7.9.2010 som bola na zápise na Prešovskú univerzitu, no deň na to som sa dozvedela, že na odvolanie som sa dostala na českú VŠ. Radšej by som išla do Česka, preto by som chcela podať žiadosť o ukončenie štúdia (ktoré vlastne
Áno, keď si sa zúčastnila zápisu, ráta sa ti celý jeden rok - čiže akoby za teba štát v ten deň zaplatil peniaze za celý rok, a už je jedno, že tam nebudeš chodiť - koľko zápisov máš, toľko rokov štúdia sa ti ráta.
nikdy nerob to že tam neprídeš.. lebo keď si raz zapísaná tak sa to berie akoby si tam chodila a možeš mať z toho veľký prúser v podobe toho že jednu školu budeš musieť platiť! Najlepšie keď im to pošleš poštou, to bude najrozumnejšie, alebo osobne im to povieš, hlavne aby si im dala vedieť a nemusíš tam písať žiadne slohy to je normálna vec..
@thecoloroftherain presne tak, ako tu píše: @sanduleak. V deň zápisu si sa stala študentkou danej školy. Mal som jedného kamoša ktorého prv nepriali na lekársku, tak nastúpil na techniku so mnou. Potom po odvolaní ho priali, ale to už asi 2 mesiace chodil na techniku. Tak odišiel a už si musel platiť za štúdium na lekárskej, ten istý škol. rok. Nepochodil tam, tak o rok opäť prišiel na techniku a opäť si už musel platiť za 2 roky. Za 3 mesiace techniky a zbytok lekariny.
Ja som bola akurát na zápis, pošlem im žiadosť o ukončenie štúdia....teda, zaujímalo by ma, či sa mi ten tvz. "rok štúdia" ráta aj na českej škole, keďže v ČR hradí 5 rokov štúdia na VŠ česká vláda.....
presne toto sa stalo aj mne minulý rok... a tak som celá natešená ešte v deň kedy mi oznámili, že ma berú na tú druhú školu utekala osobne zaniesť žiadosť o zanechanie štúdia na UCM.... a keď som sa o mesiac informovala mailom, kedy mi ráčia poslať doklad o ukončení štúdia, tak mi prišla nemilá odpoveď: oni žiadnu moju žiadosť o zanechaní štúdia nemajú....
a v podstate som tým chcela povedať len toľko, že radšej to vyrieš listom a doporučene, aby si mala doklad o tom, že si to poslala....
Ahoj, v CR to nie ako u nas... Studium nie je obmedzene vekom ani poctom odborov...a je zadarmo..cize to, ze sa ti bude ratat to studium u nas ako rok, nijako nesuvisi s tym ceskym..a nic nemusis platit... Ale ak si dobre pocula, tak pocas studia to v CR moze zmenit a skolstvo spoplatnia, ale to iste nie je... A na aku vysku ta tam prijali?
Tak ako to teda je? Ked som sa tento rok zapisala na denne studium v ČR, ale poslala som tam ziadost o zanechanie studia (pretoze mi az po dvoch mesiacoch od tohto zapisu prislo rozhodnutie o prijati na externe studium uz u nas na Slovensku, o ktore som mala väcsi zaujem), budem platit (okrem skolneho) nieco naviac?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ale tú žiadosť by si asi poslať mala, pre istotu.
a v podstate som tým chcela povedať len toľko, že radšej to vyrieš listom a doporučene, aby si mala doklad o tom, že si to poslala....