 12-14 hodin denne pondelok-nedela prec aby nemusel pocuvat tie sproste reci od babky proste nie su az tak kompaktibilni a cim dalej sa to viac prejavuje...
ale musim uznat ze nazory ludi co nikdy nechcu nikoho mat a zit do konca zivota sami ma sokovali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
to je ok, vzdy sa mozem rozpravat sama so sebou
... inak, keď som mala asi cca 3 roky, moja mama vtedy nepracovala, ale do škôlky ma dali tak či tak a myslím, že spravili dobre, lebo dieťa potrebuje byť v kolektíve.
Totiž, ono je super, že ženy majú možnosť venovať sa svojej kariére, budovať si takpovediac nezávislosť - keď nie inú, aspoň finančnú a v súčasnej dobe sa už aj očakáva, že si založia rodiny a budú sa starať o deti. Takže v podstate dvojnásobná záťaž.
Zvlášť vtedy, keď si uvedomíme, že zatiaľ neexistuje i opačný tlak spoločnosti - že sa prirodzene očakáva, že muž pomôže s chodom domácnosti, domácimi prácami či starostlivosťou o deti. Čím tu vzniká akási nerovnováha.
Samozrejme, ideálne je, ak sa dokážu partneri dohodnúť na deľbe práce a teda všetka starostlivosť o domácnosť nie je len na jednom rodičovi (napíšem to takto, aby som náhodou niekomu nekrivdila). Ale je jasné, že to tak v mnohých prípadoch nie je. Plus je tu ešte problém domácností s len jedným rodičom (väčšinou matkou). I keď to už je o niečom inom.
Proste ideálnym prípadom je spravodlivá deľba práce. Aby potom decká nemali nervózne matky a muži sa nesťažovali na neurotické manželky, mali by im proste pomáhať. Lebo ak niekto príde z roboty, potom ho tam čaká kopa úloh, s ktorými treba decku pomôcť, kopa neožehleného prádla a je nenavarené a muž by ani prstom nepohol, takže by matka nemala ani chvíľu voľného času, tak je to proste nefér. (Čo nevravím, že tak funguje všade, ale verím tomu, že to nie sú ojedinelé prípady).
A či by som dokázala byť ženou v domácnosti?
To by asi záviselo od mnohých faktorov, hlavne si teraz neviem ani predstaviť, že by som mala deti, nie tak ešte toto
takže môj názor je taký, že je dobré, keď je žena doma, ale za to môže deti dať do škôlky, aby si našli kamarátov a tak...
osobne neviem, či by som dokázala byť doma celý čas - byť ženou v domácnosti... má to svoje klady, aj zápory...
kompromis by bol nájsť si robotu na doma, alebo takú, kde by som robila len doobeda...
@robitusin toto je velmi kvalitne a hodnotne forum, prosim precitaj si aj moju omacku ktoru som tak podstivo varila chcem vediet, ake maju dnesne moderne zeny nazory na taku staru ideologiu!
A osobne by som tiez bol rad, ak by som mal zenu v domacnosti
Clovek vie, ze ju neobtazuju kolegovia na pracovisku, ze ju nepretahuje sef v kancelarii a preto nema chut na sex so mnou po prichode z prace...
Doma je stale vona dobreho jedla a cerstvo popratej bielizne
Ja proti tomu nic nemam
a co sa tyka zien, tak co pocuvam frajerku, ona je rada "zienka domaca" ..ma sice svoje ciele, vie vopred, kde by chcela byt zamestnana ale rovnako rada vari, upratuje a vsetky tie podobne veci, ktore su bezne pripisovane zenam a ked sa obcas o tom rozpravame, jej predstava je taka, ze ja pridem z prace, ona uz bude doma, privita ma s obedom a take tie klasicke veci
ale na druhej strane, ja rovnako rad upratujem aj varim, cize my by sme sa v podstate doplnali, a ak by jeden nemohol, druhy by ho uplne vo vsetkom zastupil
a co sa tyka deti..ak ma zena vhodnu pracu (u nas na skole je x doktorandiek, ktore maju dieta, pridu do skoly parkrat do tyzdna oducit hodiny a cely cas sa mozu doma venovat detom a pisat prace, etc) tak sa da v pohode zvladnut aj staranie sa o dieta, aj praca
v opacnom pripade klasicka materska, no a ak uz je decko velke na skolku, tak cely den predsa bude mimo domova s detmi..a po skole sa mu mozu obidvaja venovat
je doma, kupis jej vsetko co chce, resp. das jej peniaze, bezka okolo domu, vari ti, koji tvoje deti.. mozno by u nej zacala upadat ta charizmaticka stranka, starala by sa o seba menej - ved naco, ked ju nikto nevidi?
ale tu som si všimla napríklad jednu vec... je to aj o výchove. väčšina chlapov, ktorí sú k tomu pomáhaniu vedení už od mala, potom nemajú problém aj keď si založia svoju rodinu čo ja viem povysávať, alebo utrieť riad občas a naopak, tí za ktorých vždy všetko robila mama, to potom väčšinou vždy budú brať za samozrejmosť, že také domáce práce robí len žena.
