mne určite áno nemala som sním problémy ale od kedy som mala internet som slepla mám aj okuliare bez ktorých by som nemohla žiť teraz ale niesom sama lebo moje dve kamarátky majú ten istý problém že po čase oslepli
@Sasi2680 , @Filus aj ked mas na kompe aj na telke crt obrazovku stale ten tv skodi viac, obrazovka na telke mava frekvenciu 50Hz zatial co CRT monitory na kompe maju od 60 do 100Hz (cim vacsia frekvencia menej skodlive, da sa to nastavit)
to mi pripemenulo jedneho chalana, co vraj kupil nejaky procesor, skoro o polroka skor ako vobec vysiel alebo dalsieho, co hral hry na compe, ktori zacaly vyrabat az o dva roky ale uz som si zvykol na tie slovenske/ceske bajki a bajkarou ze nevydaju knihu slovenskich/ceskich bajok sa cudujem
mierne ale tak od osmich rokoch sa mi zhorsil az v sestnactich a to bolo do jedenastich kazdy druhy den na pc a potom ent tak skoro kazdy ... som zavislak ale tak ...
Zrak sa mi zhoršil, ale keď beriem do úvahy, že to mám v podstate vrodené a tiež i to že pri mojom osvetlení izby a čítaní si kazím zrak dosť, neviem či to mám LEN od compu...
@Nikeboy cez letne prazdniny a vikendy som tam za mladi sedaval aj 16-17 hodin (z toho asi rok to bolo 15 hodin CS 1.0 proti botom), cez den tych 10, teraz ked nie je semester a nejdem na pivo tiez tam sedim tak nejako (16-17).. Cize za tych 17 rokov som to +- spriemeroval na 10-12 hodin denne. Neviem co je na tom vtipne..
mojmu bratovi sa zhoršil a stavím sa že ked pojde na kontrolu zas to bude mat horšie...ale vysvetluj 14roč. chalanovi aby pri tom tolko nesedel......a mne sa pokazili ale nie od PC ...aasi že som blízko sedela pred TV
@tommyhot aj tak mi to nevychadza, ved CS vyslo kedy?! v roku 2000?? cize ty si ten cas rozlozil na roky z priemerom 10 hodin dene??? ale potom uvadzat 17 rokou ze si na compe je dost zavadzajuce, nemyslis??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
130 komentov
proste to bol starý tučný monitor a žiaril ako Černobyľ . Proste po hodine sedenia za ním som bol na ksichte červený
no a potom po pár rokoch (teda v prváku na strednej) sa zistilo u očnej, že mám nosiť dioptrie -1.
Zrak sa mi pokazil skôr, ako som mal PC, keď som PC dostal, síce sa mi zrak pohoršil, ale neviem povedať, či to je práve kvôli PC, ale asi ani nie.
Sedim za compom uz 17 rokov v priemere tak 10-12 hodin denne a sice okuliare nenosim ale vidim stale horsie a horsie....
A monitor mám LCD a ten tak oči neťahá a neničí.. tak myslím, že ani nie