A nie, nechcel by som byt muz v domacnosti a vobec to nesuvisi s tym, ze by zena zarabala viac.
podobne u babky..uz odmala som nemal rad, ze babka, kedze je uz stara, musi vsetko robit sama, tak som jej chcel pomoct
V zdravom vztahu, aky by uz v manzelstve mal byt je podla mna skor na skodu hrat nejaku formu
A nie je to super zivot?
Je doma, ma peniaze, nakupi somarin kolko chce, moze dom predekorovat aj 4x za mesiac ak bude chciet.
Moze behat s kamaratkami kade, tade.
Moze malovat, pisat, komponovat, vysivat. Proste fantazii ja medze nekladiem
Po praci ak bude chut mozme behat spolu po divadle/kine zahrat squash, ist plavat. Znova fantazii sa medze nekladu.
Ale ja to tak vidim, ze budeme obaja ludia v domacnosti, takze si budeme 24 hodin denne liezt na nervy atd.
takze pre mna je sedenie doma, bez TV alebo radia uplne mimo civlizacie v podstate normalne.
len vravím, že proste poznám veľa takých chlapov, čo nikdy mame nepomôžu
@atropabelladona tak na to ze si taky domased vyzeras velmi dobre
- vadila by mi zavislost na partnerovych peniazoch
- risk,ze si to muz zacne uvedomovat a zneuzivat a dovolovat si
- roky v domacnosti = zakrpaties inteligencne a zaspis v odbore /a ja toto nehodlam,lebo driem na tazkej skole
- mozno by som vydrzala len v pripade,ze by bol muz pod papucou a vsetky peniaze by som rozdelovala ja, on by iba zarabal...ala ja by som ich rozdelovala rozumne, ziadne sprostosti
- btw- decko potrebuje v predskolskom KOLEKTIV ,lebo tak ci tak pride do skoly a bude to mat tazke, hlavne ak je este aj introvertne, tak si bude tazko zvykat ...musi si tie decke vojny a hry uzit samo ,bez pritomnosti rodica (ak by sme argumentovali tym,ze sa predsa moze stretavat niekde na zahrade so susedovie detmi,pribuznymi)
-
Bol by som ochotny ale citil by som sa divne , pravdepodobne keby som si mohol vybrat ci budem muz v domacnosti alebo zena ci bude zenou v domacnosti tak ona.
Pretoze ja by som bol zosmiesnovany , zena nie.
Viem si predstavit negativa ako napr. nuda.
Raz navari jeden, raz druhy.
Upratovanie si podelime, aby to bolo rychlo...
Ja sa potom na par hodin vytratim, aby som vybavil telefonaty, nech firma nezdivocie a ma co zivit nas domasedavy zivot
Ked budem badat, ze sa jej nechce vypadat okuzlujuco, tak jej to jendoducho povim
A nie vzdy je to problem. Sak vy ste castokrat take rozkosne aj ked ste neupravene
A uz si to aj zivo predstavujem, jak vypravime deti do skoly, ze ju hned oprem o kuhynsku lynku, ako tam tak bude stepovat len vo vytahanom tricenku, rozcuchanymi vlasmi a sotva rozlepenymi ockami :3
(Zena, ktora sa mi nebude pozdavat aj neupravena, taku si asi nebudem chciet vziat)
@nobile tak to je pekna predstava ale stale si myslim ze ten clovek moze akosi psychicky zakrnut a ten sarm potom strati.. aj ked bude fyzicky nenamalovana ale stale zlata, mozno uz nebude pritazliva no, nechame na teba nech zistis a ked tak nas o 10 rokov budes informovat
@forte ano, rozumiem ale aky by bol potom dovod tvojej existencie? len tak prezivat?
Ak aj by to mal byť chlap, to je jedno.
Napr. môj otec je teraz s dieťaťom doma a jeho žena zarába. A funguje to.
Aj v tej praci moze vyhasnut a bude z neho chodiaca matoha...
Takto sa neda pozerat na zivot a ocakavat od tej a tej situacie presne predpokladany vysledok
Tak mozno az o 20 rokov
Ja planujem precestovat tych par kontinentov co mame k dispozicii a az okolo 40. zakladat rodinku
suhlasim s @forte
zalozit si rodinu, mat deti nie je podla mna jediny dovod existencie
mozno sa raz vydam, neviem este, ale nikdy som napriklad nesnivala o svojej svadbe a o svadobnych satach atd., skor som z toho mala panicky strach
@nobile to mas pravdu teda vidis, ja, tym ze som si pracu nezazila, to este neviem tak posudit
tak o 20 teda snad ten birdz bude este sluzit
@forte noo vidis, napr. to cestovanie znie krasne! dakujem za rozsirenie obzoru
jednak si plnia svoje cestovatelske sny, jednak su spolu ako rodina
Ale dneska presvedcit zensku na taketo nieco to je problem...
Hlavne v mojom veku
Kazda len v tej svojej krajinke chce si spravit vysoku skolicku, zamestnat sa v tom jendom meste, kde sa narodila.
Tam prezit zivot a aj tam zemret...
Samozrejme lakaju ich destinacie v okoli jula/augusta no to je tak asi vsetko
moj priatel si to asi mysli, ale verim, ze keby mal moznost dat sa dokopy s nejakou nadhernou zenou, tak by nemal problem sa na mna vysrat (asi tak, ako vsetci muzi co sa dostanu pred volbu priemerne dievca - nadherne dievca). niekto sa s tym dokaze zmierit, avsak ja nie.
ked do neho vlozis trochu dovery mozno aj sama budes stastnejsia prepac, ze ta tolko rozoberam, mne je len smutno z toho ako sa tak nadherna zena tolko spochybnuje, keby si moja zena tak ja by som ta vkuse obdivovala ako obraz proste neda sa na teba vynadivat.. a urcite by som ta nezamenila medzi tvoje idealy mozno patri napr. valeria lukyanova, alebo niekto podobny? ja som jedna z mala, komu sa nehnusi, pride mi krasna, ale rovnako aj ty a ani za nu by som ta nevymenila
@atropabelladona ty si precitala po sebe to co si napisala v @72 ?
V prvom rade si krasna zena a ked to sama nevidis, tak mas problem...
Za dalsie nemam pocit, ze by ludia boli spolu v daka tomu, ze si jeden druheho zvolili, ako za najkrajsieho mozneho na svete...
Tak sa uvazuje o zaletoch a romanikoch (priklad.: Jobe vyklatil najsukoznejsiu roztenku na plazi. Inga zviedla najvaksieho bastarda z hentych talianskych dostihovych bykov pri bare. ), ale nie o vstahoch.
Tam zavazia predsa aj ine hodnoty, ako je fyzicky vzhlad.
a vazne, lebo, ak teba toto myslenie neubija, tak minimalne to bude ubijat tvojho priatela/muza
a to ti hovorim ako clovek, ktory mal priatelku s podobnym zmyslanim (sice nie az s tak patologickym, ako je to u teba, ale menejcenna sa citila dost)
A hlavne moju matku!
Stale nadava, ze este nemam dlhodobejsiu znamost a ze mam prist domov na slovensko a tu si najst peknu slovenku a usadit sa konecne a nevymyslat po svete kktiny :/
@trdelniiiq rada by som na taky vylet sla, ale nemam popri skole cas riesit svoj psychicky stav. ja o svojich problemoch viem, vie o nich aj moj muz a moja rodina, ale snazim sa ich tym uz az tak neubijat, aby netrpeli aj oni.
mne cely zivot davali ludia pocitit, ze nie som taka dobra ako oni, taka pekna ako oni, byvali sa stale obzerali po inych - krajsich a lepsich (nakoniec ma s nimi aj podviedli). veris tomu, ze este niekedy sa budem citit normalne? minulost sa neda vymazat a ta moja bude navzdy ovplyvnovat moje sebahodnotenie.
minulost sa vymazat sice neda ale da sa nedivat na nu, aby si ju neniesla v pritomnosti ako bremeno, a tak nedokazala normalne a plnohodnotne zit v pritomnosti..
v tvojom pripade dochadza k deformacii casovej struktury, kde ti minulost prekryva pritomnost..nieco podobne zazivali/ju ludia, ktori prezili koncentracne tabory
ja by som, ak to nedokazes prekonat sama alebo s pomocou blizkych, radil asi zajst za nejakym dobrym psychologom
Naposledy mi povedala, ze ich rozlisuje uz iba podla rasy!
V prvom rade potrebujes prijat samu seba taku, aka si a dat svetu najavo, ze sa lubis.
Potom aj svet okolo, bude lubit teba.
Skus nad tym pouvazovat
aspon nech je rada, ze mas rad zeny nezavisle na ich rase ci etnickej prislusnosti
@atropabelladona
tym, ze sa budes malovat, skraslovat a snazit byt navonok pekna, svoj problem nevyriesis, naopak oddialis a prehlbis
nuz ale ako uznas za vhodne
a ked sa zacnem lubit, co mam robit, aby sa zo mna nestala dalsia narcisticka p.. ?
@trdelniiiq veris tomu, ze odbornik ma dokaze uplne vyliecit?
kym budes o sebe a o svete vokol seba uvazovat takto, nikde sa nepohnes, nic sa nevyriesi
odbornik, ak je dobry a berie svoju pracu vazne, dokaze ti k tomu fest dopomoct.. no najhlavnejsie je tvoje chcenie a odhodlanie..bez toho sa to neda
Ale ju hlavne trapi, teda si to mysli, ze v mojom okoli su vsetky zeny len vypocitave zlatokopky a, ze ked si teraz nenajdem taku, ktora by ma mala rada pre moju osobu, ze potom uz to nepojde uz vobec...
A ma nocne mory o tom, ako budem v 50tke 3x rozvedeny platic alimentov O ktoreho sa nebude mat kto postarat
Ale tak chapes, matky a ich vykonstruovane problemy
@atropabelladona vsetko pekne postupne.
Este sme nedosli ani do situacie, ked uz prijmes samu seba a budes sa milovat
Ked sa ti to podari, potom mozes hladiet dalej a riesit co budes mat v ceste, ale riesit to skor je nekonstruktivne.
Zbytocne tym mrhas energiou, ktoru mozes skvelo vyuzit inde.
Tam, kde to bude mat zmysel
» damselsindistresss.blogspot.sk/...
precitane cele, dakujem za hodnotny nazor
No veru nie som za to, aby ľudia vôbec nemali mať deti, lebo niekto po tom predsa bude túžiť je to nepekné obmedzovať všetkých kvôli nejakej skupine keď niekto nechce mať deti, nech ich nemá a ale keď na to niekto má, bude ich mať aj keď ich nechce aj keď mu to nebudú priať...naopak, ak na to niekto nemá, nebude ich mať ani keď sa roztrhne od túžby...ja zatiaľ nechcem deti, pretože sa toho trošku bojím, nie som na to pripravená a uvedomujem si, že občas mi to príde také krásne, že nemôžem vylúčiť, že raz sa o tom nezačnem pokúšať...je pekné mať ideály, lenže ak sa jedná o praktické veci, častokrát naše predstavy zlyhávajú
Boh zna
Sak mne nebude robit problem si v 40. zobrat 25-30 rocnu pusu
Asi ziadnemu zdravemu chlapovi by to nerobilo problem
Takisto o dom a byt sa podľa mňa v pohode dá postarať aj keď sú obaja pracujúci.Teplá večera to isté. Moja mama varí aj cez týždeň. Ja viem že to tak nieje všade, ale keďže to zvláda ona, tak si myslím, že to asi nieje nemožné. (Veď stíha robotu, venovať sa mne a bratovi, variť a napriek tomu má ešte aj svoj voľný čas na svoje záľuby a kamarátku)
Áno som sa rovnoprávnu domácnosť, ako som už písala, podľa mňa to že chodia obaja do roboty neznamená že nemajú čas na dieťa.
A určite by som nechcela byť žena v domácnosti. Zbláznila by som sa hneď. Keby bol môj chlap v domácnosti,to by mi nevadilo, ak by som zarábala dosť na to aby on robiť nemusel.
ja som bola v škôlke od dvoch rokov, rodičia tiež pracovali obidvaja v rozdielnych mestách a kamarátom, ktorých maminy boli doma som celkom závidela také veci, ako pripravené čerstvé pečivo na raňajky, obed hneď ako prišli zo školy a tak a ja som sa musela sama ráno nachystať (teda do škôlky ma ešte musel nachystať starší brat) ... ale dnes sú z nich väčšinou dosť nesamostatní ľudia, preto ja osobne určite nemám v pláne ostávať v budúcnosti zbytočne doma len kvôli tomu, aby malo dieťa všetko zabezpečené z tejto stránky. ale zase ak by som mala stráviť cestovaním toľko času, tak by som sa skôr asi snažila nájsť nejaký kompromis
nikto nemoze tomu druhemu povedat rob to takto urob to inak ako chces, lebo to moje je lepsie, predsa sme kazdy iny...ale jedna vec je pravda ze ak ide o spolocnu domacnost musi si clovek najst vhodneho partnera podla svojich predstav lebo inak to dopadne ako u mojich starych rodicov kedy dedo je 12-14 hodin denne pondelok-nedela prec aby nemusel pocuvat tie sproste reci od babky proste nie su az tak kompaktibilni a cim dalej sa to viac prejavuje...
ale musim uznat ze nazory ludi co nikdy nechcu nikoho mat a zit do konca zivota sami ma sokovali